Ma briga te, joe, za racune. Mozda ti netko srusi zgradu i izgradi malu Ikeu. Odi ipak u shopping.
Printable View
Ma briga te, joe, za racune. Mozda ti netko srusi zgradu i izgradi malu Ikeu. Odi ipak u shopping.
iz prve ruke znam da ovo nije istina, tek toliko. ako već netko ne može pojmiti tuđi aktivizam, bilo bi lijepo da ne laže i ne pljuje nešto što mu je neshvatljivo.
prejadno. kao da bi neko takvo plaćanje izbrisalo činjenicu da je centar izgrađen, da citiram ewu, "bespravno".
Oš reć da sam ja stara??? :nope:
I onda još, po krumpirić, nisam "in".
Ko kaže da ovdje nema vrijeđanja :-P
Ne znam, mene ustvari baš briga tko će kupovati u HM-u na Cvjetnom tko neće.
Ja neću jer sam u Dubrovniku :nono:
Ovo mi je jako blisko razmišljanje
I to je po meni ono što nama svima fali, to da ljudi pokažu taj svoj osobni bunt i neslaganje. Pa kad se male ruke slože...Citiraj:
ja znam da moj neodlazak u centar Cvjetno neće ništa bitno promijeniti.no barem ću sebi osobno,tim svojim malim osobnim protestom,moć objasniti da nisam i neću biti djelić uništavanja...
Ali ne, ovdje se vodi rasprava o tome kome je blistavo zdanje na Cvjetnom lijepo, a kome nije.
Kao da je to uopće bitno.
Bitno je da je sagrađeno bespravno, nije se poštivalo zakone, i na kraju su građani tako besramno prevareni da mi je upravio neshvatljivo da nekome to baš nimalo ne smeta. Jer eto, sad imaju HM.
Ne razumijem i gotovo.
I pitam se što je slijedeće što nam ne bi trebalo smetati jer bojkotom ionako ne možemo ništa promijeniti :-/
Fakat, možda nekome padne na pamet da je i zgrada HNK baš ružna, bezvezna i stara, i da bi tamo bilo bolje napraviti nešto moderno, lijepo i novo. I pokloniti građanima, štajaznam, veeeliku Ikeu :hura:
ti nisi skužila da sam ja ironična ili ja nisam skužila da si ti :lol:
nadam se drugo ahahahahha :)
Krump, ovo drugo...A sad pravac Selska cesta..na još jedno "prosvjedovanje" oko "bespravnog" podizanja cijena vrtića. Nadam se da nitko ne misli da i na to idemo bezveze :mrgreen:
A možda i dobijete po 150 kn za uzaludno prosvjedovanje :mrgreen:
Eventualno čir na želucu...Pare, nažalost, nisu dijelili...Ovaj put ih hoće uzet (mamicuim).A sve ostalo..pa..pomalo je sličilo na projekt Cvjetni..al to je neka druga tema
i ja isto
također nisam u zg-u, ali kad svratim, zaobići ću ga. neće se ništa naravno promjeniti, niti sam često u zg.u niti sam neki šopingholičar da bi HM plakao zog mene, ali zbog ovog što kaže Pčelica...
eto, nikad ne reci nikad, ali se obavezujem da će mi štrajk trajati 5 godina :mrgreen:
bilo bi dovoljno da svi bojkotiraju jednu godinu. I tako smo do sad živjeli bez tog čuda. To bi bio sjajan protest.
Meni je cvijetni oduvijek bio vašar taštine, to je i ostao. Malo mi nakaradno izgleda ta garaža ali kao nekom promatraču sa strane, uvijek mi je bio odvratan taj cijeli predio. A ne mogu vjerovat da je taj šoping centar jedina devastacija u centru, pa gle ono ruglo od hotela dubrovnik i slične građevine - meni toliko toga bode oći - počevši od garaže Tuškanac koja je ODVRATNA - ovo mi ne izlgeda uopće ništa lošije od svega toga.
Al kupovat neću nema šanse! Dovoljno mi je vidjet ko je bio na otvorenju da zabilazin u velikom luku i horvatinčičev centar, i pančof h&m a i kafenisanje na cvijetnom trg.
svaki dan naletim na neki novi moment u priči
http://www.jutarnji.hr/zasto-su-kult...teres-/938472/
Iskopala sam i ja jednu prekrasnu sliku, iz 1968. je:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
A onda su ga 1994. (čini mi se) (pre)uneredili.
Ovo je slikano kada je započelo preuređenje:
http://www.facebook.com/media/set/?s...type=1&theater
eto kako, pod parolom napretka, ljudi devastiraju lice grada, iščupaju mu dušu
sva sreća pa nas pamćenje još služi i možemo ovakve slike sačuvati u srcima
Joj, cure nikada neću prežaliti Cvjetni ni Kvatrić!
Kaj su nam to iz grada napravili :( ?
Uuuuh.
nisam dovoljno drevna da bih imala stari cvjetni u sjećanju, ali sudeći prema ovim slikama... bokte kako je danas gadan.
kvatrić uopće neću ni komentirati, gadost neviđena. cvjetni je još super prošao naspram kvatrića.
Evo nisam do sada pisala ali imala sam nekog posla u gradu i svratila do Cvjetnog da ja to vidim. Moram priznati da mi nikako nije jasno da je netko odobrio da se tako nešto sagradi na Cvjetnom. Meni je to šaka u oko, apsolutno nema nikakvog smisla, čak dapače zgrada je sama za sebe ružna a kamoli na Cvjetnom. Sjele smo ja i Jana na kamenu klupicu kod crkve i imala sam stalno osjećaj kao da me napada neko čudovište s desne strane. Užasno je 'zatvorilo' prostor i meni je to katastrofa, pogotovo kad se sjetim onog starog Cvjetnog prije onog preuređenja 90-tih.
A H&M, ušla sam da vidim o čemu svi to pričaju jer nisam nikada u njemu bila i izašla prije nego što sam ušla. Da oprostite ali ono što sam ja vidjela su obične ofucane krpe. Ne znam jeli to inače tako ili smo to mi dobili, a ljudi kupuju kao da če ga sutra zatvoriti. Meni je to na nivou New Yorkera ako ne čak i lošije.
mikka i Danka,hvala vam na ovim fotkama!:heart:
Nisam nikad vidjela cvjetni u to zlatno doba, samo u ovo "plastično", recimo da sam prvi put bila na cvjetnom 93. Ali ja mislim na ovaj cvjetni sad u zadnjih 10 godina.
I Stradun u Dubrovniku je bio genijalno mjesto prije 90ih pa čak i do negdje 95. Hrpa mladih po podu sjedalo, svirale se gitare, održavale svakakve izložbe, performansi, mrak atmosfera. A sad ti se život zgadi. Tako nekako mi je i Cvjetni sad.
a da li na cvijetnom postoji jos onaj kaslic za prituzbe gradjana na njegov izgled.
i ko se sjeca onih lampi koje su bile kao cigarete. covjece koiliko se novaca ulupalo tamo, a da bi nam na kraju bio mrzak :-(
mikka, divan mi je ovaj tvoj zadnji link!
strašno mi je ovo sve, i taj stakleni shopping "hram" i terase koje su se proširile puno previše, eto, više se ne može sjediti na kamenoj klupici kraj crkve. a i sama crkva, usred sveg ovog cirkusa, izgleda kao da joj ovdje nije mjesto. :-(
naravno da je nekim zgradama i dvorištima oko trga bila potrebna obnova, ali definitivno ne na ovaj način. ma bljak, nemam reći ništa novoga na ovo, sve ste već rekli.
nikad neću prežaliti kino Zagreb. ajde barem kino Europu još imamo.
da odgovorim na naslovno pitanje, ući ću u taj centar, tek toliko da ga vidim. ne vjerujem baš da ću redovito tamo kupovati; što se tiče H&M-a, ionako mi je zanimljiviji dječji odjel, kojeg na Cvjetnom nema.
Cvjetni trg, nažalost, "bojkotiram" već neko vrijeme jer se tamo više ne osjećam ugodno. kavu rađe popijem u atriju Arheološkog muzeja ili na Gornjem gradu.
joj, stari cvjetni :heart:
ta stara, zapuštena zgrada mogla se
savršeno urediti i uklopiti u izgled trga,
ali tko bi onda profitirao,
uostalom nakon prve obnove i kvatrića
ništa me više ne iznenađuje,
odavno se tamo ne osjećam ugodno
Razlika je u tome što su sad sve butige na Stradunu suvenirnice, uz pokoju slastičarnu.
Ali nema nikakvih drastičnih i nepopravljivih izmjena. Ni slično Cvjetnom ili Kvatriću.
Tako da i nije baš neki primjer niti je ustvari to uopće usporedivo.
I nije baš da ti se život zgadi :-|
Ide tko u HM u Arenu gdje ima za klince? Navodno danas otvara?! Kakvi su dojmovi i cijene za malce?
za dojmove ne znam, nisam bila, ali cijene su iste kao u Grazu, vidjela sam na netu ponudu u našem H&M-u
To znači da sad i mi možemo naručivati HM robu preko interneta, jel'da?
Super!
mislim da trenutno još ne može, valjda će se uskoro moći
Ne možemo. I nećemo moći još neko vrijeme.
H&M u Areni je puno ljepši meni osobno od onog na Cvjetnom. Bliže mi je i nekako mi je miliji obzirom na svu onu pompu oko Horvatinčića. Općenito mi se Centar ne sviđa, pa ću se ponovo držati Arene i CC1.
Odjeća za klince je :zaljubljen: a kako mi 'rvati volimo kupiti pošto-poto za naše klince, jelte, vjerujem da će H&M najbolje zarađivati upravo tu. Osim što ćemo klince teže raspoznavati jer će nam svi biti isto obučeni. :lol:
evo link: http://www.hm.com/hr/
:love2:
He, he, evo vas iz daleka podržava jedna patetičarka.
Ja ću sad k'o baba iz bolesti.
Kad govorite o jeftinoćei H&M-a i Zare, jesu li jeftiniji od, ne znam, MTČ-a i tih hrvatskih proizvođača (Penić tekstil i sl.?).
Stvarno me zanima.
Istina, robicu nosimo uglavnom rabljenu, ne sjećam se kad sam zadnji puta što kupila, ali kako bude starija, bit će potrebe veće.
Ne znam ima li kod nas u Portanovoj i Avenu Mallu H&M. Znam da ima C&A.
MTČ kao da od zlatnih niti rade :/