dal znaš koji dr i koja babica?Quote:
Originally Posted by antigona
Printable View
dal znaš koji dr i koja babica?Quote:
Originally Posted by antigona
dr Zlopaša, a babica mislim da se zove RenataQuote:
Originally Posted by Mrva
Renata rules (nadimak joj je Cecka i totalno je za prirodan porod :heart: )
Zlopasa mi je ostao u dobrom sjecanju jer je oprao specijalizanta koji mi je utjerao strah u kosti (idiot me bez konzultacije s nadsluzbom zelio poslati na hitni carksi) ...
zlopaša je zaista stručan doktor :)
of.. osim što je stručan... moram dodati da je tako zgodan :zaljubljen: :zaljubljen: :zaljubljen: (nisam mogla odoljeti.. ne zamjerite mi cure) ;)
naljeganje nije bilo ništa strašno, mislim da ga čak nisam ni osjetila, a rezanje???? koliko sam popucala taj rez je najmanje što sam imala...Quote:
Originally Posted by Mrva
a meni je ustvari bilo najbitnije da sam rodila sa svojim trudovima bez kemije i pojačavanje, jer bol u ovom slučaju nije bila nepodnošljiva dapače...
petrova je mene ugodno iznenadila.
kataklik... manekanko suborko... čestitam ti :)
Bliži se moj pdlazak u petrovu pa samo da pitam još šta me muči...
dal u petrovu trebam nosit paket pelena za dijete il oni imaju svoje dok smo tamo?
I jel ja mogu rađat u čarapama?? Imače nisam zimogrozna al mi s noga mora bit toplo
mali karlo, ne trebas nositi pelene, oni presvlace bebe.
mislim da mozes nositi carape.
sretno!
Hvala :*Quote:
Originally Posted by ninatomato
katastrofa, nikom ne preporučam
bolnica izgleda kao da je iz prvog svijetskog rata
ali ima par ljubaznih sestara
ja sam imala užasnu averziju prema Petrovoj...
Smirila me moja hematologica rekavši, ako vam porod prođe dobro svejedno je di ćete roditi - možete i doma, ali ako se što iskomplicira - molite Boga da ste u Petrovoj :/:/
Na kraju - ja sam oduševljena Petrovom - možda zato što sma očekivala klaonicu, izderavanje i nehumane uvjete...
Dapače... oduševili su me :)
Ja sam dva puta rodila, oba dva puta u Petrovoj.
Prvi porod - dobila sam drip, rezali su, malo sam pukla, ali mi je bilo super što je doktorica na moju molbu bila samnom cijelo vrijeme u rađaoni.
Drugi porod - bez dripa, nisu me rezali, malo sam pukla - 2 šava, doktor me je ostavio samu što se je pokazalo odličnim jer me je porodila glavna sestra koja je stvarno odlična, maksimalno mi je pomogla.
Sestre na odjelu su bile kako koja.
Najbolje mi je bilo to što su me i prvi i drugi put poslije pregleda i šivanja odvezli na hodnik da budem sa MM.
Zaboravila sam reći, samnom u sobi su bile 4 trećerotke, nisu ih rezali, a prije par dana je tamo rodila jedna poznanica drugorotka, ni nju nisu rezali.
i mene čeka Petrova, čitam sve i nadam se da će sve proći super. Mačkulina Hvala, ti si najfriškija pa me poprilično umiruješ.
Meni je Petrova bila super. Ali zbilja. Super. Valjda isto zato što je svi pljuju i kad sam shvatila da ću morati tamo roditi zbog šećera i liječnika kojeg sam odabrala, plakala sam se kao kišna godina. I sestre su mi bile super.
Rodila sam početkom travnja. Jako sam se premišljala između Sv. Duha i Petrove, na kraju odabrala Petrovu. Porod je bio relativno brz; trudove sam dobila u 7 navečer, primili su me oko 11 - otvorena 5 cm, rodila oko 4 ujutro. Najveći šok za mene je bio vaginalni porod, ja sam bila uvjerena da ću opet na carski ali mali se požurio van :). Potrefila sam smjenu dr. Zlopaše - porod je prošao bez ikakve kemije ali sam imala epiziotomiju. Tri dana babinjača se preživi.
Meni se dr. Zlopaša jako zamjerio,ležela sam tamo tjedan dana pred porod i išla sam kod njega na pregled, pregledao me je kao kravi ismijavao je to što je meni u terminu cerviks visoko iako se ni u prvom porodu nije spustio do kraja rekao da sam trebala pišati prije pregleda što sam ja naravno napravila i rekao je da je to nemoguče jer mi je mjehur pun,a ja bila na Wc u pet min. prije, pa sam ga fino pitala jel hoće da ja sad nasilu pišam po tom stolu i onda se smitio.
Inaće bolnica ima svaku riječ pohvale apogotovo doc Kasum.
Ma Petrova je super!
Išla sam tamo sa popriličnom knedlom ali zbog rizične trudnoće su me svi upućuvali na petrovu.
Daleko je bolje i pozitivnije nego sam to očekivala.
jedino što su me malo reznulli.
Sestre su super !!
Kad se može u posjetu rodilji u Petrovoj, jel postoji neka procedura? Prijateljica mi je rodila sinoć, carskim rezom.
pa pricekaj do sutra da je prebace u sobu
I planirala sam ići sutra, negdje popodne.
Ima neko određeno vrijeme za posjete?
Jel se može k rodilji u sobu ili ima neka soba za posjete?
posjete su koliko se sjecam negdje oko 16h ali ju nazovi pa vidi s njom jer cure na carskom imaju drugacije bebe kod sebe
nema direktno sobe za posjete ali na hodniku imas udobne stolice za posjete
samo da znas da su one smjestene kraj radaona pa postoji mogucnost da ce te ih cuti
i ako ona moze bolje da se vidite na hodniku nego da ste u sobi iako su u sobama po dvije mak tri cure
Ja sam rodila u 9 mj i na odjel CR nije smio nitko osim muževa,a drugi ako su htjeli vidjeli su te kada si migla izaći van....
Sada kada je preuređenje gotovo ne znam kako je.
A ako je ona danas rodila još će sitra cijeli dan biti na intenzivnoj,a i kada je prebace u sobu dobivati će infuziju još neko vrijeme pa ne može primati posjete.
Naime mene je šokiralo a i nitko mi nije rekao da kada rodiš na carski nema jela par dana,ja sam bila gladna ko vuk...
znam kako je ja sam rodila u 11mj i tad su obustavili sve posjete zbog svinjske gripe
nije smio nitko
ali nisi cijeli dan prikopcan na infuziju tako da moze izaci ispred sobe
ali najbolje neka pita frendicu kako joj vise pase
jer meni je recimo odgovaralo prva tri dana sto ne pustaju nikoga
nakon toga mi je falilo
U moje vrijeme, davne 2006., nisu bili dopušteni posjeti u sobama na tom odjelu. Ja sam izlazila na hodnik za vrijeme posjeta. Jedan dan sam obukla trenirku i otišla sasvim van sa svojima, čak do dućana.
Na povratku me sestra nije prepoznala, i kada sam pokucala da uđem u sobu zagalamila je na mene misleći da sam došla nekome u posjet. Baš je bilo smiješno, "ali to sam ja, zar se ne sjećate, sinoć sam vas mlijekom pošpricala..." LOL
ja sam rodila u petrovoj prije 2,5 godine, i razočarala se maksimalno... nisam se mogla načuditi koliko se bezobrazno ponašaju, i koliko su mi upropastili taj dan koji mi je trebao biti najljepši na svijetu.... zato sam drugi podor obavila u vinogradskoj-u petrovu više ni mrtva!!! :-x
ja sam imala lani u 10mj treci porod u petrovoj..
i ako ikad opet budem trudna--nadam se da cu opet tamo
Ja sam u Petrovoj rodila 14.06. Imam samo riječi pohvale za cijelo osoblje tamo. Od ekipe u rađaoni do sestara na odjelu babinjača. Stvarno sam se prije poroda naslušala svakakvih negativnih priča, a na kraju mi je tamo bilo super. Čak mi je bilo žao kada sam krenula doma, a tamo sam bila 6 dana :-)
Molim friško iskustva kakvo je stanje nakon što se beba rodi, koliko često ju donose, jel postoji mogućnosti rooming-a, jel treba nešto za bebu donijeti i kako je s posjetama? Zanima me još ova cijena apartmana od 700 kn, jel to po danu ili kako? Hvala puno!
http://forum.roda.hr/threads/58743-J...valiti-Petrovu-) moja se bebačica rodila 2 dana nakon što sam postavila ovo pitanje, ovdje možeš pročitati moje iskustvo :-)
Rooming-a nema, bebe donose često, imaju svoj ritam da ga ovdje ne pišem, meni je odgovaralo, ali ako želiš rooming onda Petrova ne bi trebala biti tvoj izbor!
Posjete su za gledanje bebe od pol 5-5, a za mame od 4-6, s tim da
možeš izaći uvijek vani kad nemaš bebu, i tada može doći tko god hoće, tako da se ja nisam ograničavala na vrijeme za posjetu!
Za bebu ne treba ništa, jedino naravno kad izlazi robica i pelena!
Ako te još nešto zanima pitaj!
Ma u biti je to otprilike to. Zanimalo bi me ovo o apartmanima pa da muž i eventualno starije dijete mogu dolaziti po želji, odn. da li u apartmanu može beba biti u rooming-inu cijelo vrijeme (osim eventualno za cijepljenje i sl.). Al koliko kužim zbog preuređenja ni nema apartmana, no ne znam ni koliko bi to preuređenje još trebalo trajati ili je možda već gotovo. A imam još 2,5 mjeseca do termina otprilike.
Za apartmane nisam sigurna budući da se preuređuje, možeš nazvati pa pitati ;-)
Diami, kad ti je termin? Ja se isto spremam u Petrovu, i to u drugoj polovici ožujka. Nadam se da će sve biti OK, prošle godine sam ležala 10ak dana u Petrovoj radi operacije jajnika, i za to vrijeme sam imala skroz dobro iskustvo kako s doktorima, tako i sestrama, čak sam i sa hranom bila zadovoljna. U sobi je bilo i dvije trudnice, obje su u međuvremenu rodile (i bile prebačene na drugi kat), bez ružnog iskustva na porodu. Tako da se toplo nadam da će i moj porod proći bez problema.. Nažalost već sada znam da ću morati na carski (radi drugih zdravstenih problema), a zaradila sam i gestacijski dijabetes, tako da ipak mislim da je Petrova najbolji izbor.. Jedino se malo bojim carskog.. i tog oporavka, te dojenja...koje žarko želim, i nadam se da ću uspjeti! :-)
Meni je termin za ca. 35 dana i na kraju sam se ipak odlučila opet za Sv. Duh. Tamos am već bila, tamo je rooming in (koji mi je bio lijepo iskustvo s prvog poroda) i tata može na porod bez obzira gdje smo bili na tečaju (kojeg smo odradili prije prvog poroda na kojem je isto bio).
Al sad nakon obnove, kad će navodno biti i rooming-in, i još uz ovu opciju apartmana da mi muž i starija djeca mogu dolaziti kad nam paše, bila bi mi bome Petrova (pod koju ustvari spadam) isto privlačna.
Zbilja su sad apartmani i rooming u petrovoj?! MOze netko podrobnije opisati.... Moze li muzic biti ako nema njihov tecaj?
moj je bio samnom 11/2010 bez ikakvog tečaja...bitno je u koju smjenu uletiš!
a za prvo pitanje naznam...kad sam ja bila klinci su bili sa nama 5-22 sata (uzimali su ih za vrijeme vizita i popodnevnih posjeta)
Ja sam rodila u 6 mjesecu u Petrovoj ali carski, pa ne znam da li muž može biti ali čula sam da mora proći tečaj. A klinci su bili s nama od 5.30.-6.30h. onda od 9.30.-15.45h., pa od 18-22h.
Rodila prije četiri dana u Petrovoj. Porod bio zaista iz snova. Rodila prirodno, bez dripa, epiziotomije, ali na 8 prstiju otvorenosti su mi probušili vodenjak. U rađaonici su svi zaista bili divni.
Rodilje su u novouređenom dijelu. Svaka soba ima WC i tuš, TV, televizor, krevete koji se mogu namještati kako komu odgovara. Sestre na babinjačama i kod beba su bile uistinu korektne, hrana dobra (naravno bez začina). Tako da zaista nemam niti jednu primjedbu na Petrovu.
Muž je bio na porodu iako nismo zbog mog mirovanja prošli tečaj. Ako ih se ljubazno pita, vjerujem da neće odbiti (tata mora imati obvezno zaštitno odijelo i ulazi u rađaonicu kad rodilja uđe u boks).