nanimira prvotno napisa
ej tamarisa, dobro ti saf kaže,...probaj se smiriti...a što se trbuha tiče, to ti je jako individualno... Meni se recimo više vidio s 13-15tt nego sad,jer sam bila sva napuhnuta od duphastona i grčio mi se želudac i tak... A sad se vidi samo mala bučica,nema više lubenice do ispod prsa kao prije...i čisto za usporedbu, mene ima, imam velika prsa i trbuh od prije 8-) i sad sam u 20 tt i još uvijek nitko živ ne kuži da sam trudna :) tak da se i ja pitam do kud mi trbuh mora narast hehe.
Gle ovak, možda je bedast savjet,ali meni je moja doktorica predložila da ako me nešto boli u trbuhu napravim 2 stvari:
1. Da popijem čaj od mente, kamilice ili komorača i legnem. Ali kažem, ti si sad u tjednima gdje će te potencijalno grčevi tak krasno derat,jer maternica raste i dobiva na težini i to je normalno. O rastezanju ligamenata, namještanju crijeva i pritiscima na mjehur da ne pričam.
2. Ako ne prođe da uzmem lupocet ( ali ne pretjerivati, uzmeš ga samo kad vidiš da te uznemiruju i da se ne možeš smiriti) . Uzela sam ga do sad možda 3 puta.
Ponekad si skuham i čaj od matičnjaka,jako je fini i umiri me a i pomaže mi i u tim hormonalnim disbalansima i nervozama pa shodno tome puste i grčevi,napetost ...
Grčevi obično popuštaju iza ovih čajeva, a ako su u pitanju ligamenti ili mišići, lupocet će ih smiriti. I da legnem na lijevi bok i malo se odmorim. Iako, mene neki bolovi deru po 2-3 dana pa se tek onda smire ali sam ih već naučila razlikovati :)
eto, pa probaj nešto od ovoga, a ako te stvarno jako strah, idi doktoru-imaš na to pravo i ako će te to umiriti, svakako odi. Ja sam išla prošli tjedan jer me nešto boljelo u trbuhu puna 3 dana pa sam se splašila, dok.je rekao sve ok, i sljedeći dan ni jednog simptoma...ah ta naša psiha...