šta jes, jes - ima ih :mrgreen:
ja sam ta sretnica koja je dogurala do 44. tjedna, tj. trudnoća mi je trajala točno 10 mjeseci. ali jackie chan tvrdi da je on mami bio u trbuhu 12 mjeseci, prema tome mojih 10 je ništa :mrgreen:
Printable View
hm, bolovi i kontrakcije su se nastavili i u nedjelju i imala sam osjećaj da se to nekamo kreće... u pon sam imala snažan poriv ostati doma, ali ignorirala sam ga i išla obavljati "vrlo važne last minute stvari" po gradu, totalno se preiscrpila, jedva doma došla i zaklela se da neidem više nikamo dok ne rodim :lol:
uglavnom, u pon je sve stalo. nema b-h, nema bolova. niš. bebica se rita pod normalno i nije neki bed...jedino imam filing da sam možda prekinula neki prirodni slijed stvari i žao mi :-(
tak sam se i ja nadala bucka, ali nis od toga :mrgreen:
sa 42 tjedna sam na kraju rodila, ili vise. usred ljeta.
rutvica, bebe su pametne, nisi nis prekinula :)
i meni je bilo :lool:
a jos kako sam bila pomislila da cu roditi brze ili lakse necu ni pisati :aparatic:
kako sam se osječala pred porod, debelo, mlitavo, nabreklo i svašta nešto da budem iskrena ne baš preljepo, i u stvari prestrašeno jer se bojala, da bi otišla na redovni pregled , i na kraju rodila na carski zbog razno raznih medicinskih razloga
halo, mamice! da se i ja javim. curka je stigla u nedjelju 2.9. u 3:41 u noci!
porod je prosao jako dobro, ali sam sve do samog kraja mislila da "to nije to", nego da me curka opet zeza. no kada su mi trudovi naglo skocili sa 10 na 2-3 minute, moj muz je samoinicijativno nazvao hitnu, mada ja jos uvijek nisam htjela. vjerujuci da ima jos puno vremena. na kraju sam dosla u bolnicu u 2:40, a curka kao sto gore pise, dosla je sat vremena kasnije.
bio je to prelijep iako kratak i zestok porod, bez ikakvih komplikacije nakon prijasnjeg CR; bez puknuca, bez rezanja, bez lijekova....
Ivana B-G divno, cestitam!
ivana čestitam!!!
ja bi isto tako, kratko i slatko :-D
Cestitam Ivana! :)
Ivana B-G čestitam od srca! :-D
Mi smo isto doma :heart::heart:
porod je počeo u ponedjeljak u rano jutro puknućem vodenjaka
rodila na stolčiću nakon 4 sata u rađaoni na lopti i strunjači
hvala svima!
anitalu, i tebi cestitke!!!!
a svim okruglicama, zelim brz i lak porod.
da...ja zbunjena I smotana
Ivana B-V cestitam
Molim curke koje imaju iskustva s prenesenom trudnocom za savjet. Danas mi je 40+1 i sutra idem na
Sv. Duh ponovo na kontrolu. Do sada nisu spominjali inducirani, nego su samo konstatirali da sam skroz zatvorena i da se nista nije pocelo omeksavati i pripremati za porod. Drugim rijecima zabetonirano. Nemam nikakve bolove ni kontrakcije. Radili mi CTG i bebini otkucaji besprijekorni, nikakvi trudovi nisu zabiljezeni. Beba je teska 3700.
Sto mislite hoce me jos par dana ostaviti da cekam prirodne trudove? Ili ce mi predloziti inducirani? Do kad se uopce ceka?
Nisam nikad pomisljala na ovakav scenarij pa sam nekako nespremna za donosenje nekih pametnih odluka ako ce me doktori uopce nesto i pitati. Zato molim vasa iskustva....
Ps. termin je sigurno dobro izracunat, tj nije lazno prenesena trudnoca
Meni je danas 40+5 tt, u ponedeljak mi je bio termin i od onda se javljam svaki drugi dan u bolnicu. Otvorena sam 1,5 cm i sve je u redu.
Što se tiče induciranja poroda ili čekanja da samo krene, mislim da sve ovisi o doktoru, tj. svaki ima svoje mišljenje.
Ja sam mislila da neću dočekati termin, ali sam se prevarila i isto ne znam što da mislim. Prvi porod mi je bio induciran, a sad sam rekla da ću čekati da samo krene. Ali na kraju kad sve zbrojim, koliko mi je teško mislim da bi pristala i na induciranje. Ne znam, sutra opet idem u bolnicu i vidjet ćemo šta će reči. Nema panike dok je s bebom sve u redu i dok plodna voda nije zamućena...
Mistic, ja se cijelu trudnocu bojim da necu docekati termin i sad me je docekao potpuno drukciji scenarij. Jel mi mozes samo jos molim te napisati kaj ti svaki put sad nakon 40. tjedna rade vaginalni pregled i CTG? Citala sam nesto o amnioskopiji, jel i to rade? U kojoj bolnici ces roditi?
Prvo pregledaju urin, pa naprave ctg i onda vaginalni pregled, a valjda i amnioskopiju, uguraju nekakvu dužu metalnu cijev pa nešto vrte, rotiraju, gledaju :-o
Nisu mi rekli kako se to zove, nemam iskustva s tim, ali sam zaključila da to može biti amnioskopija...ugl. prvi put nisam ništa osjetila, al zato drugi put sam sve zvijezde prebrojala (nije bio isti doktor)...Roditi ću u Rijeci.
mistic -držim ti fige i sretno! :)
Hvala ti draga :-*
ja sam prvu trudnoću rodila 40+5 a prijetio mi je prijevremeni porod od 19 tt
drugu 40 +3
oba puta je počelo prirodno, nitko nije provjeravao plodnu vodu
išla sam samo redovito na ctg, mislim svaki drugi dan
nisam bila otvorena ni prsta dan ranije na pregledu
nemoj paničariti, beba još očito nije spremna
pusti neka sve ide svojim tokom
Hvala na odgovorima cure!
Bas me je pocela prati neka paranoja. Jos k tome me svaki dan hrpa ljudi zove, salje poruke-jesi rodila? pa kak to da nisi? Znam da svi brinu, al bas sam nekak nervozna i ovo iscekivanje mi tesko pada. Samo da krene u iducih par dana...
Sretno Mistic i javi se kad ces moci! :)
Hvala Idnom :-) sretno i tebi!
I mene stalno ljudi zovu i šalju poruke i iščekuju skupa sa mnom...eto, opet nam dolazi pun mjesec pa se možda ovaj vikend i porodimo! Mada sve manje vjerujem tim babskim pričama....ili to jednostavno ne djeluje na mene :mrgreen: jbt još ću ja ko ona Mima Šiš iz Audicije do 13. mj. dogurat :lol:
Idnom, prvi savjet je--ugasi mobitel :mrgreen:
drugi je da imas vremena. eno gore su cure koje su rodile s 44 tjedna, a ja sam dva puta s 42 (prvi induciran zbog neznanja, mog naravno). nema zurbe, beba zna kad ce doci, rodit ces sigurno :mrgreen:
Idnom i Mistic sretno! :fige:
I mene ljudi već zivkaju iako mi je tek u pon 40. tjedan - da sam bila mudrija lijepo bih svima rekla datum termina par tjedana iza stvarnog i prevenirala telefonsku navalu. sad znam za drugi put...
inače, svim mojim frendicama koje su prenijele uspjelo je potaknuti porod seksom - toplo preporučujem :mrgreen:
meni ni seks nije pomogao :mrgreen:
mikka, ne siri dezinformacije, sex pomaze! egzaktno je prilicno :)
ali nije dezinformacija, znas da smo se md i ja seksali po bolnickim hodnicima, i to danima :lool: i jela sam ananas, i ljuto, sve zivo sam probala
poanta je da beba dode kad hoce, osim sko ju ne istjera netko na silu :mrgreen:
naravno, to je bilo prvi put. treci put sam bila pomirena sa sudbinom i porod je krenuo sam od sebe 15 dana nakon termina.
da, seks pomaže samo ako je beba spremna izaći, ali to je zapravo super jer znaš da ne možeš napraviti ništa krivo (tipa, prerano potaknuti porod). a i zgodno je za prikratiti vrijeme dok čekaš :mrgreen:
Podižem ponovo ovu temu jer imam termin 13.11. i jaaaaako sam napeta i živčana, a ovo će mi biti treći porod! Nije me više bilo strah kao sada, ne mogu protiv sebe... ma vjerujem da će sve biti ok, ali kad se sjetim boli u trudovima dobim napadaj panike...
dasha jesi li jos u komadu?
Jesam, ništa se ne dešava osim povremenih kontrakcija koje ionako traju već tjednima... isto tako sam otvorena 3 cm već 3 tjedna, ali s obzirom da sam prve dvije trudnoće prenijela, prvu 14 dana, drugu 12, i vjerojatno bi još da mi nisu inducirali, pretpostavljam da će i ova trudnoća ići preko termina...
:lol: potpuno te razumem, meni je termin 22.11.
isto mi je treca trudnoca, isto sam ˝prenela˝ obe, nadam se da ovog puta necu...
jesi li oba puta na indukciji zavrsila?
Jesam obadva puta! Drugi puta sam se bunila ali onda na kraju popustila jer nisam imala strpljenja čekati i prepirati se sa dr. ...