Ja imam isto takvo mišljenje i o selidbama Mrav, http://www.mrav.hr/index.php. Sve je bilo u redu, osim što mi nisu donijeli lososa misleći da je to neka greška u narudžbi. :nono:
Printable View
Ja imam isto takvo mišljenje i o selidbama Mrav, http://www.mrav.hr/index.php. Sve je bilo u redu, osim što mi nisu donijeli lososa misleći da je to neka greška u narudžbi. :nono:
Lososa iz Ikeinog dućana sa hranom? :lol: super ideja, ne bi mi palo na pamet naručivati hranu! Tko zna jel' bi donijeli porciju fleischballchena iz Ikeinog restorana :mrgreen:
Baš mi je drago čuti da prijevoz preko ovih firmi za selidbe dobro funkcionira, negdje sam pročitala da je Neno poskupio (navodno radi vinjete?? ne znam da li je istina).
Ne znam jesi li probala, ali meni je losos iz Ikee zakon. Fino i puno. Čovjek je krepavao od smijeha kad smo mi žalosno ustanovili da tog paketa nema i rekao je da od sada nema frke. :)Quote:
Originally Posted by Mima
Ovim firmama se plaća 25%, ali meni se to više sviđa nego neki poluprivatni, polulegalni aranžmani. Sve je vrlo profesionalno, dostava dolazi u kuću, sve 5 - uvijek ću tako naručivati umjesto da gubim vrijeme po Ikei.
Ja sam si probala nacrtat kuhinju pa da si je narucim iz Ikee, al mi bas i nejde, morat cu malo jace upregnut mozdane vijuge :oops: :roll:
Ima neko ko je narucio kuhinju?
_________
N 28.12.04.
te striceke iz mrava jako cesto vidim ovdje .
djeluju mi sasvim ok
Nisam probala lososa iz Ikee jer uopće ne jedem hranu iz mora, ali ideja je odlična.Quote:
Originally Posted by Zdenka2
Inače, i Neno naplaćuje 25%, a sad je navodno i poskupio ili najavio poskupljenje. Kod ovih firmi mi se najviše sviđa to što donose namještaj u stan, Neno to ne radi, pa nije baš jednostavno kad se naruče neki veći komadi, treba organizirati pomoć za nošenje itd.
jel ima koja dobra dušica da mi posudi katalog na jedan dan?ili stavi link ako na stranici postoji katalog
Donose li ovi iz Mrava i sitnije stvari, tipa posteljina, ručnici isl.?
Donose. Nama su donijeli i plišane štakore. :lol:Quote:
Originally Posted by marena
romina odi na ikeinu web stranicu i srolaj skroz dole,vidjet ces onda link
:*
Zdenka, je li im dovoljno poslati upit s njihove stranice?
Ja sam im poslala narudžbu e-poštom, s nazivima i šiframa artikala koje želim. Mislim da to funkcionira, uz malu ogradu da su nas poznavali otprije, jer su nas selili.Quote:
Originally Posted by BusyBee
cure,
moze na PP broj od M-a koji donosi iz IKEe? ima li netko friskih iskustava s njim? i dalje je cijena iz kataloga +8%?
Ja ti imam kuhinju iz Ikee i baš sam zadovoljna (bijeli sjajni medijapan).Quote:
Originally Posted by HNB
Imaš na njihovim stranicama za skinuti programčić kojim si nacrtaš kuhinju i izađe ti specifikacija po elementima što sve trebaš kupiti.
Trebaš prethodno unijesti dimenzije prostora i samo vučeš Ikeine elemente.
Fidji
hvala, ja sam skinula neki program al je bio u fitima a ne u centrimetrima pa me to malo budnilo.
_________
N 28.12.04.
prosle su dvije godine od ovog posta i situacija se znatno promijenila
sve sto sam si izabrala u padovi preko interneta je u prosjeku jeftinije 30 eura po proizvodu od istog tog proizvoda u grazu! mislim na kuhinjske elemente, kauce itd...Quote:
Originally Posted by apricot
ogromna razlika kada se narucuje dosta robe.
zvala i kalimero - ne rade sa Padovom... :/
aaaaaa, cak je i vise od 30 eura!!
kuhinjska napa 50 eura skuplja u grazu, kuhinjski stol 50 eura skuplji... aaaaaaa
momze, nije za sve proizvode. Neki su pak jeftiniji u Grazu. Znam jer smo i mi htjeli naručiti iz Padove (ali nismo našli prevoznika) i fakat je npr kauč bio 60-tak eur jeftiniji, ali neke druge stvari sa popisa su bile jeftinije u Grazu.Quote:
Originally Posted by momze
Pretpostavljam da to ovisi gdje se nalazi proizvodni centri za određene artikle...
Loona, nisam bas sigurna - za ovaj namjestaj koji sam ja izabrala razlika je ogromna - skoro 500 eura vise za robu koju namjeravam kupiti u Grazu. jedino ako su cijene drugacije u centrima nego na njihovim web stranicama... :/
Evo da pitam i tu.Quote:
Originally Posted by Zdenka2
A kako se naručuje preko njih (mrav, kalimero i sl.)?
Jel varijanta da odem na ikeinu stranicu, tam si izaberem kaj hoću i stavim u košaricu, to kaj je u košarici copy/pastam na mail i šaljem u kalimero?
Ili je varijanta preko telefona, zapisivanje šifri i sl?
Imam već skoro spremnu naruđbu :) , al su sve sitne stvari tipa plahta, igračka, pa ak ću morat nekom diktirat šifre....jooooj.
Kaj nitko? :(
ne znam koja je varijanta - znam samo da kalimeru dostavis spisak (pricala sa njima prije 2 dana). hoces li ga printati sa neta ili sastavljati rucno, tvoj izbor.
mislim da je najbolje da nazoves dobavljaca i pitas ga. ;)
momze, kad se vracaju s go kalimerovci?
pa, cinilo mi se da su se vec vratili. naime, ja sam pitala za isporuku a on mi je rekao da im se zbog godisnjeg malo sada nakupilo, ali da nece trebati dugo cekati.
koliko naplaćuju kalimerovci? i šta je s carinom, kako to ide kad oni dovoze?
ja bi naručila neke sitne stvarčice, posteljinu, igračke isl., ne više od 1000 kn.
uzimaju li te, sitne stvari?
naplacuju 25% od kataloske cijene.
za carinu nisam pitala.
a sto se tice sitnica, najbolje da ih pitas.
btw, ja bih za sitnice sama zapalila u graz, ne bih organizirala prijevoz.
Razlika je stvarno :shock:Quote:
Ja sam pokušala nać nekog ko vozi iz Padove, ali ništa :/
Kasnije sam čula da ima jedan tip iz Pule koji navodno vozi, ali nisam uspjela saznati tko je to...
opet mi se čini povoljnije njima platiti 25% nego benzin, vinjete, i ostalo što prati takav put.
a i dok se ja odlučim zapalit u graz...prođe me volja... :roll:
to ti je to - nema carine.Quote:
hvala, super...
sad na netu naći sve što mi se sviđa...
decki iz kalimera su bili jos jucer ovdje u sopingu ;)
ja sam htjela naručiti krevet i sad u oovom novom katalogu vidim da ga više nema u ponudi na ikea.at :( , našla sam ga još jedino u Italiji i Danskoj
MRAV više ne radi dostavu iz Ikee a KALIMERO zbog problema sa špediterom ne radi do daljnjeg.
Naravno!Quote:
Originally Posted by MBee
Baš sad kad sam se odlučila naručiti.
Naravno, bit će da ih je nazivala koja tisućica forumašica :mrgreen:
ah, šta ti je sreća!
nakon dva mjeseca razmišljana nakanim se nazvati Kalimero...
ne rade više na postotak nego svatko sam ide s njima u Ikeu, plaća carinu, podiže "štojer"...
ali, bogmeč košta taj prijevoz; kaže tip oko 1900 kuna!!!!!
i baš si mislim kako smo ih mi zeznuli :(
mogla sam mislit... baš mi je čudno bilo, 25 %, uzmeš merver i nema carine :/
opet će doć na red neki neno, mato...
Jel tko pokušavao kupiti nešto što više u Ikei u Austriji nemaju, ali u drugoj zemlji još imaju ? Dopisivala sam se s austrijskom Ikeom, oni kažu da ne mogu kupiti u Švicarskoj, a preuzeti u Austriji. Sad sam pokušala pitati na švicarskoj stranici, no tamo ne mogu poslati mail nego samo on-line pitati, ali ne na engleskom.
nepostoji niti mogucnost da npr. narucis u becu a podignes u grazu
tako da medju drugim drzavama nema sanse
:)