Hvala ti Jelena na odgovoru, mislim da ću si i ja priuštiti taj luksuz:-)
Samo da dođe taj protokol pa da odahnem...
Printable View
Hvala ti Jelena na odgovoru, mislim da ću si i ja priuštiti taj luksuz:-)
Samo da dođe taj protokol pa da odahnem...
Gabi25, i ja sam za 12. mjesec u postupku...a od protokola još ništa...
već sa, se počela brinuti...znam da bi u 10 mj. trebala početi s pilulama...a oni ne javljaju...
koliko prije postupka je drugim curkama dolazio protokol??
zedra, loks, dobila sam različite informacije vezano za dobivanje protokola- neke cure su ga dobile 2 i pol mjeseca prije postupka (nama bi to bilo sad), a neke i manje od 2 mjeseca prije postupka, nema pravila, valjda ovisi koliko dugo ćemo biti na kontracepciji.
Ja za sad još ne brinem ali ako ne dođe do 01.10. probat ću poslati mail da vidim kad ću dobiti protokol.
Nadam se da ćemo se i upoznati u Mariboru:heart:
Nadam se da će i vama protokoli stići uskoro za 12 mjesec. Protokol mi je došao bez konkretnih brojki gonala/menopura, ali to očekujem kada dođem do 2. faze
Meni su UZV predviđeni već i krajem 11.
Ja za koji dan krećem s kontracepcijom, prema protokolu sam u onoj prvoj skupini. Možda je razlog moje 2 mjesečne kontracepcije odnos FSH i LH?
Ja i dalje muku mučim da li gonal ili menopur? Decapeptil sam nabavila...
Drage moje - znači, kako sam shvatila čitajući vaše postove u ponedjeljak 20.9. startamo s decapeptylima (mi koje smo za 10/2010)?
Ja nisam dobila niti jedan mail iz MB pa onda mislim da sve ide po planu?
Zanima me mogu li decapeptyle davati skupa s gonalima (u isto vrijeme) kada krenem i snjima ili moram raditi razmak između injekcija?
I decapep. mogu isto u trbuh ( do sad samo pikala gonale i menopuire pa ne znam )?
Hvala ;-)
ma ovo je nevjerovatno sad sam pogledala mailove i stigao je odgovor da počinjemo u pon sa decapeptylom.....nevjerovatno!!!!!:-D
znači ostaje ona stara:" ispeci pa reci"
Evo i ja dobila da se krene s decapep. u ponedjeljak ,krenilo je krenilo.
Molim POMOĆ!
Kupili jučer decapeptile i kažemo čovjeku "znaći oni u frižider" a apotekar nas čudno pogleda i pita "odkud vam to"?!?! I stvarno, pokaže nam na kutiji piše čuvati na temp.od 20-25 st.C. Kaže da ih oni drže normalno u apoteci. Izvadi uputstva, piše isto!!
Rekao čak i da nije dobro da se drže u frižideru jer je unutra temb do 8st C maximum.
Šta sad? Zašto ste ih vi držele u frižideru? Ništa ne kužim.
Toliko sam bila sretna da idemo pe te lijekove, a sad sam sva zbunjena i :-(
I još pitanje da li ste kupovale u apotesi šprice za ddecapeptil jer unutra nema ništa osim ampula. Uf, baš sam se pogubila, ko djete.
mare, našla sam ovaj link, jel to imaš: http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-09-02-174.pdf ; mi svi koristimo Decap. koji je već pripremljen u šprici, s iglom, kako je nina rekla.
laky, nama su odmah drugo jutro javili što ide na zamrzavanje i sestra jasna je optimistično kazala da ćemo to platiti kad budemo dolazili po bracu/seku, pa vjerujem da i naša suborka sada već zna koliko ima smrzlića....beta je po planu 29.09, a možda padne i koji dan ranije :-)
zna za 5 sigurno a ostale će joj javiti:)
ps ja sam radila test 10 dan nakon ET
A izgleda da sam ja imala tu sreču i kupila decapeptil koji se miješa... Imam ampule sa otapalom i ampule sa praškom. Nema šprica, kupila ih danas u apoteci. Valjda ove koje se ne mješaju moraju se čuvati u frižideru, a ove koje se mješaju mogu na sobnu temp.
Evo danas sam počela s kontracepcijom.....javila se sestri Jasni
nadam se da neće biti dodatnih kilica...:-)
Ja mislim da imam one decapeptyle u ampuli, moji su zapravo još u ljekarni, kažu u hladnjaku.....
Pozddrav svima u postupku i onima koji se spremaju za isti! Imam dogovorene konzultacije u 10. mjesecu. Na koju adresu idem? Bune me te dvije adrese koje se spominju.
draga mare157 decapeptyl koji je u bočici+ otapalo ne treba biti u frižideru,u frižider moraju samo one injekcije koje su pomiješane i već pripremljene za davanje...šprice i igle moraš kupiti...trebaju ti dvije vrste igala,1.za navlačenje otapala i razređivanje,a 2.za supcutanu primjenu...tako reci teti u apoteci..
kiara HVALA. Bili u apoteci, sve kupili, sve spremno za sutra, ja za sad izgaram, a sutra ću vjerovatno biti van sebe.
delfin mi smo imali konzultacije popodne na adresi Ulica proleterskih brigada 76, Maribor Tabor. Mislim da su tamo konzultacije uvijek, ali javiti će ti se još neke cure sigurno koje imaju iskustva više od mene. Nama su rekli kad smo se naručili telefonom da dođemo na tu adresu. Kad imaš konzultacije?
delfin i mi smo imali konzulaticije na adresi, Ulica proleterskih brigada 76, Maribor Tabor, kod dr. V, ali to je koliko se sjećam u ordinaciji dr. Božić.
To ti je neki Dom zdravlja.
Također su nam telefonom, prilikom naručivanja, rekli tu adresu.
Nama je u apoteci dala samo jednu vrstu igala, onu tanku i rekla da možemo sa njom i miješati i davati. Još smo imali sa sobom decapeptil da ga vidi. Nije mi se to baš činilo higijenski i medicinski, ali ona je rekla da nema problema. Možda ipak da kupim i ove za miješanje... I bilo mi je čudno da sa istima miješam i bockam se, malo bljak.
I mi smo išli u ordinaciju dr Magdalene Božič, DZ Nova Vas
Adresa: Ulica proleterskih brigada 76, Maribor Tabor.
2hope,mare157,fresia,gvala cure na odgovoru. Mare157, konzultacije imam u desetom mjesecu. Koliko se nakon konzultacoja čeka na postupak? Do tada ćemo pokušavati u HR.
Mislim da nije problem što se higijene tiče, nego što za jednu "seansu" treba jedna tanka i kratka (0,45 x 13 mm) koja ti omogućuje da se ne pikneš preduboko i da je ubod manje bolan i jedna šira i duga (1,2 x 40 mm) da možeš bez problema do dna bočice i da brže i lakše prolazi otopina kod miješanja. Uopće mi nije jasno kako bi to s jednom iglom, ako je takna iglica onda ti je ili prekratka za miješanje ili preduga za pikanje.
Ove dimenzije sam prepisala sa svojih što su mi ostale.
Inače ima cijeli topic o samodavanju injekcija, ovo je malo OT
Ja koristnim 0,3 iglu... ipak je tanja i od one tanke.... :) Ova se stvarno ne osjeti.
Cure, da li je i vama bila jaka mučnina od kontracepcijskih...
Yes, jako mi je mučno, kao da sam trudna, vele drugi...
2hope, vidim da i vi idete u 11/2010 u Mb...mi također. Koje tablete uzimaš, a koje gonadotropine si izabrala !
arnea 76, ja imam jednu IVF trudnoću iza sebe, i punih 16 tjedana mučnine, ali ne ovako intezivno
Pijem logest, a o gonadotropinima još razmišljam. Prošla sam jednu stimulaciju menopurima, dobro reagirala, 10 blastica i godine su tu-35
a sada me gonali privlače zbog lakše aplikacije....
A tvoj izbor gonadotropina?
2hope, i ja pijem Logest, a mislim da ću početi s Gonal F, barem mislim, složim se s prof. ako bude sugerirao možda Mneopur !
Imala sam i ja stimulaciju s Menopurom, prije 6 mj. na Vinogradskoj, bilo 6 js, tri oplođene, vraćene 2...beta 0.
Ne znam, najbolje da dr. odluči, ja se složim pa kako bude. Kada planiraš punkciju ?
arnea76, i ja ću se složiti što prof. kaže, ali ja prvi UZV planiram obaviti kod nas,
što znači da ću terapiju već morati započeti prije nego se vidimo
17. 11. je zadnji dan kontracepcije, mislim da taj dan trebam obaviti 1.UZV kod nas ili kod njih 22.11.,
a punkcija je planirana 4.12
škužajte znam da ni za ovdi al čisto obavijest istrijankama...sprema se kavica pa se javite na temu istarska / jesenska kavica
2hope,meni su cure koje su bile u Mb, sugerirale da ipak idem na 1. uzv u Mb, jer oni to preferiraju zbog terapije ! Tako da ću ići kod prof. V. oko 8. 11/2010. na uzv a tada bih trebala krenuti s Gonalima. Punkciju planiraju oko 20/11/2010.
Imaš smještaj u Mb ili budete putovali ?