Naravno da se šalila, samo je zaboravila dodati smješkić na kraju! :)Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Printable View
Naravno da se šalila, samo je zaboravila dodati smješkić na kraju! :)Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Iako se vodim onom da teško priznajem poraz i uvijek pokušavam izboriti da sam ja u pravu. Ipak naravno nisam uvijek, ali opvo gore je bila zafrkancija.
MOŽDA NISAM UVIJEK U PRAVU, ALI NISAM NIKADA U KRIVU.
Ah, nije to vezano samo za brak, koliko puta mi se desi da me tako gledaju klinci kad im pokušavam nešto objasniti ... pa ponekad i kolege na poslu, pogotovo ako se od njih očekuje da sami nešto naprave. :mrgreen:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Vidiš tatek, ti me kužiš.Citiraj:
tatek prvotno napisa
Nego reci mi onako iz muškog kuta, jel tako (mislim naravno da je :lol: ), da je nas žene teško uvjeriti i objasniti nam da smo pogriješile, i da se borimo do zadnjeg trzaja.
Ako možeš malo objasniti ženski mozak u braku i borbu sa istim pa da vidimo muško viđenje stvari. (po NEUTROGENI i 1 muškarac je dovoljan za 100% usaglašenih ispitanika :lol: )
usput reci što literatura kaže, što učiniti u slijedećem slučaju:
Citiraj:
Lako je slušat probleme nekog drugog u koje nisi i sam emocionalno uključen ... a teško one u koje si i sam upleten.
Čuj, ja nemam ženski mozak pa ti ga baš ne mogu ni objasniti ... :P no, obzirom da imam dojam da razmišljam na način koji je negdje između muškog ni ženskog, onda se meni čini da je situaciaj slijedeća: muškarci vide da nije moguće uvjeriti ženu u kratkom roku i onda jednostavno odustanu, zaključe da to uvjeravanje nije vrijedno truda i okrenu se drugim aktivnostima bez prevelikog trošenja energije i "emocionalnih resursa", za razliku od žena koje se "bore do zadnje kapi krvi" i oko stvari koje možda nisu vrijedne toga.
Ovakvo muško ponašanje se može nazivati i površnošću ili možda neangažiranošću, no isto tako i racionalnošću - ovisi o strani koja ga tumači.
To je ono što se vidi sa površine, no siguran sam da takve rasprave vrlo često diraju i dublje strane muškaraca, no oni ne dopuštaju da se to vidi izvana. No, to se onda malo-pomalo skuplja pa bukne u vidu radoholizma, izbivanja iz kuće, pasivnog sjedenja pred TV-om, predavanja alkoholu, čira na želucu ... you name it.
Mislim da bi po muške bilo korisnije da ispucaju više emocija ... no, opet, ako obje strane krenu s takvim pristupom, tko bi ih pak pomirio, donio neko rješenje i zaključak s kojim bi obje strane bile suglasne?
I na kraju smo opet an istom, kakav god bio pristup, obje strane moraju biti spremne na razumijevanje drugoga, dogovore, kompromise ... inače nema ništa od sretnog života udvoje.
Tatek bravo :klap: lijepo sročeno.
Citiraj:
tatek prvotno napisa
Nisam...9-10 godina da smo u zajednici.
Tatek? Ja sam takvo ponašanje primjetila najviše kod muškaraca, skoro 98%. Ova 2% pripada ženama koje su ili jako zabrinute ili jako ambiciozne hahahaha...glupo rečeno, ali će me valjda neko shvatiti šta želim reći...(ne d'o Bog da se neko još i uvrijedi?)
...definitivno sam, onda, u vezi sa - zenom.Citiraj:
tatek prvotno napisa
:shock:
:mrgreen:
Kaee, u mojoj zajednici, ja se ponašam kao "tatekov muškarac", a MM kao "tatekova žena" - ja sam racionalna i rješavam sve po kratkom postupku, dok bi MM sve naširoko i nadugačko.
ne bih rekla da je tatek tako mislio... kada je napisao da su muškarci racionalni mislio je da ne rasipaju energiju uludo kada je riječ o svađi i nabjeđivanju već racionalno raspoređuju svoje resurse pa prije odustaju po sistemu pametniji popušta. sigurno su oni izmislili tu uzrečicu :P
Jes, otprilike tako sam mislio ... mada ima smisla i što je rekla mamasch ... naravno, to ne vrijedi za sve, ali je možda ipak prevladavajuće među muškima.Citiraj:
fegusti prvotno napisa
fegusti, skužila si me točno. (valjda sam nerazumljivo napisala)
sada ste me natjerali na razmišljanje...
ako je uobičajeno ponašanje kod žena da ne odustaju dok ne postignu cilj ja moram zaključiti da sam primjer totalno suprotnog ponašanja... ja sam ta koja je prekidala nabjeđivanja kada bi skužila da rasprava nije konstuktivna i da je svatko odvlači u svom smjeru.
zapravo, mi nikada svoje rasprave nismo priveli kraju i došli do nekog zaključka... hm. :/
mislim da je njemu falio taj stereotip ženskog "zanovijetanja" čega je bio pošteđen a na što je u roditeljskom domu navikao.
Kao prvo-ovo da sam jako ogorčena je uvreda koju nikakav smješkić ne bi popravio. Kao drugo-priznajem da nekome možda idu smajlići na živce, ali nekada su potrebni jer kako da netko ovdje drugačije zna jesi li se ti šalila ili nisi? Uživo te ne poznajem, smajlića nisi stavila i ja ne mogu biti sigurna šališ li se ili si ozbiljna. Misli ne čitam, ne znam gledati u grah ni u karte. To ti je valjda jasno.Citiraj:
nenaa prvotno napisa
Kao treće-napisala sam svoje viđenje tvoje definicije i na kraju te svejedno pitala šališ li se jer načinom na koji si ti napisala taj post, ja ne mogu znati jesi li ozbiljna ili ne. Pisala sam u slučaju i da se ne šališ i da se šališ.
Eto, ni ja sad nisam stavila niti jedan smajlić pa ti ne znaš jesam li jako ljuta ili se dijelom i zezam. Tatek, što ti kažeš? :mrgreen:
(eto, nisam mogla odoljeti ovom smajliću na kraju :roll: )
e, pravo si žensko! :mrgreen:
Kako znaš? :lol:
Što se tiče rješenja nekih problema i svađa, mi se uvijek dogovorimo, ali se nakon mjesec, dva, tri toga ne držimo i opet sve iz početka.
Mislim da nam je do sada najpametnije bilo da kada se posvađamo i dovedemo u neku napetu situaciju, da se malo odmaknemo jedan od drugog i hladnih glava razgovaramo. Do slijedećeg puta, kada se sve to događa ponovo.
I po svemu, moj brak nije ni približno "idealan" prema knjigama i filmovima, ali ja ga volim.
Ti "idealni" brakovi niti ne postoje, to je samo mit.
Ooooo, postoje, ali samo u glavi JEDNE strane, koja se često neugodno iznenadi kad se onaj drugi pokupi! ;)Citiraj:
tatek prvotno napisa
Ja bih to više nazvao uvjerenjem tipa "nije idealno, ali nije ni tako loše da bi se prekidalo" ... no, to misli samo jedna strana, a drugoj je već pun kufer i ide u prekid, a prva strana koja još uvijek probleme vidi kao bezazlene se onda nađe u čudu.Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
(a to opet znači da nekaj ne valja u komunikaciji između te dvije strane - ili ona napuštajuća nije mogla/htjela izreći svoje nezadovoljstvo na pravi način ili pak ona druga strana nije uspjela shvatiti/prihvatiti/razumjeti to nezadovoljstvo)
Lijek? Dobra komunikacija! A to nam često svima fali.... I na tome treba raditi.
evo ja napisala pismo.
Kaže da ga nije dobio... :mrgreen: slala preko maila
da ne pričam koliko mi je sati trebalo :lol: :cry: :lol: :cry: :lol:
komunikacija nam je ja šumom on drumom.
Tko je napisao, treba im reći, ja bi da me zagrliš?
Ja kažem. Sto puta. Samo što ne nacrtam. On me zagrli, potapša me malo pa opet na komp.
Reci ti njemu ovako:
L1)
DO "zagrli ženu";
IF "žena hoće još" THEN GOTO L1;
ELSE "nazad ka kompjuteru";
(naravno, ovo pali samo ako ti se muž iole kuži u programiranje ... ako uz komp sjedi samo radi igrica, tad se moraš poslužiti nekom drugom, "igračkom", terminologijom koju ja ne poznajem :mrgreen: )
:lol:Citiraj:
tatek prvotno napisa
:lol: :lol:Citiraj:
tatek prvotno napisa
E, tatek, baš si me od srca nasmijao!
:lol:Citiraj:
tatek prvotno napisa
A ako i to ne upali, ugasi mu kompjuter pa će shvatiti da misliš ozbiljno.
:mrgreen: pun pogodak, kuži se u programiranje
ja bih mu već kabel za komp precvikala, ali ima ih više, tih kablova, nakupilo se :roll: a ako ištekam struju ostaje baterija koja traje još bar 2 h...
I kad bi baterija otišla i komp krenuo u hibernaciju, i on bi za njim, kunem se, on je sposoban zaspati ako se posvađamo dok ja govorim samo da me ne čuje, a ja onda ne mogu spavati pola noći.
tatek, legendo !
MM i ja odlučili smo svaki dan ako treba i na silu razgovarati, razgovarati, razgovarati (i moj mozak šteka po pitanju komunikacije sa partnerom, tko me prati po Forumu vjerojatno se sjeća mojih "mutavih" trenutaka i igre pokvarenog telefona s MM-om). U protivnom, "smiješi" nam se razlaz. Cijeloj priči notu bizarnosti dodaje činjenica da već neko vrijeme moja mama i sestra privremeno (bar se nadam da je tako... :/ )žive s nama u istom kućanstvu.
Sad bi ti još samo TM trebao dovesti svog oca i brata na stan da društvo bude potpuno. Tad bi se isposvađali sa svima njima i ne bi vam uopće palo na pamet svađati se međusobno. ;)Citiraj:
mamasch prvotno napisa
Eh da je to tak MM i ja bismo međusobno bili u stanju blaženstva koliko se svađamo sa mojima... :lol: 8)
Zapravo, uopće nije smiješno. :/
Znam da nije.Citiraj:
mamasch prvotno napisa
Ali, možda tako možete i uvidjeti koliko ste jedno drugome u stvari bliski (nadam se :love: ) i kako je dobro da ste ipak i usprkos svemu zajedno.
Ovo XCitiraj:
Mihovil prvotno napisa
Moj bi rekao "definiraj "još"" i "konfirmiraj mi da "još" znači to i to" :lol:. Ma, mi se uglavnom kužimo, iako nam razgovor često (kad je neki brzinski dogovor) zvuči kao da su likovi iz Star Trecka ili onih filmova o podmornicama, špijunima itd. - energize, go, roger that i slično. Boris and Doris iz True Lies.Citiraj:
tatek prvotno napisa
Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Mislim Ninči koliko slova i rasprave oko ničega. Užasno mi je kad mi ljudi i u točki i zarezu traže zle misli. Misli šta hoćeš. Kako si rekla ne poznamo se.
Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Joj to im je valjda urođeno.
ja mome ispričam neki događaj i on kao sav u čudu, zanimljivo mu je skroz i tako. I onda mi dođe sutradan sa pričom: Eej, znaš što sam čuo i što se dogodilo?? Pa mi ispriča onu priču koju sam ja njemu jučer. :mrgreen: Znači oni s godinama braka postaju samo malo bolji glumci a mi malo naivnije pa se nadamo da nas slušaju.
Oprosti, ali meni je ovo :lol:Citiraj:
Trina prvotno napisa
Ja sam davno skužila da MM masu puta ne sluša kad nešto govorim jer nakon nekog vremena se nađe u čudu kako to on ne zna. U početku sam šizila a onda shvatila da ako je nešto jako važno za pamtiti onda se potrudim da me gleda dok govorim i pitam jesi li sve čuo da ne bi bilo poslije nisam znao.
Kod svađa često odustanem jer sam tip koji kad je u pravu (bik) ne popušta i mogla bih šutiti mjesecima. E sad MM se najviše zapjeni kad je on u krivu ali je isto tip koji se za pola sata hoće pomiriti.
Tako da često i ne potežem neke rasprave jer nema smisla kad će se brzo sve zagladiti.
Idealnog braka nema. Sve je stvar kompromisa, uvažavanja, poštovanja, ljubavi i komunikacije. Ako se sve to izbalansira, nema problema.
aha :lol:Citiraj:
nenaa prvotno napisa
meni se ovo redovito dešava s jednim prijateljem kad o nečemu pričamo vikendom navečer vani dok on u krvi ima pozamašan postotak alkohola :nope: