:heart:
Printable View
:heart:
Ja sam na kraju juce zavrsila na hitnoj. Kazu da je refluks ali da sam mozda dobila i gastritis ali kako sam juce bila grozno nisu nista htjeli testirati vise. Ako nebude bolje do sutra rekli su da bi me ostavili i u bolnici da naprave pretrage da nije mozda bakterija H pilory ali iako je, nju memogu lijeciti dok ne rodim jel se lijeci sa 4 vrste antibiotika istivremeno. Primila sam 3 boce infuzije i dali su mi za doma pantoprazol, primperan i alucol gel. Danas je dosta bolje , povracanje je stalo, mucnine nemam , ostala je jos samo blaga kiselina u ustima za koju se takodje nadam da ce nestati uskoro. U svemu tome opet mi je moja bebica na UZV izmamila osmijeh toliko se vrtila i okretala da je doktorica jedva uspjela joj sve pregledati :-)
i nasa beba je mjerama starija tjedan dana. Dr me 3 puta pitala kad je bila ZM i smijali smo se s obzirom da znamo skoro u sat kad je zacet. al geni su kameni pa nista nas ne iznenadjuje.... Na uzv sam se rastopila na ramena i lopatice :zaljubljen: i nozice i rucice slatke... A tek trbuscic :heart:
Krtice objasnila ti je maca, to su ligamenti. Meni je rekla dr ako bol prestane kad promjenim polozaj, onda nema brige.
Ja imam odvratan iscjedak. Dr mi ga je doslovno izvukla van. FUJ!!! Kaze da odgovara gljivicama ( pa nisam ih imala 150god) i da koristim Plymicol vag 7 dana. Pa od ceg gljivice?!? Prosli tjedan kad sam bila na izvanrednom pregledu nije nista bilo, normalan iscjedak bio. Uk mi sterilna, CRP 2. Jedino sam anemicna
I ja sam MPO trudnica i beba mi je naprednija za tjedan dana
Vaki sto se brines meni to drago da je naprednija ( naprednija ili starija isto je)
I ja u muž smo visoki očito genetski ali opet muž je rodjen sa 2900 gr a ja 3500gr
A moja beba ako ovako nastavi bit ce na termin preko 3600
Meni bitno samo da ne zaostaje to je problem s obzirom da sam u31 tj i dobila sam samo 4 kg , a ono moja beba je na uzv za 32tj
Moja beba očito voli papati iako mama ne
Ja sam jučer bila na UZV sa punih 14tt,beba veča za 4dana, tt 93gr.,dr. kaže da neznamo kad je začeta reko bih da je trudnoća starija za tjedan dana,onda sam se dala u razmišljanje po pitanju genetike sa svih strana samo ja i moja mama i prabaka smo bile male ženice do 163cm ostali svi dvometraši i stokilaši.
divno, divno, čestitam svima!
cure drage, i ovdje hvala na čestitkama :)
evo da mi sad kreće treći porod, ja bih se opet pitala je li to - TO. Sto poroda, sto priča očito. Uglavnom, kod nas je prošlo poprilično dobro (ja uvijek vidim prostora za napredak), tako da vam svima to mogu poželjeti :)
Napišem neki osvrt na porod i rodilište ovih dana.
Svim trudnicama želim sretno dalje :heart:
Hvala vam! Ma ne znam zašto brinem, nisam prije bila takva, a sad skačem na svaku sitnicu... :-*
Mi danas bili na kontroli i decko je ovaj put :)
Ja sam isto mpo trudnica i 18+3 tt a uzv pokazuje 19+1
Dobila sam samo 1 kg iako trbuh ogroman pa izgledam i vise trudna no sto jesam, al imam viska zaliha :)
Curicu sam bila rodila sa 2900 i 49 cm a sad je veca od svih skoro za glavu svoje generacije
Meni je beba iz MPO bila cijelu trudnocu naprednija cak i do tri tjedna :-) mislila sam da cu roditi malog kita :-D na kraju je bila skolska bebica 3700 ♥ Sad sam trudna 16 tjedana,prirodnim putem i ova bebica je isto kao i brat napredna po ultrazvuku :) Ja sam se proslu trudnocu toliko bojala i bila pod stresom od pocetka do kraja, a tri dr. Na tri razlicita ultrazvuka falila :O
Pea predivno čestitam!
Menei je dr cijelu trudnoću govorija da je beba naprednija za 2 tj i da je velika i tako je i bilo rodija se sa 4600 i 52 !
Eto mene...i dalje u komadu :-). Sve mi se čini da ćemo mi prešišati utorak.
Sviđa se bebi kod mene. Bila sam u petak na sv.duhu i obavila sve kontrole.Sve je u redu.
Bebu su izmjerili i očekujemo opet malog bumbara.
Rodila 7.7 deckica svog
Tiia čestitke :heart:
Tangerina, čekamo priču i čestitke još jednom :heart:
Tiia čestitke!
Tiia cestitam:heart:
Evo nas sa Merkura,mala je presla pol kg,sve je super i konacno mi je doc potvrdila da smijem ljuto dok meni ne smeta, yees
Čestitam! :klap:
Tila - čestitam!
Ovaj tjedan idem na OGTT, ali ne znam kako ću to odraditi. Ne mogu dugo sjediti zbog serklaže. Baš me to opterećuje. Jer zna tko koliko važi uputnica kad ju tvoj dr pošalje u bolnicu za neku pretragu?
Sad Kris uživaj u klopi.
Tina mislim da mjesec dana, ali to što mislim uzmi s rezervom.
Tiia, čestitam na dečkiću! Ljubi ga i mazi, tako brzo rastu...
TinaB, meni je sestra u labu rekla da prošetam par koraka do auta (bio je ispred DZ) i tamo čekam jer je u čekaoni bilo hladno a i odmah do je čekaonica opće prakse koja je bila puna virozno/gripoznih pacijenata. Možda možeš tako iskombinirati pa leći u auto?
A ja dočekala nekako Uzv, vidjela našu malu bebu mahalicu i sad sam si sva hepi :zaljubljen:
I nema više Duphića, Fragmina, isključujem sve alarme i uživam!
Maco :klap: za bebicu mahalicu!
Maco :zaljubljen:
Jel netko zna zasto bi se pili dufici do kraja trudnoce? Moja dr je na go a zamjena mi je samo produzila dufice. Mozda mi moja iduci mjesec makne
Maco odlično za bebu mahalicu!
Hvala cure na komentarima. Budem se probala dogovoriti s tetom pikalicom da me pusti doma (nisam tako daleko od bolnice - cca 7 min autom).
maco - bravo za bebicu!:heart:
Jučer sam gotovo cijeli dan preležala jer su me jako boljela leđa i donji dio trbuha...kad bih se ustala imala bih užasan pritisak dolje..Momentalno me ne bole leđa ali me boli u u donjem dijelu trbuha, s lijeve strane..Nadam se da je to samo znak preforsiranja i od sad zaista moram malo više paziti!! U zadnjih 5 dana me ulovio neki nemir i nervoza pa sam po čitave dane stajala na nogama i radila fizičke poslove ko ošinuta...Sada sam 25 tt i mislila sam ranije otići kod doktora da me umiri i da znam mogu li na more ili ne...trenutno se uopće ne osjećam sposobnom za tako nešto...:-(
A tlak mi je i dalje koma, jako nizak, mada doktor kaže da bolje da je nizak nego visok. Radila sam i OGTT i nalazi su kod njega.
a mene noćas probudila drhtavica, imala sam osjećaj da imam 40temperaturu..nisam toliko, ali imala sam 38,3..popila sam lekadol..jutros sam zvala gina kaže da sam dobro napravila, da svaku temperaturu iznad 38 treba spuštati..idem sad kod moje doktorice opće prakse, da pogleda uho, grlo..zadnjih par dana sam kroz desno uho osjetila nekoliko puta kao nekakvo probadanje tako da moguće da je uho..jutros temperature nema, jedino što me oči bole, onako kad ih okrećem lijevo, desno...
Meni je beba nisko
Jel jos kome tako ?
Bas je osjetim doslovce u gaćama
Još jedno pitanje vezano uz OGTT - do kad smijem danas jesti? Postoji li neko ograničenje? Baš mi se jede lubenica pa...
Ne preporuca se jesti minimalno 8h prije pretrage
Meni tek danas sa 37+5 ukinuti Duphastoni. Uskoro carski :-) Šav serklaže će mi skinuti pred porod kad ću već biti u anesteziji. Presretna sam što sam do ovdje dogurala, još samo da sam kraj dobro prođe!
strategija zasto carski
bravo za 37tj