Istina je da sit gladnome ne vjeruje, meni je zato zaista nelagodno komentirati taj problem djece i praznika, jer ga ja do sada nisam imala, prije svega zahvaljujući MM-ovom specifičnom poslu, a pomalo i krizi, jer je MM radi krize uglavnom slobodan ljeti, dok prije baš i nije bilo tako.
Moja bliska rođakinja je pak imala taj problem sa djetetom, a meni se činilo da bi ga mogla riješiti na n različitih načina, ona bi se ljutila kad bih joj ja nešto takvo spomenula - tako da mi je definitivno jasno da iz moje perspektive nešto može izgledati rješivo, dok iz perspektive osobe koja ima neki problem moja rješenja nisu rješenja (i vjerojatno ih je ta osoba već ranije proradila i odbacila)
Ali svakako sam sigurna da značajno skraćivanje ljetnih praznika nije rješenje, a obzirom na to kako se svi raziđu iz grada vjerojatno niti peticije ne bi prošle. Ljetna škola, besplatni svima dostupni sadržaji - recimo tečaj jezika u školi u kvartu ljeti, informatičke radionice, likovne radionice, sportski sadržaji - to mi se čini kao dobra ideja. Da ima sadržaja možda bi i manje djece odlazilo iz grada, jer tko zapravo zna kamo svi idu i u kakve uvjete.