kljucic i ja se nadam da ćemo brzo biti bez pelena,ali za sada moram stavljati 2 tetre jer drukčije ne ide jedino me smeta što mislim da je ona sputana strašno,a i mi potrošimo-promijenimo puno pelena.
Printable View
kljucic i ja se nadam da ćemo brzo biti bez pelena,ali za sada moram stavljati 2 tetre jer drukčije ne ide jedino me smeta što mislim da je ona sputana strašno,a i mi potrošimo-promijenimo puno pelena.
Bok curke moje drage!
Moja Lara traži puno pažnje jer je kod uće sa mamom pa me nema nikako na forumu zato oprostite na čekanju.
Crnkice;
ne znam koliko ti je beba stara al ja sam Lari do njene godine dana motala 2 tetre i to jendu u origami i na tu drugu stavila presavinutu u uložak s time da sam tu drugu prekroji la na pola, znači 40x40 cm i onda je presavinula u uložak i stavila na ovu 80x80 cm složenu u origami.
I svaki sam je sat smaknula hlačice i štramplice da popipam jel mokra i tako je od 12-14 puta dnevno prematala.
Mašina pere svaku drugu noć pelene na 90 stupnjeva.
Nebi se složila da tetra popišane pelene treba oprati samo na 40, meni to nije dovoljno da bi pelene ostale bez skrivenih bakterija i mirisa, možda bi bilo dovoljno na 60 ,al ja sam zagovornih otkuhavanja.
Imamo iste pelene sad će biti 2 godine i Maju mjesecu jedino mi mašina par pelena poderala kod otkuhavanja al me to ne smeta jer mi te pelene služe za brisati nos 8 prekrojila sam ih).
Nadalje, pita jedna mama za načine prematanja kod dačka ili cure, nema veze spol svi načini su isti kod sve djece.
Ja sam kupila pelene u Bihaći (BIH), tamo su najjeftinije, cijena se kreće od 1,70 - 2,20 KM a 1 KM = 3,80 kn otprilike.
Ako kupujete kunama računaju vam 1 KM= 4 kune.
Znači paket od 10 komada sam latila 18 konvertibilnih maraka.
Dok sam u DM- iste platila oko 100 kuna a jedan paket u npr. Gospiću čak 127 kuna :=0
Pisale smo već o tim cijenama na ovoj temi samo si potražite pa čitajte.
Ja stavljam Lari sada samo jednu tetru presavinutu kao uložak i to onu 80x80 cm i na to zaštitne kad se upiški, operem je mlakom vodom, osušim guzu, mažem bademovom kremom i stavim joj suhu pelenu.
Lara već ide povremeno i na tutu mada najčešće ništa ne obavi, bitno je da hoće na tutu što je dobar put do bezpelenaštva.
Kako se ja nadam sezonskom poslu ovdje na Plitvicama u turizmu neću je još odvikavati sada od pelena da joj to nebude šok, ali polako nema sile, kod mene sve polako i kad ona bude potpuno spremna.
Ok, drage moje vi samo pitajte a mame će odgovoriti.
Do čitanja pozdrav i pusa bebačima ;))
lasada pozdrav,već sam se pitala kad ćeš se javiti
cure, jel zna netko gdje u dm-u u zagrebu ima za kupiti deblje tetra pelene.
prošli tjedan sam kupila, ali su skroz tanke, a kad sam kupovala prije tri godine, imali su one puno deblje
ove tanke mi izgledaju kao da ništa ne drže, ne znam, kakve vi imate
Debljih od dm-ovskih tetri ima u baby media shopu 80kn koštaju 10 komada (http://www.media-commerce.com.hr/ducani.php)
Bebinom svijetu (http://www.bebin.hr/linkici/poslovnice.php) ista cijena
Ne znam da li ima tih debljih u DM-u, ja pratim zadnjih par mjeseci i nikad nije bilo debljih...
llella
jesi provjerila u Turbo limaču?
U Turbo limaču ima u bojama i s uzorcima i malo su skuplje, ali mi se isto čine tanke.
Ne poznaš baš dobro Dubravu ali probat' ću objasniti...
S autom se nastavi po glavnoj cesti od okretišta i nakon 2,3 semafora (to sad uopće nisam sigurna) s lijeve strane je velika zgrada, kao neki centar (znam da se prođe Lidl) i najbolje je pratiti znakove za Bipu onda se ne može fulati.
U toj velikoj zgradi s glavne ceste se vidi Bipa, a za bebin centar treba ući gore na 1. kat.
Trebalo je pisati "Ne poznam" ;-)
aha, mislim da znam gdje je, hvala ti
ima li netko od vas viška zaštitne od pula za novorođenče?
nitko?:(
ej, dragi svi, evo ja sam buduća mama ( sitno brojim) i definitivno sam odlučila koristit tetra pelene. Zanima me da li je potrebno na tetru, složenu u zmaja stavljati švedsku, pa onda zaštitne ili su dovoljne samo zaštitne preko. Cure u rodi kažu da je dovoljno prekosamo zaštitne, ali mi nije jasno kako se to ne odmota bez švedske?? e, da i još pitanjce, stavlja se uvijek dupla tetra ili je dovoljna jedna?
hvala na pomoći
ne trebaš švedsku. ja koristim kopču snappy, a mislim da su neke cure koristile i pribadače. ja sam znala i samo zavezati krajeve. moj malac puuuno piški pa stavljam duplo. više radi vlastite komocije da ga ne trebam svakih pola sata presvlačiti. jednu složim origami, a drugu kao uložak stavim.
a kad ste prestali prematati bebe po noći?
još definitivno ne mislim prestati, jer je guza još malo crvena od rodilišta, ali me zanima kada bi možda mogli.
sada ju prematamo 2 puta po noći (ako gledamo da je noć od pola 12 pa do 6 h), ne kaka nego samo piški, i to joj većinom ulovim piškicu kad odmotam pelenu (naginjemo malo bezpelenaštvu, ali s pelenom).
gdje se može kupit ta snappy kopča?
Za snappy nisam sigurna da se moze kupiti u Hrvatskoj,mozda preko neta?
Cure a kako ih presvlacite vani?Vec sam pisala na drugoj temi da trenutno koristimo samo tetre i eventualno vuneni kover zbog ekcema na guzi,a to mi je bas tesko vani u kolicima naprimjer.Kako vi to radite vani?Moram ju presvlacit skoro svakih sat a nekad i cesce cim je malo mokra pa se to cesto desi i vani u parku ili ulici.
cokolada_83 nama tetre uspiju izdržati duže,s tim da ja stavljam zažtitne od pula pa je stoga dugotrajnije,a prava je pišulinka!
Mi moramo jako cesto presvlaciti zbog ekcema na guzi ali nabavila sam vunene kovere na cicak i drukere pa onda stavim tetru kao ulozak unutra i zakopcam.Pul ne podnosi tako da nist od toga za sad.U svakom slucaju hvala.
nema na čemu,
držim fige da guza brzo bude bez ikakvih problema!
Bok svim mamama :)
Crnkice žao mi je zaštitne gačice sam već poklonila jednoj mami 2 sam imala od Lare, da si se ranije javila :(
Ja sam stavljala kad je Lara bila negdje do njene godine dana jednu tetru 80 x 80 cm u trokut / zmaj i po sredini drugu tetru.
A po ljeti je baka skrojila tetre na pola u veličinu 40 x 40 cm i na jednu tetru od 80 x 80 cm koju sam presavinula u trokut sam stavila ovu tetru krojenu u 40 x 40 cm samo sam nju presavinula u uložak i na to zaštitne gačice od PUL-a.
To sam radila i po ljeti.
Guza nikad nije bila cervena kad bi se Lara popiškila oko 1 decilitar odmah bi je presvukla i stavila u vrečicu zamazanu pelenu kad smo bili vani.
Oprala sam guzu, uvijek sam nosila toplu vodu u flaši plastičnoj kad bi bili vani, tetra pelene, kremu za guzu bademovu koju kupujem u Bihaću ( BIH) koja se pravi u ljekarni, platnenu krpicu za osušiti guzu i ručnikića malog za umivanje lica i rukica.
Eto tako sam ja radila ljeti a i sada radim.
Lara polako ide na tutu piškiti a kad dobro ugrije obući ću joj haljinicu i ići ćemo ispred zgrade bez gaćica, a ako idemo u šetnju stavim joj 1 tetru presavinutu u uložak i zaštitne gačice.
Nikad neidemo predaleko da bi mi se stigla toliko upišati da ne stignemo nazad kući na prematanje i li ako idemo dalje neidemo nikad bez opreme koju sam opisala.
Eto tako mi to radimo i nikad mi nije teško staviti u ruksak sve te stvari.
POzz i čitam vas :))
Pusa
Čini mi se da naše tetre i nakon pranja zadrže malo zadah po mokraći/kakici. Ne znam što radim krivo: popišane pelene najprije osušim na zraku pa ih onda stavljam na pranje, a pokakane najprije očistim, isperem u vrućoj vodi, osušim na zraku i onda stavljam na pranje. Perem ih sve zajedno kad mi ih se dovoljno nakupi, na 95 C, bez duplog ispiranja. Jel možda trebam 2 x ispirati, ili je bolje do pranja čuvati u vodi?? Ili??
i meni se tako nekad učini ali mislim da je to samo od mirisa koji mi se uvukao u nos. kad pomirišem oprane pelene imam isti osjećaj ali kad pomirišem i neku drugu opranu robu, isti je miris zapravo u pitanju :)
nekad šnjuham po kući, imam osjećaj da mi od nekud dolazi miris ukakane pelene, al nema nigdje ništa naravno
ne znam, ja mislim da je to samo osjećaj
Nama se prvi put pojavio pelenski osip na moru kad nam je ponestalo eko-pelenica iz Mullera pa sam kupila paket pampersica :-(. Dobro tu je i kombinacija zubići, a na to se još sad kod kuće nadovezala i ona viroza s visokom temperaturom 2 dana. I sad već dosta dugo vučemo ovaj osip na gornjem lijevom dijelu guze (valjda od onog dijela plastike na kojem je čičak) i kod prepona.
E sad, malecku još nisam počela stavljati na tutu (ima skoro 16 mjeseci), međutim planiram ovih dana nabaviti tutu pa ćemo probati. A do tada bi zamijenila jednokratne pelene s platnenim tetra da joj ovaj osip što brže i lakše prođe.
Jel mi netko može please objasniti origami slaganje tetre? Po slikama mi nije baš najjasnije :oops: Jednostavnije mi se čini angel fold slaganje.
ja ne znam kaj je tebi tu teško, jer to isto složi moj devetogodišnjak i mala ( od 4.5 godine) kad mi pomažu.
http://www.kittykins.co.uk/advice/id/25
da vidiš origami uživo, bio bi ti jako jednostavan. ako možeš skočiti do gnijezda, pokažem ti
probaj uzeti kvadratasti papir i od njega složiti, dok si u predahu pacanja po moru
Ja sam definitivno odlučila probati koristiti platnene i čisto iz znatiželje sam došla na ovaj topik i sad sam se navukla na tetre :-) i čini mi se tako praktično da ćemo ih svakako isprobati, bar dok je bebica malena
:mrgreen: Ma nismo na moru, već smo tjedan dana doma. Osip nam prolazi, malo kombiniram luftanje od pelene sa gaćicama za odvikavanje, ali danas su joj gaćice promočile, kad se probudila puuuno je piškila onako ležeći i sve je promočilo, uključujući gaćice, bodić i 3 sloja plahte :lol:.
Obzirom da preko tjedna radim i nisam doma, bed mi je gnjaviti baku i dedu s vezanjem tetra pelene, a da ne pričam kako je to s ovom našom malom koja je 200% vremena u akciji i koju ganjamo po prematalici ravno nemogućoj misiji. Jedino vrijeme kad je mirna je kad spava ili kad se mazi nakon i prije spavanja :-P
Nije komplicirano, ali kad je ona nemirna to je gotovo nemoguća misija.
ništ nek se mala malo lufta, a starcima kaži da je posjete da svako malo otiđe na kahlicu, i onda bute brzo rješili taj problem
A meni se baš origami, od svih ovih načina, čini najjednostavniji i najbolje paše bebu na guzu (vježbali smo na lutki da ne maltretiram bebu kad dođemo doma).
Nego jedno praktično pitanje!
Da li pelene slažete odmah kad su suhe ili ih idete slagati tek kad ih morate staviti na bebu?
Mi smo ih slagali tek kad smo ga išli presvlačiti. S tim da smo dobro rastresli pelenu da bude što ravnija i ravnijih rubova. To mi je oduzimalo manje vremena nego slagati 20 pelena odjednom.
I koliko tetri je dovoljno. Ja ih imam cca 30. To dosta?
Cur jel koristite po dvije pelene u jednom prematanju?
Kakav cover gore stavite? Mi narasli i sve nam promoči :-(
ana.m mi smo ih kombinirali s platnenima, posebno su nam bile zgodne zbog sušenja jer je platnenima dugo trebalo. nekako mi se 30 čini malo...ovisi koliko piški. ja sam svoga presvlačila svakih pola sata koliko je bio mokar. onda sam stavljala drugu kao uložak pa sam ipak produljila to vrijeme. mislim da ih je lasada imala 60. ljeti će se one brzo sušiti, ali da ih ne trebaš prati baš svaki dan, možda je bolje malo podebljati količinu. možeš to zamoliti kao poklon za babinje :mrgreen:.
mašnice ja sam stavljala drugu kao uložak na origami složenu tetru. možda vam je cover mali. mi smo koristili ME na drukere. par puta je promočilo, ali to se događalo kad je tetra bila već prepuna.
moj bebač ima 3 tjedna i koristimo isključivo platnene pelene. tetre u kombinaciji s rodinima. za tetre koristim rodin cover i još nam niš nije promičilo, ali mi smo još mali. tetre slažem u origami pa još jednu stavljam ko uložak, zanima me do kad stane guza u origami? i kak motat kad je guza veća?
Evo nekoliko načina prematanja:
http://www.youtube.com/watch?v=_-cuAfnBwMU
http://www.youtube.com/watch?v=es3Dp...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=v7Ndu...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=phZSR...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=RcAUy...eature=related
Ovaj je malo kompliciran ali super za dečke:
http://www.youtube.com/watch?v=G-2kF...eature=related
Ima ih masa na youtube-u.
Ja motam origami ali nekako mi je postao nespretan, i da, stavljam u njega još jednu pelenu složenu kao uložak, imam snappy kopču ali kao da mi sve to nekako sklizne dolje...
Morat' ću se baciti na ovaj angel ili kite