Spelkice ja se slazem s inom33. Nemaju bas vremena za ciljanja, svakih mjesec dana je gubitak u toj dobi. Uostalom dok sve pretrage naprave i krenu, stignu naciljat puno odnosa :-) jer sve to trajeeee...
Printable View
Spelkice ja se slazem s inom33. Nemaju bas vremena za ciljanja, svakih mjesec dana je gubitak u toj dobi. Uostalom dok sve pretrage naprave i krenu, stignu naciljat puno odnosa :-) jer sve to trajeeee...
Bojim se da je to upravo put za žestoki zafrk u 40 plus. Upravo moraju na IVF ako su ozbiljni. Muška dijagnostika se može brzo napravit, bilo bi mi žao ko psu da ih negdje državno još 4-5 mjeseci zavlače s muškom dijagnostikom, pa onda idućih 6 nju obrađuju i njoj je već 41 i onda može direkt u Prag. Već je 36 panika, a kud ne bi 40. Žao bi mi bio da ih neko za lovu pelješi u 40 s ciljanim odnosima - a to je izravno kontra svih MPO smjernica. Mislim, ako ne žele na IVF i na MPO ok, nitko nije rekao da je skroz nemoguće.... Ali, ako su ozbiljni u svojo želji, ja bih im upravo suprotno savjetovala od onoga što ti savjetuješ, a to će im reći i svako MPO doktor.
Zagabria, moraš znat da ti već od 36 opada kvaliteta jajnih stanica (ne samo broj) i to se ne može ni na koji način popraviti (iako ćeš naći topice crveno meso itd.). Svaka muška neplodnost (osim da uopće nema spermija u ejakulatu) manji je problem od ženske dobi. A nema tog testa koji će ti reći kakva ti je kvaliteta, ima samo statistika koja kaže da je zbog te kvalitete bitno teže postići i zadržati trudnoću. IVF vas možda malo pogurne. Mislim da je bilo što od MPO drugo, u tvojoj dobi, relativno "neozbiljno"... onda možete i ciljane odnose doma i ne trošit lovu i emocije na doktore.
A da ne kažem da ti je onda bolje ne izlagat se cijelom udaru UZV-ova i te logistike da ti svaka 2 dana trčeš dru za ciljane odnose ili takvo nešto u dobi 40 plus. Ni inseminacija ne bi bila indicirana. Te stvari su jedino za vas ako vam je iz religioznih razloga IVF neprihvatljiv pa ajde da se nešto radi.