zato sto mi se iskreno najiskrenije niti jedna kolica ne sviđaju...
znam da sam izbirljiva al ja i bas neka kolica s kojima sam odusevljena a takva za sad jos nisam vidjela!
Printable View
zato sto mi se iskreno najiskrenije niti jedna kolica ne sviđaju...
znam da sam izbirljiva al ja i bas neka kolica s kojima sam odusevljena a takva za sad jos nisam vidjela!
Malo mi je dosadno večeras pa čitam i stavljam vam tri linka.
Ove na e-bayu su čudne, drugačije, a slanje za HR samo 5$.
Za ove Hartan sam čula, ima li ih i kod nas?
http://www.healthchecksystems.com/pr...oduct_id=16208
http://cgi.ebay.com/Double-Twin-Tand...item41564cf667
http://www.comfortbaby.com/index.php?id=115
Uživajte mame blizanaca, trojki, duplo je teže ali je i duplo zadovoljstvo, zar ne?:-)
Denny http://media-commerce.com.hr/twintriumph.html
http://media-commerce.com.hr/twintriumph.html
pa si pogledaj ;)
ana ove sto si ti stavila su za djecu kasnije a ova od 0+ ti imaju samo plava,siva i crna...
beti ja cu poluditi,kolica br 2 su bas za curicu i decka,ajme preslatko! br1 su super a hartanova br 3 sam vec i ja gledala i jako mi se sviđaju!
ovdje piše od rođenja koliko vidim pa do 15 kg svako dijete
razlika je u nazivu, jedne su twin techno (ove naše), druge se slično zovu. twin techno ima bolju konstrukciju, pet točaka položaja glave za razliku od 3 ovih drugih kolica. ima tu još nekih razlika koje čine twin techno (ova siva ili crna) boljima od ovih drugih. razlika među njima je tisuću kuna, ne mislim da je to bez razloga.
evo i par pitanja od mene:
1)ova McLaren koja toliko hvalite, imaju dvije odvojene ručke a ne jednu spojenu, meni je jedna frendica rekla da se jako zeznula što je uzela kolica s dvije odvojene ručke a ne s jednom složenom- jel itko od vas čuo za taj problem. Ona također nemaju napred ono ko stolić što je navodno kasnije jako zgodno za limače....
2) osim što sam na 2 katu bez lifta (što je ništa naspram vaših 4 i 5 katova bez lifta) živim na brdu(ne velikom, ali jako strmom). Pa mi je palo na pamet da bi mi možda bilo korisno imati kolica s nekom ručnom kočnicom, kao što ima na biciklu, ima li tko iskustava s kolicima i brdima i kakav koristan savjet (da ne spominjem da se jedva ja sama uspenjem uz brdo, iako sam u 14tt, pojma nemam na koju foru ću gurati još i kolica s dvije bebe...hmm....
nisam čula za problem ručki, čak sam samo čula hvalu za maclarenove ručke - za nas visoke ljude, mogu se prilagođavati, pa neću morati pogrbljena gurati kolica.
a nisam čula za kolica sa ručnom kočnicom, na žalost
ups, mislim da taj McLaren nebu baš prošao kroz moja vrata (relativno su uska), tako da će naša opcija biti izgleda vlakić- jane power twin ima čak i ručnu kočnicu, sad još trebam saznati da li su pogodna za male bebe....
mislim da je pogodna, čini mi se da je zo spomenula da ima ta kolica.
meni se čine preglomazna, imaju 2 para blizanaca u mom gradu u tim kolicima
meni su ti se isto jako sviđala ta kolica i isla sam ih gledati u adax.prvo me iznenadila cijena od 7500kn za kolekciju od prosle god a da ce nova biti jos skuplja. citala sam bas na ovoj stranici negdje na pocetku da ta jaja sto su na nhjima nisu bas najbolja kao autosjedalice.i po meni najveca mana kada su veca djeca i sjede u onim sjedalicama dijete koje je naprijed ne moze se spustit u lezeci polozaj...
ali i dalje mi se sviđaju
da, imam ja Jane twin two, vlakić
kao autosjedalice nama nisu odgovarale tako da smo imali posebne as koje smo posudili, a kolica koštala na akciji 6.800,00 kuna ( tako nekako ) :roll:
te prve košare/as su od 0-13 kg, ali nema šanse da vam se dijete vozi unutra nakon nekih cca 7-8 kila i dužine cca 65, preusko je i prekratko,a u druge sjedalice ne mogu dok ne sjede jer ako ih i stavite u neki polusjedeći položaj jednostavno " iscure " dolje bez obzira na remenje i nahere se klinci, katastrofa
remen koji bi ih trebao držati između nogu je jednostavno predaleko ispred i imaju puno praznog prostora
imali smo sreće što smo s tim problemom upali sad u vrijeme zimskih mjeseci kada se nismo ni furali u kolicima
sad sam zadovoljna, čvrsti su, fino sjede unutra
prvo sjedalo ne ide skroz u ležeći, ali po meni nema ni potrebe, moji spavaju na tom " drugom " položaju pod malim nagibom bez problema, a i bembo koji je nazad ne dozvoljava da ga spustim skroz u ležeći, pa poštujemo njegove želje :mrgreen:
ručnu kočnicu nemamo ili je ja još nisam pronašla :mrgreen:, ali ima i na prednjim i zadnjim kotačima blokade i još jednu veliku kočnicu iza tako da nema frke, ne mogu nikuda
sad smo prezadovoljni, imaju lijepe kupole za zaštitu od sunca, praktične su, ima mjesta za prijevoz stvari bez problema, svašta smo znali nagurati u košaru ispod, lagana su i fino se sklapaju
nekome kome će djeca sjediti sa cca 6 mjeseci neće imati problema koje sam ja navela jer ove druge sjedalice su super no s blizancima je to većinom mrvicu kasnije
zo, da li tvoja kolica imaju 3 ili 4 kotača? ova s kočnicom imaju 3 kotača....i koliko sa vidjela na videu oba se sjedala daju spustiti...
no naravno, mislim da će ko konačnog izbora biti presudno što će se nuditi na njuškalu.....ili McLaren ali uz uvijet da neće moći proći u stan nego će se samo koristiti po vani (kako je to na cesti kad su na nogostupu parkirani auti a vi furate široka bebi kolica?)
kocnica ti je dodatna oprema,ima sa i bez. i ova sto sam ja gledala u adaxu ne moze se podesavati ova rucka za koju ti drzis,a druga vidim da to imaju. prednje sjedalo se spusta u 2 stupnja a straznje u 4.
zo zasto se ne mogu te sjedalice koristiti kao as bar na pocetku,to nikako ne kuzim?
i koje su tvoje boje? ja kad sam ila imali su samo bordo,ja bi krem-crne.
moja kolica imaju 4 kotača, točno ovakva su:
http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...69&tx=57&ty=52
što se tiče as nama nikako nisu odgovarala, te sjedalice uopće nisu kao klasična jaja, evo pogledaj na ovom linku koji sam stavila, ima hrpa slika, vidjet će razliku između ovih i npr. Jane twin strata koja je klasično jaje kakvo i treba biti, nama se nije dala dobro namjestiti u autu, jednostavno mi nije to to, kao da nije bilo dovoljno postolja na njoj
aha draga moja,pa ja hocu ta powertwin strata,ona imaju klasicno jaje. zato mi nikako nije bilo jasno...
pogledaj si TFK TWINNER TWIST DUO http://www.fun4mum.hr/index.php?m=tf...winnertwistduo
na jednoj slici mi se čini da ima kočnicu a i vidi ti se na filmiću dolje na dnu stranice
ne znam da li su uža od MacLaren ali to su jedna od rijetkih kolica na kojima sam primjetila ručnu kočnicu
eto riješili smo onda misterij as :mrgreen:
ovo što ti pikiraš je ok
ma mislim, ovo je samo moje iskustvo, netko možda uopće nije imao niti jedan od navedenih problema
stvar je u tome da ih nisam sama kupovala već je to dar od muževih roditelja, a s obzirom da sam trudnoću preležala bez pristupa kompu muž je to sve tražio, birao, a nije nešto iscrpan, pa nije obraćao pažnju na neke stvari, a ja sam tad bila nedovoljno informirana
nina super su kolica
ma nisu loša ali nisu to ona na koje sam bacila oko... nekako mi se najviše sviđaju Easywalker i Firstwheels http://www.firstwheels.nl/en/twin-functies.php ali njih nema za kupiti u hr ili bližoj okolici :-(
baš smo mi (buduće) mame blizanaca jadne, nikakav izbor za nas a i užasno su skupa kolica
ne znam vidite li ovu stranicu bez logiranja, ali ima puuuno dobrih savjeta i o kolicima
http://blizanci.forumn.net/t11p40-ko...nce-od-rooenja
ja ne vidim....
nina imaš dobro oko, stvarno lijepo izgledaju, a gdje ih ima...pa malo raširiš glas, možda netko ima nekog tamo negdje :mrgreen:
slažem se za Jane, užasno su skupa, a ima puno kvalitetnijih i ljepših za manje novce
mozda ih mogu naruciti,najbolje poslat mail pa pitat.
A nije li nama malo prerano još za nabavku kolica, budući da bebe stižu tek u srpnju/kolovozu?
:)
Btw izgleda da onaj McLaren ipak može kroz moja vrata, malo sam se preračunala, koliko su hvaljena, pretpostavljam da je to za dugoročno ipak izbor br 1 (mada djeluju malo ćelavo i mada onda treba posebno kupovati sjedalice za auto, a pretpostavljam i za stan)
I,naravno, imam neki osjećaj da ako se kupuju nova kolica treba otići do Slo ili Austrije, trebale bi proći nešto povoljnije ako nas ne zeznu na carini, ja imam osjećaj da je tamo sve povoljnije nego u ZG....
Izvješetaj iz dućana fun4mum (ovo mi je bio prvi posjet dućanu s dječjim kolicima):
TFK TWINNER- cijena im je oko 5000 kn i to samo osnovni model, dakle samo gole sjedalice s remenčićima, nema ni one zaštite za noge. Ali imaju ručnu kočnicu. Široke su oko 75cm i teške oko 15 kg. na njih se mogu kupiti dodaci tj košare, autosjedalice i sl koje se pričvrste nekim posebnim kopčama. Tako da se cijena očito s tim dodacima znatno povećava.
A usput sam pogledala i Peg perego vlakić, cijena nešto ispod 5000 kn, nemaju ručnu kočnicu ali se sjedala mogu okretati kako želite (što je isto bitno kad se spuštate niz jako strmo brdo). Ovaj osnovni model izgleda malo manje ćelavo od onog TFK TWINNERA, tj čak bih ih uzela u obzir ali strašno su teška i ovako bez beba u njima i ne vidim se da takvo što teglim na drugi kat bez lifta.
Ovo definitivno sve treba uživo vidjeti i isprobati prije kupnje....s tim da ja baš i nisam sitna ženska i dosta sam jaka za tegljenje stvari, ali to moje brdo i taj drugi kat bez lifta-sve mi se čini da ja neću moći lokalno u šetnju nego u auto i na Jarun!
Ja sam odlučila definitivno PegPerego vlakić crvene boje koji je naručen i stiže za dva tjedna platit ću ga 3070 kn novi, ali naravno ne u Hrvatskoj nego u Italiji. Kupila sam već jedno jaje PegPerego s bazom to zajedno sam platila 86 EUR a drugo ću dobit na posudbu, jaja idu i na kolica.
U Hrvatskoj su strašne cijene, po Italiji ima jako puno kolica za blizance za neke nisam nikad ni čula velik izbor ih je za razliku nego u Hrvatskoj
ma da štrumpfice, i meni je pp vlakić bio prvi odabir, ali kad sam skužila kilažu, nema šanse.
osobno su mi puno slađi vlakići, a ova maclarenova kolica koja ću najvjerojatnije kupiti su mi među najružnijima.
samo, hebi ga, boja i izgled su mi manje bitni od kilaže i funkcionalnosti.
u biti, preporuke mama duplića su mi najbitnije.
ali ništa ja ne kupujem do 30.tt
do tada samo skupljam informacije
Ajme ko će dočekati cca 30tt, ja sam tek na 14tt
No, da, slažem se, razmišljala sam (i tak nemam pametnijeg posla-mm će dobiti slom živaca od mog razmišljanja) možda čak kupovati kolica tek nakon što se bebe rode, taman će biti ljetne rasprodaje ili u tijeku ili na kraju. Jer imam neki osjećaj da mi prvih mjesec dana kolica neće niti trebati, a vjerojatno niti idućih jer će početi razdoblje ambrozije, znači prvi mjesec bebe neće smjeti iz kuće, a drugi mjesec ja neću smjeti iz kuće, a onda počinje zima i opet nećemo ići van :)
mi imamo graco duo rider, rabljena kupili za parsto kuna. i graco AS 0+ jednu dobili, drugu ko novu uzeli prek oglasa za siću. uštedila sam hrpetinu novaca i živaca jer je na kraju ispalo da ova graco kolica idu i u mali gepek i nisu teška, za razliku od nekog čuda koje sam zapela bila kupiti samo jer su mi bila krasna.
i posudila sam jedna "normalna" kolica za slučaj da moram negdje samo s jednim ili za kombinacije jedan u marami, drugi u kolica.
sreća da imam garažu pored kuće inače nemam pojma di bi sa svim šta sam navukla.... trebala sam uzeti nick hrčak....
nitko nije kupio kolica ili se niste pohvalile?:roll:
mi smo kupili ova kolica i prezadovoljni smo http://www.comfortbaby.com/index.php?id=115