po meni je set tanjura set tanjura 3x6 tanjura.....ili eventualno 3x4...
i to je to..plus čaše i plus posude za skuhat jedan obrok
Printable View
po meni je set tanjura set tanjura 3x6 tanjura.....ili eventualno 3x4...
i to je to..plus čaše i plus posude za skuhat jedan obrok
Evo jedne neiskusne što se tiče perilice....
Ovako imam pitanje za vas koji se kužite :)
Dolazi nam 2.beba i trebamo perilicu.pošto smo podstanari i ne možemo ugrađivati perilicu u elemente,onda trebamo samostojeću....
1.koju mi preporučate da nije skuplja od max 2800kn(jeftinija može :) )
da radi i da dobro pere,da ima program za veću temp.radi pranja
Gdje u Zg su povoljne perilice?
2.mm veli da bi odmah uzeo onu veliku za 12 setova
3.sve što sam gledala su razine buke min 49db,a čitala sam da su one jaaaako glasne?Kod nas je probl.što će biti u sklopu dnevnog boravka gdje se spava,pa bi i zato trebali neku koja ne ronda...
4.U kuhinji se nije spajala nikada perilica,blizu je sudopera,kako je prispojiti?Ili jednostavno zovnuti majistora i tražiti savijet? :)
5.hvala Vam svima na svijetima :)
:*
još nitko :(
Svima bih preporučila da ne štede pri kupnji perilice za suđe... ona sama sebe mora isplatiti za godinu dana... imam priličan broj suđerica u obitelji, ali jedino se na mojoj nije štedilo... Boschova je i koštala je tada nekih 6500 kn, ostale od 3500 i naniže... Ja sam stalno vikala na svoje da ne shvaćam zašto ispiru suđe, suše ga krpom (trošenje vremena i novaca nepotrebno) i slično dok sama nisam probala nešto oprati... pa to je katastrofa... ja u svoju stavljam ostatke hrane, zagoreno suđe i ne znam što sve i ona apsolutno sve pere i suši... sa drugima je slučaj potpuno suprotan-zahtjevaju da suđe prvo opere da bi ga suđerica oprala... Kako je moja prijateljica rekla-ak ga već ispirem prije pranja, mogu ga i oprati pa je njoj njena služila za cjeđenje opranog suđa...
Eto, prema mom iskustvu, ja sam prošla najjeftinije u svojoj obitelji premda je moja najskuplja perilica...
Obzirom na vrlo ujednačenu kvalitetu svih uređaja bijele tehnike - od najjeftinijih do najskupljih, smatraj samo da si imala veliku sreću.
Uzgred, za istu lovu si mogla imati 3 stroja, a trećega najnovijega si mogla kupiti, recimo, jučer. Tako bi suđe prala u novom stroju pod garancijom i sa svim funkcionalnostima naprednijim od onih u tvojem najskupljem stroju ;)
Da ne otvaram novu temu, pomozite please.
Ugradila sam u novu kuhinju Candy perilicu koja je radila mj dana i crkla.
Serviser bio tri puta i napravio samo štete na laminatu i novoj kuhinji.
Zvala sam na reklamacije u Candy zg.
Prošlo je mj dana i ništa se nije desilo,
Evo serviser bio četvrti put jutros i kaže da ne mjenjaju za novu dok se da popraviti.
Napominjem da nije ni radila nakon servisera.
Glupo mi je da prave budalu od mene i servisiraju mi po kuhinji par sati/tj.
Poslikala sam im i štetu na laminatu i poslala mail i ništa, ja i dalje perem ručno.
Je ikome ikad pokvareni Candy uređaj zamjenjen za novi?
I mašina za veš mi jutros krepala i isto je Candy.
Koji sam ja pehist.
Kaže moja seka da mi tako i treba jer ne kupujem slovensko(gorenje)
A kao slovensko je bolje... Mozes misliti kako je bolje.
U moju kuću candy nema pristup.
Ja imam Whirpool i isto imamo problema. Pala su joj vrata i to par dana nakon isteka garancije. Kaže majstor da je ploha od kuhinjskog elementa preteška (ugradbena perilica). (uselila sam u stan pred dvije godine i imam sve nove kućanske aparate, SVI su već bili pokvareni).
Znači da ih nisi sama birala. Aparati koje sama odabereš obično imaju nekakvu bolju "vibru" i manje se kvare.
Drugi put kod kupnje objasni da je WAF ključan kod odabira i uzmi ono što se tebi sviđa.
Mogu preporučiti Bosh perilicu super silence. Fantastična je! Tiha je toliko da kad sam je prvi put startala otvarah vrata 5 puta da vidim radi li. Moja je ugradbena, a na pod svijeli točkica tijekom pranja. Posebno mi se sviđa što ima jedan program od 30 min na 45 stupnjeva. Suđe ne brišem. Ovo mi je treća koju imam, prva je bila Gorenje ugradbena, druga Gorenje samostojeća. U roditeljskom stanu je bila Candy, ali ova Bosh je čudo! Totalno sam oduševljena!
E da, set jpredstavlja jedan desertni tanjurić, duboki i plitki.
Kome da objasnim, mužu? Ahaha pa nije muž birao aparate, ja sam; ali nisam baš puno truda u to uložila, možda mi se zato osvećuju.
Meni je naša perilica isto OK, nije baš tiha ali jako dobro pere i ne moram brisati suđe; međutim ovo sa vratima je katastrofa - da je mediapan pretežak za ta vrata pa da zato padaju :rolleyes:
Btw. kad sam kupovala kuhinju silom sam htjela kupiti jeftiniju perilicu jer mi se ova nije uklapala u proračun ali onda je bila neka glupa kombinacija sa serviserom koji postavlja samo neke marke i samo zato sam se odlučila za ovu koju imam.
Kod perilice posudja vrata su najvazniji dio. Ako vrata ne upadaju dobro (a ne upadaju na 80% perilica koje sam isprobala po ducanima) onda ju traba zaobici, jer trebas ih otvoriti i zatvoriti par tisuca puta.
Nasa perilica Bosch je stara cca 25 godina. Neki dan je procurila pa sad cekam da mi iz ducana rezervnih dijelova jave imaju li za nju pumpu ili ne. Uglavnom, vrata se i dalje zatvaraju savrseno. I pere savrseno. I ako nema dijelova cupat cu si kosu i naricat i pokopat cu ju sa svim pocastima u crnini.
I onda cu opet kupiti Bosch perilicu pod uvjetom da ih jos rade u Njemackoj i nadati se najboljem. Ako ih ne rade vise Nijemci, onda ne znam sto cu. Vjerojatno jos malo plakati.
Pa 25 godina za suđericu je kao 250 za čovjeka. Rastanite se u miru.
Nema sanse da se rastanemo dok god ima sanse da ju popravimo. Zivim u nadi. Na koncu, zalijepit cu gumu na pumpi silikonom ako to bude jedino rjesenje. Ne mogu sad kupiti sudjericu. Mora zivjeti bar jos 6 mjeseci.
meni je moja candy perilica odlicna, za nju sam se odlucila zbog rasporeda slaganja sudja, one druge mi se nisu svidjale (zbog
prijasnjeg iskustva sa gorenje perilicom). svekiji su imali candy perilicu 20 god i odlicno im je radila.
ja imam Gorenje perilicu iz 2003. godine, prezadovoljni smo s njom i dan danas.
Samo nek izdrži još barem toliko!
preporučam AEG
nikad nikakvih problema ni sa pranjem ni sa sušenjem.
jeftinija je od Miele, a i dalje je iz dobre grupe.
Ako će te popravci u tih 6 mjeseci koštati više od nove suđerice onda nisi napravila baš ništa. Rađe se zaleti u koji dućan - barem zbog osjećaja - i vidi ima li kakva na više rata. Sasvim je moguće da će te pojedina rata nove suđerice koštati manje nego rate servisa :-(
Popravak ce me kostati 147,49kn. LJudi previse vjeruju serviserima i njihovim procjenama. Kako je moj pokojni caca znao popraviti sve, tako sam i ja ponesto naucila. Npr. kako radi sudjerica. Vrlo jednostavno - ne biste vjerovali.
Joj blago vama, ali moj je problem još veči.
Sad ću i pelene prati ručno.
Odvezao mi majstor Candy 2- za veš, a u prolazu samo pozdravio suđericu.
Imam ju samo 2mj od čega je mj dana u kvaru.
Prvi servis je bio preko 600kn-garancija, al mi je rekao cifru, ostala tri namam pojma koliko.
Ne pristajem imati polovičnu mašinu makon mj dana.
Pa nisam ni tableta pola kutijice potrošila, a ona krepuc.
Oni gadovi nedaju novu, pa je sad mm povukao neke vezice preko direktora tr gdje je kupljena da nam da novu.
Da stvar bude gora i friđ mi je Candy od 6500kn star 2mj,
pa još da mi i on vrisne, a serviser kaže da taj model ima problema.
Nikad više Candy kroz moja vrata.
pa ako imas problema pisi direkt proizvodjacu i napisi svoje probleme sa serviserom. mogla bi se ugodno iznenaditi.
@marta, OK, ako sama popravljaš ili netko tebi blizak. Malo mi je bilo neobično da ti je toliko dugo preživjela, ali uz vrijedne ruke u kući postaje razumljivo. I moja pokojna perilica je imala više od 2 desetljeća, a držala se na okupu upravo pomoću mojih nastojanja. Na kraju se ipak dogodio veći kvar i išla je fiju.
Treba znat stat.
I moja loše pere zadnjih mjeseci... U biti sve gore i gore....
Probala sam i ocat, i sodu, i one praškove, vadila filtere, prskalice - ništa nije začepljeno ...
Kako da znam je li veći kvar ili manji?!
Zanussi,, osma joj je godina ...
Ako pozovem majstora uzet će mi 250kn samo za dolazak, još dijelovi ...
uf.
Ako ne pere dobro vjerojatno se nakupila prljavstina u jednom plasticnom dijelu koji ja zovem labirint, jer nemam pojam kako se to strucno zove. Al ova info ti vrijedi samo ako imas nekoga tko ce ti to sam rastaviti, ocistiti i sastaviti. Inace se ne isplati.
Sjetila sam se da moze biti i ulazni ventil za vodu, samo nisam sigurna da li bi uopce uzimala vodu da on ne radi, ili bi samo lose prala.
Priznajem, nisam čitala svih ovih stranica, i trebam pomoć za nekoliko pitanja. Danas mi je perilica prvu put u pogonu bila, i nisam je nikad do sada imala. Zanima me:
1. Da li Zepter suđe može u perilicu?
2. Da li može tava tefal u perilicu?
3. Oni protvani što se dobiju s pečnicom?
4. Koje vi tablete koristie za pranje, ja sam sad za prvi put kupila Calgonit? Jel dovoljno samo ubacit tu tabletu ili treba još nešto? Vidim da treba neka sol, ili neki deterđent?
5. Moja perilica je Končar, nadam se da će mi dobro služit, ima 7 programa, nisam pametna koji mi je najbolji od tih svih, koji vi najčešće koristite?
6. Nije mi dobro oprala šalice tri iz koje se pio kakako, kako to onda funkcionira s tim zaprljanijim suđem, jel to jednostavno ne perete u perilici?
Ako bi netko bio dovoljno ljubazan da mi na ovo odgovori, najljepše mu se zahvaljujem!
1. Da, ali možda treba skinuti one ventile sa poklopaca. Ja imam neki lažni Zepter i skidam ventile, a Zepter imam samo jedan lonac koji rijetko koristim, pa se sad ne sjećam jesam li skidala ventil
2. može sve u perilicu ali mislim da teflon bolje ne
3. kao pod dva
4. Calgonit, a mi uz to svejedno stavljamo i sol i sjajilo
5. E to ne znam napamet, neki najobičniji, mislim 60 stupnjeva
6. isprati nakon korištenja
ne. tj, ja ga ne stavljam, sveki da. S obzirom na dno, koje zadržava toplinu, zepeter lonci budu još dugo topli ako ih opereš u suđerici. E da, poklopce ni slučajno, tj. ako baš hoćeš, onda moraš skinuti temostat
ja ni to ne stavljam. ima plastičnu ručku a plastika i perilica nisu baš prijatelji. Ali sveki i to stavlja...
mogu ako stanu
bilo koje. Trenutno imam neke eko nešto iz dm-a. Koristim pola tablete. Posebno dodajem samo sol. Ne koristim sjajilo jer mi suđe ima neki talog od toga a to mi je fuj
ja koristim brzi program, pola sata na 45 stupjeva. Opere se sve, osim onog što je dugo stajalo pa se zakorilo. Zato poslije ručka sve strpam u suđercu na ispiranje, pa držim sve u njoj do navečer, dok se ne napuni, i onda perem pola sata. Sve se opere. Ali to ovisi o suđerici, nisu sve iste
meni to opere na tom najbržem programu. Ne znam, eksperimentiaj dok ne nađeš program koji ti paše.
moji odgovori su bazirani na dva mjeseca korištenja perilice :-)
1. imam jedan zepter lonac i perem ga u perilici
2. teflon ne perem u perilici
3. protvane perem
4. za sad sam isprobala DM obične tablete, sol i sjajilo
5. do sada sam najviše koritila onaj od 75 stupnjeva
6. ništa mi do sada nije ostalo zaprljano
Daklem, moram se pohvaliti da moja starica opet radi i da je rezervni dio doista kostao 147 i nesto sitno kuna. Zamjenu sam obavila dok sam kuhala rucak. :mrgreen:
Poanta mog posta je "ne vjerujte serviserima na prvu". Meni su naime u ovlastenom sibenskom servisu nudili taj isti rezervni dio (isto zamjenski) za 550kn i trebala sam cekati 2 tjedna. Da nisam isla k njima nego direkt u ducan rezervnih dijelova, popravak bi trajao ravno 4 dana. Ovako je trajalo malo duze. Usput zelim pohvaliti firmu Batis koja drzi rezervne dijelove za bijelu tehniku, jer osim sto imaju (vjeorjatno) sve sto vam padne napamet, poznaju materiju i jako su ljubazni.
Hvala vam cure, znači stavim tabletu Calgonit, i onda kupim još tu sol i sjajilo, i to stavljam baš svaki put ili ne? A ovo za ispiranje, znači kad hoćeš samo ispiranje, i za to moraš imati neko posebno sredstvo?
sol staviš u spremište za sol, nadopunjuješ po potrebi, npr. jednom mjesečno ili rijeđe, ovisno o tome koliko koristiš suđericu i koliko je veliki spremnik.
isto vrijedi i za sjajilo
Za ispiranje ti ne treba nikakvo sredstvo,samo program od 5-6minuta :mrgreen:
marta, drago mi je da je tvoja metuzalemka proradila :-D
anima, za ta "jaka" zaprljanja ja imam 15min program ispiranja bez deterdenta i icega. kad natrpam do pola i znam da necu ukljuciti jos neko vrijeme, jednostavno "isperem" i time sam rijesila problem zakoravanja ;)
Hvala puno curke!
meni je serviser preporučio da koristim obične tablete ako dodatno stavljam sol i sjajilo. pa sad imam neke iz dm-a s najmanje dodataka, znači ne 100-u-1. a za pranje koristim uvijek jedan te isti program, označen tanjurima. ako baš imam esktra prljave lonce namjestim na malo jači (ali ne najjači), namijenjen loncima.
zepter nemam, ali tefalove tave i apsolutno sve ostalo suđe perem u suđerici.
vrijeska, jesi sigurna da nisu prskalice? meni se isto dogodilo nakon 7-8 godina, reče serviser da je to krajnje vrijeme za promjenu prskalica.
Na mojoj makini prskalice stoje ko kad je kupljena, a ne zna se kad je to bilo. Inace, prskalice se mogu demontirati i ocistiti.