Citiraj:
valena prvotno napisa
Pitanja za Davora,
tvoje mišljenje o vegeti, mileramu, gusnelu ili gustinu, te koje zaslađivaće ti koristiš, bijeli ili smeđi šećer, voćni ili.......?
Što je bolje za odrasle bijela ili integralna riža? Koji proizvođać?
Koje brašno za kruh koristiš?
U vegeti je MSG i zato koristim varijante bez glutaminata (konkretno sada Alnaturinu biljnu sol iz DM-a). Od kada sam se skinuo s MSG-a imam migrene cca jednom godišnje umjesto prije cca dvaput mjesečno.
Kiselo vrhnje mi je na meniju pa tako i mileram. Od mliječnih proizvoda ipak najviše preporučujem jogurt.
Gustin je prilično čisti škrob i ne izbjegavam ga, ali ga zapravo vrlo malo koristim. Egzotična primjena: kod suhe masaže - neki to smatraju jako senzualnim, a lako se kasnije pere ;)
Zaslađujem smeđim demerara šećerom. Inače naslage na zubima radi isključivo saharoza, ali demeraru cijenim radi minimalne industrijske obrade i nasilja. Fruktoza je u zadnje vrijeme na udaru kritike jer ju povezuju s poplavom pretilosti.
Rižu uglavnom koristim bijelu basmati jer najbolje odgovara mojoj konstituciji. Otkad sam naučio prednosti GABA riže sve češće koristim i integralnu, ali mi ide na živce što se ne može dugo skladištiti i u dućanima je većinom već užegla.
Brašno u najvećoj količini koristim T850 ili T1100, skoro sasvim svejedno kojeg proizvođača, samo pazim da je odležalo barem mjesec dana.
Mejra's mommy za palentu ne znam, a kad ustanovim kako uopće doznati - javim. Želatina je želatina i gotovo. Kinezi prodaju želatinu od magareće kože s idejom da povećava mušku spolnu moć (moš mislit). Košer se odnosi samo na način klanja i vrstu životinja čije lešine će završiti sa žigom "košer" - ne uzgajaj lažne nade.