od znoja i suza :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Printable View
od znoja i suza :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
nikad ja to tvrdila nisam. :mrgreen:Citiraj:
Juroslav prvotno napisa
a i more mu fali.
koje?
jarun ili bundek? :lol:
:lol:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
pravo, jadransko
modro i duboko
da vidis onda "necu i ne mozes mi nista" kad ti dijete zeli uskocit u orkansko more u sred zime :lol:
takovih iskustava nemam. :mrgreen:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
moja je, ja to zovem "razumno svojeglava". :P
Orka je divna! Baš me zanimalo kakva je.
Anci, cvijeta - pa normalno, milijun je takvih situacija. Ne daju se baš tek tako kategorizirat. Jedni misle na jedne dok pišu, drugi na druge, ja ih pola zaboravim pa me sjeti nečiji tuđi post...
S godinama se puno toga mijenja. S A. razgovaram kao s velikim - oćemo, nećemo, meni se ne da, tebi se da, aj mama please, aj imaš pravo...i tako to.
Kad su manji, po meni, treba unaprijed izvagat, ali to opet ovisi o djetetu. Oni obično vole neke svoje rituale i rado stvaraju navike, po meni to treba uvažit dok su mali, a s druge strane, nekad će šizit jer je mama gladna i hoće kući, pa šta sad? Šiz više, prilika za nešto naučiti i idemo dalje.
Glavno da sad svi znaju da sam ja bila gladna.
A danas sam lijepo ručala. I kolač pojela. Pa možemo pješice :mrgreen:
Na ovo mogu samo stavit potpis velik ko kućaCitiraj:
apricot prvotno napisa
vertex, dobar post, jedino nisam ništa naučila :mrgreen:Citiraj:
vertex prvotno napisa
kako ne - da trebaš dobro marendati :mrgreen:Citiraj:
Anci prvotno napisa
Onda jesam naučila :lol:
Točno! A malena je okusila kako život može biti težak :mrgreen: , što je isto važna lekcija!Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
vertex :)
Ma slažem se. Nema ništa loše u tome da vidi da nije uvijek po njenom, ali nema ništa loše ni u njenoj ljutnji i plaču što nije po njenom.
A što sam sad pametna :mrgreen:
Kad narastem, bit ću vertex!
divna je Orka, kao orka :heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
(a sad kad sam vidjela nju, mislim da bez greske mogu identificirati tebe na kojekavim fotkama s kojih se smijese Rode :) )
citam vase postove o potkosuljama i padne mi na pamet da smo bas ovih dana (danas/jucer ?) i Tonka i ja imale nekakvih trvljenja oko iste. pa me zbog te koincidencije preplavi nekakv lijep osjecaj povezanosti... jedino, ubijte me, ne mogu se sjetiti kako je Tonkin i moj spor zavrsio :lol: :nope: :oops: :mrgreen:
pa to je bar lako utvrditi - jer ima ili nema potkošulju? :mrgreen:Citiraj:
Kanga prvotno napisa
meni se pitanje potkošulje uopće ne postavlja. :roll:
potkošulja ide u gaće (pokrij bubrege)
ne sjedi na hladnom betonu (odoše jajnici)
čuvaj se propuha (dobit ćeš glavobolju)
ne idi van mokre kose (jer će ti se polovina lica paralizirati)
ne hodaj bos(a) po parketu (prehladit ćeš se)
to su sveti postulati balkanskog zdravstva. :lol: i ja ih se držim. previše sam indoktrinirana, da bi bilo drugačije.
mama, od kud ti na ovom forumu? :shock:
:lol: :lol:
nekih postulata se i ja s L. drzim (bubrezi, jajnici...)
damn...kad je nick akterici mama curage, onda ova fora nije uopce..fora.
skuzila sam foru, bez brige. :mrgreen:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
skrušeno priznajem da se ovog postulata više ne držim. vječno ću gorjeti u paklu. :roll:Citiraj:
ne idi van mokre kose (jer će ti se polovina lica paralizirati)
leo, shvatili smo!
čekaj, hoćeš reći da tvoje dijete razmišlja dalje od "sad" i "odmah"?!Citiraj:
mama courage prvotno napisa
:shock:
mojoj, ako bubrezi neće odmah ispasti i zakotrljati se po podu,... ne postoje
i da dalje ne nabrajam...
Nakon dugo dugo vremena što smo pucali po šavovima zbog njegovih ispada konačno mogu reći da smo došli do ovog citiranog i da nam je sad više manje super.Citiraj:
S A. razgovaram kao s velikim - oćemo, nećemo, meni se ne da, tebi se da, aj mama please, aj imaš pravo...i tako to.
Vjerojatno tu ima nečeg što je i maxi napisala o jednom ili više djece. Nemam se više vremena zamarat oko nebitnih sitnica oko kojih bi prije nastao fajt. Hoćeš se kupat, nećeš? Ok, budeš sutra, ok? Ok. I tako je otprilike sad oko većine stvari. Oko onih za koje se natežemo, ako mi je važno ne popuštam. Primjer: Dobio je zadaću od logopedice koja mu se nije radila. Pitam ga ujutro, hoćeš sada ili navečer. Naravno, navečer. Navečer je gledao crtić, ja sam uredno došetala, ugasila TV i ajmo zadaća. Bilo je ne, neću. O da, hoćeš jer je takav bio dogovor. Počeo je cendrati, uzeo olovku i pošarao papir, evo napravio sam. Samo sam ga pitala "i to je to". Kaže da i ja uzmeme bilježnicu. Ali onda: Ok, to je tvoja zadaća. Ako tebi nije neugodno s tim otići logopedici i sramotiti se nije ni meni. Ali znaj da na taj način nećeš napredovati i naučiti onako kako treba nikad. E tu je opet zacendrao i na kraju me molio da mu vratim bilježnicu da nacrta kako spada.
Za istu situaciju bih prije pošizila, tjerala ga, prijetila... Sreća, skužih da od toga nitko nema ništa pa sam promijenila taktiku. Možda ova sadašnja zvuči kao nabijanje krivice, ali sve što mu u tim trenucima kažem je istina, pa neka sam odvaže. A uglavnom odvaže i odluči ispravno. Ja zadovoljna.
A moram i sačuvati nešto živaca za ovog drugog. Ako je suditi od malena, s ovim nas čeka još veći rusvaj :tele:
Što se tiče bubrega, glavobolje, mjehura i sl. kod nas isto pali. Imam doma potencijalnog hipohondera :mrgreen:
I apricot, ti meni kažeš da je S odrastao, pa pogledaj si svoju ljepoticu :shock: :zaljubljen:
Sinoć sam puno razmišljala na ovu temu i shvatila sam da ponekad imam više problema s MM nego s Mihovilom oko nekih stvari. Npr. zašto se ne mora ošišati iako je pravi čupavac ili zašto ne mora po stanu (koji je pun tepiha) nositi šlapice jer se neće prehladiti zbog toga.
A što se tiče potkošulje, sjedenjana hladnom betonu i propuha, i ja se držim postulata balkanskog zdravstva. Tu nema rasprave 8)
današnji igrokaz
ja.- marko stavi kapuljaču
marko:- neću
ja:- vani je hladno , ali ako nećeš ne moraš...
marko:- jel to tebi jako puno znači?
ja :- što ?
marko : - pa to da stavim kapuljaču ?
ja:- nije stvar u tome jel meni znači ili ne, vani je hladno
marko :- znam ja da je to tebi bitno, ajde stavit ću
:tele:
e,jest ulizica, skoro ko moj. :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ja ću to doživjeti kad bude imala 18.
možda!
boli nju briga je li to MENI bitno!
ko što se ni ja, iskreno, ne bih oblačila samo da njoj udovoljim.
ponekad kao da ima 40 godina
hebate, on meni popušta ..... :lol:
kad mi marko prigovori da okolo šećem ko štraca, ( a ima takvih momenata, posebno outfit do vrtića ) ja ga poslušam......
I Andro ponekad ima te neke spike tipa, "ja znaaaam da ces se ti ljutiti ako ja sad obucem zelene carape, pa doooobro ja cu obuci zute" :lol:
Jutros dodje iz ducana i kaze s vrata placnim glasom: "Nije bilo kukuruznog francuza za sendvice pa sam kupio kukuruznu slapu. Znam da ces se ti sad ljutit (misleci na tatu pritom), sta cu kad nista ne znam..." :roll:
pa počeli smo nedavno ju učiti (indoktrinirati) da je to njeno tijelo i da ga mora čuvati i paziti na njega i nastojati da je njeno tijelo uvijek zdravo, jer ako je zdravo onda se može bolje boriti protiv bakterija. elem, mora piti vodu češće (jer tu malo kiksamo), mora oprati zube, umiti se, počešljati ( :mrgreen: ), jesti zdravu hranu i rano lijegati. prati se (posebice genitalije i guzu) i oblačit jakne. :mrgreen: i čistiti ruke vani, sto manje stvari dirati na javnim mjestima, posebice javnim wc-ima. (stvaram malog hipohondra)Citiraj:
apricot prvotno napisa
naravno uz sve one već gore navedene postulate.
i bome, pali. preuzela je tu spiku. priča o bakterijama ju je fascinirala
A koga priča o bakterijama ne bi fascinirala? ;)Citiraj:
Zahvaljujući pričama o bakterijama uspjeli smo ukinuti proteste protiv pranja zubi, uvesti obavezno pranje ruku nakon wc-a/tute, i još ponešto.
Živjele bakterije!
da, usvajanje priče o bakterijama mi i "paše" uz djevojčicu koja u kazalište ide u lakiranim cipelicama, haljinici.., i cijelom kazališnom "dekoru".
ali uz trenirku i gumene čizme "paše" - kolutanje očima.
:/
moj spada u ove s čizmetinama i on nikad neće bit fin dečko :mrgreen: jer ni mi nismo fini :mrgreen: , ali ga fascinira "gle kako mi miriše iz usta" pa puše u mene, kad opere zube :roll:Citiraj:
apricot prvotno napisa
ili u nedomaćem WCu drži ruke za ledjima koda će ga struja ubit, i jauče "ne ništa dirat...to jeeeee odvratnooooooo"
ja nisam fina i čistunka, al GADI mi se prljav WC i sve to fujasto i on je to totalno pokupio. Tako je emsina pokupila bit čistunka skroz na skroz :mrgreen:
nema to veze s finoćom...
Citiraj:
apricot prvotno napisa
nego s neurozom? :lol:
vi sa malim hipohondricima nemojte se prerano veseliti.
mi smo naime u fazi tisucu i jednog pitanja. svakojakih tipova. npr. zasto u njemackom postoji stumes h? i sch i ie i ei, o francuskom da ne govorimo.
i slicno.. pa vrtimo po internetu, ensciklopedijama, zovemo prijetelje, susjede..itd koji su strucni po odredenim pitanjima.
ali 80% posto pitanja su medicinske prirode:
da li se od toga moze umrijeti? :shock:
da li se od toga moze razboliti? ako da, kako i zasto?
kako nastaje rak, zasto se te stanice mnoze...
da li je izljeciv? kako sad i je i nije?
ako nije zasto nije, ako je zasto je?
kako se to moze znati?
kako nastaje? kako putuju te metastaze?..sto, kako, gdje, kuda..?
mi zaista rijetko jedemo suhomesnate prizvode i ako da onda domace i bio i opcenito dobre kvalitete.
medutim baka joj je jednom slucajno rekla sa u salamama ima aditiva i da mogu pogodovati razvoju raka.. odtada pogadate, u nasu kucu ne ulazi salama. (ja ponekad prokrijumcarim malo jedne sa tartufima
:mljac: )
pred neki dan sam skuhala brokolu i upravo hocu malo posoliti i preliti maslinovim uljem kad ona vice:
neee sol! necu da mi se zacepe zile! nemoj soliti :roll:
progutala prosli tjedan mali komadic osusenog ljepila. neoprezni mm :mrgreen: natuknuo nesto kako to bas i nije pametno, jer je ljepilo otrovno...
i sljedeca dva sata smo se razgovarali da li se od toga moze umrijeti, razboljeti, kako, zasto, gdje...pa smo to prosiliri na saranjem flomasterima po tijelu, o otvaranju, zatvaranju pora, disanju tijela..... :roll: :roll:
jucer joj je baby siterica namazala nokte nekakvim ultrarozim lakom, ja sam naravno :roll: i rekla da ako vec hoce tu i tamo poduzimati takve akcije , da cu joj ja pronaci barem nekakvu suvislu boju :mrgreen:
mm je opet nepazljivo primjetio da treba pogledati da li je mozda lak made in kina i da ga ne stavlja usta.
ostatak naravno znate... :mrgreen:
da li se od toga moze umrijeti, razboljeti...itd
da li sam ja kao mala stavljala lakirane prste usta...
zato vam savjetujem oprez! :mrgreen:
nikakvi bubrezi, jajnici i ino.
je - i moju! dok nije naucila malo vise. pa sad raspravu zavrsi sa: "mama, ja ti imam jake leukocite, ne moras se brinuti oko toga" :PCitiraj:
inace, Tonka je obukla potkosulju (stvarno nisam znala je li ili nije dok nisam sinoc provjerila). bilo mi je bitno da cuje ono sto ja mislim o nenosenju iste (o dolasku jeseni prije kalendarskog termina, o izolacijskim svojstvima dvoslojne odjece i sl.). jest da bih ja radije vidjela nju s potkosuljom nego bez, ali ipak sam skupila malo hrabrosti i odlucila odluku prepustiti njoj. i to je ono sto mi se cini ponekad potrebnim - prepustiti im autonomiju i u prilikama koje su nam malo vise bitne, ne samo u nebitnim. povjerenje se vraca povjerenjem, to je moje iskustvo. i cini mi se da ona "daj im prst i uzet ce ti ruku" vrijedi vecinom za djecu koja dobivaju samo prste :)
8) 8)Citiraj:
Kanga prvotno napisa
oce netko ispricati pricu o bakterijama ili uputiti na flm/crtc/knjgu jer....ja se grozim bakterija pa ne znam detalje. znam samo- tu su bakterije, fuj!
Moj je fasciniran četkama za WC i na sve moje argumente ipak uspije primiti je u ruku. Pokušat ću s bakterijama, možda uspijem.