Ana, ako ikako možeš, riješi se kamenca čim prije! Probaj, možda uspiješ sve rješiti i prije samog postupka! Raspitaj se sa dr. koji te vodi u Klinici, on/a će ti najbolje savjetovati! Sretno!
Printable View
Ana, ako ikako možeš, riješi se kamenca čim prije! Probaj, možda uspiješ sve rješiti i prije samog postupka! Raspitaj se sa dr. koji te vodi u Klinici, on/a će ti najbolje savjetovati! Sretno!
Mice moje danas je bio ET 3 moje male bebe.. Biologica kaže da ju je strah jer su jakoooo dobre, jedna je čak 10-stanična.. Sad sam čekalica....
Što se tiče aspiracije mene je bolila... jako, taj apaurin nisam ni osjetila osim što su mi svi bili mutni, ali bolilo me je ..
Tlatincica hvala na druženju!
ZAUZETA sretno!!! Sad obje čakamo... I kao što smo se ranije dogovorile mi smo trudnice i točka.. :)
Svima ostalima šaljem puse i želim sreću, odoh i ja na odbrojavanje... :) :)
Hvala cure zvala sam dr.rekla je 7 do 10 dana od zanje tablete da treba doć,a ako ne da se opet javim...sad opet čekat,imam osječaj da nikada neču sve te pretrage završit..Zrinkič- ne znam da li je to od tableta ali tako se i ja osječam....bljakić...
jooj znate da je teško tako smo blizu a ko da ce cijelu vijecnost trajat ako to odgodimo :-( . mm je definitivno za odgodu ali... uvijek mora
ana i ja sam odgodila postupak zbog tsh i nije mi bilo lako i bila sam i tuzna i ljuta jer se to prolongiralo na 4 mjeseca dok sam terapijom ustabilila tsh,endokrinolog je rekao da ne preporuca postupak jer se moze roditi bolesno dijete,ja sam poslusala,a sad sam presretna jer sam ustabilila tsh i ostala trudna.Nemoj svijesno ulazit u nesto nedaj Boze necega lupat ces se po glavi
I ja sam ovaj put odgodila za slijedeći ciklus zbog klamidije pa znam kako se osječaš! Jake smo mi! Izdržati ćemo sve za ono malo stvorenje!
Kriistiina bravo za super mrve:-D.
Sanja ti si u postupku u 12.mjesecu;jel si jos sto hodala po hodnicima Petrove ili skroz apstiniras?
molila bih cure sa petrove da mi odgovore koliko dugo se čeka na postupak ako se prebacim sa vv u petrovoj i ako sam več prošla jedan ivf dali opet radim sve pretrage ili odmah upadam u čekalice za postupak,koliko se čeka jer ja imam 36g i zanima me svako čekanje hvala unaprijed .
Jo1974, koliko sam do sada skuzila vecina cura ceka ca 6mj sto je super u odnosu na ranije kada je bilo po 12-14.Medutim, to ti ovisi i o opterecenosti dr i nekim drugim neznanim faktorima.Rekla bih da sada upisuju za sijecanj.
i mi smo u Petrovoj -čekanje 6mj.
Jo1974 ceka se cca 6 mjeseci;mene su u jos u srpnju htjeli upisati za sijecanj,jedva od sestre dobila prosinac.Ali ovisi i o dr kojem pripadas jer njegova je zadnja;moze te naruciti i ranije.
Sto se pretraga tice,i to ti ovisi,mozda te nece nista posebno traziti,mozda samo spermiogram.Sretno:heart:
Molu, nismo te preskočili :love2:
Na 6. strani ovog foruma (post 289 i 290) baš je i Nivesa postavila isto pitanje. Odgovori su općeniti, jer svatko od nas nekako ima subjektivno mišljenje.
Jo1974, generacijo, kao što cure kažu, čeka se po 6. mjeseci, ali ima izuzetaka gdje doktori uguraju cure ranije (faktor x?). Hoće li ti trebati nova dokumentacija, to ne znam. Najbolje nazovi na 01/ 4604- 723 između 13 i 14 sati i pitaj. Onda ćeš se moći i naručiti. Najbolje odgovore daje sestra Irena :) .
Ako će trebati nova dokumentacija, pitaj možeš li donijeti kopije iz prethodne klinike u kojoj si bila. Baš i mene to zanima, jer ako traže npr. novi p&p, to znači da je to stvar administracije (ili opravdanja postojanja nekih radnih mjesta), daleko od brige za naše zdravlje.
Ako ste u mogućnosti, dođite na Petrovu kavicu, pa ćemo nadugačko i naširoko :)
I da dodam- mi smo također morali ponavljati spermiogram kad smo došli u Petrovu, onaj sa VV i SD nisu priznali.
tlatincice - hvala!
molu....mene vodi doktorica Dinka P-B.....puj,puj,puj...da ju ne ureknem. kad smo išli na inseminaciju u 7 mj, ona je bila na seminaru....tako da su se na folikulometrijama izredali svi redom...najviše me se dojmio Vrčić. mislim da to ovisi i o doktoru, i o tebi i o vašoj dijagnozi.
mimi....dobila sam u subotu....rekli su mi u Petrovoj da hoće kasnit na decapeptylu.....sad sam mirnija...nekak se osjećam lakše. u petak imam prvu folikulometriju.
nana....svakako obavi taj sistematski...bit ćeš mirnija...napomeni im da ideš u postupak, pa ako će bit potrebno...prilagodit će ti se.
[B]ana[B].....nemoj puno razmišljati....riješi žuč....neka i prođe jedan ciklus..bit češ zdravija i mirnija...nekad treba pustit stvari da jednostavno idu svojim tokom.a ovo je situacija koju nikako nemožeš....silom!!!
kristiina......želim ti svu sreću!!!! veselim se zajedno sa tobom! zašto je biologica bila zabrinuta? jer bi mogle bit trojke???
[B]nivesa...[B]jesi dobila? jesi bolje? ja jesam!...jedva čekam petak. od jučer sam na 3 gonala....malo su me ošamutili..ili me nešto smlavilo..!!!!!
jo1974.....koliko se čeka na postupak...neznam odgovor na to pitanje. mi smo došli prvi puta u Petrovu 25.02., radili smo sve moguće pretrage koje su se odvukle do početka 6 mj. 03.07. smo imali AIH. dva mjeseca smo pauzirali i eto..odma ulovili rujanski ciklus i idemo na IVF. nismo ni mogli fizički prije...ja sam radila i hsg u koprivničkoj bolnici....čekali smo ciklus da prođe.....sve traži svoje vrijeme. neznam kako je kad dođeš s nalazima iz druge bolnice...ovisi koliko su stari!!!!a i ja da sam na njihovom mjestu trežila bi sve ponovno...ako odgovaram za postupak!!!
pusek svima ostalima!!! volim vas sve!
p.s. iskreno....razmišljam da se maknem od foruma na vrijeme dok sve ne prođe!!!!! dal je vama kad tako došlo???
Zrinkič, naravno da da, sve ti mi malo jesmo malo nismo. Ako si jako sekirantna i uspoređuješ se sa svima onda bolje nemoj tražiti sličnosti po forumu, jer to zna izluditi :). Ipak bilo je situacija kad su cure bolje procjenile neke stvari od dr.ova tako da izbor je tvoj. Drago mi je da si počela sa gonalima jer to znači za 10-tak dana ti si nam trudnica :) pozz
cure,dobila sam i ja svoj novi termin-veljača. ovaj put primam tek decapeptyl od prvog dana ciklusa o onda od drugog po dvije ampule gonala. je li netko već imao ovaj protokol i je li bilo dosta jajnih stanica?
Zrinkić biologica se brine da bi se sve tri mogle uhvatiti jer su stvarno dobre... Ali ja ne brinem previše za njene riječi, idemo polako, radimo što volimo, odmaramo i mazimo stomačić ( sad je već stomačina.. - utrići.. :( )... Tebi želim svu sreću.....
Bok cure! Ja sam nova na ovom podforumu (iako vas čitam već neko vrijeme- skupljam informacije i učim). Naša priča ne traje jako dugo, odnosno novi smo u ovim vodama (nažalost).
MM je priije nekih 2 mjeseca radio s-gram u Petrovoj i dijagnoza je bila OAT. Na nalazu osim dijagnoze ništa nije pisalo niti mu je itko rekao što to znači i dao kakvu uputu što dalje. Doktorica opće prakse nas je uputila da se javimo mom ginekologu (uvijek sam išla kod jednog privatnika) koji nam je rekao neka se MM javi andrologu. U Petrovoj androloga nema, samo na VV. E sad, nama zapravo nije jasno koji su nam daljni koraci. Htjeli bi se naručiti u neku kliniku, jer nam se čini da (očito) imamo problema sa zatrudnjavanjem, ali ne znamo jel nas netko to mora uputiti (tko?), koji je redosljed, procedura... ma 1000 pitanja imamo, a ne znamo ni kome ih postaviti. :zbunj:
Zato vas cure molim, ako bi koja htjela samo mi objasniti iz vlastitog iskustva kojm redosljedom i što dalje - od kuda krenuti (može i na pp). Unaprijed hvala na odgovoru. pozz svima! :)
zrinkič još uvijek ništa kod mene.....ali bolje sam....
i da držim ti fige....:klap:
Hej cure drage...
evo i mene nakon nekog vremena...bila sam na godišnjem i nisam imala pristup net-u.
I sad kad sam napunila baterije, spremna sam za nove pobjede...heheh...kak ovo optimistično zvuči :)
Moram sad ići pročitati šta se sve izdogađalo dok me nije bilo da budem u toku...
Nego cure, jel bi mi koja od Vas htjela malo pomoći.
Ja bi sutra išla izvaditi hormone( 3 DC mi je) pa me zanima dal se oni rade tamo gdje su i spermiogrami ili negdje drugdje i da li se treba naručivati?
Zovem neki broj od labosa ali mi se pali faks tak da sam malo u neznanju!
I dal možda koja od Vas zna dal se i kolko se plaća ako nemamo dopunsko zdravstveno nego samo uputnicu od ginića?
Hvala puno, puno na svakoj informaciji i nadam se da će nam jesen napuniti naš vlakić sa puno malih bebica.
idem sad čitat unatrag dva tjedna šta ste pisale...
pusa svimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-*
Bab, znam samo da je lab jos uvijek na starom mjestu tj.u maloj zgradi iza bolnice gdje se rade i spermiogrami i da primaju od 7-9.Nisam cula da su uveli narucivanje.
Bab, ovaj broj zoveš 4604-755? Zasad ne naručuju, ali bolje provjeriti.
Da, taj broj zovem, ali nakon što 2 puta zazvoni upali se faks i mogu se slikat :(
Fala curke :-*
hvala Vam cure.
Ma na taj broj ih nemrem dobit... Ma samo me zanima kolko će mi to naplatiti da si znam uzet pare jer mi dopunsko počinje vrijediti tek od 26.9. Ne znam dal je to cca 100 kuna ili 500, pa da baš ne zazujim tamo.
Bab, da ne blebnem sad bezveze jer sam zadnje vadila lani, al to je nešto sitno kuna (možda 30-tak, više se ne sjećam), a nakon toga je došlo da smo po dijagnozi oslobođeni participacija, ne znam jel to još uvijek vrijedi.
Hvala ti Mare...onda ne moram brinuti... budem Vam sutra rekla kak je prošlo pa da i vi znate ako vam zatreba.
hvala vam puno svima na pomoći, baš ste drage :-*
Tikki, ni nas nije nitko slao, uvijek je bilo nešto taman da nitko ne spomene ništa, a o tome se do zadnjih par godina puno nije pričalo. Jednostavno te nije imao tko savjetovati, a osoba s tim problemom nisam poznavala. Ja sam jednostavno sama odlučila, nazvala 988 i tražila broj Petrove jer sam samo za tu kliniku znala. Objasnila sam koji problem ukratko imam, prespojili su me i naručila sam se kod dr. čije mi se prezime zasviđalo. Ionako mi je bilo svejedno kod koga se naručujem jer nisam znala za nijednog doktora, jedino što mi je bilo važno bilo je to da je doktorica a ne doktor. I to je to.
Tikki, pozdrav, i dobrodošla. Ja bi na tvom mjestu preskočila tog androloga i odmah otišla se naručiti u petrovu kod nekog od doktora. MM i ja smo isto tako upučivani u VV kod dr. Čolaka, izgubili dane, mjesece da bi on napisao dijagnoza AT, uputa za MPO. Ko da nisam to i sama mogla znati. Lagano ti kreni u petrovu a TM neka ide mimo toga na svoje preglede, nemojte ništa čekati. Uostalom, čujem da dr. Lučinger sa VV ide u privatnike, pitanje kak je to sada kod njih. Ja sam bila i tu i tamop i uvjeti u Petrovoj su mi puno bolji. A i imaš njihov nalaz tako da super. Napravi CB, papu i šopaj TM sa vitaminima. Nadamo se najboljem, pozdrav :)
Tako je, Snekica, i ja isto mislim, a dat ćemo Tikki i br da nemora zvati informacije :) 4604-723 od 12-14 ili 13-14 nisam sigurna :)
Tikki, krenulo je sve svojim tokom, naručivanje, pregled, operacija endometrioze, i konačno naš prvi IVF. I sad, nakon te 2 godine u iščekivanju smo našeg 6 pokušaja!
Sretno!
Zauzeta, jao, pa nisam se sjetila!:oops: Sramota!:lol:
Bravo cure,bas sam to htjela reci Tikki!!!Andrologu se moze i naknadno,treba razluciti sto vam je glavni problem,zelja i motiv.Ako cete prvo pokusavati lijeciti OAT,nema konvencionalnog nacina za to.Ako zelite bebu,OAT jeste otezavajuca okolnost ali nije smak svijeta i zene su i prirodno zatrudnjivale sa muzevom takvom dijagnozom.
Dakle,prvi korak je naruciti se kod sestara u Petrovoj( ako cete izabrati nju),dobiti termin kod nekog MPOovca i krenuti u sve sto se pokaze potrebnim...sto izabrani ili dobiveni lijecnik trazi.
Tikki nema tu mudrovanja,saznat ces sve u hodu...OAT nije strasan problem ako je sa zenom sve ok naoko.Dakle,ne znam koliko ste u vezi ili braku,ako ste pokusavali imati bebu vec duze vrijeme,kreni,nazovi ili dodji se naruciti na Odjel za humanu reprodukciju i ne gubi vrijeme..pusa
Tikki, svakako poslusaj cure i trk kod MPO-ovca, androlog ce vam samo oduzeti dragocjeno vrijeme.Dijagnoza je takva kakva je, ako nista drugo bit ce za ICSI.Sto prije dobijete termin-to bolje.
Pozdrav,
i ja sam nova pa me zanima koliko se dugo čeka na pregled.Bila sam samo jednom i sada trebam ponovno hormone vaditi 3 i 21dc. S obzirom da ću morati čekati nalaz kada mi preporučate da nazovem i naručim se na ponovni pregled.
Tikki, dobrodošla na ovaj pdf...želim ti da dobiješ čim prije termin za postupak.
Taca navijam za dobar rezultat AMH
Puse svima
Drage moje ja još uvijek čekam tu glupu m i ništa.....Sad ili me peru živci ili sam totalna banana!!
tiki nemoraš zvat jer nećeš ništa obavit telefonom,najbrže i najlakše da odeš tamo i sestre ti sve objasne.A što se plačanja tiće,ja nemam dop.osig.i nisam niti jedne kune ništa do sada platila...to je za nas besplatno.
Tikki dobrodošla,evo cure su ti sve rekle,dakle prvo u Petrovu na odjel za humanu reprodukciju i naruči se kod nekog dr.-a i pitaj tamo sestru sve što te zanima,ona će ti objasnit daljnje korake,tipa šta sve trebaš od nalaza,uputnica itd.sretnoooo:yes:.