ja!ja!ja! ma ne pitam ko ce jaja, nego ko ce banana :lol:Citiraj:
Zubic vila prvotno napisa
eto, di mi živimo
i slažem se sa betty blue... eno one jadne žene iz Dalmatinke nove, svaki drugi dan, eto ih u udarnim vijestima, pa nikom ništa :(
Printable View
ja!ja!ja! ma ne pitam ko ce jaja, nego ko ce banana :lol:Citiraj:
Zubic vila prvotno napisa
eto, di mi živimo
i slažem se sa betty blue... eno one jadne žene iz Dalmatinke nove, svaki drugi dan, eto ih u udarnim vijestima, pa nikom ništa :(
Kad sam predala dokumentaciju za bolovanje gospođa na šalteru mi je rekla da se naknada ne očekuje prije 20og u mjesecu...
Možda nećemo ništa postić ako se malo pobunimo i izrazimo svoj bijes, ali sigurno da ništa nećemo postć ako nastavimo šutit i poklopimo se ušima. :/
Pa da, meni su danas, ponavljam, u zdravstvenom rekli da su rezervirali lovu za 21., 22.Citiraj:
betty blue prvotno napisa
Ako je lova rezervirana, rezervirana je, pa nisu to nekakva izvanredna izdvajanja iz proračuna... Samo je pitanje gdje i kod koga je zastala...
Ma ne smetam ja nikome, samo napominjem da treba sniziti očekivanja. Eto kad mi je teta na šalteru rekla da nema prije 20og, ja sam se već pripremila na zadnji dan u mjesecu.
Tako mi je lakše, da se ne nerviram. Slažem se da se treba buniti, samo hoću reći da ima puno većih nepravdi od naše (po meni umirovljenici i rodilje imaju ipak prioritet), i sigurno se našao barem jedan u svakoj od tih skupina koji se bunio, a nitko ga nije čuo.
a što se love tiče, otprilike imam dojam kako se žonglira stanjem na računu i dospijećem pojedinih obaveza...kamate sam već spomenula.
Nažalost, čini mi se da će biti sve gore i gore... Čitala sam prognoze malo učenijih ljudi, da ako nas preuzme MMF, uopće nećemo dobivati nikakve naknade, jer prvo što oni srežu je socijala... :evil:
A ko da se većini nas ne bi više isplatilo raditi, imala bih 2000kn veću plaću nego što mi je naknada! Uvijek se svi vade na to kao da smo mi na komplikacijama zato evo što možemo, pa ljenčarimo. Ni za sve novce ovog svijeta ne bih ugrozila zdravlje svojeg djeteta, na komplikacijama sam isključivo zato što moram biti.
Sjela je!
U Splitskoj bar :)
Je li netko u međuvremenu provjerio stanje na računu? :)
Cubana i ja u isto vrijeme pisale. Znači, bit će danas valjda i ostalima :)Citiraj:
marie26 prvotno napisa
evo i meni je sjela :D sad dok pokrijem minus u platim kredit stane mi sa ginekologa :mrgreen:
Odo na bankomat nadam se da je i na HPB
Meni na PBZ-u još ništa :(
edit=ostane mi za
Pišem jednom rukom ležećki :)
Jel nekom sjela u ZABI? Gledam na internetu pa ništa.
Zaba još ništa
PBZ još ništa, sad sam gledala.
Ja sam malo ugasila komp. da se smirim. Cure koje ste poslale mailove medijima, svaka čast. Ja sam danas sposobna samo za kukanje i plakanje, niš koristi. Valjda netko od moderatorica ovo čita pa će možda kao udruga reagirati prema nadležnom ministarstvu i Zavodu, da se te naknade reguliraju i stižu do 15.-og. Sigurno su zaobišli spomenuti ikakav rok u kojem država nešto treba uplatiti pa i u novom zakonu, ali sasvim sigurno bi se to pravilo analogijom moglo izvesti iz roka za uplatu plaća. Uostalom puno je veći novac u igri kad se početkom mjeseca isplaćuju plaće u državnim službama i mirovine, pa ako imaju za to, mogu i nama naše uplatiti- ali neće. Nešto drugo je uvijek politički oportunije. Vjerujte mi, da mirovine zakasne i stignu npr. 12.-og umjesto do 10.-og, s tim se Vlada neće šaliti jer znaju koliko ih ima. A mi smo eto- zadnja rupa na svirali.
RBA ništa još.
zaba ništa za danas, pogedala pred minutu...eto tek toliko da vam javim,:)
Mani leglo na HPB :D bila oko 3 sata na bankomatu
RBA danas ujutro ništa, a ja već budim muža da mi ide u nabavlku :/
Valjda bude kroz dan.
ZABA ništa.
Pa lijepo su govorili,:) bit će do kraja mjeseca, :lol: danas je 29. tek.
Ni PBZ nista jos, a ja nestrpljiva :cekam:
zaba ništa :cekam: :cekam: :cekam:
Ni OTP nista :/
Erste jos nista! A kaj je moguce da su nekome jucer uplatili a nekome ne??? :? :?
U Volksbank sjelo jučer 28. :D
Ja iako me više ništa ne čudi, opet podsvjesno ne mogu vjerovati da se mogu tako ponašati.Mislim definitivno vrijedi ona inačica; država nam je totalno u banani. Ima li kakvih promjena na ZABI; i btw. kako je moguće da je u nekim bankama uplaćeno, a u nekima ne?Naravno, cure drago mi je za one kojima je uplaćeno! :heart:
Po svemu sudeći očito su manje banke ažurnije. Zagrebačka i PBZ i Erste su velike, .....veći sistem veća birokracija ili se možda nekom neda radit? Hmmm :?
A možda banke vole malo i držati naš novac prije nego nam ga puste :evil:
Svim bankama je uplaćeno, država sigurno ne radi razlike između ove i one banke. E sad dolazimo do druge prepreke a to je činjenica da se novci uplaćuju na žiro račun banke koje onda ta ista banka mora proknjižiti na tekuće račune. Neke banke to rade odmah, a neke puste novce da se malo kisele na njihovim računima.
Vjerujte mi, vidjela sam puno takvih slučajeva (jednom sam isplatila plaće danas u 10 a na tekućem se moglo vidjeti tek sutra u 3). Uostalom, sad mi muž kaže da dok je on stipendiju primao u svim bankama bi bili novci vidljivi prije nego u pbz-u i zabi.
U zabi je uvik sve naopako i sve se mislin da je prominin, ne znan samo jel velika komplikacija sad dok priman naknadu od države...
I meni je uvijek plaća u RBA bila vidljiva prije nego kolegama u ZABI, ali je sad moj račun i dalje prazan... :( Srećom pa ovaj mjesec ipak nije minus.
Danas sam bila na HZZO odnijet doznake i teta mi je rekla da je jučer uplaćeno Splitskoj i Poštanskoj banci, a danas i sutra i ostalim bankama, eto....bit će ipak prije kraja mjeseca :mrgreen:
Ja dok cekam da mi lova legne bas malo razmisljam, kako bas jucer kad je nama puko film, oni odlucili uplatit lovu :roll:
Cure koje ste dale u medije, jel ko kaj objavio? ja dala u 24 sata, al nis od objave :x
Evo cure, sjelo na PBZ!!! :D
Bas i ja to htjedoh napisat i s vama podijelit sretnu vijest! :D :DCitiraj:
storiatriste prvotno napisa
Odoh odmah do ljekarne i DM-a trosit dugo ekenu lovu :mrgreen:
RBA je izgleda zadnja :roll:
Imam popust u DM-u koji moram iskoristiti do 31.01., pa valjda će i meni sutra sjesti. 8)
adrijana zaba je još gora...