s2000 ste vi kaj porasli?,
Printable View
s2000 ste vi kaj porasli?,
Tezinom na 3.percentili visinom na 70.percentili...
Uglavnom je stalno oko tih percentila. Glavno da raste :)
viš i mi tanki i visoki
Ja sam sad gledala, mi smo visinom na 50-toj percentili, a težinom negdje na 20-toj...ja prezadovoljna.
Lorena je još uvijek ispod krivulje, al raste i polako dobiva na težini, moram jedan dan otići na sistematski još nismo stigli na onaj s 1,5 godine (došao nam braco u međuvremenu, po svemu on neće spadati ovdje)
Evo i nas!
8 mjeseci
65cm
6910g
Sitna ali dinamitna, savršena mala djevojčica. Obožava papati, sjedi, puže, pokušava se rukama podići na nogice, guguče, pjeva, viče, brbljucka, priča svojoj mami stalno "me-me", najveselije malo biće na svijetu. Ni malo ne brinemo jer je sitnička, sitni smo i muž i ja i ne pada nam na pamet toviti je, kako je savjetovala pedijatrica.
I mi smo tu... Iva, rođena sa 3350/48, danas sam 6 mj i 20 dana 6350/68
Aha! Baš malo da vidim sićušne, jer me neki dan tip u banci pita: Ma koliko je star. Rekoh 7 mjeseci. A on će: I ja imam sina od 7 mjeseci, pa bome je dupli, i širi i duži od njega.
Dakle Bubi je eto skoro 7 mjeseci, 6.100kg ga je neki dan izvagala sestra, dužinu ne znam. Rođen sa 2.850kg. Sićo moj mali... meni tako paše, da se ne otelim dok ga stalno nosam naokolo. :-P
9mj. 7250-7500 (kod pedice 7), 69cm (kod pedice 63), OG 45cm (kod pedice 42)
ne vjerujem u mjere pedice jer su iste zadnjih 4mj, a to ne moze biti.
pedica zabrinuta, ja nisam.
manal, od moje su svi dupli. bar kad ja gledam.
na kontroli kod pedice gledam nekog klinca i mislim di kako je garant stariji od moje 2 mj. gledam kako se voza sjedeci u kolicima ko veliki, a ono, 7mj.
moja je sa 7 jos uvijek lezala u kolicima. i naravno da je i izgledom izgledao bar 2 mj. stariji.
do ovog pregleda se nisam uopce brinula, al sad se znam uloviti da gledam na njoj detalje i jel zaista tako bucmasta il se meni cini i da li je zdrava i jel anemicna. prokleti prokleti sistematski!
Vi ste svi veliki. 10mj 6600, 64 cm, OG 41,5
I da, pedijatar je rekao da lijepo napreduje i da je malo i bucmasta :lol:
s tim mjerama nama pedica nije bas ravnodusna. malo je dizala paniku jer su izvan krivulje.
ja sam je uvjeravala da je duzina krivo izmjerena jer nije na istoj duzini zadnja 4 mjeseca, ako nista drugo, vidim po robici, AS, kapici.
inace, ako cu bas biti precizna, nase mjeser su s 9 i pol mjeseci.
Ranije je rođena sa 2500 pa nasa pedica bas i ne gleda u krivulje. Dok su svi nalazi uredni ona je zadovoljna. (pedijatar je sa neurorazvojne-da ne bude zabune)
a so :) onda fino napreduje :)
moja je "prenesena", rodjena 49cm i 3500g. OG 33cm.
do sada zdrava. bili smo samo na sistematskim.
Samo nek su zdrava. Ni ja nisam po nekoj krivulji idealna:alexis:
Evo mi sa sistematskog - on je po težini vidim ispod te zadnje percentile. Dakle skoro 7 mjeseci, 6.100kg, 68,5cm. A kao brat mu je bio sitan (sa 6 mjeseci imao je 7kg i 71,5cm)! Izgleda da mi tu postavljamo standarde "sitnosti" :-P (osim laste, tvoja je beba stvarno majušna! :heart:)
Naš doktor je jako cool, vidi čovjek da je dijete proporcionalno, zna i mene i muža, nismo krupni, tako da je to valjda ok. Vadit ćemo krv zbog željeza, ali to uvijek rade sa 6 mjeseci.
Leonisa, nije mi jasno kako ta tvoja pedica mjeri da toliko odstupaju mjere?! Neka malo kalibrira tu vagu!
Moj maleni se rodio sa 53cm i 3460gr, a sada sa 4,5mj ima 65cm i 5800gr. Mrsavko moj! <3
Moja će skoro 20mj, ima 10,8kg i 79cm
moj je sada na nekih 11.8 kg (ima 2 godine i 8 mjeseci).
al zato ima broj noge 26, evo jucer mu kupila starke 27 :)
Tvoj je super narasao naspram moje male mrvice, ona je 2 godine i 5 mjeseci i ima 8,400 i 78,5cm, moj mali koji se rodio 1,5godina poslije nje stigao ju je po težini a po visini joj je iznad uha.
Krenuli smo kod endokrinologa na pretrage (vadili smo krv i slikali ručice) pa sad čekamo nalaze
L&L, a kako drugo dvoje starijih, jesu i oni sitniji? jeste ti i muž sitnije građe? ona je baš majušna... moj je "veliki" s godinu dana imao 8,350kg mislim i bio među sitnijom, mršavijom djecom. ovaj sad drugi Bubi, mali je, ali fin. Ima sasvim dobre nogice, rekla bih ja čak bucmaste, pa prema tome, pitam se kako te krivulje tako ispadnu... da je on ispod, a izgleda dijete sasvim fino...
Pozdrav svima,gledam malo vašu temu i nemogu vjerovati kako ste sitni,ja sam prije mjesec dana rodila curicu od 5.040g i 55cm,opseg glave 37cm. Bitno je da su djeca zdrava i sretna,a ne koliko su teška i visoka,nismo ni svi mi isti!
Hej kristina, pa to je kao da si već na porodu dobila dijete od dva mjeseca ;-) neka samo raste tvoja cura!
Mi smo rodjeni mjesec i pol ranije sa 2300g, sada imamo punih 5 mj i cca nesto vise od 5kg, vidjet' ćemo na kontroli za 2 tj. U prvom mjesecu smo imali 4600g. Polako ali sigurno iako stalno brinem da li dovoljno dobiva, doji...
moja ima 17mjeseci, oko 9kg i 75cm.. rođena je sa 3450 i 52cm..sitna je, ali nije mršavica..
Ne znam možemo li se i mi ovdje uključiti, ipak je mala nedonošče, ali sad sa godinu dana (odnosno 10 i pol mjeseci) imamo 8kg i 80-ak cm.
to nije sitna beba :lool:
nama uredno govore (napunila je 11) da je beba koja je bila prije nas, prosla pored nas etc, od 8 mj. veca od nje :D
7,5 kila, duzinu nisma neko vrijeme mjerila, opseg glave 43.
onda polusitna kategorija? :)
dobro je dok su god zdravi :)
Da, evo mi smo obavile pretrage kod endokrinologa, svi nalazi uredu, kao pothranjena (neznam koliko bi trebala imati kila na svojih 78 cm, možda 20):Naša curka je jednostavno sitna. Za 6 mj. moramo na kontrolu da se ustanovi brzina rasta, i to je to.
jesmo mi ovdje najsitniji? 9mj. 6,6kg ... :-| ali dobro izgleda!
ispravak netočnog navoda, 9 mj. 6,900kg, 71,5 cm, 44,5 cm glava. ipak smo "krupni" ;-)
Sad ja tak razmišljam, ležala sam u bolnici zbog manjka plodne vode i zastoja u rastu, sitna beba, pa sitna beba... a na kraju beba osta sitna. rodio se sitan i takav je. mislim dobro, prošlo hvala bogu sve ok, ali možda su bezveze digli paniku, on je jednostavno takav (što nismo mogli znati, stoji... still I wonder...)
e to je to.. lijepo sam ja rekla, ova autosjedalica 9-18 kg ce nam sluziti do drugog osnovne, hahaha :)
Dobro da imam dvije dodatne navlake pa ce ostati ko nova :lol: