dragoness prvotno napisa
nadam se da ne kasnim previše sa odgovorom...
htjeli su spinalnu, ali nije bilo moguće (debljina i problemi s kičmom) pa sam dobila opću anesteziju. na intenzivnoj si 24 sata, bebu ti donesu kad dođeš na odjel nazad. krvariš i trebaju ti obični vateni ulošci, vir ili lola - treba ti bar 3-4 paketa jer se mijenjaju svako malo. ponesi i toalet papir obavezno (nema tamo). imala sam prvo jednokratne gaćice prvih par dana, poslije svoje (bakica gaće bijele sa placa, moraju biti duboke zbog reza od carskog). svejedno ti je koje, bitno da ih imaš dosta jer moraš često mijenjat. nakon carskog imaš kateter i dren. na wc ideš sama tek kad ti izvade kateter. protiv bolova ti daju oni sve.
mlijeko je krenulo treći dan i imala sam svoju izdajalicu. ne brini, sestre dosta pomažu oko dojenja. pogotovo je divna diana, visoka mršava crna cura s dugom kosom. i još jedna na k kojoj sam naravno zaboravila ime, isto viša sa dugom crnom kosom, skoro uvijek ima zanimljive naušnice, nemreš ju fulat. bebe su s tobom kako i koliko želiš. ako možeš non-stop, onda ih ostave i ponoći, a ako tražiš po noći ih odesu od 12-05 u dječju sobu da se možeš naspavat. preko dana kad su stobom odnose ih na vaganje, kupanje, preglede, ako treba i na dohranu. tako da i preko dana imaš šanse odmoriti malo. ponesi svojih pelena za bebu, uzmu si sestre kad ih idu presvlačit.
aha... klistiraju te jedanput, nije ništa strašno, naročito jer je u sobi za pripremu odmah i wc.
tvoje spavaćice ti ne trebaju, dobiješ čistu njihovu svaki dan, ako treba i češće.
pitaj slobodno sve, ja se nemrem sjetit sad šta je još bitno.