Zdravo je ono što sama uzgojim na vlastitoj zemlji.
Printable View
Zdravo je ono što sama uzgojim na vlastitoj zemlji.
Samo RozaGroza da te pozdravim.:-)
Hvala i ja tebe ;)
Meni je najzdravije voće kad dođem na vlastitu trešnju i berem i jedem i nije me briga da li je prije jela ili poslije, iako je najčešće umjesto.
(Umjesto "vlastitu trešnju" staviti bilo koju voćku.)
Sada, zimi, još samo mogu limune brati, a njih baš i ne mogu jesti sa grane:-P.
Je da Beti, kao da ima osoba koja bi ti na tvoj post rekla rekla "ne to nije zdravo!" :lol:
Je, stvarno!8-)
Toliko sam sretna što imam voće na voćkama koje sam sama posadila, da moram to tu i tamo napisati. Za dijete s gradskog asfalta, to je velik uspjeh. Nadam se da ne zamjerate.
Ni najmanje;-).
Od mene stvarno kapa dolje što imaš volje i živaca za sadnju, kopanje i ostale radnje da bi uživala u plodovima svoga rada.
Mene takve stvari uopće ne zanimaju i tlaka su mi, ali uživam kad vidim da drugima dobro ide...
Oš doći i moje masline u bodulima srediti?;-) Eno ih godinama propadaju, a mi kupujemo ulje made in eu.
Doduše, vidim da je tebi eu draga, ali složit ćeš se samnom da i nije neka fora kupovati ono što ti priroda nudi...
Ali da još sto godina živim nikad od mene poljoprivrednice.:oops: Možda ovi mlađi jednog dana obnove zapušteno, a do tada ću o zdravoj hrani samo čitati i tješiti se da se vako i nako od nečeg mora umriti.:mrgreen:
joj, nemoj mi sol na ranu...
ja u svojoj (gradskoj) bašči samo oraha imam, i to koštunaca
a kad se sjetim tetine crne šljive, prije doručka, poslije doručka, prije podne, prije ručka, poslije ručka...
kad god
ajde, prabaka nam još ima kojekakvog voća u bašči (šljive, višnje, bobičasto, grožđe) i kad je sezona, ni ja ne gledam kad se što jede, kad je s grane, može cijeli dan
a za limun (na balkonu) ću te jedan dan udaviti na pp
Bodulica, nema šanse da kupim trešnje na kilo. Ali, zato sam lani kupila i posadila žutu trešnju. Imam ja strpljenja čekati plodove. Jer znam kako će biti za koju godinu. Valjda su i žute trešnje jednako zdrave? Nisam ni razmišljala kako su došli do te boje.
magriz, može. Kad se okite plodovima, pozivam te. Ima ih za "putnog i namernog". Bit će i ove godine, ako vrijeme bude blagonaklono, jer kod mene nema špricanja nikakvog. Samo žute ploče objesim.
SikaPika, može davljenje na pp:-). A jučer dobijem mail da je najzdravije svaki dan popiti sok od pola limuna u pola litre mlake vode. (A još je i fino.)
ovako ja-ujutro zlica meda u koju je izrendan hren. poslije toga zlicica maslinovog ulja s limunom. poslije toga casa tople vode. onda dorucak. to i mali jede s nama od godinu i pol. prije rucka izrendani bijeli luk u jogurtu. vecera miksano voce (sezonsko,kakvo imam) u koji ide limun ili naranca obavezno,i zlicica meda,plus suhe grozdjice ili smokve (kako kad) i malo oraha,ljesnjaka,badem( kako koje kupim) . meso jedemo mozdA dvaput tjedno,jer smatram da je lose kvaliteta,a ovdje je organsko meso 20 eura kilogram,pa to ne mozemo kupovati. jedemo sve normalno ostalo,bude i pasteta i hrenovka,i palacinke,i nutela. omiljeno jelo nam je paprika punjena krumpirima i sampinjonima. cesto kuham grah,kupus,lecu. ali ovo gore nabrojano nikad ne propustamo. malac nikad nije pio antibiotike,nikad mu ne curi nos,mi isto nikad nemamo ni gripe ni prehlade. pa valjda nesto od svega toga i nije lose.