i mi smo dobili negativno rješenje od jednog vrtića :-(
još su dva ostala u koja smo predali žalbu....
Printable View
i mi smo dobili negativno rješenje od jednog vrtića :-(
još su dva ostala u koja smo predali žalbu....
Cure, žao mi je. Naša se navodno rješavaju poslije 15. Dobili ste odbijenice pismeno, ili su vas zvali?
ja dobila pismeno (preporučeno)...
mi smo jucer dobili odgovor na zalbu-pozitivan
a nije bilo preporuceno, vec samo ubaceno pismo u kaslic...po meni to nije u redu, trebalo bi ici preporuceno
kaj u slucaju da se zagubi...nikome nista
Vjubs, čestitam! Nama još nikakav odgovor nije stigao, iako su mi u vrtiću rekli da se upravno vijeće sastalo u utorak...
I meni se čini da bi trebalo biti preporučeno - napokon, da se ne-daj-bože izgubilo i vi se niste (na vrijeme) upisali, mogla bi im staviti soli na rep.
Čekam i grizem nokte...
Na jednome drugom forumu pročitala sam info da je Grad dao direktivu da sva djeca moraju biti upisana (naravno, bez povećanje osoblja ili smještajnih kapaciteta.
Zna li netko nešto o tome?
Hm, čisto sumnjam.
Mi isto očekujemo pismo.
Pozitivno rješenje za oboje! Dobili smo mjesto! Juuupiiii!
MarijaP, čestitam! Nama još ništa nije stiglo. Jeste li dobili preporučeno?
apricot, hvala!
Kapric, stiglo je preporučeno, susjeda preuzela. Rješenje je jučer poslano.
Koliko sam čula, svima je pozitivno riješeno u kvartu pa možda ona teorija o upisu sve djece ima veze. Hm, možda su čuli za planirane prosvjede pa ovako riješili stvari....da ušutkaju roditelje..... umjesto ulažu u montažne vrtiće....
Ja sam i dalje za prosvjede! Kod nas je vrtić premali za svu djecu koju su primili. U blizini se nalazi popriličan broj praznih gradskih prostora. Rješenje se može naći i za daleko manje novce od onih koje su oni davali za nove vrtiće.
Evo, stiglo mi rješenje. Meni su žalbu odbili, jer imam pravo biti do tri godine na rodiljnom dopustu (troje djece). O zakonskoj odredbi da roditelji troje i više djece (i još oboje zaposleni) imaju prednost ni riječi. Kome se dalje žaliti?
Sad pišeš prigovor na to rješenje i nasloviš ga na ravnatelja.
te konačno tražiti uvid u natječajnu dokumentaciju uslijed čega bi se ustanovili pravo stanje stvari – pozvati se na pravo na pristup informacija – Zakon o pravu na pristup informacija (172/03)Citiraj:
prigovor čelniku tijela (ravnatelj) članak 122
PRIGOVOR
Izjavljivanje prigovora i postupanje po prigovoru
Članak 122.
(1) Prigovor se izjavljuje čelniku tijela, ako ovim Zakonom nije drukčije propisano.
(2) Odredbe o obliku, sadržaju i predaji žalbe na odgovarajući se način primjenjuju i na prigovor.
(3) Čelnik tijela odlučuje o prigovoru rješenjem u roku od osam dana od dana izjavljivanja prigovora.
(4) Protiv rješenja prvostupanjskog tijela o prigovoru može se izjaviti žalba, a protiv rješenja drugostupanjskog tijela o prigovoru može se pokrenuti upravni spor. Ako nema drugostupanjskog tijela, protiv rješenja tijela o prigovoru može se pokrenuti upravni spor.
Pročitaj malo i ovdje. Imaš linkove na zakone. Nitko mi nije odgovorio, ali to ti je to.Citiraj:
Članak 4.
(1) Sve informacije koje posjeduju, raspolažu ili nadziru tijela javne vlasti moraju biti dostupne zainteresiranim ovlaš¬tenicima prava na informaciju.
(2) Ovlaštenik ima pravo saznati od tijela javne vlasti da li posjeduju, raspolažu ili nadziru traženu informaciju.
(3) U slučaju ograničenja prava na pristup određenoj informaciji, tijelo javne vlasti obvezno je u posebnom rješenju navesti o kojoj se kategoriji izuzetka radi, odnosno o razlozima zbog kojih je odlučio o uskrati informacije.
(4) Iznimno, pravo na pristup informacijama može se ogra¬ničiti u slučajevima i na način propisan zakonom.
U pravilniku o predškolskom odgoju gZ piše da je rješenje na žalbu konačno, tj., da nema prigovora, ali po zakonu imaš pravo predati prigovor. Odnesi dva papira. Jedan predaš, na drugi ti stave žig s urudžbenim brojem.
Ja sam planirala i zatražiti inspekciju. Za to pričekaj da dobiješ odgovor na prigovor - 8 dana je rok.
Sretno!
I šalji mailove na sve strane. Imaš tu negdje na forumu navedeno gdje smo sve slali. Ja ne znam što je nama pomoglo da dobijemo mjesto. Sama žalba ili činjenica da sam mejlala svoju sudbu kletu i onima koji imaju veze s tim i onima koji nemaju. Nisam dobila neki konkretan.
Osnovni problem (njihov) je što su mi svojim odgovorom na žalbu dali, kako reče jedna pravnica i naša etablirana forumašica, mač u ruke. Moj je problem što me nisu upisali.
Daljnje korake već poduzimam, ali o njima, zasad, neću javno. No pravno su utemeljeni.
kapric - da li si to trazila upis za dijete za koje koristis porodiljski dopust? ako je tome tako veliki br. vrtica diljem rh tvoj status za to dijete tumaci kao da imas organiziranu skrb, odnosno nije moguce istovremeno biti na porodiljskom i imati dijete u jaslicama (to isto) te se vasa molba moze aktivirati tek po zaposlenju ili neposredno prije jer paralelno koristis pravo od drzave na boravak kod kuce i pravo na sufinanciranje grada za jaslice, dio vrtica to ne tumaci tako.
Ne koristim porodiljni, istekao mi je 29.6. i nisam ga produljila. Tko može biti na porodiljnom od 1600 kn s troje djece?
ok, samo sam htjela objasniti ako je takva situacija. ovako definitivno trebas imati prednost, s time da se više djece odnosi na maloljetnu djecu, tako da ako su klinci preko 18 i pri tom ne studiraju oni onda nisu u toj kombinaciji. ovo je cisto info. koji mi je sad pao na pamet, ne referiram se na tvoju situaciju jer nju ne znam.
Kapric, žao mi jezbog odbijene žalbe i jedva čekam daljnji slijed događaja jer mi se tvoja "situacija" čini jako zanimljiva!
Bucka, sve mi je malo prisjelo, a malo sam se i ohladila. Vjerojatno ću ipak upisati djecu u tvoj bivši vrtić, jer se ovi gore ne znaju igrati. Nekako mi se ne sviđa da mi takvi odgajaju djecu.
No svakako ću na neki način izraziti svoje negodovanje i povući daljnje pravne poteze.
Bucka, imaš pp.
Nama stiglo pozitivno! Preporučeno! Treća sreća! Ali nakon mog otkrivanja nepotizma njima, pisanja gradskom uredu, zvanja da ću tražiti uvid u dokumentaciju... Šutila sam 2 godine!
da napišem i ovdje!
danas nam je naša teta u DV Krijesnice rekla da su dobili naputak od GZ da moraju upisati svu djecu sa liste čekanja, tako da neke grupe sad imaju i po 30 djece.
bucka - kad kazes neke grupe - jel to onda mislis na - mjesovite grupe (mjesovite po dobi cca. od 3 do polaska u skolu) ili tzv. ciste dobne grupe gdje je po standardima i dopusteno da starija grupa ima do 30 djece (dopusta on i 36). mozes li to molim te provjeriti?
ciste dobne, jer, kolko ja znam, Krijesnice uopce nemaju mjesovite grupe!
da li se taj naputak odnosi samo na djeecu s liste čekanja koja će 31.8.2010. napuniti godinu dana pa nadalje ili na sve? I što znači lista čekanja? Svi neupisani?
liste cekanja se najcesce odnose na svu djecu koja su ostala neupisana.
bucka - hvala.
ako su grupe dobno ciste onda se radi o mladjoj do 20, srednjoj do 24 i starijoj do 30, na te brojke ide jos +20% ako ima materijalnih uvjeta, to je trenutno vazeci standard, novi standard je odgodjen do 2013. :(
ne krse oni time zakon, na zalost, standard je takav. :(
pretpostavljam da su upise radili po novom standardu jer je njegova primjena trebala krenuti na jesen, ali su rok primjene na zadnjoj sjednici sabora produzili do 2013.
vila - djeca se u jaslice primaju s navrsenih 12 mj. (osim u posebne skupine za djecu od 6 mj. starosti)
znam, no da li prema toj novoj odluci dijete čiji je roditelj aplicirao na mjesto, a u siječnju puni godinu znači da su ga od siječnja dužni primiti?
I mi smo dali prijavu u DV Krijesnice i bili bi jako sretni da dobije mjesto, pa i mene zanima ovo što pita Vila. Naša curica koncem 10. mj. puni godinu dana i to bi nam bila sjajna vijest, ako bi je primili u listopadu.
Iako smo mjesto osigurali i u privatnom vrtiću, za svaki slučaj (ali je cijena paprena za naše plaće).
nas su odbili, kao da je 98 % roditelja u radnom odnosu i da ako sagrade novi vrtić misle na nas.... moš mislit... evo već kopaju
vila, nema tu nekog pravila - vrtic stavlja dijete na listu cekanja s brojem bodova koji mu pripada, ako ima mjesta to dijete udje cim napuni 1 god....ali nisam cula za slucaj da ih svih odmah prime.
28 nije normativ ni za stariju jasl. ni za ml. vrticku, nikako...to je preko starog normativa, i to je ono sto mene ljuti - protiv smo starog normativa, a godinama se ni on ne postuje...u nekim vrticima kad bi se ispostivao stari (po godinama, a ipak vazeci ) normativ grupe bi bile bitno manje.
ja jos uvijek nikako doci do podatka o br. djece u zg grupama.
molim da se javi neka od vas s topika kojoj je dijete ostao neupisano i ne zna jos kao ce srediti cuvanje, ili zna, ali ce se financijski i na druge nacine ispatiti zbog tog
molim danas, treba za jednu tiskovinu
Moji su odmah primljeni u Krijesnicu, ja sam negodovala što mi ih nije primio vrtić u koji spadamo i koji pohađa starija, pa nisam od koristi.
Ali, uvijek mogu za tiskovine negodovati koliko država uštedi na majkama dvojčeka (jedna porodiljna naknada, a dvostruki troškovi, plus adaptirano, jer je katkad teško isfurati isključivo višestruko itd.) u odnosu na majke koje, recimo, rode dijete za djetetom. Trojčeke i ine da i ne spominjemo. Otjeraju te u bankrot. A onda te još diskriminiraju prilikom upisa u vrtić, grrr.
Danka,mi smo gotovi s tim, moji su već prešli na normalno mlijeko. No hvala na savjetu, sigurno će friškim mamama multiplića biti od koristi. No to je, recimo, trošak koji nisam bila predvidjela - stariju sam dojila do dvije godine, a njih nisam uspjela isključivo dojiti...