Da zadnja 2 puta sta sam bila na pregledima radila su 2 doktora i jos se cekalo 4-5 sati mnoge su odustale jer im je vec bilo zlo :(
Printable View
Da zadnja 2 puta sta sam bila na pregledima radila su 2 doktora i jos se cekalo 4-5 sati mnoge su odustale jer im je vec bilo zlo :(
ja sam dva puta gore rodila, kad se i. rodio nije bilo rooming ina- još nisu uveli, a s lu je bilo sve ok
valjda sam imala sreće
sad idem opet, u nadi da ću imati sreće...
Ja sam naručena kod Hafnera iduću srijedu na UZV na odjel patologije trudnoće. Zanima me, ako mi tko može napisati, da li to znači da će mi on voditi trudnoću do kraja (to bih svakako htjela)? Kako se kod njih radi taj UZV (to je anomaly scan u 20 tjednu), odnosno postoji li mogućnost da se napravi i onaj famozni 3/4d?
do sada nisi išla kod njega na uzv?
ja sam u prve dvije trudnoće išla kod njega do kraja, prvo samo na uzv na gin 3, do nekog 35. tjedan ako se ne varam, onda je rekao da više ne moram dolaziti nego samo u trudničku ambulantu kad se približi termin, tamo sam se isto tako naručila kod njega
što se tiče uzv puno je bolji nego u trudničkoj ambulanti (sad idem samo tamo i svaki put mi je drugi dr.) , ne brin,i sve što se može vidjeti on vidi na tom aparatu, a on je i jedan od top 5 dr trenutno, on prvo pogleda pa onda i tebi sve lijepo objasni i pokaže, barem je tako meni bilo
Bila sam jučer u trudničkoj na prvom pregledu kad je on trebao raditi, ali nije ga bilo, mijenjala ga je doktorica i ona me naručila kod njega na UZV (ja sam rizičnija trudnoća inače, IVF, godine, preklampsija u prvoj T pa me drže pod nadzorom). A znam da je odličan doktor, hospitalizirao me u prvoj trudnoći, zato bi i htjela da me on vodi.
yasmin, a je li ti bio onda i na porodu bar malo prisutan? znam da je to teško potrefiti, ali brine li se onda i o svojim pacijenticama i kad porod krene ili je u tijeku?
mene je hospitalizirao dan prije nego sam rodila jer sam prenjela 9 dana, bio je dežuran, cijeli dan me obilazio, navečer me je iz predrađaone (tamo sam ležala iako nisam imala trudove) prebacio na odjel da se naspavam, ujutro opet pregled, počela sam se otvarati ali njemu je završavala smjena pa je otišao, ali me je prije odlaska "predao" kolegi kojemu je počinjala smjena
tokom 2. poroda i boravka u rodilištu sam ga vidjela samo u prolazu
ako je dežuran bit će tamo sigurno
Možda je glupo pitanje ali zanima me. Da li u bolnicu mogu nositi stvari u tvrdom koferu. Neke srednje veličine, a stajao bi npr. ispod kreveta. Ne znam da li to dopuštaju ili sve stvari moraju biti u ormariću, a na podu ništa. Pošto nemam neki mekani kofer/torbu sad se brinem i zbog tih stvari.
Spavaćica, da li je moja ili obavezno njihova.
kofer možeš kakav hoćeš
za prve dane kad krvariš bolje koristi njihove spavaćice imaš ih na hodniku pa možeš i dvi prominit po danu
Super, cure hvala na odgovoru.
Cure, treba mi informacija. Bila jučer na kontroli u trudničkoj ambulanti i pošto sam prošla termin (16.10.) naručena sam opet u petak, a zaboravila sam pitati sestru jel mi treba nova uputnica ili kao i prije par godina 1 uputnica vrijedi za sve preglede u tom tjednu.
Hvala!
I ja sam jucer bila na kontroli u trudnickoj mozda smo se vidli :) treba ti nova uputnica za svaki pregled.
Uputnica ti vrijedi mjesec dana, tako su meni rekli. Novu sam donjela tek kad je stara istekla. Jel ti na povijesti bolesti gore pise neki broj? One obicnu napisu taj broj s uputnice bas zato da ne moras nosit.
Ja nosim svaki put a idem 2 put tjedno uputnicu. Neznam za to da vrijedi mjesec dana jedna uputnica. meni je rekla da opet za pregled u petak trebam uputnicu ??? ja isla sad kod ginekologa po nju
Cudno...Meni je nakon mjesec dana rekla da sam crvena u sistemu tj. da je uputnica istekla i tek onda sam morala po novu a na prvom pregledu mi je objasnila za pisanje tog broja gore. Ko je tu lud?
Neznam fakat kazem meni svaki put kazu dodjite s uputnicom. Mozda ak preneses netrebas uputnicu ko zna?
Ma ja sam isla i prije termina tak da nije do toga. Ondrolina, ajd pitaj ti, bas me zanima.
Da najbolje da nazove i pita jer meni se bas nije setalo i sjedilo po 2 sata za uputnicu svaki 2-3 dan. i mene jako zanima ko tu koga..
zvala danas i da, za tjedne preglede treba svaki put uputnica, ali kad se prenese pa u istom tjednu idete vise puta na kontrolu u trudnicku ambulantu onda vam 1 uputnica vrijedi za sve preglede obavljene u tom tjednu (tako je bilo i prije 5 god u 1. trudnoci).
A onda sam ja nekakva iznimka, stvarno mi nije jasno. Na preglede sam krenula u 38. tj s tim da su mi jos i pomaknuli termin naprijed za tjedan dana. Tak da sam mjesec i pol hodocastila gore, prvo svaki tjedan pa onda svaka 2-3 dana. Sve skupa sam dvaput donjela uputnicu.
A što je na kraju s tim stolčićem na Sv. Duhu imaju ili nemaju? I ako imaju može li se tražiti da se rodi na stolčiću ili ga izbjegavaju?
Ja mislim da ga nemaju. U praksi definitivno ne, sve žene rađaju na onim krevetima, no kažu da se kreveti mogu podignuti tako visoko da skoro sjediš. Premda i ja sam negdje pročitala da se vode kao da imaju stolček... sve se nadam da će ga nabaviti do našeg termina
Ja sam prije 2,5 god. rodila na nekom najobičnijem krevetu (1. put sam išla na carski pa nisam ni skužila kakvi su kreveti) i baš sam si poželjela onaj s ''nogarima'' i bilo što drugo, da se mogu u trudovima odgurivati nogama. Ovako sam se bar povukla do dna kreveta i naslonila stopala na dasku nasuprot uzglavlja, da imam bar neko uporište kad najviša boli. Uzglavlje nisu dizali, ništa, baš je sve bilo ravno, najobičniji krevet, a u rađaoni.
Frendica mi je rodila krajem svibnja i rekla je da su super kreveti, da se naslon diže, može se uključiti ono masiranje leđa, a postoje i neke šipke za koje se držiš rukama. Meni se to čini ok.
Masiranje leđa!? Ja sam to očito propustila :-D
Pa makar se onda nadam da se zbilja mogu ti kreveti podići dovoljno visoko da ne moram ležati na leđima jer mi se odmah počne vrtjeti u glavi i zujati u ušima.
Ja sam rodila u doslovce sjedecem polozaju :) osjecaj je naspram provog "petero bi tako rodila" radjaonica je je super i babice su postale puno bolje nijedna cura nista ni za jednu babicu losu rijec nije rekla.
Molim vas ako znate, trebam info-komparaciju Dr.Matijević vs Dr.Bekavac... Više što se vpđenja trudnoće tiče.
Hvala
sweety, mene prati dr. Matijević i stvarno sam jako zadovoljna, da ne kažem oduševljena. Jako je stručan, sve objasni što god da pitaš ili te zanima, jako dobro uočava stvari (neću u detalje, ali odmah na prvom pregledu je zapazio neke stvari koje nekoliko drugih dr. nije uopće skužilo - za koje sam ja znala od prije). Vrlo je dobar s uzv, a isto kao i svi tamo, ne pregledava vaginalno ručno, nego samo ukoliko je potrebno pogleda vaginalnim uzv i tako izmjeri cerviks, dakle nema prčkanja rukama dolje i guranja prstiju u cerviks, kako redovito rade u nekim drugim bolnicama.
Osim svega ovoga, meni puno znači što je topla osoba, pristup mu je prijateljski i stvarno je otvoren, imaš osjećaj da možeš sve pitati i sve reći.
S dr. Bekavac imam iskustva samo s prošlog pregleda kada je dr.M. bio odsutan, pa je uskočila. Bila mi je super na pregledu, isto odgovorila na mojih 300 pitanja, sve u svemu ok. On mi je nekako više legao, ali nemam neki veliki razlog za to, možda jednostavno neki dr. više paše nekom pacijentu. Sretno!
Hvala VM...
Dr. Matijevića znam od prošlog puta, par kratkih susreta, a onda prekid jer je bio bolestan pa me nastavila tretirat cijela svita doktora.
Od tih koji su prošli kroz moj slučaj, jedino su mi on i dr. Bekavac ostali u ok sjećanju.
Sad sam na terapiji koja sprečava komplikacije koje mi je baš on primijetio u prošloj T., ali na žalost nije dijagnosticirao o čemu se radi, tako da me nisu tada bili liječili, već samo sanirali stanje.
Na heparinu sam i trebat će proći još niz popatnih hematoloških pretraga i nadgledanja, znaš li kako kod njega stvari stoje te što se tiče nadgledanja drugih komplikacija, mimo samog fizičkog nadgledanja UZV-om?
Više mi treba netko ko se dobro kuži u trombofilijske zezancije, preeklampsiju, dijabetes i sl. stvari...
Nisam ti sigurna u vezi stvari koje si napisala, jer nisam osobno imala problema s tim, no slao me na senzibilizaciju i ogtt i stvarno je temeljit, toliko mogu reći. Drugi dr. koji je koliko sam čula jako jako dobar je taj dr. Hafner koji je glavni sada na rizičnim trudnoćama, tako da možda da i o njemu razmisliš. Nadam se da će ti se javiti cure koje imaju više iskustava sa ovakvim komplikacijama kakve opisuješ. Pusek
Dr. Hafner, svakako za rizične trudnoće vrlo iskusan, kvalitetan, dobar............
Svakako bih ti i ja preporučila Hafnera. On me hospitalizirao u prvoj trudnoći, preuzeo jer je bio kraj smjene jednom doktoru kojem neću spominjati ime na SD koji me nijednom nije pregledao dotad a kod kojeg sam se vodila. Imala sam preklampsiju i višak plodne vode. Ovaj put već mi je prognozirao da po protocima vidi da neću imati takvih problema. I evo me u 28 tt, za sada sve u najboljem redu. I dalje sam kod njega ali sad više nisam u visokorizičnoj ambulanti nego u "običnoj" ambulanti za trudnice, srećom on me i dalje vodi. Uistinu u njega imam jedino povjerenja, a u prvoj trudnoći prošla sam kroz više manje preglede svih doktora na SD. I da, ovaj put me na početku trudnoće tražio KKS vezano za koagulaciju za svaki slučaj, iako nitko drugi od dr to nije tražio.
andream, molim te možeš li malo pisati o svojoj preeklampsiji...
kad si otkrila, kako, kako je prošlo, kakav je bio porod....
hvala
pretpostavila sam da je imam jer sam bila naotečena i imala proteine u urinu na onim trakicama na redovnim kontrolama. Počelo je već krajem 7, početkom 8.mjeseca. Tlak mi je postupno rastao, najveći mi je bio 170/110 kad sam već bila u bolnici. Hospitalizirali su me u 36. tjednu i ležala sam u bolnici još 2 tjedna nakon toga. Svaki dan se očekivao inducirani porod, doslovce su svaki dan mjerili bi li-ne bi li inducirali, najviše zbog tlaka. Imala sam i jako puno plodne vode uz to. Točno u 38. tjednu započeli su indukciju (klirens kreatinin i proteini u 24satnom urinu bili su enormno povećani). Isti dan rodila sam svoju bebu, ispostavilo se da je indukcija bila dobro tajmingirana i sve je prošlo u najboljem redu. Zanimljivo, tlak mi je pao taj moment kad su započeli pravi trudovi.
e da, na dan kad su me hospitalizirali ac uricum mi je bio jako povišen (to je mokraćna kiselina iz krvi), oko dva puta više od najveće granice referentne vrijednosti.
ja sam imala 160/105, 170/100...
3+proteini
u predbolničkim nalazima, osim proteina i tlaka, sve drugo u granicama normale.. doduše, ne sjećam se jesam li vadila ac uricum...
poslije u bolničkim nalazima, čak mislim da mi je i ta mokrać. kiselina bila uredu, al da je neš na "d", bilo fiju briju...+proteini i tlak, proglašeno definitivno preekl.
s tim da nemrem reć da sam imala edeme...ma jedva zamjetno, toliko sam ih imala.. više sam ih imala u prvoj trudnoći.
preekl. u drugoj tr. sam skontala negdje sredinom 37tj. pa duga prića....i u cca 39+2 inducirana gelom (stanje nakon c.r.) i rodila 6h iza tog gela.. s tim da mi je rečeno da sam vjerojatno imala negdje u peti i svoej trudove, jer nisu mogli vjerovat kak je to sve dobro prošlo...
tijekom poroda sam imala i dalje visok tlak. nakon proda spa cca 140/90, pa se opet popelo do cca 150/90...
ne sjećam se točno, al mislim da mi je pao na moje niske grane 115/65 u roku koji tj.
treća tr. bez preekl.
jesu ti davali kakvu terapiju za vrijeme hosp.??
jesi imala kakve smetnje?? ja nisam. tek sam poslije smanjivanje osjećala u vidu kratkih vrtoglavica.