ja sam radila homocistein na vuk vrhovcu(navodno se smo tamo radi),a sve ostalo u vinogradskoj
Printable View
ja sam radila homocistein na vuk vrhovcu(navodno se smo tamo radi),a sve ostalo u vinogradskoj
Ja jos ovih imunoloskih nisam ih uradila tada kad sam isla na imunologiji sta kako treba dali da prekidam sa terapijom rekli su mi da treba i seroloskih da radim kakve su to ispitivanja zasto se rade oni
Zenice, gdje je najbolje napravit kariotip i analizu Y-kromosoma na mikrodelecije? Da se ne ceka dugo na red a i da se nalazi ne cekaju predugo. Stalno treba neke nove pretrage obavljati i bojim se da gubimo uzasno puno vremena s tim cekanjima.
Cvjetic555 i mi smo cekali Godinu dana radi nalaze .mm na rebro je bio za te nalaze.kromozom y nakon mijesec dana dobili nalaz a kariogram mi smo dosta cekali.sretno
Bok cure :bye: Evo danas sam dobila dio nalaza koje sam radila pa me zanima ( a znam da Vi sve znate )
jel to sve ok. Kod dr idem tek u 11 mj. pa sam nestrpljiva :
-homocistein 13,8
-FII ,genotip G/G, HOMOZIGOT DIVLJEG TIPA
-FV LEIDEN, genotip G/G, HOMOZIGOT DIVLJEG TIPA
-PAI-1, genotip 5G/4G, HETEROZIGOT.
Unaprijed hvala na odgovoru :kiss:
Sto znaci polovičan? ? Ove druge nalaze jos cekam nisu jos gotovi.
Ja sad cekam imunoloski rez treba da bude gotov za 7 dana iako bude sve ok krecem u novi ivf postupak
Inace ja imam mthfr c677t heterozigot i vec uzimam aspirin 100 folna kis i b kompleks i sada onaj imunolog mi je rekao da nije ispitan mthfr a 1298c i rekao mi je da treba da ga ispitam ali moj ivf gin je rekao da ne treba jer vec uzimam terapija
Aha ,hvala cure na odgovorima. Eryngium jel možda znaš dali je nalaz homocisteina koji mi iznosi
13,8 ok? Ovi svi ostali nalazi će mi biti gotovi tek za mj.dana što bi značilo da kod dr idem tek u 12 mj..
a tko će izdržat do tada biti u neznanju :-/
Evo u međuvremenu mi stigo još jedan nalazi koji kaže:
-ANTITROMBIN (AT)- 96,5
-PROTEIN C (PC) -128
-PROTEIN S (PS)- 74, i to je sve u granici normale koliko bi se dalo zaključit po ref.intervalima.
Iskreno nekako sam očekivala da će mi nalazi ukazivati na trombof. primat ću inekcije i sve će biti ok
tj. možda mi postupak uspije. Tj. mislila sam možda zato nije uspjelo ovih 6 puta ...
To mi dr.nije dao da vadim.
Tu imaš temu pa malo prouči.
http://forum.roda.hr/threads/85418-M...koja-nedostaje
Obično se kod pretraga za genetske faktore trombofilije rade i MTHFR mutacije.
Cure, da li je koja od vas koristila infuzije intralipida?
Za informaciju ako nekome bude trebalo.
Hematolog me salje na pretrage: leukogram citoloski, AP u leukocitima, homocistein, protein c i protein s.
Rebro radi: homocistein, protein c i protein s.
Broj tel. 2367-262
Nije potrebno narucivanje.
Rebro radi i leukogram citoloski i AP u leukocitima. odjel citologija
Broj tel. 2388-283
Nije potrebno narucivanje. Rade i vanjskim pacijentima. Nemorate biti upuceni od hematologa s Rebra.
Merkur radi isto leukogram citoloski i AP u leukocitima.
Broj. tel. 2253-235
Nije potrebno narucivanje.
Za ostalo na Merkuru nisam pitala al ako se nevaram da je gospodja rekla onak usput da se homocistein radi i da je potrebno naruciti se.
Da nadopunim
Na rebru se nalaz ceka 8 tjedana za homocistein, protein c i protein s.
Ovo na Merkuru tjedan dana i isla sam tamo jer mi je i hematolog na Merkuru i vecinom vole nalaze iz svoje kuce.
Homocistein se moze vaditi i na vv al neznam koliko se ceka nalaz. Ovo mi je bilo jednostavnije da sve tri pretrage obavim na rebru da nemoram ici na sto strana vaditi krv i trazit sto uputnica.
Cini mi se da se jedan od proteina moze i u petrovoj 3 vaditi.
upravo sam dobila nalaze pa bih molila iskusnije da bace pogled i kažu jednu pametnu. budem i sama iščitavala teme i članke, ali molim vas sada prvu pomoć.
faktor V leiden - heterozigot
pai-1 - homozigot 4g
faktor ii protrombin i mthfr normalan tip
protein c global, protein s i apcr ispod granica normale i to su zacrvenili
lupus antikoagulant je na donjoj granici i to su samo podvukli.
amh mi je također niže
preporuka je pcr dijagnostika trombofilskih poremećaja.
ništa mi od svega toga nije jasno, pa ako ima koja dobra duša da me umiri sada bila bih zahvalna.
Rominka, heparin od transfera, ilu cak i prije, to ti trazio prag ili imad nekog tj mpi? odi hematologu i napravi pcr
Pronatal me trazio tu pretragu. Sad cekam njihov odgovor. Luda sam. Jos jedan kamen :(
Ima par cura s fv mutacijom koje su uspjesno iznijele trudnocu, rjeđa mutacija, i teza, al kad je pod heparinom bude ok
Jucer sam se raspala kad sam vidjela nalaz. Prvi i jedini postupak smo imali prije 4 godine, a od tada samo neko spoticanje...prvo prometna, pa nauči ponovo hodati, kretati se, pa štitnjača poludila, i sad sredim sve i eto nešto novo. Nije pohvalno reći, ali zaista mi je ovo nepoznanica, velika. Naravno da ću se informirati, no svaki savjet ću objeručke prihvatiti. Sigurno nisam ni prva ni zadnja sa ovakvim nalazom, a i s time se živi, pa ću i ja.
Pozdrav Rode..
Nova sam na forumu. Molim Vas za pomoć.
Krenuli smo prije goinu dana u MPO priču, dobili pozitivnu betu na prvom IVF-u,
trudnoća uredna do 28tt kada je na UZV utvrđeno da nema otkucaja...
Prije idućeg postupka, obavila sam pretrage na trombofiliju.
- Faktor V- normalan tip gena
- Faktor II - normalan tip gena
- MTHFR - homozigotni mutirani tip gena (TT)
- PAI-1 - delecijski genotip (4G/4G)
- ACE - insercijsko-delecijski genotip (ID)
Svi ostali nalazi u granicama normale. Kod gina idem nakon što dobijem PHD nalaz.
Dal su ove moje mutacije opasne u trudnoći? Dal je moguće da sam
izgubila bebu zbog tog?
Dal Vi mislite da sam kandidat za heparin ukoliko ostvarim iduću trudnoću??
Unaprijed hvala i sretno svima!
Pozdrav 1latica, mogu te mutacije biti opasne u trudnoci u ovoj tvojoj kombinaciji (PAI-1 homozigot sa ACE heterozigotom).
Kandidat si za heparin svakako.
Ljube, hvala mnogo na savjetu
Jel znate cure koliko se placa hla tipizacija na Rebru?Suprug mi nema dopunsko!
Filip,
mislim da ste radi dijagnoze tvog djeteta oslobođeni plaćanja participacije. Provjeri to, nemojte plaćati ako ne morate .
Sretno!
Na uputnici u kucici gdje stoji dal zdravstveno pokriva troskove nije oznaceno nista niti na jednoj uputnici,jedino ovoj od starijeg sina je stavljena neka oznaka.I dali se mora biti na taste?
Za ovu pretragu se ne mora biti na tašte.
A što se tiče participacije, pretpostavljam da radite tipizaciju radi određivanja potencijalnog donora koštane srži, sve vezano uz donaciju tkiva i organa oslobodjeno je participacije.
Pozdrav Rominka, i mi smo u Pronatalu ali u Pragu. Traže nam da napravimo: kariotip, mikrodelecije y kromosoma i mutacije CFTR gena, cistička fibroza...ajme
ma ne znam ni pročitati. Da li možda znaš gdje se to radi....cure ako koja zna gdje se naručiti...molim vas da se javite!
Neznam odakle si...ali ako si iz Zagreba onda Citogenetika na Rebru (Zavod za Humanu genetiku).
Evo prepisat ću podatke, ako nekome zatreba, sa svoga nalaza za narudžbe za genetsko savjetovanje i kariotipizaciju u ambulanti poof. dr.sc. Davora Begovića
email : predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb.hr
telefon :01/ 2376- 338 ili 01/ 2376 -514
faks : 01/ 2420 -585
Evo Keti Laura je sve napisala, brza je od mene :)
budete to odradili, ne brini.
Evo ako će nekog zanimati:
- Faktor V- normalan tip gena
- Faktor II - normalan tip gena
- MTHFR - homozigotni mutirani tip gena (TT)
- PAI-1 - delecijski genotip (4G/4G)
- ACE - insercijsko-delecijski genotip (ID)
Dobila sam preporuku MPO ginekologa 5000 j. NMH nakon idućeg ET, u slučaju trudnoće nastaviti do 6 tjedna nakon poroda...
Jel ima neko da je uzimao aspirin zbog mutacija,dokad ste uzimale?Ja imam pai,Ace i FXIII i u prošloj trudnoći sam uzimala clexan ali nije pomoglo. Sad dr preporučuje aspirin do 34 tj a mene uzasno strah da prestanem. Da li je neko uzimao do kraja trudnoće?
Biserko do sad sam cula od cura da uzimaju andol do kraja a za aspirin ne tak da nemam pojma..
Hvala,cure.Nivesa, mislim da su oni isti po sastavu.
Katjusa, kažem ja dr da me strah on smatra da nema razloga i da je sasvim o prestati u 34. tj.
Iako taj aspirin nije ne znam kakva zaštita ja sam se nekako osjećala barem malo sigurnije i sad pri samoj pomisli da ga neću uzimati hvata me strah. Ali prestajem i s utrogestanima i onda valjda ta ideja... uh
S aspirinom/andol, isti sastav, druga firma.
Prestaje se s razlogom. Da se bebici ne bi prerano zatvorio ductus arteriosus tj. komunikacija između aorte i plućne arterije jer bebici pluća nisu u funkciji pa ih krv, ajmo reć, zaobilazi. On se inače zatvori nakon rođenja.
Koristila sam aspirin do 32.tt, tjedan dana bila bez terapije pa vadila ddimere i morala u 33.tt početi s Clexanom.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk