elin prvotno napisa
ovako, cure, ja znam da sam pisala i ovo i ono na temu SD i mog poroda, ali ono zadnje razmišljanje moje (mislim da su mi se stvari napokon slegle i da mogu reći to je sad to i to ja mislim) ide ovako: da je slučajno doktor koji je mene porađao veterinar koji je došao okotiti moju kujicu i da se prema mojoj Betty ponašao pri okotu kao prema meni na porodu, opalila bi ga šakom u glavu i više se sa poda ne bi digao bez ozbiljne primjene mirišljavih soli.
Mi smo u bolnicu došle (većina nas) ne zato što imamo kompliciranu trudnoću i očekuju se komplikacije, nego eto da budemo pod nadzorom u slučaju da se nešto neočekivano dogodi pri porodu. Osnovno pravilo bi trebalo biti da se radi o jednoj stabilnoj okolini u kojoj će žena roditi i da joj se ulije sigurnost da su tu pod nadzorom u slučaju problema, tako da se osjećaju još sigurnije.
Njihov stav "ne možete vi roditi bez nas" mi zvuči kao stav muža zlostavljača "ti si toliko glupa da, bez da ti ja kažem kako, ne možeš skuhati niti čaj".
Dakle, smatram da se radi o čistom zlostavljanju i zato toliko žena ima psihičkih problema nakon poroda (u koji krug sam ušla i ja, čak niti ne znajući, nego sam im i bila zahvalna što su me porodili - kako je samo mozak čudan, zar ne?)