Koliko ponuditi teti čuvalici za posao cjelodnevnog čuvanja moje pišuljice od 6 mjeseci. ne treba mi ništa raditi po stanu, samo se posvetiti čuvanju?! I imate kakvu ideju gdje je naći osim ovdje što sam dala oglas?
Hvala
Printable View
Koliko ponuditi teti čuvalici za posao cjelodnevnog čuvanja moje pišuljice od 6 mjeseci. ne treba mi ništa raditi po stanu, samo se posvetiti čuvanju?! I imate kakvu ideju gdje je naći osim ovdje što sam dala oglas?
Hvala
Evo ja sam ponudila teti čuvalici 3000kn za 7 sati dnevno bez subote i nedjelje. Iz Splita sam, ne znam kako se kreću cjene ali MM i ja smo procjenili prema našim mogućnostima i poslu koji će obavljati da idemo na tu satnicu i cjenu. Nema čišćenja, kuhanja i tih stvari, isključivo čuvanje, uz kuhanje i miksanje za malecku (od 8 mjeseci).
Čekamo tetin odgovor...
Thanx!!!
Za sada sam u pregovorima sa jednom super tetom ovako na prvu, pa i ja javim ako mogu kome pomoći! Držite fige! :-)))
Još jedno slično pitanje:kad se vratim na posao trebala bih tetu koja bi malog čuvala 10h dnevno,uglavnom 1xtjedno kad radim dnevnu(to bi bilo nekih 6-7 dana mjesečno).
Jer ako bih plaćala 30kn/h,cifra je ogromna i tada mi je opcija privatnih jaslica puno jači izbor.
mislim da se može naći studentica koja bi čuvala i za 25 kn po satu (tako sam čula) no na tebi je da izabereš.
mi imamo čuvalicu tj tetu koja mi vodi kućanstvo kad su klinci u vrtiću, 4 sata dnevno od pon do petka, super je, i plaćam joj 2000 kn.:-)
Vidim da su svi postovi stari, gledala sam kako to da su cijene tako niske!
Koliko sada plaćate tete čuvalice, i što sve rade osim čuvanja kikića?
Ja poznam jednu čuvalicu, osim čuvanja i podizanja dijeteta iz vrtića ponekad skuha i počisti, ali mama je često uz nju doma. Plaća joj je 3500kn...
Po satu oko 35kn.
mi smo svoje kandidate pitali koliko traže, ali smo imali dogovorenu cifru iznad koje ne idemo. mi nismo u zg pa su kod nas te cifre puuuno manje. mi plaćamo odgajateljicu (po struci) 15 kn po satu (sama je odredila cijenu). radi 4-6 sati dnevno. dogovor je bio 3-4 dana u tjednu (ostalo preuzimaju bake) ali zbog spleta okolnosti cura 2 mj nije imala slobodan dan.
sad kad čitam koliko vi plaćate, čisto mi neugodno što sam ja nju danas platila 1500kn za 4tj.
osim čuvanja priprema obroke djetetu (što joj mi maksimalno pojednostavnimo), opere suđe iz kojeg je dijete jelo(iako to od nje ne očekujemo), pospremi igračke.
poč. mjeseca joj kupim bon za mob. stalno je nudim ručkom ali ona neće ništa jesti.
moja šogorica ima dogovor sa curom- 5 dana u tjednu, od 7-15 sati, po 30kn sat, plača ju tjedno, ako ju treba vikendom, onda joj plača 250kn, s tim da je dijete vikendom kod tete, i spava kod nje, tako da oni nemaju brigu, ona ga vrati doma između 10-12, ali treba uzeti u obzir da ona ima dobra primanja...
Ako se radi o svakodnevnom cuvanju onda je uo icajena fiksna cijena za mjesec a ne na sat, sto ispadne povoljnije za roditelje. Mi nasu placamo 3500, cijenu smo mi odredili nakon sto smo se raspitali. Godisnji ima placen jer drugih prihoda nema - to smo utvrdili na pocetku pa sad nema nedoumica. Prezadovoljni smo s curom, zato nam i nije zao ni kune. Za vecernje cuvanje upravo trazimo nekog, to bi islo po satu, ponudit cemo 35 kuna...
Zaboravila sam napisat, brine samo o djetetu, skuha njoj i sebi a cesto vec ja skuham dan ranije, posprema samo djecju sobu i njihovo sudje, ponekad zamolim da mi kupi kruh ili nekaj na placu ako usfali (za moje novce naravno). Isprazni kos s pelenama, pazi da je djecji ormar uredan i tako, sve vezano za dijete.
Mi našu tetu plačamo 100 kn po danu, za 4 h. čuvanja. Nikada nije radila ništa drugo osim igrala se s I, a i mi smo htjeli da kad je s njim da mu se u potpunosti posveti. Prvih par mjeseci je ona isključivo dolazila kod nas, a otkad su se sprijateljili idu svugdje zajedno-na plac, kazalište, zajedno sade u njenom vrtu......Njih dvoje se baš vole i s njene strane novac nikada nije bio presudan, a ja bi, da mogu, plaćala joj 3 plače i stalno nosila darove. Doduše, mi smo imali veliku sreću jer smo pronašli tetu koja je financijski stituirana i odlučila se za čuvanje zbog viška energije i mašte, te manjka drugog posla i unučadi. Mislim da bi teško netko od naših davanja (max 2000kn/mj) preživio cijeli mjesec, i usput zračio pozitivnom energijom.
Ja sam u Dalmaciji.. koliko bi vi dali za cuvanje 4 sata dnevno sa obzirom da ste u kuci s njom? Meni trece dijete samo sto nije doslo i trazim nekoga da bude u kuci s menom da pomogne sa starije dvoje.. a ponekad peglanje i lagano pospremanje.
Ima li tko iskustva s cijenama za dovođenje i odvođenje djeteta iz vrtića doma, bez ikakvih drugih usluga? Razmišljamo trenutno o toj opciji za par mjeseci.
Teta mi trazi 40 kn za po satu za 3-4 sata dnevno, to je za kuhanje rucka i cuvanje bebe i svog posla koji uz bebu ide. Jeli to previse, da trazim dalje? Po preporuci je, voli kuhati i moze joj se ostaviti dijete.
111nova, i sama sam na sto muka jer me ubrzo očekuju ulazak u iste vode...
Ja mislim da je to ipak previše i ako možeš i imaš vremena, traži dalje... Kad podijelim svoju plaću s brojem sati, neugodno se iznenadim iako nema toga što ne bih napravila za svoje cure. Ipak, u zemlji u kojoj vlada tolika nezaposlenost i besparica, očito se mnogima niti ne radi, tj. drže se one stare - neću se ustati iz kreveta za manje od xxx iznosa.
Sretno i tebi i ostalim curama (i meni :-) u pronalaženju teta.
meni se cini da su se te tete cuvalice malo razmahale s ocekivanjima, opčenito kad gledam, citam i slusam uokolo
ja ne vidim u cemu je problem.Ako je 40 kn previse treba pronaci drugu tetu.Mislim da je besredmetno raspravljati dali je to puno ili malo.Svatko moze platiti prema svojim mogucnostima.Osobno smatram da 40 kn po satu nije puno , naravno ako sam u mogucnosti toliko platiti i ako teta radi posao kako treba.
U krajnjoj liniji radi se o vlastitom djetetu pa sada.....
pa to ispadne 6400kn mjesečno ako računaš 8h dnevno puta 20 radnih dana!
to je više nego što ja mjesečno zaradim!! :/
pa satnica se obračunava za povremeno čuvanje, ne za stalno i svakodnevno
tu se dogovara plaća
da, ali onda nije 6400 kuna
niti 8 sati dnevno kako si gore napisala
drugačija je satnica za jedan sat dnevno/tjedno...
tri sata
osam sati...
mi smo za 8 sati dnevno, pet dana u tjednu, plaćali cca 15 kuna na sat (3500 kuna mjesečno)
ja sam za 3-4 sata svaki dan osim vikenda placala 1500 na mjesec.
inace ta zena trazi isto 40kn/h.
ako je povremeno cuvanje onda se racuna po satu, i moze biti 40 kn/h. ali ovako svaki dan fiksno pola radnog vremena mi se racunanje po toj cijeni cini malo previse. to su razlicite kategorije i ne mogu cijene po satu u oba slučaja biti jednake.
ja se slažem da je to njezino previše, ali sigurna sam da joj satnica ne bi bila 40 kuna i da radi 8 sati dnevno
samo to govorim
tako da tebe koja tražiš čuvalicu 5/7, 8/24 ne bi došlo 6400 kuna
to je cijena na koju nitko ne bi trebao pristati
btw. mi smo svoju cuvalicu placali 40kn po satu kad je cuvala niku 1x tjedno po 3-4h
meni ti se isto čini puno previše za svakodnevno čuvanje od 4 sata 40 kuna.
za 4,5 sata mi svoju tetu plaćamo 1500 kuna (ali nema kuhanja ni pospremanja), dođe u pola 8 i ode u 12, GO plaćen
cure, dali u te vase cijene se uracunaju putni troskovi ili to dodatno dajete?
Imali smo studenticu koja se igrala s djetetom za 25 kn/h, dva dana u tjednu na 4 sata + subota 9-13 (isključivo kad sam ja na faksu). Kažem igrala jer je nije hranila, presvlačila niti ništa, to je radi mm. Pozvali smo je da ide s nama na put da nam pomogne oko djece (obuci jaknu, nahrani mlađu, u smislu usitni joj hranu pa ona sam jede i tako). Dnevnica 150 kn + plaćen smještaj u hotelu i svi sadržaji koje je mogla koristiti tijekom dana. Tijekom jutra mi je trebala na doručku pol sata, u vrijeme ručka pol sata i tijekom dana je bila slobodna, no navečer kad djeca zaspu sam tražila da sjedi kraj njih i čita nešto (bez tv-a) da bi mm i ja mogli prošetati. Djevojka se nije snašla, pa je odustala, rekla je da je to previše iscrpljuje. Pitala sam je, naravno je li nezadovoljna novcem, ali je to negirala.
Je li to loš omjer? Jesam li ja u krivu?Tražim dadilju opet, ali iako je kriza imam dojam da se ljudima baš ne radi. Vjerujem da nudim dobre uvjete a otvoreni smo za pregovore. Možda sam pogriješila što sam gore spomenutu dadilju prilično štedila. Pa bi ja hranila dijete, dodavala i sve ono što sam rekla unaprijed da se od nje očekuje, a cura je fino, mirno s dvije ruke jela svoj ručak kao da je ona na odmoru ( a ne ja)
111nova, mi za povremeno večernje čuvanje plaćamo 40kn/h. Za pola radnog vremena, svaki dan, mislim da je u redu ponuditi fiksnu mjesečnu plaću, a ne na sat, i to možda malo više od pola iznosa koliko biste bili spremni platiti mjesečno za puno radno vrijeme. 40kn/h koliko je tražila ta čuvalica ispada mjesečno oko 2500 kuna, a realnije bi (barem za Zg, koliko znam) bilo oko 2000 kuna.
mama_jos_malo, ja vjerujem da se curi možda nije radilo, mnogi zamišljaju da je čuvanje djece lagano pa se iznenade. Pa čak i samo igranje 4 sata par puta tjedno, i još ako im nije nužda (financijski)... Inače meni se 25kn/h za Zg čini možda malo, ne znam, možete probati sa 30. I obavezno unaprijed utvrditi pravila i obveze jednih i drugih. Meni je to isto na početku bilo malo neugodno ali još je neugodnije ako na početku ne kažeš pa onda svako malo moraš imati neke primjedbe. Ja sam naučila s našom prvom sittericom, pa sam s drugom odmah postavila pravila i prije nego što smo se dogovorile za posao, da vidim i odgovaraju li naša pravila njoj.
riba26 mi ne plaćamo posebno putne troškove. Ali dajemo plaćeni GO.
Cijenu sata je sama cura postavila jer se konzultirala s curama iz ekipe koje rade isto u drugim obiteljima. Ja sam mislila 35, al kad je rekla 25 sam rekla da je ok, s tim da sam joj mislila prije Uskrsa povisiti satnicu.
ja mislim kako naše dadilje još nisu spremne na taj zapadnjački sistem.
sve one, mahom, su naučile biti sa djecom dok roditelja nema, pa kada su roditelji prisutni, malo se "pogube".
vjerojatno misle "ako je mama tu, što ću im ja".
možda da unaprijed objasniš ovako kako si nama napisala, da joj preciziraš svoja očekivanja (pogotovo ovo o tvojem odmoru)
Ja sam joj sve unaprijed rekla. Pripremila sam joj pelenu npr. da presvuče, ali je zaboravila pa se ispričavala. Fućkam ja ispriku kad je guza crvena. Mi smo platnenaši, ali kad nemam uvjete kao u hotelu onda koristimo jednokratne, pa je dijete naviklo na svoje ugodne pelene i odmah odreagira. Iz tog razloga sam naglasila da je bolje mjenjati svakih sat vremena pa i čistu (ja ne znam procjeniti te jednokratne) nego da pocrveni. Osim toga, nije ni bila u poziciji svaki sat mjenjati. Rekla sam da želim za vrijeme ručka jesti u miru i da će naravno i ona moći u miru pojesti i da će je se čekati.
Ja sam kao cura isti posao radila u jednoj njemačkoj obitelji. To je bila druga priča. Djecu sam pakirala, planirala za putovanje koje igračke i knjige ponijeti itd. (i imala sam 19 i nisam bila obučena, ali savjesna da), hranila, uspavljivala, animirala. To njoj nisu bile obveze. Svoju djecu sama uspavljujem. Ipak rekla je da je mislila da je s djecom kikiriki posao, pa se iznenadila.