Jooooooj riječi ti se pozlatile.... : ))))
Printable View
Jooooooj riječi ti se pozlatile.... : ))))
14words čestitam...... i ja sam ranije pisala da tko može neka radije odabere doktora a ne doktoricu.... Doktorica - i to su činjenice - je neiskusna u potpomognutoj oplodnji.... i samim time će i uspješnost biti manja nego kod doktora. Nekad je doktor A. bio taj mlađi i manje iskusni liječnik i svi su išli kod iskusnijeg kolege. Ništa to nije čudno i nitko nije rekao da kod doktorice ne može biti uspjeha, samo se piše da je neiskusna a evo vidimo da je čak ruža82 koja je iskusila i doktoricu i doktora rekla da cure
odasberu doktora ili druga klinika, vjerujem da ruža82 zna zašto je to napisala pa ju molim za objašnjenje neko.... THANKS!
Evo izvinjavam se ako sam s svojim komentarom uvrijedila koga, naravno da ima uspjeha kod doktorice, ja sam samo iznjela mišljenje koje baš i nije neko. možda je bilo jutro, možda je bila ljuta, možda je bila umorna, ali i ja sam bila nakon 2 sata vožnje i strepnje hoće li biti čega ili ne. i kad sam bila na uzv samo je tražila i tražila i tiskala me po trbuhu i nešto govorila sama sebi... otišla sam iz ordinacije sva zbunjena i uplašena da ničeg nema. očekivala sam neku informaciju, a ona mi nije znala što reči. (sjetim se kad sam bila kod dr. A na pregledu i kad je ona me pred njim pregledavala i nije našla folikul od 18mm). neznam...
možda sam i ja bila ljuta pa sam u afektu napisala to što sam napisala.
sorry...
pozz, evo ja imam jako pozitivno iskustvo sa doktoricom. po potpisu vidite koliko sam na VV. ona mi je radila zadnju punkciju i transfer jer nije bilo dr. A. Punkciju je radila isto jutro kad je došla iz noćne sa dežurstva (otkako su se bolnice spojile u jednu moraju dežurati na Merkuru na ginekologiji određen broj dana mjesečno). Bilo me strah ali brzo me prošlo, bila je smirena, nije žurila, pažljiva, razgovarale smo o dva poroda koje je imala tu noć, napravila je na moj zahtjev pauzu između punkcije lijevog i desnoj jajnika :-). Na dan transfera je proučila cijeli moj karton (koji sa postupcima počinje davne 2007. god) kako bi sebi razjasnila situaciju zašto ja još nisam trudna, i predložila mi terapiju koja bi trbala pripomoći implataciji :-).
Svaka od nas je različita i svaki postupak je različit (evo ja u zadnjem primila max broj gonala do sad, 25 kom, i dobila "samo" 6 js, a do sad uvijek 20 gonala i 13-16 js. stimulaciju mi je odredio i folikumetrije radio dr. A kod kojeg sam i inaće, ali ne smatram da je zbog ovog zadnjeg on loš liječnik (premda sam ja bila jaakoo razočarana tim brojem, i kvalitetom istih ,jer ni jedna nije smrznuta kao u protekla dva stimulirana postupka8-))!
Istina doktorici treba još prakse, ali osnove je pohvatala. A što je najbitnije trudi se učiti i napredovati (proguglajte malo njeno ime, pa vam neke stvari budu jasnije). Pozz i sretno svima :-).
Cure, znate li možda da li se može izvaditi InhibinB i AMH na uputnicu u VV,ako nisi njihov pacijent (iz Osijeka sam)
moze ali se moras naručiti zovni labratorij
dim jesmo li mi skupa bile na transferu 04.07?mislim da si ti pricala da si razocarana zbog jajnih stanica da si ocekivala vise?ne znam sve mi se cini da smo zajedno bile....
ja sam bila 4.7 na FET-u
Cure, radi li doktor Alebić idući tjedan ili ga mjenja doktorica?
hvala puno :)
ma znam da nije samo ona pisala to i do sad nije ni bilo reakcije od mene. svatko ima pravo na svoje misljenje. mi smo bili jako sretni i uspjelo je od prve :) .... ali bas ovo sto si i ti izdvojila me je natjeralo da se javim ovdje ... da se savjetuje da radije idu u DRUGU KLINIKU .... pa ljudi moji, na takvu izjavu ja dobijem dojam da dr, J. mlati cure kad dodu kod nje. ...a ustvari je jako draga,susretljiva,obzirna ... a sto se znanja tice , pa sigurno nije dosla s ceste direktno u kliniku i dalo joj se da se , eto malo zabavlja,a usput mozda nesto i nauci ....
ok. to je tvoje iskustvo. moje je puno drugacije i bas zato sam imala potrebu i javiti se ovdje jer mislim da onaj savjet "mjenjajte kliniku" nije u redu i nije tocan.
bez obzira na sve,moras se slozit da nije isto moje iskustvo (a bila sam kod nje cca. 10 puta) i tvoj prvi dojam o njoj.
koliko god je svima nama za neuspjehe najlakse okriviti nekog drugog , niko od nas nema pravo pricati ruzne stvari o zeni koja savjesno i dobro radi svoj posao.
ja od prvog dana imam s njom najbolja iskustva i svakom bih ju preporucila (i nju,i doktora jer sam bila i kod njega na pregledu,i kliniku)
sretno u pokusajima.
uplašena, malo ti postovi kasne, što se bromergona tiče, ja sam ga lošije podnosila samo prvim tjedan dana dok se nisam priviknula, bilo mi je muka, imala sam grčeve u trbuhu i jaaaako tvrdu stolicu, nakon tjedan dana sve je stalo, i super sam ga podnosila, na svakom lijeku su nuspojave da se u..kaš, zato se ne obaziri previše
strašna, kod mene je i začepljen desni jajovod problem jer recimo kad sam bila na klomifenu, svaki mjesec je bila O na desnom jajniku, a taj jajovod je začepljen, želim ti da čim prije prođete tu agoniju čekanja i na jesen krenete u postupak.
eva133 ja mislim da alebić radi do 20.7. takvu sam informaciju ja dobila u četvrtak na VV, doduše, ne direktno od dr. alebića, al vjerujem da sutra on radi
beilana, hvala ti. Nadam se da će raditi i u utorak.
Laky onda smo se vidjele samo ne znam koja si sada?ja sam imala kosu svezanu u rep visoko...mostar je li tako?
Ja sam taj dan bila na punkciji :-), i da, ja sam non stop mlatila kak sam dobila malo stanica 8-) (bile su četiri epruvete materijala pa sam očekivala barem 9 js ). Na transferu sam bila u srijedu 6.7 i prvi su mi puta do sada vratili 3 mrvice :-D, ja bila presretna, tak da sam već i zaboravila na razočaranje o broju js.
Ja sam domeka i pokušavam mirovati, al me psiha ubija, jer se sad osjećam sasvim drugačije nego prošlog puta kad sam ostala trudna (pisala sam dnevnik zadnji puta pa znam sve detalje od dana transfera 8-)), no tješim se da je svaka trudnoća drugačija, a posebno ova koja bu najmanje blizanačka 8-). Pozz i sretno svima!
Dim i meni su vratili tri embrija i isto ludim dok ne docekam betu...iskreno bojim se zato sto me trbuh boli kao kad trebam dobiti i bojim se da betu necu docekati...u pocetku mi je bio nekako cudan osjecaj u trbuhu a sada samo boli kao da cu procuriti a sike ne smijem ni pipnuti koliko bole...zelim ti puno srece draga...ja isto lezim kod kuce i odmaram i samo razmisljam o simptomima zato sto uopce ne znam kakvi bi trebali biti ovo mi je prvi postupak
evo u mom "dnevniku" piše da sam 6 dnt pri jutarnjem buđenju osjetila grčeve ko pred mengu i da me pratio pritisak tak dan i sad sam prilično sigurna da je to bila implatacija, jer mi je beta 12 dnt (embriji vraćeni 2. dan) bila već lijepih 82. Betu sam vadila 5 dana ranije nek sam trebala (pred vikend), i dobro da jesam jer taj vikend su me na momente hvatali jako grčevi i da kraj sebe nisam imala pozitivnu betu mislila bih da ću svaki čas procuriti!
Joj da barem je to slucaj meni je danas 7dnt a od jucer me tako boli stomak samo neki pritisak dolje...ja trebam vadit betu 20.07 al mislim da cu 18 vadit jer cu izluditi..nadam se da ce nam biti pozitivne:))
Jesi li ti radil test prije bete?
Imaš pp hope31
dim, ja ću te samo pozdraviti, drago mi je što si opet na forumu i zaželjeti ti da je to TO ovaj put!
ivica_k imaš pp :-D
Sanda1977, hvala na pozivu i svakako pristajem...ali nadam se, iskreno, da se nećemo vidjeti i da ćeš ostati T prije toga na KBO...
dim i hope31, šaljem vam dobra vibrice...kad čitam vaše postove, ne mogu dočekati da i ja ležim s pritiskom u stomaku...i moja želja se samo produbljuje.
strašna,i ja sam bila na Hycosy (jel to različito od hsg???), ali meni se kateter zaglavio u maternici i to kod PRIVATNIKA, tako da tu nema pravila. Na početku postupka sam dobila inekciju Apaurina za smirenje, tada mi je GIN ubrizgao kontrast i napravio UZV. Ja sam tijekom cijelog postupka povraćala i jaaako me boljelo. Nakon toga mi je gin morao dati inekciju za kontrakciju maternice kako bi sama izbacila kateter...To je trajalo najmanje 2 sata, uz povraćanje. Pronašao mi je na lijevom jajniku cistu, koja je od grčenja i pukla, pa sam i za to dobila inekciju protiv bolova Voltaren. Jajovodi su prohodni, ali ništa mi nije napisao za položaj maternice??? Inače, rekli su mi da imam "zavaljenu maternicu" ili RVFI uteri i to me uvijek kopka... Ovaj postupak sam obavila u veljači o.g. i još nisam trudna prirodnim putem. E i da krvarila sam cca 5 dana nakon toga..ma užas, nadam se da me neće tražiti da ponovo kroz to prolazim.
Očito je Alebić ovaj tjedan na VV-u kad nas je naručio na kombinirani probir 13. i 14.
Dim ne mogu ti poslati pp jel ti box pun mozda?
crna ovca hvala ti na vibricama....trebat ce mi,samo da moje mrvice ostanu sa mnom
Crna ovca bit ces i ti medu cekalicama bete,ja sam dugo cekala dok sam uopce krenula u postupak vrijeme brzo proleti...samo ne gubi nadu i bit ce sve ok...
Cure rade i dr. A i dr J. (barem je tako bilo danas). neke su spominjale da doktorice nema da je na g.o. ali je došla!!
Gledam u svoj avatar i ne vjerujem, slikica anđela (koji nas je napustio 1.4. ) koji čuva svog brata/seku. Samo da postane istinit i ovaj drugi dio!
dim ispraznila sam inbox
Crna ovco...kod mene nije hvala Bogu bilo toliko problema oko HSGa, ali bilo mi je jako bolno i takodjer nebi to ponovila. Ipak ajde nesto i pozitivno u tome je da mi je nalaz ok.
E sad ja ne znam opet sta mi je slijedece..opet cu morat zvat. Zadnje smo dobili upute da povadimo neke krvne pretrage i testiranja....ja sam to obavila...MMu će nalaz bit gotov za dva dana...i ja sam trebala napravit taj vrazji HSG. s tim nalazima se trebamo opet vratit na VV. Znači opet bi trebala zvat za pregled. Samo ne znam ima li taj slijedeci pregled kakve veze s menstruacijom? Ili mogu cim sve nalaze skupim? Zna li netko?
Taj isti dan cemo dogovorit i onaj neki psihološki informativni razgovor. (To su nam predlozili da neidemo bespotrebno 2 puta u ZG ako se može u jednom)
Strašna gdje si molim te radila taj HSG rendgen, i da li se za to treba naručiti?
Ja to isto moram napraviti, a u mom gradu to ne rade, pa molim te reci gdje da zovem i pitam i da li se dugo čega.
Hvala unaprijed!
Ja sam ti HSG radila kod nas u Požegi, na bolnici. Dakle nije privatno...samo s uputnicom i bez ikakvog plaćanja. Ne znam otkud si ti? jesam ti daleko?
I btw evo mene s novostima, danas sam zvala VV da vidim šta dalje nakon što skupim sve nalaze od krvnih pretraga i hsga. Naručena sam 14.7. (dakle u četvrtak) u 10:00h kod svoje doktorice....
Još sutra moram zvat da za isti dan dogovorim i ono savjetovanje.
I da...spomenula je sestra da dodjem u četvrtak jer nakon toga doktorica ide na godišnji. (vjerovatno od 15. il više ni samam nemam pojma kad) :D
Btw mimi vidim da imamo skoro isti problem. Ja PCOS, menstruaciju uopće nemam bez tableta. MM sve ok.
14words,
najprije čestitam od srca na trudnoći!
čitala sam tvoj post u kojem si napisala:"Na dan transfera je proučila cijeli moj karton (koji sa postupcima počinje davne 2007. god) kako bi sebi razjasnila situaciju zašto ja još nisam trudna, i predložila mi terapiju koja bi trbala pripomoći implataciji . "pa sam samo htjela pitati kakvu ti je terapiju dr.predložila...naime ja sam u 04/2011 bila u postupku i ne sijećam se da mi je dr.predložio bilo kakvu terapiju...preksutra idem gore jer ovaj mjesec idem u sekundarni ICSI pa ako koja js preživi i dođe do oplodnje da znam što dalje....unaprijed veliko hvala i sretno!
I imam jedan totalni off topic..... Danas, 14 dan od pocetka zadnjeg ciklusa osjetim nevjerovatno kruljenje u crijevima..jel netko zna ima li to veze s ovulacijom?