34+4 imamo 2400g
Printable View
34+4 imamo 2400g
21 Tjedan 433 grama hi,hi misek mali ne tezi ni pol kile brasna
19+0 ; 360 g ...kaze dr. dosta :mrgreen:...bebach nam je i tako veci za dva tjedna...bit ce momcina na tatu:heart:
Prekjučer na 33+5 2300g, očekivala sam da je veći iskreno. A i kao što sam rekla na drugom topicu, kalcifikati u posteljici, pa sad ne znam koliko će dobivati i hoćemo dočekati očekivani termin :(
No napokon se okrenuo prema dolje :-D
mi smo u 36tom tjedanu imali 2700....ni previše ni premalo ...mislim da će biti 3500g
uh mi smo izgleda najtezi 33 nedjelja a 3000gr
Moj muz kaze ako nastavi ovako sam ce se vratiti iz bolnice kuci:lol:
Cackajuci nesto danas po nekim threadovima naisla sam post forumasice koja zivi negdje na istoku...napisala je super izreku koja je tamo moto: rodi malo ali odgajaj veliko!!!! :)))
Grozna usporedba znam,ali kad ono javljaju iz rodilista:rodio mi se sin/kcer, dug XX cm i tezak XX grama...asocira me ko da su to neki lovacki trofeji pa sad treba potapsat po ledjima onog koji ima najveci...ubio vepra od 200kg,wohooo...kao da je to nasa zasluga a ne majke prirode...
Ako su roditelji sitni & niski logicno bi bilo (osim ako se postar nije umijeso,hi hi) da ce i dijete biti takvo,ako ne odmah pri porodu onda kasnije u rastu i razvoju...
Sis mi je naprimjer rodila veliku curicu (dakle iznadprosjecna po rodjenju) koja je sad jako sitna,cak je bila skoro pa imala malo kila na zadnjem pregledu... a oba roditelja ispod 175cm i sitne gradje...logicno da ona nece bas bit kosarkasica...
Ako su grami u skladu sa normalom razvoja za taj tjedan ja se stvarno ne bi opterecivala...iskreno,ja sam dosta sitna i nadam se da necu radjat veliku bebu koja ce me "raskrojit"...:)
Ripcord, samo da ti javim - juce sam bila na uzv, 33+4 i 2300g :)
Mislim da se brines bespotrebno....moje cure su na porodu bile oko 3100-3200, da bi se kasnije stvarno utrostrucile u tezini i visini...da ne pisem kolike su sada jer su na MM koji je 2 m. Dr mi kaze da ih tako mogu roditi 30.-tero :mrgreen: (istina, porodi su bili iz snova).
Meni je dr rekao da je to za mamu i za bebu odlicna kilaza kad je u pitanju porod.
A razumem na sta misli ripcord, jer i meni vec duze vremena preti prevremeni porod, pa uvek navijam da je teza, sve mi se cini da ce bolje sve proci ako ipak krene, mada tezina ne igra veliku ulogu koliko zrelost organa, pre svega pluca.
31+5..........1650 g
Evo danas na 36+6 smo 3100 :) Ali rekao je doktor da to može biti bilo koja težina između 3 i 3,5 kg s obzirom na moguća odstupanja. Kakogod, najavio je gotovo potpuno kalcificiranu posteljicu i da budem svaki dan u stanju pripravnosti, ali mi se još nedamo!
32. tjedan, procijenjena na 1800 g
34 tj. +3 dana, tezina 2600 gr
U 33. tj. procijenjen na 2000 g.
U petak je beba bila 36+1 i 3090 g - malo je debeljuškasta, ali posteljica sazrijeva pa bi mogla i ranije doći - tako da mislim da smo "taman"!
jedan dan do 31 tjedna - 1775 grama
doc veli da je to dosta i mogla bi i ova beba do kraja biti oko 4 kg (prvo dijete 4150 rođeno na dan termina), ali me utješile vaše mjere. Čini mi se da smo ipak u zadanim granicama:mrgreen:
Slijedeća kontrola sa 33 tjedna pa ćemo vidjeti napredak...
27+5.....1300 :klap:
33+5 2500 cura
evo današnjih rezultata 33+1.... 2370g
Cure može pomoć?
Nemamo težinu i veličinu nego: ABD-244(opseg trbuha)i CRL(dužina tjeme-trtica)-1400
Kak da ja sad znam koliko je veliki bebač? Koliko ima kila i koliko je dugačak? :mrgreen:
Inače je procjenjen kao tjedan dana stariji, 29tj.
Petrunjela, jel ti nema gore na UZV slici ako si ga radila točna gramaža... meni je tako pisalo barem od 25 tjedna.. normalni UZV...
Ja sam na 35+4... mali Noa je bio težak na zadnjem pregledu prije 10 dana 2680 grama i doktor je rekao da je debeli...ja cijelu svoju trudnoću sam dobila 2 kg dosad, pa ne znam zašto doktor misli da mi je Noa debeli, a svagdje gdje čitam svi pišu da je to normalna težina djeteta za tu starost....
...stvarno više ne znam koje su pravilne mjere, meni je dr. na tom zadnjem pregledu gdje je izmjerio kilažu od 2680 gr (pregled je bio u 33 tjednu), rekao da u idućih 7 tjedana Noa treba dobiti do 2 kg... dakle ja bi trebala roditi bebu od 4.5 kg... pa eto vidit ćemo za nekoliko dana kako će i to ispasti...:heart:
34+4 2500g i to je dosta pod docu i beba bi do kraja mogla imati oko 4 kg
za usporedbu naš A. je sa 33 tjedna imao 2200 i rodio se na termin 4150 g
37 + 5 imamo 3.400.
E da, u sobi samnom je bila žena kojoj su tjedan pred porod procijenili curicu na 3500, a rodila komada od 4650!
Neću ni spominjat da su svi naši bebači izgledali ko krušne mrve kraj nje :mrgreen:
Ajme, čestitam na bebici... nadam se da je sve u redu...
A što se kilaže tiče, upravo sam bila s jednom friškom mamicom na kavi koja me toliko ohrabrila i zapravo drage moje, ne treba vjerovat ničemu... bitno da je beba na UZV i CTG zdrava ko dren, i da ste vi zdrave... rodio se debeljko, ili mršavko, naše je i volimo ga...
meni kilaža mog Noe trenutno predstavlja problem, jer imam još 5 tjedana, i po svim pravilima kakti on treba dobiti oko 2 kg, i mislim si kako će to iz mene van... ali neka izaći će kad tad...koliko god da bio težak, samo da bude sve u redu, a dosada je...na svakom UZV pregledu ga je sam trbuh :)
divim se ženama koje rode bebice teže od 4 kg, jer stvarno ne znam kako su to izdržale, a možda se to i meni desi...
u svakom slučaju, nema pravila...
21 + 6 - imamo 650g...