14 i 15 navečer mi ništa nisu pokazivale trakice.... trebala sam ih više iskoristit.... joj zakaj sam tak lijena :roll:
Printable View
14 i 15 navečer mi ništa nisu pokazivale trakice.... trebala sam ih više iskoristit.... joj zakaj sam tak lijena :roll:
Možda je onda ipak deseti bio u igri.... :?
možda.... ma cijeli ovaj mjesec sam zbunjola 8)
hvaala ronin. Vibram za tebe :heart:
Ja stavljam ulog na 15.dc! ;) (ona povišena temp 13. dc ionako nije sigurna, a vidim da je to na Božić, pa si možda malo zalomila...hm, hm :mrgreen: )Citiraj:
andiko prvotno napisa
andiko ja stavljam ulog na 14 dc . Prósli ciklus ti je bila O 14dc , ovaj put temp. ti nije mjerodavna sto ce znaciti da bi ti bila mozda i manja da si je mjerila kad je trebalo , 12 i 13 si imala spotting . Ne znam, glasam za 14dc .
Potpisujem!Citiraj:
Betty prvotno napisa
Što prema prijašnjim grafovima, a što prema kružićima, jer izgleda da nisi baš u isto vrijeme mjerila BT, a to je zapravo najbitnije.
cure, koliki su ti ulozi? Ja skupljam oklade :raspa:
Ma bas smo bili neaktivni ovaj mjesec. Mislim da mogu bit trudna samo po duhu svetom :mrgreen:
...ah, nada umire posljednja :roll:
cure, da cujem vasa iskusna misljenja, jel O bila 22dc kako je oznacio fefe ili mozda 24dc? (mislim, sudeci po temp)
Po sluzi i pikanju jajnika, sto se mene tice moglo je biti i 22 i 24dc, :roll:.
hmmmm, teško se odlučiti.... baš izgleda da je moglo i jedno i drugo :roll:
aha, evo prebacio mi je danas O na 24dc! dooobro, valjda je to sad to.
Betty strucnjakinjo nasa za BT, o cemu ovisi trajanje M? Napisala si da boja ima veze s debljinom endometrija od ciklusa do ciklusa, ima logike... :yes:
Meni npr. ovaj ciklus 1. DC skroz malo crvene krvi, 2. DC jako, a danas 3. DC samo spotting. I inace mi kratko traje, ali prava M mi je sad bila 1 i pol dan. :?
enya tak je i meni!!!!!!!
Dobile smo isti dan;evo gotovo da je nema više!A dobila sam u ponedjeljak!S tim da mi obično traje 5 dana...
Hehehe, bas mi je drago! Meni obicno sa spottingom poslije (gotovo nikad prije) oko 4-5 dana.
Ovo mi je 10. ciklus da upisujem BT na FF, krajem godine ce nam 10. godisnjica braka, a ovaj ciklus mi se prvi put poklapa O sa lunarnom po Jonasu... Hm, pa mora se nesto pomaknuti s mjesta... bemu misa!
Mislila sam da mi je bas drago da su nam se poklopili ciklusi i da nam jednako traje... :oops:
drage rodice,
molila bih za pomoc.
pravim graf za moju sestru koja je na pocetku trudnoce. imam site fertility i sve zavrsim ali kako da ga aktiviram da sam obbrojava. Ono sto tamo pise da samo copy i paste neki bb code nece da mi prihvati.
hvala unapred
Citiraj:
enya22 prvotno napisa
Sto se tice svega , ja sam prosle godine pitala na sajtu poliklinike Harni o tom spottingu , jer sam ga ja imala i odgovorila mi je doktorica Harni sljedece :
Duzina menstrualnog ciklusa , kao i duzina i kvaliteta menstrualnog odliva pokazatelj je kako vase tijelo podnosi nacin vaseg zivota , a posebno nacin vaseg razmisljanja tijekom citavog ciklusa .
Smedjkast iscjedak je znak nepravilnog ljustenja sluznice materice . Pojava smedjkastog iscjetka tijekom ciklusa, bez obzira u kojoj fazi, ukazuje na hormonsku neravnotezu. Tako se smedjkast iscjedak u prvoj fazi ciklusa javlja zbog nepravilne folikulogeneze - nerpavilnog razvitka dominantnog folikula na jajniku. Smedjkast iscjedak tijekom ovulacije je jedininormalna fizioloska pojava, a nastaje uslijed relativnog manjka estrogena. Smedjkast iscjedak u drugoj polovici ciklusa nastupa zbog nepravilne funkcije zutog tijela i obicno manjka progesterona i/ili viska prolaktina. U gotovo svim ovim situacijama u pitanju je neravnoteza hormona, tako da je u vecini i terapija hormonske prirode. Obicno u ciklusima u kojima se javlja smedjkast iscjedak nije moguce ostvariti trudnocu, ali cim se "popravi" hormonska neravnoteza ukoliko nema drugih razloga, trudnoca je moguca. Porast bazalne temperature od 0,2 stupnja moze oznacavati ovulaciju, ali je ovaj porast nepravilan, sto znaci da folikulogeneza vjerojatno nije pravilna. Pojava sluzi spada u nesigurne znake ovulacije
Kod predmenstrualnog krvarenja uzrok javljanja spottinga je relativna ili apsolutna “estrogenska dominacija”. Ovaj termin prakti
betty nesto sam tako i mislila al sad su mi neke stvari puno jasnije, buduci da je kod mene nizak estrogen i progesteron a visok prolaktin sve se poklapa s napisanim...
i ovaj mjesek ako maknem S sa 06.01. ispada da ni nisam imala O, a ja nemogu dokuciti jel to bila S ili je godpodica samo bacila posten tus dolje :oops:
enya mozes mi molim te reci koji ti imas digitalac, jer sam negdje procitala da je tvoj na 2 decimale :naklon:
Stelac budem cim dodem doma, bijeli je i kupila sam ga u apoteci, kostao je oko 60 kn. To je ono sto ti sad mogu reci.
:)
Inace, meni i danas spotting, prava M mi je fakat trajala sve u svemu 1 dan... :? Betty nisam se pronasla u onim tvojim (tj. dr. Harni) objasnjenjima, sto mislis o mom slucaju? Ja NIKAD nemam predmenstrualni spotting, eventualno malo poslije M. Uvijek mi pocne odmah crvena krv, malo, pa sljedeci dan jace.
Hvala unaprijed! :naklon: :*
Hvala :*Citiraj:
enya22 prvotno napisa
stelerina reci seki da ti kupi i pošalje, ja sad kupila u media marktu za 4 eura na 2 dec
Pa jel ti mjeris BBT ?Citiraj:
pujica prvotno napisa
Moj toplomjer je Samsung! Ali dobro Pujica veli, mozda da narucis iz Njemacke... jedino ovisi kad ga mozes dobiti.Citiraj:
stelerina prvotno napisa
a ne mjerim - gle bed je kaj se ja dizem svaki dan u drugacije vrijeme, sat mi treba zvonit pet puta dok se ne probudim pa mislim da od toga ne bi bilo bas neke vajde. ja se uzdam u trakice zasadCitiraj:
Betty prvotno napisa
enya, pujica :* super, pitat cu u ljekarni jel imaju taj od samsunga ak ne kupit cu ga kad idem seki
Draga , ja mislim da je to normalno .Tako je i meni zadnja dva dana pomalo mrljam po ulosku , onako nekad smedje nekad crveno .Citiraj:
enya22 prvotno napisa
Neko kaze da pojava smedjeg iscjetka , bilo kada znaci hormonsku neravnotezu , neko kaze da je ok zadnjih dana M imati tako nesto smedjkasto . :smajlicslijezeramenima:
Imam pitanje. Nije baš vezano za FF, ali kako se radi o digitalnom toplomjeru, a vi ga uglavnom ovdje sve koristite, možda mi koja može pomoći.
Dakle, imam samsungov digitalni toplomjer na dvije decimale s kojim mjerim bazalnu temperaturu. Čini mi se da mi odlazi baterija. Ustvari imam 3 pitanja:
1. Da zamjenim bateriju prije nego skroz ode?
2. Koliko pouzdano toplomjer sad mjeri BT?
3. Gdje da nabavim bateriju za zamjenit i jel ju slobodno sama zamjenim jer je baterija nekako učvršćena i zašarafljena?
E da i di da nabavim onaj skroz mali križni šarafciger za odšarafiti taj poklopac od baterije. :?
Malo ludim jer sam sigurna da će toplomjer otići u vrijeme ovulacije, a tada mjenjati toplomjer mi se ne čini previše pouzdano.
Ajme ovaj moj post bi mogao ići ruku pod ruku sa onim vicem o plavušama i mjenjanju žarulje :lol: :oops:
zar svima toplomjer radi u beskraj? :(
draga , izvini sto nismo odgovorile . Ja imam toplomjer sa jednom decimalom i nije nesto skup .Meni kad se isprazni baterija ja kupim novi toplomjer :mrgreen:
Ti kupi bateriju prije nego se isprazni potpuno , izmjeri temperaturu prije nego zamjenis bateriju i nakon sto zamjenis da vidis da li radi . A mali sarafciger imas za kupit u prodavnicama gdje se prodaju potrepsine za sivenje i sivacu masinu .
Hvala betty :)
Alo, alo...
Evo tu postavljam pitanje, tj.tražim mišljenja o ovom ludom pobrkanom ciklusu, visibaba i betty su mi prije par dana rekle da uzmem progesteron da dobijem M...ali nisam, mislila sam da će doći, jer me nekako boluckalo. ali današnji skok, što bi on mogao značiti, znam da trebam čekati još dva dana, ali jel bi mi mogla O biti tek sada? Putovanje u Tunis, druga klima i to, definitivno sve pošemerilo. Uf, vaša cijenjena mišljenja...
:*
Čuj, milsim da nije baš vjerojatno, a opet.... U svakom slučaju, pričekaj još par dana, možda se zadrži visoka temperatura, ali ipak ti je malo predug ovaj ciklus.. :coffee:
Stvarno neznam sto bi ti savjetovala.Citiraj:
Novel prvotno napisa
Znam kako ti je i moj prosli ciklus je bio takav sav zbrckan ( mozes vidjeti moj FF graf).
Nisam mogla vise docekati da M napokon dode, pa sam otisla kod gin.-a koji mi je dao Dabroston i nakon njega sam napokon dobila M.
A ovaj ciklus se vratio u normalu, mislim da je tu malo pomogla i vrkuta.
Ako ti ciklusi inace nisu tak dugacki, odi kod gina.
i opet jedan primjer kako stres utjece na ciklus, ja opet odoh u maratonce...
samo cu sad nesto probati....
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php]
nisam uspila staviti link :( [/list][/quote]
Evo, uspila u svom naumu...nadam se da se nitko nece naljutiti sto sam zauzela malo vise prostora ovdje...
Ponovo cu ovaj mjesec mjeriti BT ( prosli mjesec nisam zbog svih onih blagdana kada sam kasno, jako kasno isla spavati i jakoooodugo spavala ujutro...).
čuj pepe2, daj promijeni u postavkama da mi možemo vidjet tvoj graf odmah u celzijusima.... da ne moramo klikat dvaput :mrgreen: