ja ni nemam vag. preglede, samo uzv
idete li sad pred kraj češće na preglede?
Printable View
ja ni nemam vag. preglede, samo uzv
idete li sad pred kraj češće na preglede?
ja sam danas 38tj i nisam do sada imala ni jedan vaginalni pregled.
sad idem češće na preglede, al to je zbog moje dijagnoze i mogućnosti da mi protoci zakažu..
Jao žene kod mene se ama baš ništa ne događa,osim neznačajnih bolova u prepona kad ustajem,ali ništa strašno
Danas sam 38+4,niti otečen,a nit spušten stomak,nit me što žiga niti boli,kupam se plivam sunčam,skuham si ručak,ali apsolutno ništa po kuči ne radim jer mi se ne da.
Tako se bojim da ne probijem termin,a sve sam si scenarije zamislila ali nisam taj da probijem termin pa da me peglaju svakodnevnom ctg-ovima,nalazima,a bože sačuvaj inducirani porod. :(
reko mi je gin da mu se javim 18-og ako do tad ne rodim,a evo nekako mi se čini da fakat neču do tad,iako kad se sjetima da je to za svega 6 dana jeza mi uhvat,a o strahu da ne pričam.
Pogotovo jer sam si ugovorila epiduralnu i moram sve izorganizirati kad me trudovi čope da odem na 3 prsta otvorena i da je dobijem.
Imam privatnog gina tako da mu vjerujem da će sve to on srediti,ipak cijelu trudnoču mu ostavljam dobru lovu i računam na njega,i on to dobro zna.
Ali eto osim toga sve drugo je ok.
:)
I dalje imam pritisak na mjehur,po noči se i do 4x ustajem na wc,a ni sa stolicom nemam nikakvih problema.
a koliko vam se miču bebe ja danas 36 +2 i od jučer ni približno se ne mrda ka i prije malo me vata panika pogotovo kad čujen sve priče cila san u strahu
Ja od 37. tjedna idem svaki tjedan, na CTG, pogleda mi urin, tlak i to je to.
ja sam do dana D pješačila kilometre i ništa ništa me nije bolilo, a nisam završila na indukciji i imala sam super porod (doduše, ja nisam htjela isto što i ti, al sam dobila što sam htjela)Citiraj:
Netipična prvotno napisa
ako ti je termin 21.06. a meni 22.6 zar ne bi trebala ti biti danas 38+5,a ne 37tj??Citiraj:
lali prvotno napisa
Ja sam zadnjih mj dana bila 4 puta, dva kod soc dva kod privatnika,nitko nije spominjo ctg,a privatnik mi pogleda urin,oboje mi izmjer kila i tlak i to je to.
Ja sam danas 38. tjedana. Danas me tu i tamo nešto dole u trbuhu zašarafi tipa lagani menstrualni bolovi. Beba se miče dosta zadnjih par dana, puno više nego npr. u 36. tjednu. Mislim da je sve to normalno.
Već sam pomislila da nisu ova boluckanja trudovi, ali me je potjeralo na wc, valjda su to crijeva :) . Nisam još spremna ić u bolnicu :roll: Jel vas šarafi šta takvo?
Što se tiče pregleda, ja tek od 37. tjedna idem 1 tjedno, svak put ctg, tlak, urin.. zadnji put me nije vaginalno pregledavao, to me iznenadilo. Iako mi je draže da nije, u biti imam povjerenja u svog doktora da zna zašto nešto da, a zašto ne... Od zadnjeg vag. pregleda sam dobila gljivice kojih se evo sad pred porod pokušavam riješit.
ja sam evo sada 38 tjedana, i počelo me prije dva dana nešto dolje lagano pikati, kao da me netko iglicama bode, kaže dr da je to zato šta se beba spušta i namješta u zdjelicu, a i vidi mi se po trbuhu da se spustio...
idem na ctg svakih 5-6 dana, i na pregled....evo danas sam bila na ctg-u, ali me nije vaginalno gledala jer me gledala prije 3 dana, idem opet u utorak pa će me onda pregledati rekla je
nemam ni ja menstrualne bolove, a mogu reći da me svaki put kad dođem to pita...
ja bi voljela da me pogleda na uzv, baš me zanima koliko mi je beba teška, kad me gledala prije tjedan ipo, imala je 3400
totalno novo i drugačije, a prije svega potpunije, iskustvo u odnosu na prvi porođaj.
skroz prirodno, bez rezanja; samo mi nisu dali stolčić, ali to je već druga priča.
vama curke želim sve najbolje i vidimo se na drugom topicu...
p.s. hvala na lijepim željama
sirt oliver :D :D :D cestitam od srca!
S. Oliver, čestitam :D
hvala.
zaboravila sam najvažnije.
rodio nam se dečkić od 4 kg i 51 cm koji se prvo pokakio mami po trbuhu i rukama pa je tek onda zaplakao
Sir_oliver, čestitke od :heart:
Netipična, nismo se sporazumjele :) , ja sam danas 38+5, al od 37. tj idem svaki tjedan na CTG.
Danas mi noge opet otiču, i moram primjetiti da mi je postalo sve teže voziti auto. Jel vozite još?
:heart: :heart: :heart:Citiraj:
sir_oliver prvotno napisa
vozim. imam stare probleme s parkiranjem 8)
ja vozim i nema šanse da se odreknem tog luksuza. :mrgreen:Citiraj:
lali prvotno napisa
kad me netko drugi vozi trbuh mi jednostavno ne prati ulaske u zavoj i onda mi se cili ukoči i počne me bolit. kad ja vozim nemam tih problema.
s parkiranjem nemam problema, ali zato mi je sve teže i teže ući u auto. malo mi je auto nizak, a i sidalo je dosta nisko pa se bacim na njega ko slonica. :lol: i kad izlazim već postaje problem. ostalo je ok.
noge su mi prestrašno otečene, ali me i užasno bole. ustvari boli me rist. nisam imala pojma da vodurina nakupljena u nogama može tako bolit :?
i sve mi je teže hodat koliko me kosti bole.
po noći i dalje hodam ko zombi. svako malo se budim. a okrenit se s boka na bok iz noći u noć je sve teža i gora agonija.
iskreno, već mi je dosta i jedva čekam rodit.
Evo napokon nam je dosla seka 11.6.Sve je proteklo brzo i bez puno napora.Danas smo stigle kuci.Velika curica, teska je 4030kg i 52cm.
Svim buducim mamama puno srece... :heart: :love:
Evo napokon nam je dosla seka 11.6.Sve je proteklo brzo i bez puno napora.Danas smo stigle kuci.Velika curica, teska je 4030kg i 52cm.
Svim buducim mamama puno srece... :heart: :love:
Cestitam!! Jako mi je drago da je sve proslo bez problema! :D :love:
čestitam svima na bebicama :heart: :heart:
i ja duuugo šetam svaki dan, i stalno nastojim nešto raditi, eto volila bi da krene jer mi je stvarno više dosta, i postaje mi sve teže, i voziti auto i premještati se po noći sa boka na bok, i to stalno buđenje i sve skupa....
bojim se tog poroda užasno, a opet i ovako mi je teško, ja sam danas 38+3
mati čestitam ti :heart:
mati, čestitke od :heart: !
I ja se poroda bojim užasno, posebno jer sam prvi put rodila na carski i vaginalno mi je totalna nepoznanica, i neznam što me čeka.
Večeras mi je beba toliko aktivna da me boli koliko se rita i udara?
same here. u jednom sam trenutku pomislila i da se radi o the trudovimaCitiraj:
lali prvotno napisa
mati, čestitam
Ej i meni je danas 38+3. Meni još nekako nije dosta svega jer me je zapravo strah poroda pa sve čekam da mi dođe tako da mi bude baš dosta pa da jedva čekam. Je mi postalo teško preokretat se po noći i jedva se gegam, ali pošto sam do 37. tjedna mirovala sad imam svašta za obavit/nabavit pa sve priželjkujem da dođem negdje do termina...Citiraj:
laura_001 prvotno napisa
Al kad sljedeći tjedan navale vrućine vjerojatno ću promijenit mišljenje :)
I ja sam noćas mislila da su trudovi krenuli. Nažalost.. ništa od toga.
Sad se sve nadam da će za 1-2 dana ponovo. :)
sir oliver i mati čestitke, sve najbolje vama i bebama od :heart:
pitanje svima, općenito- meni je termin sutra al ništa se ne događa AKO me budu htjeli zadržat u bolnici (a vjerojatno hoće) neznam šta da radim? radije bi doma dočekala trudove i zaputila se u bolnicu kad ja osjetim da treba nego da ostanem tamo ležat, pa tko zna šta bude
Neželim inducirani nikako, a sve me strah da bi baš to radili
Upomoć
Sir Oliver, Mati, Čestitam!!! Ja sam u petak bila na amnioskopiji, sve je ok , plodna voda mliječna. Jučer mi je počeo ispadati sluzavi čep i to dosta obilno, a trudovi me šibaju još od petka, dosta jaki ali nažalost samo u području trbuha (nešto kao dosta bolne BH). Danas su se javljale na svakih 7 min po cca 30 sek, bila sam uvjerena da je to to, ali na pregledu ništa- i dalje otvorena za prst kao i prije mjesec dana. Sad se malo primirilo, ali sam sva izmorena od bolova, čim se pomaknem opet počne. Beba se primirila ali kao da se ne može spustiti u porođajni kanal, još je dosta visoko. Nadam se da ovo neće potrajati..
uf, evo ja jučer šetala duuuugo duuugo i baš sam se umorila, ali sam zato napokon dobro spavala...jedino me u spavanju mučilo šta mi bok zatrne i probudi me ta bol pa se moram prebaciti na drugi
ali upravo sada me nešto boli u leđima, neka čudna bol, ja nemam pojma jesu li to trudovi :? :? , ali moram priznati čudno :?
Osječanka, aako je sve ok, a žele te zadržati, potpiši da želiš doma i s mirom čekaj trudove i uživaj sa svojima!
Matanica, želim Ti da da sve prođe brzo i što bezbolnije! :love:
Cure, ima li kakvih novosti??
Ja imam jedno veeeliko pitanje koje me jako brine....
KOLIKO NISKO OSJECATE BEBINE POKRETE SAD PRI KRAJU TRUDNOCE ILI NPR U 23-24 TJEDNU???
Ja zadnje vrijeme konstantno osjecam bebu po cijelom trbuhu, ali pocevsi od kompletnog ajmo rec venerinog brijega pa skroz do gore do kud mi se trbuh prosirio. Cak mi tu skroz dole nisko zna nesto gurnut pa dode onako grbica ko na trbuhu!
Pa jel normalno da je osjetim i toliko nisko?? Mislim, ko da ce ispast van! :shock:
hm... hvala unaprijed
Ja imam jedno veeeliko pitanje koje me jako brine....
KOLIKO NISKO OSJECATE BEBINE POKRETE SAD PRI KRAJU TRUDNOCE ILI NPR U 23-24 TJEDNU???
Ja zadnje vrijeme konstantno osjecam bebu po cijelom trbuhu, ali pocevsi od kompletnog ajmo rec venerinog brijega pa skroz do gore do kud mi se trbuh prosirio. Cak mi tu skroz dole nisko zna nesto gurnut pa dode onako grbica ko na trbuhu!
Pa jel normalno da je osjetim i toliko nisko?? Mislim, ko da ce ispast van! :shock:
hm... hvala unaprijed
Ja sam sada u 39+1. Već su mi rekli da je beba veća nego što su očekivali po njihovim mjerama (prošla sve testove, sve je ok). Ja je isto od tog 20 i nekog tjedna do sada osjećam svuda, i gore i dolje. Osjetila sam točno kada se okrenula, i posljednjih tjedana kao da se stalno rasteže, ili me nogicama bode jako visoko, skoro da mi pridržava grudi, ili se moram pridržati oko pupka jer imam utisak da će mi se koža raspući od pritiska iznutra, a bilo je i tih donjih pritisaka kada bih spontano čučnula i primila se rukama za donji trbuh kao da je uhvatim da ne ispadne.
U prvoj trudnoći je beba bila puno mirnija, ova curka sada je me rasturila. Ne znam da li to ima veze sa hranom koju jedem ili tekućinom koju pijem, ponekada sam imala dojam da se posebno razmrda kada popijem Donat ...... u svakom slučaju nevjerovatno je aktivna.
cure,kod mene ama baš ništa.
U pon mi je termin,a ja se i dalje sunčam,kupam,vozim,šetam,ne otičem,otvorena niti prst...........i znate što E več mi je dosta.
Jest da nemam nikakvih problema,ooosim što več 4 noči spavam s jastukom između noga i bokovi boleee
sad sam zvala ginicu i zamolila je da me primi da me pregleda ako se slučajno išta pomaklo(ako sams e bar malo otvorila) tako da znam da se ne kupam da si sad zadnjih dana ne navučem nešto,a u pon na termin je praznik.
i meni je moja bebica živahna još uvijek,uuuu kako se samo baca ljevo desno,čak se bojim da mu više ni glava nije dole kako je bila prije 4 dana :(
naravno mislila sam na 33-34 tjedan a ne 23-24 kako sam napisala :roll:
Ja sam danas 38+5. prije 3 dana pojavio se jedva cm neke rozo smeđe sukrvice. sutra ujutro opet a otad ništa. ginić veli da mi se to cerviks sprema za porođaj i da ne znači da ću rodit za 2 dana a bome mislim da i neću :D stomak mi je spušten dobro već od 35-36 tjedna, sva sam si troma i osjećam se već ko luđaja jer ne smijem izlazit iz kuće prije navečer radi groznog oticanja. na momente me uhvate napadaji panike pa još ne bi a na momente jedva čekam da idem rodit i da vidim svog malog sina i da mi bude živ i zdrav. onda svako malo u novinama vidim da je neka trudnica preminula od komlikacija i onda opet jovo nanovo s napadajima panike. pitanje za iskusnije mame, jel vam se beba umirila prije poroda ili je divljala?
Ja sam danas tocno 38 tj. I moja bebica je zivahna, gura se i lupka. Na kontroli u 31. tj. glavicom je bio prema dolje, a i na prosloj kontroli s 35 tj. isto tako. Pretpostavljam da se bebe ne vracaju u sjedeci polozaj ako su naglavacke u nekom kasnijem tj. Moj bebsi, izgleda, jos uvijek ima mjesta za rastezanje, iako je u 36 tj. procijenjen na 3300g. Nekad me zna tako zestoko gurati, da imam osjecaj da ce mi se koza na trbuhu raspuknuti. Zadnjih par dana mi gleznjevi oteknu kad duze stojim ili hodam, pa se nastojim ispruziti kad god mogu. Namjestanje u krevetu mi vec neko vrijeme zadaje muke, uvijek imam nekoliko jastuka za podupiranje. Po noci osjecam lagane bolove kao PMS, to su valjda ti lazni trudovi... :?
baš ovo. osim što ću ja rodit curu :DCitiraj:
sunchica prvotno napisa
još je jako aktivna, cijelim trbuhom, i u najdonjem dijelu, do pubične kosti.
trbuh je spušten tjednima, vjerojatno ju zato i osjetim niže.
u subotu idem na kontrolu i onda osluškujemo svaki dan i polako pakiramo u graz, čekati.
na kontroli u 37 tjednu se okrenuo glavicom i procijenjen na 3900. točno znam taj osjećaj kao da će ti se koža na trbuhu raspuknit, iss, koji gadan osjećaj :lol: ne znam baš da se ne okreću opet u stari položaj, koliko sam uspila vidit nekim mamama se i to događalo a ja idem opet u utorak na kontrolu pa ćemo vidit jel se moj debeli zadržao u položaju za van :) spavam na 3 velika i 2 mala jastuka a opet mekosti rasturaju, kukovi da ne govorim, ma šta god ispod njih stavila. meni su te lažne kontrakcije više bile kao da me neko čopio za jedan živac i lagano ga poteže :lol: