probala sam i lan tuckat, ali slabo ide
Printable View
probala sam i lan tuckat, ali slabo ide
ja lan meljem sa štapnim.
dosta se brzo zagrije, ali 10 dkg može samljeti komadu.
večera - sarma (mamina :))
doručak - kajgana sa slavonskom kobasom + 2 žlice vrhnja
ručak - juneći gulaš + zobene lepinjice by LIMA + cikla
večera- domaći kravlji sir, malo kobase :) i pečena paprika sa bijelim lukom
doručak - kruhić sa maslacem
ručak (se kuha) - pileća juha bez rezanaca, povrće sa piletinom i zelena salata
doručak - šejk banana, šumsko, limun, kefir, slatko vrhnje, mlijeko, med
ručak - juneći gulaš od jučer + salata rajčica, paprika, luk, sezam, suncokret, lan, bučine
Jučer:
D - kajgana na maslu; kava s vrhnjem
R - pileća juha, pečeno pile na soli, prilog - prokulice i rezanci od tikvice preliveni s malo umaka od pečenja
V - malo piletine od ručka, sir, maslac, masline, kefir
Mislila sam da nikad neću uspjeti dobro ispeći pile u pećnici dok nisam naišla na ovaj recept. A trud minimalan, samo se stavi u pećnicu i ne dira cca 1,5 sat! Ovisi koliko je pile.
Danas:
D - svježi sir s vrhnjem, malo mrvica od čvaraka, lanom i suncokretovim sjemenkama; kava s vrhnjem
R - juha i piletina od jučer, tikvica i mrkva prodinstane na maslacu i maslinovom ulju (+ češnjak i peršin pred kraj); desert - šaka smrznutog šumskog voća i žlica vrhnja
doručak i sir i rhnje sa koprom i malo šunke, ručak tikvice i ostatak jučerašnje vratine.
Nego pommozite za koji dan mi dolazi društvance na druženje i klopicu. Što se tiče slanog to imam ideja narezano, sirevi, namazi, lchf pogačice ili nešto slično. No kolači me ubiju, mogu preživjeti na bez kruha ali kad vidim kolače gotova sam.
napravi lchf kolače za sebe; kokos kuglice su navodno jako fine (ja nisam probala), a možeš i za sve; meni je cheesecake genijalan (opet sam danas radila :mrgreen: )
možeš kombinirati bilo koje slastice sa sirom, mileramom, orašastim voćem, šumskim, tamnom čoksom, sl.vrhnjem...može se mnogo toga finog napraviti :)
Ja sam danas doruckovala kajganu sa sirom i kavu s mlijekom i steviom. Ručak i večera kiseli kupus i kobase.
Nego, bila sam u Gardenu u nabavku za bebu, i ugledala avokado. Pa sam kupila samo jednog jer je kila preko 60kn :mrgreen:. Kaj je tak svugdje??!
koliko je ispala cijena jednog?
ja ih plaćam od 8-14 kn po komadu, ovisno o veličini. većinom su po 12 kn veličine kruške. to mi bude za 3x šejk kad radim pa mi nije previše :)
Ma nije mi problem ako je to cijena. A očito nije puno jeftinije ni drugdje, račun naravno nemam :gaah:. Jedino ne bih htjela da me neko ženi s organskim kao recimo s bebinim jabukama od 27kn :lol:
Inače, ja pijem šejk samo sa šumskim voćem, bez meda, i mogu to, meni je OK.
ne, avokado je skup uvijek
meni je šejk doručak koji mora držati do ručka u 4-5 pa ga radim jaaako sitog i onda si dam oduška :D
večera - cheesecake
doručak - šejk jabuka, mrkva, šumsko, kefir, slatko vrhnje, mlijeko, med
ručak - juha od junetine i vjerojatno jaja s kobasom (prazan frižider, a do dućana ne mogu)
tijekom dana - cheesecake
joj kavofob da si bliže naletila bi na taj cheesecake.
ja sam za doručak maznila jabuku i kefir, baš mi je nedostajala jabuka(mojim crijevima isto).
Ručak perkelt od gljiva.
Večera, tko zna...
danas sam se počastila modlom za praline pa ću krenit u isprobavanje, danas kokos kugle u formi praline :)
To ti je nešto zapravo gulaš, klasika luk, meso, paprika i rajčica.
Moja baka mađarica je pravila gulaš od crvenog mesa, a perad, riba i gljive na perkelt.
išla sam pogledati i na coolinariku. prvi put sam čula ovaj naziv :)
Imam početničko pitanje, jel smijem fruktozu koristiti?
Nemam stevije i nikako ne mogu doći do nje, a zapela sam za jedan pahuljasti kolač. I jel bi mogla pojačati kokos umjesto brašna?
http://jubistacha.blogspot.com/2012/...s-i-badem.html
Kosjenka, ne smiješ fruktozu.
Žao mi je.
joj, super recept, radim idući tjedan :mrgreen:
Kosjenka, zašto ne možeš do stevije? jel hitan kolač ili?
brašno najbolje zamijeniti zobenim posijama
Ja imam u gradu billu, lidl i mali konzum. Gdje kupujete steviju?
Pravit ću kokos kuglice i muffine od jaja i čokolade, možda s kojim lješnjakom .
ja sam kupila u bio&bio, mislim da sam na nekom sajtu vidjela da se može online naručiti
mogu ti i ja kupiti i poštom poslati
hvalana ponudi.
Za vikend bi trebal u OS pa ću pogledati, ako ne nađem javim se.
Jučer:
kava+komadić špeka s bio jogurtom+bolonjez s tikvicama( prokuhanim da budu kao špagete ali sam ih prekuhala pa dobila kašicu)
i macaron za većeru ( domaći)
Danas imam za užinu malo domaće kobase i zrnati sir..poslje ne znam
nema, baš sam danas gledala. No to ne znači da je nema u drugim Billama.
danas za doručak kefir i neko voće, ručak pileća juhica, dinstani kelj i neko meso.
Cure koje radite doma kefir, s kojim mlijekom ga radite?
Friškim i što masnijim, ja preferiram Veroniku.
Ja ne radim kefir. Kiselim domaće mlijeko kupljeno na placu
kefir radim s veronikinim ako imam, ako ne, sa z'bregov svježim
doručak - grejp, čaj kamilica s limunom, kefir
neko vrijeme moram prestati sa šejkovima jer sam zaradila upalu bronha
ručak - pečena teleća vratina + tikvice još ne znam na koji način, vidjet ćemo što coolinarika ima za reći ;)
Ima li u Veronike aflatoksina :mrgreen:?! Zezam se.
Danas:
D- tunjevina, majoneza, mileram
užina malo badema
R-varivo od kelja sa zaobilaženjem krumpira
V- mislim si ispeći bundeve pa sa crvenim radičem
Popodne ako me uhvati glad ću dukatos sa chia sjemenkama
hahaha, mislim da nemaju dosta love za alfatoksine...rezervirani su za mlijeko megalomana :mrgreen:
ma svugdje ima nešto, ne da mi se ni misliti. majkemi, da nisam toliko lijena kupila bih si jednu kozicu...možda i budem, ozbiljno razmišljam o tome!
što je to? prvi put čujem
Za Dukatos ili za chia?
Dukatos je relativno novi (dukatov :mrgreen:) grčki jogurt, onako gust, mljac! A chia sjemenke su ti, evo npr:
Ma svega, čudo prirode, uguglaj :-)!Citiraj:
Chia sjemenke su bogate masnim kiselinama (posebice omega-3), proteinima i vlaknima. Na sebe vežu vodu, te se konzumiraju (prethodno natopljene) kako bi hidrirale tijelo, pomogle u probavi i poboljšale apsorpciju hranjivih tvari u crijevima. Chia sjemenke daju osjećaj sitosti, imaju nizak glikemijski indeks te pomažu sportašima u regeneraciji mišića.
Chia po količini vitamina i minerala premašuje mnoge druge poznate izvore hranjivih tvari: sadrži dvostruko više proteina nego bilo koje druge sjemenke ili zrna, dvostruko više kalija nego banane, tri puta više antioksidansa od bobičastog voća, pet puta više kalcija od mlijeka i tri puta više željeza nego špinat! One također sadrže i mnoge druge vitamine i minerale: magnezij, fosfor, kalcij, cink, mangan, vitamine A, D, K i E i vitamine B-skupine, s izuzetkom B12.
Ja sam sinoć pravila energetske pločice :-)
Ovako:
Štapnim mikserom sam smiksala očišćeni kikiriki i rastopljeni maslac u kremu da se dobije maslac od kikirikija.
Na tavi sam malo propekla sjemenke suncokreta, lana, sezama, mljevene bademe i malo zobenih posija.
Sve zajedno sam izmiješala. Ako se doda malo meda bude puuuno finiji i okus i tekstura (manje se mrvi), pa tko jede med može ga staviti. Može i komadića gorke čokolade :mljac: (ja nisam ali sam malo naribala odozgo).
Istresla sam u plitku četvrtastu posudu na koju sam stavila pek papir. Dobro sam pritisnula, izrezala prutiće i stavila u hladnjak da se stinu.
Kombinacija ima more!
P.S. Ide li u LCHF sirup od agave?
LIMA, super recept, treba mi nešto tako da me digne iz mrtvih...
mislim da agavin sirup može u lchf prehranu;
"Sladak, a ne diže nivo šećera u krvi
Zbog svojeg niskog glikemijskog indeksa, agavin sirup gotovo nimalo ne utječe na razinu šećera u krvi.
Stoga je idealan za dijabetičare i ljude preosjetljive na šećer.
Glikemijski indeks je mjera koja nam pokazuje kojom brzinom i intenzitetom se povisuje razina glukoze u krvi nakon konzumiranja određene hrane.
Usporedbe radi, glikemijski indeks agavinog sirupa je 27, meda 83, a bijelog šećera 137.
No, niži glikemijski indeks ne znači i manju slatkoću: agava je 1,4 do 1,6 puta slađa od običnog šećera, te je i kaloričnija od glukoze."
http://www.alternativa-za-vas.com/in...il/agava-sirup
Mislim da su kod agavinog sirupa problem pesticidi. Ima po netu, ne mogu sad tražiti.
A što se tiče današnjeg ručka, danas je prava gozba: kuhani buncek i dinstano kiselo zelje.
doručak - ostaci pečene teletine + kuhano jaje + šalica kefira + grejp
ručak - šnicle od mljevenog purećeg + zapečeni patlidžan + cikla
aj daj link na taj recept, meni jogurt ispadne sluzav :/