Mislim da će na ovoj konkretno temi tvoje insistiranje na semantici samo tebe da odvede u ćorsokak.
Moraš prvo da definišeš šta obuhvataš pod "meso".
Da li su to mišići-posteljica nema mišiće...
Da li je to tkivo koje ima krvne sudove?
U tom slučaju ljudi koji jedu tuđe ili svoje nokte, kosu, hrskavice, ili sprašene zube ili kosti-ili staklasto telo oka ili očno sočivo i slične egzotike-nisu kanibali (bez obzira kako su do tih delova ljudi došli :-P).
Meni je kriterijum više to da li je neko kanibalizmom povređen ili nije (ili da li je neko pojeo biološki otpad tipa gangrenozne odsečene noge, koji jeste zarazan za razliku od sveže porođene posteljice), jer ne možeš poreći da svi već nismo u običnom životu više puta pojeli manji ili veći deo neke druge osobe (makar neka je reč o jednoj jedinoj ćeliji), a meni je besmisleno da se smatram kanibalom zbog toga. Opet, ne mogu da nekog ko je iščupao drugom hrskavicu ne smatram kanibalom jer to nije meso....
Slažem se potpuno sa IvanomR i Višnjom (i čini mi se da smo tu negde i sličnih profesija), da posteljica mahom ima hranljivu vrednost sirove džigerice-uz benefite da je verovatno mnogo svarljivija i mikrobiološki ispravnija.
Oksitocin, progesteron (a verovatno i prostaglandini, mada za njih bi morala da proverim) bi po svakoj logici i znanju trebalo da se razlažu u toku varenja, pa ne znam baš koliko ima koristi od njih.
Malkice ne razumem čemu tolika odbojnost prema jedenju placente kao animalnom činu. Šta fali argumentu da i životinje to rade? Ako ne ližemo guze deci, ne piškimo po ulici i ne ujedamo šefa kad nas maltretira, to je zato što su takvi naši animalni porivi supresovani međuodnosima sa drugim ljudima i povećanim znanjem koje ide sa inteligencijom-higijena nas štiti od rizika bolesti, nerazbijanje glava i rešavanje sukoba rečima nas je učinilo uspešnom vrstom itd. Ali jedenje posteljice je nešto potpuno lično i vezano samo za jednu osobu, ne šteti drugima, može da koristi, i ne vidim čemu užas kada se spomene da i životinje to rade. Kada i životinje doje i to je prirodno to je validan argument, ali kada životinje pojedu posteljicu onda je to bljak? Zvuči nekako viktorijanski :-)
Da, ni ja nisam još pogledala mikkin link.