Deaedi prvotno napisa
Ne mora, ali je teško izvedivo. Koliko godina treba bračnom paru da radi da bi zaradio za stan ili otplatio stambeni kredit? Ako imaš dvije OK ZG plaće od npr. neto 6000kn, to je 12.000kn. Da je rata za stambeni kredit 700 EUR, za stan od 50m, neka je stvarno jeftin, ajde 70.000 EUR. Ispada da bi trebali plaćati kredit banci 20g. Dakle, mogu postati kućanica sa nekih 50g.
Od preostalih 6000kn mjesečno treba financirati 1 auto (naravno, sad će se javiti oni koji smatraju auto luksuzom, no ja ga npr. za obitelj s djecom smatram osnovnom potrebom), režije i sve ostale životne troškove. Meni nikako nije jasno kako egzistirati sa samo 1 plaćom, ako imaš stambeni kredit ili si podstanar. Kako od samo jedne plaće od 6000kn platiti stambeni kredit i sve ostalo? Odnosno, jasno mi je da se mora izdržati neko vrijeme, ako dođe do takve situacije, silom prilika, ali da bi netko odabrao da ne radi i ne zarađuje, u takvoj situaciji mi je nezamislivo. Mogu to shvatiti ako imaš riješeno stambeno pitanje,ako uskaću roditelji, ili sl., inače mi ta logika nije jasna.