ZKL
Printable View
ZKL
ah soCitiraj:
mirje prvotno napisa
čokolada je napisala ZKM pa me zbunila
sorry, ZKL, naravno.
Čarobna frula je sjajna: ja sam uživala u potpunosti! Moje dijete nešto manje (gledali čim se pojavila)...
Čarobna frula u ZKL je izvrsna predstava! Radnja je prilagođena djeci (izbačeni su oni teški dijelovi sadržaja, masonska simbolika i dva pokušaja samoubojstva), a opet se vidi da je to radio netko tko dobro kuži Mozarta, jer su sve prilagodbe rađene s mjerom, duhovito, a opet u odgovarajućem stilu. Predstava je za svaku preporuku!
Jedino, hm... na samom početku ima zmaj, i to uvjerljivo strašan zmaj, s dvije glave :mrgreen: pa ako je neko dijete plašljivije, onda razmislite kako će to prihvatiti (mi smo bili na granici da se poberemo iz kazališta, ali ipak je uspio prevladati strah - tada je imao 3,5 godine).
Dobro je da si spomenula zmaja. Čarobna frula je jedina predstava s koje sam s jednim djetetom izašla. Sada više ne znam koliko je K. imala godina (3 ili manje) sjedili smu prvom redu i morali smo izaći. F. je ostao.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Kad god se namjeračim nekamo sama s A. - razboli se! :(
Nama u Dubrovniku zaista nedostaje kazališni program primjeren djeci...baš sam nevjerojatno tužna što Nila ne može iskusiti te čari...čari "igre" i "priče" u "živo"!!!
Jedni izbor nam ostaje epidaurus festival (u Cavtatu) koji uspije imati čak jednu predstavu za djecu "gladnu" zabave... :cry: ...a i meni nedostaje...
Zato vi imate prek' ljeta "ljetne igre"... onda smo mi ostali ljubomorni...
šta vam ni ne dolaze putujuća kazališta u vrtiće?Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Citiraj:
ivy prvotno napisa
:lol:
Forka...ljetne igre su već godinama iste i nemaju program prilagođen djeci...zaista nemate na što biti ljubomorni... :/
:*
abonjeko, drago mi je da sam te nasmijala :mrgreen:
al sad je pitanje zašto vam ne dođu putujuće kazališta, pa oni gostuju po cijeloj Hrvatskoj :?
Možda i dolaze u državne vrtiće (iako mi je ta informacija potpuno nova, poznanice mi se nisu "pohvalile" gostujućim kazalištem)...mi smo, zbog prehrane, u privatnome...Citiraj:
ivy prvotno napisa
ivy...svi zaboravljaju da je Dubrovnik jedno "slijepo crijevo"...zemljopisno smo udaljeni od središta zbivanja i na neki način odcijepljeni dvjema granicama (Neum)...ništa se ovdje ne događa... :x ..a usta puna dubrovačke kulturne hvale...ni samoj mi nije jasno zašto se više ne ulaže u kulturu... :(
a čuj, to ti sve ovisi o pojedincima na položajima...ima u Hrvatskoj sela koja su se i kulturno i turistički i ovako i onako razvila jer im se dogodio sposoban čovjek na pravom mjestuCitiraj:
abonjeko prvotno napisa
Good point! :yes:Citiraj:
ivy prvotno napisa
Šteta što nisam ranije saznala, sad sam toliko umorna da nema šanse da negdje idem navečer.
Je li netko bio na njihovim predstavama? Za koju su dob?
Pišu da ima još jedna predstava 07.04.09., utorak, ali u 10.00 (!)
Ja sam gledala njihovog Kraljevića i prosjaka ali nije za malu djecu!Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Mislim, školska dob definitivno.
i mi smo gledali pretprošle godine Kraljevića i prosjaka i to u Pićanu u sklopu Legend festa :)
Sorry, malo sam gledala, ali nigdje nisam pronašla da se pričalo u Čokoladi u Trešnji.
Jel predstava za preporučiti? Piše da je za djecu od 3+.
Hvala... :)
Zar ne piše da te predstave "Oblak" i "Kotač" izvode samo u vrtićkom prostoru???Citiraj:
gitulja prvotno napisa
Tako je bilo prije, od ove godine izvode se i u kazalištu.Citiraj:
kokolina2 prvotno napisa
bilo je i prosle godine oblaka i kotaca u kazalistu, ali ne toliko cesto. ove godine je valjda svaku subotu za gradanstvo. preporucam obje predstave, dorianu su se jako svidale, iako tada jos nije imao ni 2 godine :)
Baš sam htjela pitati jel to skorodvogodišnjak može gledat a da mu bude zanimljivo :mrgreen:Citiraj:
meda prvotno napisa
Zna li netko cijenu?
I jel netko to gledao u vrtiću? Mislim, može li se to onda dogovoriti s vrtićem/tetama/malom scenom pa da kikaći gledaju na "domaćem terenu"?
Nitko nije gledao Čokoladu? :?Citiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
25 kn po osobi s tim da klinci moraju obavezno imati kartu.Citiraj:
kokolina2 prvotno napisa
mi gledali Čokoladu..ok je :) , bila nam je zanimljivija od Slavuja koji je na kineskom :mrgreen:Citiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
Mi imamo turneju ovih dana po kazalištima.
Odgledali smo Priču o oblaku, jako nam se svidjela, Crvenkapica tak tak, Miffy po drugi put, sutra idemo na Reumatični kišobran, a u iduća dva tjedna nas čeka Ti i ja mali medo i Priča o kotaču.
Kakva je predstava u ZKL - Tri praščića, moje su cure 2 i 3 godine?
Uskoro stiže Pčelice Maja u Žar Pticu.
WOW!Citiraj:
Happy prvotno napisa
Koja kulturološka injekcija!
Mi dugo nismo bili :oops: Idem malo prosurfati i vidjeti što ima ovih dana.
Dobra je! Pjevna, dinamična, smiješni vuk ... baš za takovu dob :)Citiraj:
Happy prvotno napisa
Mi gledali Tri praščića u ZKL i super nam je bilo, mali nije cijelu predstavu trepnuo.
Nadam se da će se i vama svidjeti :)
Jal netko možda gledao isto u ZKL "Sedam kozlića" ili "Crvenkapicu,ali da nema vuka" ?
Moj mali je opčinjen vukom i vodila bi ga na Crvenkapicu, ali kaj fakat u njoj nema vuka ili se samo tako zove predstava?
U "kozilićima" ti je vučina ipak malo glasnija i bahatija :mrgreen:
samo za klince s dobrim živcima :)
Gledali mi Crvenkapicu, meni se baš nije svidjela, malo je dosadna, fali života.
Ali zato smo danas odgledali Reumatični kišobran i 45 min. je prošlo za čas. Veselo, raspjevano i šareno!
Znači tri prasenceta su ok, idemo se i za to predbilježiti :)
Nema vuka, nego neki dedek obučen u klauna glumi vuka.
i mi gledali Reumatični kišobran..prva nam predstava (dječja) :)
45 min proletilo...poslje vikao "opet dođi kišobran"
21.03 nadam se idemo na Kotač :)
Reumatični kišobran? Gdje to igra?
I mi idemo na kotač 21.03.
Žar Ptica.
Ali sad je došla nova predstava (pčelica Maja) pa ne znam da li bude uskoro na repertoaru.
Mi smo gledali kotac,prascice,Miffy,cokolada,prica o oblaku,gospodjica necu,loptica hopsica i jos dosta toga...
Obozavamo kazaliste.
Evo još jednih Reumatičara od jučer. Još da nije bilo iza nas 3 curice sa šuškavim vrećicama punim smokija :evil: :evil: (ovo ide naravno roditelje), više bih uživala, ali Jani nije smetalo.
Na pitanja su više-manje svi odgovorili kako bih i ja pa neću ponavljati. Tri praščića i Ti i ja, mali medo su meni najljepše predstave. Općenito, sviđa mi se Žar ptica jer ima najveselije i najdinamičnije predstave. Šteta što su samo nedjeljom.
Od dosadnijih ta Crvenkapica bez vuka, i Nećko Svojeglavećko.