Citiraj:
topluvodu prvotno napisa
Teta u vrtiću je otkrila da zna čitati i onda ga je ona pozvala da pred svima čita neke riječi. On je to i učinio, ali čim je došao kući rekao mi je da više nikada nikome neće čitati. I to više ne čini od tog dana (a prošlo je već 6 mjeseci), a čita samo kad mora odabrati određenu epizodu crtića na DVD-u.
Andrej jasno i glasno tvrdi da ne zna čitati, a onda skužim da čita slikovnicu sam, i to u sebi :mrgreen:
Ista stvar je i s raznoraznim vježbenicama (nadobudno sam mu ponudila one za matematiku, jer se s brojevima zbilja izvrsno snalazi). Tvrdi da ne zna i da neće, a poslije skužim da zna i zbrajati i oduzimati.
A socijalne vještine su mu prilično slabe. U parku će se skrivati ako prepozna neko dijete (npr. iz vrtića), a istovremeno se želi s njim igrati. Jučer je 50% vremena u parku proveo sjedeći meni u krilu, i jedva sam ga nekako dobila da se pokrene. A kad se pokrenuo, nije više htio doma :roll:
Još uvijek nije shvatio da ako mu se netko obrati, da smije odgovoriti, da nije strašno pogledati drugu osobu u oči, i sl. S odraslima komunicira bez problema, ali s djecom... koma. A istovremeno se veseli djeci i htio bi se s njima igrati, ali je užasno zakočen.
Što je najgore, u njegovim reakcijama prepoznajem sebe od prije puno godina, i uopće ne znam kako mu pomoći :/