zapravo ni ja nisam kupila u dućanu nego online od Corbisa, nisu ni oni baš cvijeće što se tiče pouzdanosti i dostave na vrijeme, ali je stigao i odlično radi :D
isprobali smo s lukom, češnjakom i pestom :mljac:
Printable View
zapravo ni ja nisam kupila u dućanu nego online od Corbisa, nisu ni oni baš cvijeće što se tiče pouzdanosti i dostave na vrijeme, ali je stigao i odlično radi :D
isprobali smo s lukom, češnjakom i pestom :mljac:
A zapravo je jeftin jer osim što peče kruh još i pere, pegla, čuva djecu i hrani ribice.
:lol: 8)Citiraj:
Davor prvotno napisa
Davore, znaš da sam čekala tvoju reakciju na cijenu...i znala sam da ćeš uletiti s nekim tebi svojstvenim komentarom 8)
...svi imamo pravo na odabir zar ne..a ja nisam "dovoljno bogata da bih kupovala jeftino" :)
Više volim dati lovu za poštenu stvar nego svako malo kupovati novu..i opet prođeš jeftinije :)
ja sam se odlučila na skuplju varijantu između ostalog i zbog ewinih problema s Moulinexom te napisa zadovoljnih korisnika Panasonica na forum.hr koji su redom tvrdili da im drugi pekači nisu bili dovoljno dobri...
pečemo skoro svaki dan pa mislim da ću brzo vratiti investiciju :)
desetak familija što ih ja znam ima Moulinex (između njih i ja) i nemamo nikakvih problema. Kakvi su to problemi bili Ailish? Sa kojim modelom Moulinex-a?Citiraj:
Ailish prvotno napisa
A bogme, Moulinex košta samo 100 kn manje od Panasonica..... :/
iridana, nisam mislila reći da Moulinex ne valja niti imam takvih informacija. ewa nije bila zadovoljna koliko se sjećam... to je negdje na 5-6 stranici ovog topica
inače razlika u cijeni je bila meni veća jer sam kupila na skupljem mjestu
to je vječita dilema kupiti skuplje i nadati se da je uređaj stvarno dobar koliko košta ili kupiti jeftinije...
Što se tiče Moulinexa istina je da nisam bila zadovoljna sa pečenjem gornje kore kruha koja bi uvijek ostala bijela i nekako meckava, sve ostalo je bilo ok, kiflice iz pekača su bile savršene ...mljac
A za panasonic sam se između ostalog odlučila odmah prvi put ali je bio problem s nabavom kao i sada jer kad ga dobiju to je samo par komada..i još ako si sreće kao i ja da dobiješ pokvaran e onda si u banani :lol: ..
cijena pekače je od 1300-1400 kn većinom a preko protisa je najpovoljnija 927kn i to je jedino tu tako povoljan...al ga čeeekkaaaššš
..od ljudi koji imaju panasonic sam čula da je kruh koji je ispečen u njemu skroz drukčijeg okusa nego pečen u nekom drugom pekaču..kad isprobam moći ću ovo potvrditi ili demantirati ..pravila sam u Clatronicu, Moulinexu a ubrzo i u Panasonicu :D
danas je utorak :cekam: :mrgreen:
Je je...čekam da me nazove, rekao je u utorak..ma ja mu ništa više ne vjerujem...na kraju ću ostati bez njega pa ću samo čitati o pekačima :cry:
Da te utješim s pričom što je meni Corbis napravio s hladnjakom... kupila sam ga taman kad je stupio na snagu onaj pravilnik po kojem prodavač mora besplatno zbrinuti stari uređaj, pa su svi trgovci digli cijene za 200-tinjak kuna.... ali sam ja platila po staroj cijeni jer ju nisu na vrijeme ažurirali.... pa su se izmotavali i odgađali isporuku i nudili drugi model, ali je MM bio uporan i gnjavio ih dok nisu dostavili taj koji smo naručili :D
Ma i ja gnjavim, mislim da je ovom slabo od mojih poziva..idem za tim da ako nisi dosadan nećeš ni dobiti što tražiš, platiš pa te još i za...ba..ju
Ima li tko MOULINEX OW200?????????Kakva su vam iskustva sa njim??!!
Zapeo mi je za oko jer mu cijena nije :shock: :shock:(oko 600-650kn),a izgled ok!!Pa ako netko ima ovaj PK neka mi napiše svoja iskustva :)
Misliš ovaj?
Ja imam OW5000 i imam samo riječi hvale, definitivno najisplativija investicija do sada (nakon suđerice :mrgreen: )
Da :) da taj
Evo website sa raznim receptima:
recepti za pekač
ewa što je sa Panasonicom? Je li stigao? :? Ništa se ne javljaš! :/
ne mogu vjerovati, kao da si znala :love:
stigao sinoć, danas ću ga staviti u pogon pa će valjda i ovaj topik oživjeti :D
štriga :mrgreen: uvijek bila, nisam li ti bila i rekla ono za pekač :mrgreen:Citiraj:
ewa prvotno napisa
ajde javi nam sutra kako je ispalo i hoćemo slikice :D
Korki, kako si zadovoljna ovim pekačem? Ima li ga netko drugi? Na internetu ne mogu naći baš ništa o ovom njemu...?Citiraj:
Korki prvotno napisa
Inače, zvala sam firmu Portis vezano uz Panasonic pekač; rekao je da će vjerojatno naručiti veću količinu (par tisuća komada), te da bi stoga trebao biti jeftiniji od 927 kuna... kako ste zadovoljni vi koji imate taj pekač? Ima samo jednu metlicu, je li zbog veličine posude kockast kao i u drugim jednopropelerskim pekačima, ili je ipak malo izduženija?
Leelee pekači sa 2 metlice su bolji, a nesavršen oblik kruha ispadne samo ako je ili nedovoljno tekućine pa se sve nahrupi na jednu stranu ili je premalo tijesta (tj kad stavim oko 400 g brašna). kad stavim normalnu količinu brašna i najmanji kruh mi ispadne lijepog oblika.
Leelee, Panasonic kalup je 19 x 14 cm i oko 15 cm dubok, znači nije čista kocka. Obično pečem srednju veličinu pa mi ispadne nešto niži kruh od tih 15 cm. Zadovoljna sam s oblikom kruha, režu se normalne šnite.
Help!
Imam Clatronicov pekač, prezadovoljna sam, kruh je prefin! Međutim, ne mogu nigdje naći knjižicu s receptima, mada nisam nikad po njoj pekla, već po receptu od jedne forumašice koja ima isti pekač, a zanima me da li mogu na količinu brašna od 450g, 300ml vode... dodati još polovicu svega, da mi ispadne malo veći kruh? Pretpostavljam da mogu, al na kojem programu? Vjerojatno ne na istom na kojem pećem ovaj manji kruh, jel da? Molila bi ako neko ima taj pekač a peče veći kruh da mi odgovori.
Thanks! :*
Da dodam,iz određenog razloga više ne mogu pitati tu forumašicu koja mi je dala onaj prvi recept, zato vas pitam ;)
Hvala na brzim odgovorima!
Razmišljam o 2-propelerskom pekaču jer sam do sada (3 godine) imala 1-propelerski - jako jefitin a pristojan (neki Far za 200-tinjak kuna) - pa bih sad prešla na neki s 2 (čitala sam tu na forumu da su ipak bolji). Akai mi se učinio da bi mogao biti dobar, ali kao što napisah, niša o njemu ne mogu prosurfati, a malo ih ima taj model (iz Metroa). Zvala sam Metro i za onaj Alaska pekač, ali vele da ga još jedno vrijeme ne bude...
Panasonic je upao u opciju kao 1-propolerac jer su ga dosta nahvalili, pa sam mislila možda ipak uzeti taj ako nije baš kruh k'o kocka (iako mi se ne daje 900-tinjak kuna za njega).
Molim daljnje sugestije za dobar ne-preskup 2-propelerac!
Evo kako je i moj panasonic u upotrebi, konačno mogu iz iskustva reći par sugestija za neodlučne:
..dakle moulinex pekač po meni ne miješa tijesto dobro kad se radi kruh od nekih 400-500 gr (što je po meni najnormalnija veličina za nas i traje nam dan dva), oblik je tada koma i tijesto je nejednako raspoređeno po pekaču..dakle ipak MINUS za dvije metlice
..panasonic ima jednu metlicu i kruh je savršeno izmješan, tekstura je glatka kao i kora ..PLUS za jednu
...što se tiče pečenja kore panasonic u isporedbi s molinexom je besprijekoran jer ima gornji pekač i kora ispada jak odobro, moulinex ima blijedu koricu
..panasonic je nečujan a moulinex dosta buči pogotovo kad se programira po noći
...za sve skeštike koji sa misle kako je u panasonica oblik kruha kocka sutra stavim slikice :)
Evo na ovoj stranici možete pogledati i test pekača
http://www.zps.si/sl/testi-vip/dom-i...v.html#aparati
ewa meni nikad kruh iz Moulinexa nije bijel :? , stavila sam slikicu, mislim da bi link morao još uvijek biti na jednoj od prethodnih strana.
I nikad mi oblik nije bio 'koma' bez obzira na najmanju količinu brašna (jer i ja stalno pečem sa 500 g brašna što je nama dovoljno). Ona slikica je od 500 g brašna.
Iridana, sorry ako ovo previše uzimaš k srcu ali meni je ta gornja kora uvijek ispadala nekako puno blijeđa od ostatka, i to mi je jako smetalo.
Isto tako kruh mi se neravnomjerno miješao pa je stoga i oblik bio čudan.
...i još jedna stvar, drago mi je što vidim (bar do sada) da se kod panasonica kruh nakon pečenja lagano vadi iz posudice i metlica još niti jedanput nije ostala u kruhu
..s moulinexom to nije bio slučaj, svaki put kad bi izvadila kruh metlice( obe) su bile u kruhu i onom malom metalnom spravicom (koja dođe uz pekač, jer valjda se i zna da ostaje), moraš doslovno čupati te metlice van i dosta se pokvari izgled , napominjem da je ovo iz mog iskustva
a da sve ove nazovimo ih "mane" kod moulinexa ne budu izgledale da je to samo slučaj kod mene na linku koji sam dala u prethodnome postu na testu pekača isto moulinexu zamjeraju neravnomjerno miješanje, pečenje gornje kore i oblik
Ewa, čekamo fotke!
Strpite se :) , upravo sam stavila peći integralni kruh..dobila sam digitalac tek (bio na posudbi) pa stoga nema još slikica
okej, ajmo onda ovak: nije bitno koji pekač imate, da li veći i manji kruh pečete na istom programu? ako ne, na kojem pečete veći? da usporedim...
ewa, i ja sam mislila da se metlica može izvaditi samo sa onom spravicom, al smo sad nakon 6 mjeseci korištenja napokon skužili da kruh ide bez problema van ako preokreneš posudu i treseš s njom. kruh sam ispadne a metlica ostaje u posudi. probaj! :)
happyness, pa normalno je da se posudica okrene i tresenjem kruh izvadi van :)
Ne znam da li si razumila ali ja sam govorila da kod moulinexovog pekača, nakon što si tako izvadio kruh metlice jako često ostaju unutra i to je to, moraš ih doslovno ponekad "kopati" da bi izašle, zato su i dalli onaj mali metalni dodatak za pomoć
...ja nemam problema s tim, jer metlica kod panasonica ne ostaje u kruhu :D
jako je bitno jer ne rade svi pekači na istom principuCitiraj:
okej, ajmo onda ovak: nije bitno koji pekač imate
neki nakon što ih upališ odmah mješaju pa dižu tijesto
drugi odmah mješaju, dižu, pa opet mješaju..ovisi o broju puta
a treći prvo "odmaraju" sastojke u pekaču da bi postigli izjednačenu temperaturu i onda kreću uproces pravljenja kruha
Vjeruj mi da je okus i kvaliteta kruha drugačiji kod svakog pekača, stoga ima veze koji pekač imaš :)
meni se s Panasonicom znalo dogoditi da metlica ostane u kruhu ali ne često. Pomaže ako se doda malo više vode (10 ml), piše u uputama i stvarno je tako.
Ne znam kako drugi pekači, ali P. ima 3 programa za 3 veličine kruha i svaki recept ima u te 3 varijante, s time da nisu baš čisto proporcionalni nego je dosta zaokruženo - samo je omjer brašno:voda uvijek isti
Na kojem principu radi Panasonic-ov?Citiraj:
ewa prvotno napisa