Brijanje i klistir - mene je dr. pitao na prijemu dal imam nesto protiv toga tako da mislim da se moze odbiti (ja nisam imala nista protiv).
Printable View
Brijanje i klistir - mene je dr. pitao na prijemu dal imam nesto protiv toga tako da mislim da se moze odbiti (ja nisam imala nista protiv).
na prijemu dobiješ papir na potpis, gornji dio potpisuješ da pristaješ, a donji dio papira je za nepristanak na određene intervencije,
na crtu napišeš što odbijaš da ti rade bez tvog izričitg pristanka (ili prijeke nužde, naravno), ali te onda ipak pitaju ili upozore da bi napravili to i to
ja sam ispisala sve što nisam htjela da rade i nitko me nije ni pitao za brijanje i klizmu
ma ni tokom poroda se dr nije niti pojavila :mrgreen:
nisam, naravno napisala da ne bih doktora, al žena čita između redaka :D
aries24, jel to znači da si došla neizdepilirana ili si se sama doma izdepilirala pa nije bilo ni potrebe da ti isto ponavljaju u bolnici? Ja inače ne volim depilirat cijelo to područje, već samo bikini zonu, pa se pitam jel bi mogla tak proć :) ?
ako izričito naglasiš da to ne želiš mislim da te neće depiliratiCitiraj:
V&NMama prvotno napisa
ne mogu te prisiliti na nešto ti što ne želiš ;)
ja nisam rodila u vž nego na sd ali su me, naravno obrijali. ali ne cijelo područje, samo uski dio koji bi mogao doći u kontakt s bebinom glavom, da mogu dezinficirati, valjda :/Citiraj:
V&NMama prvotno napisa
ostalo su ostavili tako kako je bilo. zapravo, nikad nisam shvatila što su točno obrijali jer se nisam mogla sagnuti i provjeriti, a nakon poroda nisam htjela gledati šavove...bolje da ne znam :nope:
ja sam se depilirala, al od tad do poroda je prošlo o ho ho vremena, nisam mogla vidjeti :P al na opip je bilo prilično šumovitoCitiraj:
V&NMama prvotno napisa
ok, onaj "niži" dio je bio nešto kraći, al nekako mi se ne čini da bi išlo u kategoriju "uredno trimano"
jednostavno mi se nije dalo
primalja vesna i još jedna kojoj ne znam ime i dr. kolenović (mislim da se tako zove)on je specijalizant.bio je dezuran jukic i jos jedan koji malo smrdi po cigaretama, on me samo jednom pogledao da vidi jel moguće da glavica prodje. svi se predstave i rukuju s tobom čega se baš iz merkura ne sjećam :/Citiraj:
Elinor prvotno napisa
stvarno :shock:Citiraj:
šnapi prvotno napisa
toga prije dvije godine nije bilo
dr. mi se predstavio i rukovao samnom još kad sam došla tamo u onaj prijemni dio dolje di te pregledaju, a primalja se predstavila i uoznala s mužem, ja sam bila tada u jačim trudovima pa sam samo uspjela reći kak se zovem :)
Što se tiče depilacije doma, sugeriram izdepilirati se kompletno, i bikini zonu i dolje. Ja sam se obrijala samo dolje, a gore skratila s trimerom na par milimetara, pa me sestra tamo par puta povukla s britvicom po gornjem dijelu. Da sam znala, doma bi izdepilirala sve kompletno :/
Može se odbiti i brijanje i klistir, sjećam se toga s priprema. Klistir je meni bio ok mada sam bila uvjerena par tjedana prije da ću ga odbiti, a nisam ga odbila zato jer nisam zadnjih 24 sata bila na WC-u... a i nije me smetalo po crijevima pri porodu. Tim više što se idućih nekoliko dana nakon poroda ne može obavljati velika nužda, po meni zato dobro dođe isprazniti crijeva potpuno. Neke cure imaju prirodno čišćenje prije poroda, ja nažalost nisam imala, valjda zato jer mi je porod bio dosta brz i kratko sam imala trudove...
ja se spremam na tečaj u listopadu u vž-u, znam da tečaj počinje prvi utorak u mjesecu u 18h, jel ima netko broj telefona da nazovem i potvrdim ove informacije?
imaš sve na stranicama bolniceCitiraj:
sunce moje malo prvotno napisa
http://www.obv.hr/#:ajaxCallback@11
Mene još zanima dal je u Vž rodilištu moguće izabrat dr-a koji će ti bit na porodu? Dal se to ekstra plaća i koliko otprilike i dal je uopće to ok, mislim legalno?
nemres izabrati...kod onog si u ciju smejnu upadnes...ipak je to drzavna bolnica....
Možda negdje već piše, ali da sad ne tražim po cijelom topicu....
Odbijaju li u Vž. žene koje im dođu u trudovima, a da se prije nisu nikad kod njih pojavile? I je li neka od vas tako napravila?
zakaj bi odbijalai? to ne smiju napravti...porod je hitan slucaj i samim time te moraju primati pa makar da nikad nisi vidjela varazdin
Ninči na trudničkom tečaju(prošle godine) su rekli da ne odbijaju žene u trudovima i nije uvijet da se kod njih kontroliraš u trudničkoj i da smo sve dobrodošle :mrgreen:
Cure, ja ću idući tjedan na pregled u bolnicu pa me zanima tko je i kad dežuran?
Hvala curke! :*
Jel treba u rodilište ponijet i one male gazice za brisanje bebe kad bljucka ili to ima rodilište?
Samo ti to ponesi.Citiraj:
V&NMama prvotno napisa
Kad beba bljucne po onoj plahti u jastuku, oni će to zamijenit, ali trebaš je i ti imat čime obrisati.
Da li netko zna da li se onaj raspored rada u trudničkoj ambulanti mijenja svaki tjedan ili je uvijek isti? Sad piše ovako:
- pon. dr. Dombaj
- uto. ???
- sri. dr. Kirchbaum
- čet. dr. Jukić
- pet. dr. Fara
Utorak nisam zapamtila, a po svoj prilici će me zapasti pregled slijedeći utorak.
Voljela bih znati kome ću naletiti, pa pomagajte ako možete! :)
za ponedjeljak ti SIGURNO mogu reći da ti je raspored dobar - ja jučer naletila na babu :evil: - dakle, ne idi u ponedjeljak!!!
Jukić je u četvrtak i Fara u petak - ostalo se ne sjećam
Ajoj. :taps: Kak se ponašala?Citiraj:
ivec prvotno napisa
Utorkom je bila dr. Špoljarić, bar kad sam ja rodila.
Osim Jukića, jedino bih nju preporučila.
Elinor, ma nije BABA bila grozna - barem ne na pregledu ali ju nebi voljela sresti kad krenu trudovi 8)
Same here! 8)Citiraj:
ivec prvotno napisa
ivec kad ti je termin?
termin mi je 13!!!!
Možda se i vidimo! ;)Citiraj:
ivec prvotno napisa
Cure koje ste rodile u VŽ na stolčiću, da li ste imale kakvih problema u smislu da vas ne puštaju na stolčić ili odgovaraju od njega? Upravo sam čula priču od jedne osobe koja radi u Vž bolnici kako malo koja zaista završi na stolčiću i da ću najvjerojatnije avršiti na stolu :roll: (a onda bi se morala gadno posvadjati, što mi se ne da :/ ).
mislim da je to zato sto zene odustanu a ne zbog osoblja...
ja sam isto planirala stolcic al na kreju sam jedva i lezala....
Slažem se s Angelinom. Ja sam se na jedvite jade odlučila prebaciti na stolčić, trudovi su bili toliko žestoki i česti da tih par trenutaka odmora mi je vrijedilo zlata. De facto me primalja "natjerala" da se prebacim, inače bih ostala tak na krevetu na boku.
Da, vjerujem da žena dodje u fazu kad joj se ništa ne da; i meni se u jednom trenutku više nije dalo hopsati po lopti ni šetati, samo bih ležala. Ali ne bih voljela da mi oni ne daju ako hoću.
Ma sad sam počela ići na ctg u bolnicu pa svašta čujem u čekaoni; puno žena je naručeno na drip, često se pita: Hoćete da vas danas porodimo?... itd., pa sam se počela brinuti kako će sve ispasti. Još je k tome i primalja Erika na godišnjem! :(
Pa onda bu bebač pričekao svoj termin, a do tad se Erika vrati! :love:
Pokušaj ignorirati sve te priče ,sve je to rekla-kazala i nepotrebno te brine.Vizualiziraj svoj porod,onakav kakav želiš;ja sam tako u terminu bila u svom filmu...Citiraj:
Elinor prvotno napisa
za stolčić zadužila MM-a,on je znao što i kako hoću......ja od muke nisam na porodu ništa skoro govorila,MM je bio moj glasnogovornik.
Rodila na stolčiću,bez intervencija...
:bouncing:
Ma kakvi, primalje čak potiču da se isproba više položaja za vrijeme trudova kako bi se svakoj ženi pronašao onaj položaj koji joj najbolje odgovara i najmanje boli. Rekla sam da želim stolčić i nije uopće bilo nikakve rasprave oko toga, rasprostrle su gumenu prostirku što ide s stolčićem, stavile stolčić i to je bilo to :mrgreen:
OK, meni je bila primalja Erika :zaljubljen:, ali koliko znam niti kod ostalih to nije problem. Mislim da je njima u interesu da ženi što više olakšaju porod, tim više što je poslije manje posla, jer ne rade epi, pa ne bude u 99% slučajeva šivanja...
Meni su čak rekle da šteta što nemaju i kadu u VŽ rodilištu, te da je to zbilja šteta da kada u Petrovoj stoji tamo bez da se upotrebljava, te da neka ju daju njima u VŽ rodilište, da bi se kada ovdje sigurno koristila za porode :)
I da, dobro kažu cure, svakoj ženi odgovara nešto drugo. Neke dođu s namjerom da rode na stolčiću, ali onda sjednu na njega i ne odgovara im... te se vrate natrag na krevet, a nekima se niti ne da dići iz kreveta, tako da je to totalno individualno.
kada je određeni dr vidio stolčić u kutu sobe rekao je :ma neće ona na stolčić, rađat će tu na stolu.
na to smo se pobunili mm i ja i to poprilično pa se on pokupio. (na kraju sam rodila na boku na stolu, ali hvala bogu da je on mislio da ću na stolčiću jer bi dobila standardnoi tretman s epi i nalijeganjem (to mi je jedna primalja kasnije potvrdila).
moje je iskustvo da se za sve moraš boriti ako ti smjena nije naklonjena 'novotarijama'.
rodila sam na stolčiću i nije bilo uopće diskusije da ga ne mogu koristiti.
Elinor ma bez brige!!!!samo lijepo reći što očekuješ ili kakav porod hoćeš. moja sestrična je rodila u položaju mačke ove godine. tak joj je bilo najlakše. :)
a još ako veliš svoje iskustvo s prvog poroda mislim da će poštivati tvoju želju.(jer kao ti si dovoljno upućena u alternative)
Cure, hvala na lijepim riječima! :heart:
Jelka, često čitam tvoju priču s poroda za inspiraciju! :love:
Bila sam na tečaju na kojem se s pojmom "prirodni porod" barata u rukavicama i na kapaljku, točnije - spomenut je u jednom retku na foliji za prezentaciju. :roll:
znam ja da se za sve može izboriti i spremna sam za borbu, ali bojim se generalno podijeljenog osoblja u smislu primalje vs. liječnici (a pogotovo liječnice ). I ne bih voljela da mi porod bude baš ratni pohod. :x
No, toga sam se najviše bojala i prije prvog poroda a sad sam još jače "nabrijana". A htjela bih da sve bude što mirnije i spokojnije. :)
the enchantress, radi čega je određeni dr htio da rađaš na stolu? Drago mi je da ste ga isprašili (a koji je to bio dr)?.