mitovski prvotno napisa
Ne treba ti psiholog zbog toga.
Moja J. je skinula pelenu s 3,5g. To su bile teške drame. Pokušali smo s 2,5g, pa kad sam vidjela da urliče zbog wc-a ili tute i zadržava mokraću cijeli dan, odustala sam. Onda smo pokušali kroz 2-3 mjeseca opet i ista stvar se ponovila. Ja jednostavno nisam htjela forsirati samo zato jer netko misli da dijete od 3g ne treba imati pelenu. Ona je što se toga tiče imala veliku kočnicu i u njenoj maloj glavi je to bilo nešto strašno i na ljeto kad je imala 3,5g i kad sam vidjela da bi mogla biti spremna, skinula sam ju i hodala je gola. I opet je išlo jako teško, mi nismo imali problem zapišavanja već toga da je cijeli dan trpila i nije htjela pustiti, niti na wc-u, niti u gaće, niti na tuti i uspjeli smo s time da jao dugo nije htjela piškiti nigdje drugdje nego kući.
Tu moram reći da smo imali podršku odgajateljica koje su imale strpljenja i rekle nam da je svako dijete drugačije i u drugo vrijeme spremno i nisu forsirale.
Skidanje pelene je njoj bio ogroman problem, dok npr. ima alergiju na lješnjake opasnu i s 3,5g smo joj objasnili i mogao si ju s 3,5g ostaviti u sobi punoj najdivnijih čokolada ( a veliki je slatkoljubac) i nema šanse da bi uzela.
Svakako ne bih radila problem oko skidanja pelena u toj dobi, kad bude spreman skinuti će.