Meda, ako nemaš kome pokloniti, mi se nećemo braniti. :mrgreen:
Šalim se, razumjem te u potpunosti... mene mnogi blijedo gledaju jer izbjegavam plastične igračke, jer izbjegavam igračke na baterije i sl.
Imaš kakvu slikicu za pokazati?
Printable View
Meda, ako nemaš kome pokloniti, mi se nećemo braniti. :mrgreen:
Šalim se, razumjem te u potpunosti... mene mnogi blijedo gledaju jer izbjegavam plastične igračke, jer izbjegavam igračke na baterije i sl.
Imaš kakvu slikicu za pokazati?
budem poslikala kad mm dode doma, crkao mi je fotic. napisat cu i upute za konjica, pa ako ko ima volje... ja sam ga u par navrata nosila po gradu i masu ljudi me pitalo gdi sam ga kupila. a uopce nije tesko napraviti, makar mozda na prvi pogled ne izgleda (ni meni se nije dalo kad mi je to jedna druga mama predlozila, tako da znam tocno o cemu govorim :mrgreen: )
Sašila sam 2 lutkice (po crtežu maloga brata), napunila ih rižom.. ali ne znam kako staviti sliku. Kad se snađem, objavim.
SSS - fantastično!
Ja još nemam slika koje se slikaju , a koje bi mogla preraditi.
A čim dođe i ta faza planiram ih preslikati na majice. Još neznam kako , ali naći ću metodu za "home made majice".
Doga, jedva čekam slikice.
sss, koja savršena ideja i savršena izrada. Od ovog bi se pravi biznis mogao napraviti, ja bi ti prva naručila igračku na temu crtarija moje djece. Mene malo što oduševljava, ali ovo mi je zakon
možeš i decoupage tehnikom to izvesti.
sliku skeniraš. printaš laserski na rižin papir.
nakon toga rižin papir tretiraš isto kao salvetu. zalijepiš je za majicu ljepilom za salvete za tkaninu i zapeglaš peglom.
ili postoji malo duži, ali mislim trajniji put...
ako imaš dvostruko ljepljivi flizelin...zapeglaš na flizelin motiv..pa ga izrežeš...pa ga zapeglaš na majicu...
Odmah sam se setila ove teme i diiivnih heklanih igračkica od sss
http://kreativnaplaneta.wordpress.co...neri-igracaka/
Ne mogu ih prestati gledati. :)
Predivne su! Tako su autentične i izražajne.
Da imam novaca, svim klincima mojih frendova čije crteže čuvam, dala bi napraviti po igračku za uspomenu.
Savrseno sve!
Hvala Sika Pika na prijedlogu. Ja sviđati se! :)
Hvala na prijedlogu Blacbarry. Ovu tehniku s rižinim papirom sam isprobala , ali ne na tekstilu.
ako koga zanima, ja sam napravila brdo kartica za razne igre. tu si ih mozete skinuti:
http://ninatomato.pohrani.com/?SLOVARICA
sss, super su mi tvoje lutkice!
ajme, ovo je sjajno
ninatomato, svaka čast!
Sjajne su. Poslala link projateljici u Lonon koja ima 2 cure i želi da savladaju bar osnove hrvatskog. Idealno i za njih. :)
Puno hvala. :naklon:
Ninatomato, predobre su!
Puno, puno hvala :heart:
hvala cure!
pa drago mi je da ih bar još neko iskoristi.
moja cura je počela pisati uz njih i malom su isto fora.
imamo na zidu zalijepljen karton sa "džepićima" za svako slovo (da umeću kartice - početno slovo riječi), s tim da je cura to prerasla odavno, a dečko još baš ne kuži.
zato se mogu igrati razne igre - izbaci uljeza, memori, nađi riječi sa istim slovom, sa istim brojem slova i šta ja znam. ili čisto za učenje pojmova.
evo još nešto: igra za u auto:
http://ninatomato.pohrani.com/?U+AUTU
dijete označi sve što vidi od nacrtanog kroz prozor u vožnji.
Ovo je isto super. Svaka čast na ideji!
Crteže si sama crtala?
Ako imaš još toga, samo nas razveseli :mrgreen:
Odlično! :)
Sad si me sjetila gotovo zaboravljene igre za vrijeme vožnje dok sam bila mala. Bilo nas je troje, tata mama i ja, svako je izabrao jednu boju i brojao aute u toj boji koje smo sreli putem (najčešće Jadranskom magistralom od Splita do Pule). Pa su bile varijacije, samo oni koji se voze, samo oni koji nam dolaze u susret, samo s našim tablicama... Ne znam tko se toga sjetio, ali nije mi bilo dosadno. Tad nije bilo AS, stajala sam između dva sica u stojadinu i zurila u cestu pred nas očekujući auto u svojoj boji.
A druga je bila igra navigacije: tata je vozio, ja sam "čitala" promtne znakove i govorila mu što sljedi, što mora učiniti, na što mora paziti... mislim da sam bila tik pred školu ili u prvom razredu.
kavofob nije to moja ideja. vidla sam takvu igru u mulleru. muz je nacrtao, ja sam ofarbala i slozila u photoshopu.
mojca i ja sam (i jos uvijek) voljela igre na putovanjima, al mi smo igrali uvijek one klasične - kaladont, pogađanje predmeta, grad, država i sl. ove tvoje ćemo isprobati za mjesec dana :)
Zapravo nisam ni mislila na ideju u smislu idejnog začetništva (palo mi je na pamet da takvo nešto već postoji), nego na ideju da igru realiziraš sama doma, tj. realizirate...i razveseliš još preko nekoliko mama objavom ;)
Posebno mi se sviđa što je rukom crtano. Takve home made igre imaju neki duh u sebi već u samom startu, valjda zbog truda koji je uložen...ne znam, podsjetilo me na UNO karte koje smo sestra i ja u djetinjstvu same izrađivale, jer nam je njihova tadašnja cijena bila nedostižno bogatstvo :lol:...radile smo ih od kartona za cipele, bile su debele, neravno rezane i nejednakih veličina, miješati se moglo samo ako ih rasporediš na barem 4 kupa, da ne pričam da nam je samo za izradu trebalo nekoliko dana...ali nama su bile savršene :heart:
Ninatomato, drago mi je da mogu bar nekako uzvratiti. :)
Da... kaladont, pogađanje predmeta (ili osoba), grad - država... uf što smo se toga naigrali.
Ja sam jako voljela i pričam ti priču. Igra koncentracije. Ono, prva osoba kaže jednu riječ, druga ju ponovi i nastavi s riječju koja joj tu paše, treća ponovi prve dvije, pa doda treću... itd u krug. Npr:
Jabuka
Jabuka je
Jabuka je na
Jabuka je na stolu
....
Onaj koji pogriješi ispada i igra kreće iz početka.
E da... od mojih staraca prijatelj nije imao love, ili nije htio dati pare ne znam... a bio je kreativan na svoj inžinjereki način, pa je sam napravio monopoly. :)
Još uvijek ga pamtim, papir s nactranom igrom stisnut zbog zaštite s dva komada plexija, sve učvršćeno vijcima na visokim "nogama" od onih gumenih čepova što su nekoć stavljali iza vrata da ne lupe. :lol:
kavofob, to je to kaj ti veliš. igru sam vidjela u mulleru, nije bila ni skupa, al mi je bila bezvezna grafika pa sam ju htjela radije napraviti nego kupiti. najslađe je kad sam nešto napraviš.
mojca, pričam ti priču je zakon.
inače sad sam malo gledala zadnjih par stranica teme, ima stvarno super stvari, blogova i kreativnih mama. svaka čast. još da je malo više vremena, šmrc.
neki dan sam sa mojom petogodišnjakinjom (s kojom mi je najdraže nešto izrađivati) napravila fora knjižicu u vrlo kratkom roku.
ovakvu nekakvu:
http://www.enchantedlearning.com/crafts/Funnyface.shtml
ja sam napravila malu knjižicu od papira - "uvezanu" sa klamama po sredini. na svakoj stranici nacrtala jednaki krug i svaku stranicu podijelila vodoravnim linijama na 3 dijela.
onda je tonka preuzela. taj krug je glava, u gornjem dijelu je crtala oči i kosu, u srednjem nos i uši i u donjem usta, na svakoj stranici različito. onda smo sve stranice, osim naslovnice i zadnje, izrezali po tim linijama. i to je to. super je ispalo, nacrtala je različite likove (sretnog, ljutog, tužnog, brkatog i tak) i što je najvažnije bilo joj je jako fora.
inače na ovoj stranici gore sam našla svakakve zgodne ideje, pa preporučam.
sss
lutke heklane su vauuu......prepredobro
mojca danas smo u autu igrali varijantu ove tvoje igre brojanja auta po bojama - izabrali smo jednu boju i nabrajali vani sve što vidimo te boje - klinci su uživali :-)
:) Baš mi je drago.
Moram reći starcima da njihova igra osvaja nove generacije. :mrgreen:
uh kako je netko spomenuo etsy, ne silazim s ove stranice, pregršt je odličnih ideja, ne treba mi više nijedna druga stranica :-)
http://www.etsy.com/
ninatomato odlične su ti ideje
Nego prije nekog vremena sam iščitavajući ovu temu i pregledavajući linkove naišla na jednu kućicu. Kućica je napravljena od tuba novinskog papira koje su spajane klamericom, kućica više sliči nekakvom satelitu nego kućici al ima funkciju kućice ako se recimo prekrije nekom krpom.
Jel netko možda zna gdje je to.
Ja koliko god se trudila temeljito pregledati nikako to ne mogu naći.
tu igru s bojama i registracijama auta smo mi kao klinci igrali s klupčice na drumu ispred kuće
inače, ima i epizoda Peppe kad se natječu čije će boje auto prvi naići
a moje dijete sada boje vozila poistovjećuje s likovima iz crtića pa su svi crveni vatrogasac Vjeko, svi plavi su Buzz, svi ljubičasti Rev itd...
Je, to je.
Eto nam rasporeda za danas :-*
Srećno,javi dal uspeva kao na slikama
napravili smo premekano.Trebala bi dobro obljepiti nekom trakom pamožda bude čvršće.