Da li se i kod vas jedna beba više mrda nego druga? Kod mene dečko lupa stalno, i malo jače, a cura se javi tu i tamo al slabiji su udarci... u ponedjeljak idem na uzv al opet se malo brinem... kažu da nemaju baš mjesta al opet...
Printable View
Da li se i kod vas jedna beba više mrda nego druga? Kod mene dečko lupa stalno, i malo jače, a cura se javi tu i tamo al slabiji su udarci... u ponedjeljak idem na uzv al opet se malo brinem... kažu da nemaju baš mjesta al opet...
tinich, koliko si tjedana? i kod mene je jedna aktivnija, od prvog uzv
ja se premisljam da li da odem u bolnicu-sinoc prvi put da me stvrdnjavanje trbuha bolilo, i po noci opet, nije se više ponovilo
Tinich vjerojatno su podjednako aktivne bebe ali su tako smjestene da jednu bebu osjetis jace a drugu slabije...tak je isto meni bilo
Tinich meni je tako od početka, gornju bebe osjetim češće i intenzivnije nego donju, pretpostavljam da je to zbog položaja bebe ili možda zbog toga što donja beba ima posteljicu straga a gornja sprijeda ... Nije me to nikada zabrinjavalo jer vidim da se jednako dobro razvijaju i da su po kilaži i svim drugim mjerenjima skoro identični.
mare odi ti za svaki slučaj, ja tu i tamo osjetim kontrakciju tj.stezanje ali nikad nije bolno
nije ni meni do sinoc bilo bolno, al vise se nije jutros ponovilo i jos sam neodlucna da li da idem ili ne
u 27 tj. Na zadnjem uzv je dečko bio okrenut s glavicom dole a cura poprečno, on je s lijeve ona s desne strane koliko sam skužila kad mi rade uzv, moguće da su se opet okrenuli pa da možda oboje lupaju al ne skužim. Prije 2 mj posteljica je curi bila sprijeda (možda je još uvijek) pa zato nju manje osjetim...kad dečko lupa cijeli trbuh se izobliči a kod nje ništa... pa svaki je uzv prošao dobro, isto se dobro razvijaju pa nije bilo mjesta panici, al što su veći udarci su jači pa me eto malo brine al možda ne bi trebala jer je i kod vas otprilike isto...
hvala! :)
Ja svoje osjetim stvarno cesto, nekad vise nekad manje..ne brini, mislim da je to normalno..kazu da jedan blizanac uvijek 'glumi' dobricu..;) mene zanima jel netko ima iskustva s tim dexametazonom..jeli rano da ga primim s 27+4? Kazu da on djeluje 2 tjedna..sto nakon toga? Jel se moze opet primiti? Ako je netko imao iskustva molim da ga podjeli s nama.. ~~:)
Tinich kao da čitam moj nalaz:mrgreen:na uzv od prošlog tjedna : dečko lijevo okrenut glavicom prema dolje, cura - gore poprečno, guza i noge desno.
s tim da su se skroz izpremješali od prije mjesec dana, tada je bilo: oboje na glavu, on desno, ona lijevo! a sad je on prešao na desnu stranu, a nju izgurao gore! iskreno, nisam znala da se mogu baš tako "prešetavat":-o
sad nju osjetim puno više, tj. njene noge. kad se razgibava to izgleda kao da imam aliena koji će probit van! a na uzv je uvijek on puno življi i aktivniji... tako da to sigurno ovisi od njihovog položaja i posteljice
btw. mi se upravo vratili s prvog pregleda u TA: sve je super i dalje sve školski, cerviks je tvrd, zatvoren da tvrđi ne može biti:klap:
kad ste vi išle na prvi pregled u TA? mene je danas sestra začuđeno pitala 28TT?! i zašto su vas već poslali kod nas?!
neznam kako vama ali meni je dr A s VV preporučio odmah cijelo vođenje trudnoće u TA, ali u dogovoru s mojim soc ginom pošto je do sada bilo sve uredno školski, ipak sam TEK sad išla?!
mare a barem zvrci svog ginića pa vidi šta ti savjetuje.
sigurna sam da nije ništa, ali hajde da možeš dalje mirno uživat ;)
Ne znam, ono što sam ja čitala a i što su na tečaju rekli je da se uputimo u bolnicu kada budemo imali redovite bolne kontrakcije. Pravi trudovi traju barem 15-20 sek.za razliku od lažnih trudova koji se javljaju sporadično i traju samo nekoliko sekundi. Meni je ginekolog rekao da je do 7 kontrakcija dnevno ok sve preko toga ići u bolnicu.
Ako ćeš biti mirnija odi na pregled pa ćeš znati na čemu si, mada mi to ne zvuči kao nešto zabrinjavajuče s obzirom da ti se samo jdnom dogodilo.
Najbolje da sama osluškuješ svoje tijelo i napraviš ono što ti tvoja intuicija govori :taps:
hvala curke! sad sam mirnija barem malo :) do pon ću izdržat :)
medonija i kod mene bili na glavicu oba dvoje pa se cura okrenula, dečko je svoje noge držao njoj preko glave :) možda su se opet premjestili...
ja u TA idem od početka svoje trudnoće zbog blizanačke trudnoće i osnovne bolesti i zbog fragmina, moja gin mi niti jedan uzv nije radila niti jedan pregled a i lakše mi je kad sam u TA...
pa tako je i meni preporučeno obzirom da je blizanačka trudnoća iz IVF-a da najbolje od početka u TA... no do sad sam svaka 4 tjedna radila pregled i uzv kod mog gina jer je sve bilo idelano, nemam nikakvih poteškoća, sada je predložio da krenem polako u TA, da "se polako upoznamo" kako on kaže :)
mare, javi jesi bila na pregledu?
bila sam privat, pitaju sestre jel treba tlak i urin-a ja-ma ni govora, to je uvijek super, a one-ma dajte, moramo, tlak prvi put 150/100 s pozit.proteinima, sad to moram pratít pa u bolnicu, dr kaze da je sve bolno jer je tijesno i jako napeto i da se nada da budemo jos malo izdrzali
Mare sad treba pratit sve i bit oprezan. Pročitaj si na netu o preeklampsiji - meni je buknula naglo pred sam porod i baš kao i tebi - tlak skočio i našli proteine u urinu.
Ne mora značit da će i tebi, ali svakako budi pod liječničkim nadzorom. Ljubim tebe i snahice moje :*
Mare, takav tlak + proteini u urinu su bili moj razlog hospitalizacije u 32 tjednu.
Da si bila u ambulanti u bolnici garant bi te zadrzali....
To su znakovi preeklampsije, ne bi bilo lose da odes u bolnicu pa da vidis sto preporucuju.
joj, znam, jedva sam nocas spavala, samo sam pila i piskila, nismo to odmah shvatili pa nismo isli na hitnu, a i pitanje je jel to hitno, sad cu otic mjerit
Ma meni u bolnici tih tri tjedna do puknuca vodenjaka tlak bio skolski. Ali da je bilo veselja mogli bi odmah reagirati. Mjerili su mi tlak 4-5puta dnevno.
Mjeri doma tlak svakih tri sata. Ako ti bude visi od 145/85 pravac bolnica. Tijelo je pod opterecenjem i to je takorekuc normalno....
A glavno je da budete sve ok, pa makar gljivila u bolnici. ;-)
Pazi na omjer unos vode - izlaz urina. Kod preeklampsije se zadržava vodu, što opet uzrokuje povećanje tlaka. Događalo mi se da popijem 2 boce Jane, a odem u wc dvaput. Opusti se, to još ne znači da ćeš uskoro rodit. To sve znači da ti treba liječnički nadzor. I ništa više.
Kad smo kod boli i tvrdog trbuha, meni su pred kraj bili toliko bolni njihovi premiještaji, da sam znala plakat. Morala sam leć, totalno vodoravno i istezat se. Bolilo je od pubične kosti do rebra. Prošlo bi kad bi se oni smirili. Jesu ti ikad radili CTG? Meni su počeli tek u 32tt
Sumsko, vodu mora normalno piti.
Da slucajno ne pomislis da ce se smanjenjem unosa vode smanjiti i tlak...
Meni su u bolnici redovito uzimali 24 satni urin da vide kreatinin, klirens i tocnu kolicinu proteina u urinu.
Mare kod mene je samo tlak bio , proteina nije bilo, cak mi je Radoncic dao trakice da si doma sama provjeravam proteine i na kraju zavrsila na hitnom carskom zbog tlaka. Nenormalno sam pila i pisala, ali mi se svejedno nakupljala jako voda, cak sam 2 tjedna nakon poroda zavrsila u bolnici zbog srca jer mi se i oko srca voda nakupila i poceo me gusit
nisam amyx znala da si i prije dana poroda imala povisen tlak
danas mi se gornji spusta, al donji se drzi na 95
Draga, donji tlak ti je taj koji se gleda, 95 je puno previsoko.
ma jesam , da, krenulo je tamo negdje oko 30 tt , nije bio jako visok, oko 140/90 se vrtio, koji dan vise, koji dan manje. Na prvom pregledu u bolnici dr kaze da sam za hospitalizaciju jer sam vec u 37 tt, povisen tlak, blizanci, bla, bla, drugi dan ujutro me smjestili u bolnicu, navecer prije vizite sestra mi mjeri tlak, povisen, nakon toga mi je mjerila svakih par minuta i tu sam se ja vjerojatno unervozila i tlak mi je popi... A kad su mi rekla da idem u radaonu umrla sam od straha skoro i rodila sa tlakom 240/140 ...
posto se nisam osjecala dobro otisli na hitnu, potvrdjena hipertenzija i dobila tablete za tlak, kazu da je cesto kod blizanaca
To si bila na trudnickoj hitnoj ambulanti?
Ili samo na hitnoj, obicnoj?
Malo mi je cudno da su ti samo dali tablete bez temeljite obrade.
trudnicka hitna, uz kompletnu obradu
mare drž se još malo :heart:
sretna dobro nam došla aj samo upiši termin ako znaš da te mogu u listu dodati :)
mi smo jos u jednom komadu, danas nam je 37+1, vec smo 6 dana u bolnici i cekamo... :štrika:
Drž se draga... još malo i stižu tvoje mrvice :heart::heart:
mirelaj sretno! uskoro ćeš upoznat svoje bebolince:-D
:fige: da sve prođe što brže i bezbolnije!
mare kako si nam danas?
kako ti "nije bilo dobro", odnosno koji su uopće simptomi hipertenzije? ima li ih uopće?
nažalost, je vrlo uobičajeno u višeplodnoj trudnoći. meni je gin odmah rekao da mogu očekivati anemiju, šećer i visok tlak, da je to skoro neizbježno u blizanačkoj trudnoči, reklo bi se pod "normalno":roll:. za sada se dobro držim - samo anemija, nadam se da će tako i ostati
Mirelaj, super si dogurala, drzim fige ;-)
Tlak sam osjecala prvo u grudnom kosu, kao neka tjeskoba, kao dame nesto pritisce. Nekoliko puta glavobolju. Dalje od toga nisam dosla...
mirelaj, sretno!
ja osjecala vrucinu u licu, strasnu zedj koja budi i po noci i prespavala ko u bunilu ova dva dana, al sad ipak metildopa radi-gornji pao, al donji se ne da ispod 90, sutra kontrola, meni dijabetes nije tesko pao jer se nisam puno debljala, a profil je ok, to je sve u normali
do prije tri dana sam bila ko avion, iako otezani, a sad jos malo
U bolnici uvijek lezecki mjere tlak.
Zato je moj biiio u granicama.
Mjeri ga lezecki, mozda bude donji na 85....
Ako je onda si "u zoni" ;-)
Ja sam kod ginekologa obavezno nosila ispise tlaka, a kod njih je obavezno bio previsok...
Od straha....
thanks, mislim da ce biti ok na ovoj vecoj dozi sto su mi danas odobrili
Mirelaj super pa vi ste u terminu .. Sretno
hej drage moje duplice.
Dugo me nije bilo ovdje pa da vas sve pozdravim:-)
Mirelaj, želim ti što skoriji susret sa vašim srečicama...nek to bude susret iz snova.
Mare, u dobrim si rukama...uskoro će i tvoje cure u mamin zagrljaj!
Svim ostalim trudnicama želim mirne trudnoće do kraja sa što manje problema.
Mi smo već tri tjedna u petrovoj i kako sad stvari stoje tu smo do kraja...kad god on bude. Na zadnjem pregledu na 27+5 je nalaz bio cerviks 3/4 članka i uloživa za vrh prsta.
Nije baš da mi je netko skroz objasnio kolko je to opasno za bebe samo mi je moja dr onak usput rekla da se niš ne brinem i da se mogu odmah rodit i da neće bit problema.
Nekak mi to baš nije zvučalo jako umirujuće ali šta da sad radim!?
Ležim i mirujem kolko god mogu i nadam se da ćemo barem do 35 tt izdržat zajedno.
Eto...tolko od nas troje.
Pusa svima i čuvajte se.
draga Bab nadam se da ćete što duže izdržat 3u1 :love2:
i želim ti da što brže i lakše prođu ovi bolnički dani, nadam se da nije previše ružno i dosadno...
puse svim dupličkama i njihovim bušama!:shykiss:
Bab nas troje saljemo puno ~~~~~~~~~~~~~~~ da sto duze ostanete 3u1.
Bitno da vi dogurate do 32 tt a onda za dalje lako ... Ali kao sto rekoh, sto duze to bolje