M je dosla, sad samo da dr kaze GOOOO :)
Printable View
M je dosla, sad samo da dr kaze GOOOO :)
i kaze pa sam od sutra pikalica :):-D
Znaci moze se u postupak sa tom bakterijom? Nije opasna? Odlicno onda
Pa eto, dvije smo koje to potvrđuju. Meni je rekao doktor da je opasnija u trudnoći, tj. pred porod. A da mu za postupak to nije prepreka
Zna li netko da li se u poliklinici Vili mogu napraviti brisevi na uputnicu uz neku naknadu?
Ne znam ni sama kamo bi išla jer me moja socijalno ne može primiti idućih par mjeseci, a za uputnicu sam pročitala na nekom forumu?
Curke, trebam pomoć. Danas sam radila briseve jer u 10 mj. idem u postupak. Dr. mi je rekla da zbog pojačanog iscjedka imam trichomonas. Dobila sam Medazol tablete i vaginalete i suprug također, 10 dana. Zanima me da li je moguće da mi zbog toga ne budu brisevi sterilni i da li je moguće da mi zbog toga odgode postupak? Ima tko iskustva s tom beštijom?
šta dr. je tebi samo na račun pojačanog iscjetka ustanovila da imaš trichomonas? Koliko ja znam prvo bi trebalo sačekati rezultate labaratorija a onda dati dijagnozu i terapiju...
draga dino84, ja se patim sa trichomonasom još od 1 mjeseca. Tada mi je na papi pisalo „trichomonas – malo“ a brisevi svi bili čisti, budući da sam u 5/2012 išla u postupak i ja i muž smo dobili Medazol tablete 7 dana (2 dnevno), i ja Medazol vaginalete 10 dana (1x). Ni posle toga se iscjedak nije u potpunosti riješio, međutim kako stalno imam neki iscjedak nisam tome pridavala pažnju. Nakon neuspjelog pokušaja ICSI radila sam opet papu i briseve, i opet svi brisevi negativni, a na papi piše „trichomonas – mnogo“ i jača upala uz to. Opet ista terapija, s tima da sam ja od 5-og dana uzimanja tableta pojačala i sebi i mužu na 3 dnevno i produžila još 3 dana uzimanje tableta, dakle 10 dana ukupno, a vaginalete sam produžila 4 dana još, dakle 14 dana. To sam produžila i dozu pojačala na preporuku gin. jer je rekao da iz iskustva s tom bakterijom zna da joj treba više da se izliječi i konačno nemam trichomonas sada.
Pitala sam gin. da li mi trichomonas može omesti postupak rekla je da ne, ali naravno da svi želimo ići „čisti“ u postupak… Sretno!
brisevi se rade na aerobne i anaerobne bakterije, klamidiju, ureaplazmu i mikoplazme. trichomonas je parazit i vidi se već u mikroskopskom razmazu, standardni brisevi ne obuhvaćaju kulturu trichomonasa.
hm, mislim da ne. koliko se ja sjećam mikrobiologije s faksa, on je parazit i ne može se uzgajati na hranilištu za bakterije. ali možda griješim, ipak je taj kolegij bio prije 10-ak godina...
mislim da je kitty evo baš sam malo pročitala na internetu i piše da je parazit i da se sigurna dijagnoza može uspostaviti jedino pod mikroskopom
Cure,hvala na odgovorima. Gledala je pod mikroskopom i rekla da imam tu bestiju. Nalazi od CB su mi u srijedu pa cu vidjeti. Kada sam ju pitala da li to smeta za postupak,rekla mi je da ne zna sta da mi kaze pa sam se zabrinula.
Kod mene izoliran Stapfylococcus aureus na brisevima..obzirom da se spremam na histeroskopiju sredinom 9. mj zanima me šta mi je činiti i hoće li mi to odgoditi zahvat ili nije strašno?iskustva??
:-( izglda sa ću morati odgoditi zahvat.Alergična sam na penicilin i klimicin a na nisti preporučenih antibiotika za stafilokok je uglavnom to..Dr mi je dala Ciprinol (ciprofloksacin - koji je isto na listi) ali ga jako loše podnosim-opća slabost, mučnina, proljev, povraćanje, lupanje srca..Poludit ću, sutra opet idem kod nje da vidim šta mi još može dati iako mi je još prošli put kad sam bila napomenula da ako mi Ciprinol ne bude odgovarao ne zna šta bi mi dala ..Šta sad??
pužić ne znam šta ti reći eventualno da probaš neku alternativu ako već ne možeš s lijekovima, nadam se da ćeš uspjeti izlječiti tu bakteriju, koliko znam može biti prilično gadna...
sutra u 10.00 je moj dan,nakon 3 tj. cekanja...izuzetno me zanima sta me ceka nakon ureaplazme i neprekidne borbe sa candidom.a naglasih im da mi lijepo pise da se papa napravi prije m,nisma ja to napisala,vec drugi ginic koji je na go,a sestra me lijepo blagotelece pogledala i rekla za 3 tj...sva sam ushicena...i odmah da pitam,da li vrijede nalazi ako radim sve tu u lokalnom labosu,a ne u jednom od centara za mpo?
sutra idem po nalaze briseva.ali ...na uzv se vidi miom od 2,5 cm...ima li koja od vas tako neko slicno sranje?rekao ginic da to ne bi trebalo bit problem,al opet..
pozdrav ledena,mene je dr kod kiretaže pitao dali sam ikad imala miome jer sad vidi jednoga.ja sam bila u brigi dal mi bude smetal kod novog postupka ali me utješila doktorica kod koje sam bila na kontroli mjesec i pol nakon.rekla je da miomi nisu prepreka ifv-u i drugim mpo postupcima.u određenim slučajevima,kada rastu i sl. ali to je rijetko..tako da mislim da se nemoraš brinuti.držim fige za čiste nalaze!
p.s.i ja sam sve nalaze radila u bolnici u našem mjestu,sve su priznali u petrovoj.
žužy,hvala na odgovoru.ma jos cekam nalaze.kada sam dosla u dogovoreno vrijeme da ih pokupim,sestra me otepla kod idiota.kao,sta sma ja dosla.pa mislim,zar sam ja rekla datum i vrijeme kada da dodjem pokupiti nalaze i obavim razgovor sa ginicem?!?uopce mi nije jasno zasto sam pribrano sutila!mozda zato jer moja kultura ophodjena ne dozvoljava spustanje na pecinarski nivo...tako da ne znam kada da odem..jerbo sam ocito mutava
koliko dana nakon prestanka antibiotika se ponavljaju brisevi??dr je spominjala neka dva dana ali nisam sigurna jel se to na to odnosilo (nekako mi rano..a možda i ne??)
gotovi nalazi....esch.coli i ureaplazma navodno u oskudnom porastu...dobila uputnivu za v.vrhovec...miom na misicu,navodno da nema razloga da idem na oepraciju jer bi se "pokido" misic...eto,to su nalazi sa kojima me sibaju u v.vrhovec...kao,terapija za one dve bakterije nije potrebna jer su oskudne...
ledena ja bih ipak malo razmislila na tvom mjestu glede terapije za bakterije. Ne želim te plašiti, ali to nisu nimalo bezazlene bakterije, a svima nama je cilj ići čist u postupak. Barem da se riješimo ovih prepreka na koje možemo utjecati...
Slazem se sa brunom..bolje ih se rjesiti dok ih je malo,mogla bi se povecati koncentacija pa onda ce ti bit gadno ih maknuti..
ledena,i ja se slažem s curama.čudno da ti nisu dali nikakvu terapiju,i nema veze što su "samo" oskudne,mislim ono-pa prisutne su..:neznam:
kad ideš na vv ?
dr kaze 4-5 dana nakon prestanka antibiotika da ponavljam bris..pa sam to danas i nappravila.u pon cemo znati mogu li ovaj mj na histeroskopiju ili je vrag jos tu
ja sam totalno luda,da budem iskrena..njima je sve to u redu.danas sam zvala vv,receno mi je da se javim 1.dan ciklusa,pa da ce me uputiti sta dalje.znaci,idem za 15-tak dana.na svako moje pitanje,odgovor bio vidjet ces dalje.oni mene salju takva kakva jesam jer je to njima najlakse.bila sam 40 min u ordinaciji,natezanja je bilo..ma svega..i rezultat da sam ja zivcana!!!pita mene giincka,a zar vi znate bolje od mene..ma mogla bih nakucat 3 stranice svega i svacega...nemocna sam.eto,jednostavno nemocna
Jutro cure. Evo dok u cekaonici cekam vidjeh malo komentare vezano uz ponavljanje briseva. Kako sam se i ja borila s bestijama dr.mi je rekla da se bris nikako ne smije ponavljati prije 7 dana nakon antibiotika. I to je jos rano. Najbolje kako kaze brunaa. Inace nalaz moze biti lazan. Jezic bojim se da ti je 4-5 dana prerano.
Oprosti, ne jezic nego puzic. Spavam jos :)
Pozdrav svima!
U listopadu se spremamo u postupak pa sam prošli tjedan napravila briseve. Nalaz je slijedeći:Clamidia, Ureaplazma , Microplasma nisu dokazane. Međutim ono što me brine je postojanje polimorfonuklearnih leukocita (po koji) i kvasnica. Soc. gin. mi je na godišnjem a dr. intrenet veli da to spada u normalnu vaginalnu floru i da je važno da nema patogenih bakterija. Zanima me dal tko ima iskustva s tim beštijama, da li njihovo postojanje utječe na postupak i da li bu trebala kakva terapija???
i šta da radim..u pon ću imati nalaz brisa i ako beštije nema idem na histero..kako da znam jel to lažno ili stvarno stanje???
pužiću dragi, ja bi na tvom mjestu pričekala još da navršiš 14 dana i onda ponovila briseve. Jer neću ni pisati koje sve posljedice mogu biti ako odeš na histeroskopiju s bakterijom. Meni je ista situacija bila kod laparoskopije, imala već zakazanu lpsc i morala sam je odgoditi za drugi ciklus, al sam bar bila sigurna da idem "čista".
zvala sam danas dr da ju pitam da li postoji mogućnost da dobijemo nalaz koji nije u stvarnosti takav jer je rano napravila bris pa ona kaže da se kod ureoplazme mora čekati 2 tjedna za ponavljanje brisa nakon antibiotika, a kod stafilokoka je dovoljno 5 dana..da se još malo smirim zvala sma i zavod za javno zdravstvo gdje je predan bris i pitala za savjet pa oni kažu da je 5-7 dana dovoljno od prestanka antibiotika..Na netu a i vi ovdje imate druga iskustva...sad sam se skroz raspoametila.čekat ću pon i rezultate brisa pa vidjeti šta dalje..ako bude pozitivno onda svejedno odgađam za idući mj tj dok se ne riješim beštije, ako bude sve čisto onda moram brzo reagirati jer mi je na knap s dogovorenim zahvatom..odgoditi ili ići..
Bajdvej, Zavod za javno zdrastvo u Mirogojskoj 16 radi markere na hepatitis i hiv, makar i oni sami to ne znaju... covjek na porti nam je rekao da to ne rade... naišao drugi, veli radimo...pa doktorica u labu kaže ne vadimo krv, pa nazove, ipak vadimo.... Ne dajte se smesti. Rade. Nema nikoga, ne trebate se naručiti i nalazi su gotovi za dva tjedna.
negativan bris-nama stafilokoka.Zvala sam u polikliniku Vili i pitala da li je to ok i rekla razlog zbog kojeg se brinem(kratak rok od prestanka antibiotika do ponovnog brisa), preljubazna sestra me spojila s dr. i on ispitao sve o čemu se radi..dao zeleno svjetlo za histeroskopiju i čak me ubacio za subotu na zahvat jer su prebukirani i morala bi čekati do idućeg mj..jeeee, presretna sam
drage cure nakon duuugo vremena sam se vratila na forum jer se vracam i u zg tj na VV. nakon 5 god mm i ja idemo na FET. cula sam se sa dr A napravila papu i briseve. papa je ok ali imam E coli. dobila sam antibiotik i vaginalete te uzimam d manozu. sad me zanima da li cu morati napraviti ponovno bris ili ce biti dovoljno to sto sam uzimala terapiju jer bi mi menstruacija trebala doci taman za zadnjim danom antibiotika... a mislili smo ici sad u 9 mjesecu za zg. hvala :?::?::?:
Sretan povratak! Nadam se da ćete ubrzo donijeti bracu ili seku na svijet!
Što se briseva tiče, mislim da ćeš morati ponoviti briseve. Ja sam nakon klamidije morala ponavljati. Ali pitaj dr. A.
Sretno!!!