Ajde Vrci samo strpljivo. U dobrim si rukama... Jel si svaki dan kod njega ili...?
Printable View
Znam da sam u dobrim rukama, ali ne volim kad vidim da njemu da nije skroz zadovoljan ;-)
Da, svaki sam dan tamo...htio me pustiti sutra da spavam i da si sama dam gonal, ali ipak smo se dogovorili da idem do njega :-)
I danas imam prvu masnicu od gonala - na trbuhu gdje mi dr dao. I masnicu od decapeptyla što sam sama dala. Do danas bilo ok, ne kužim otkud sad takve reakcije
Gonale mi daje Luči u trbuh. Al eto dogodi se :)
Vrci ma bude to sve ok.. ja vjerujem u dr.L..
meni je dr. rekao da gonali i decapeptyl moraju u stomak ne znam za ruku..to je išao samo brevactid
Meni je baš rekao da decapeptyl dajem u ruku. To mi bilo čudno, jer najrjeđe čujem za ruku. Al već sam se ispraksala
Gonale mi daje on jer sam svaki dan tamo pa nakon uzv odluči koliko će dati.
tikice hvala ti...nisam se javljala, jer uvijek postoji ona doza straha od neuspjeha i nosili smo se mm i ja s tim sami (uz snow koju osobno poznam). U četvrtak idem kod dr.L i znat ću nešto više tj. koliko nas je :-). Zimus smo nas dvije bile oko 10 dana razlike, kao i sada.......i ovaj puta idemo do kraja korak po korak. Nadam se da ti je bolje i jedva čekam da javiš za svoje srčeke...........
dali je to sada novo da se ide kod L na prvi UZV ili je to proizvoljno?
Vrci i ja sam dobivala jednu injekciju svaki dan i to je L.rekao da će ići na rizik...isto sam imala ne jednom oko 6 a na drugom ništa...s tim da sam primala merionale od kojih se napravi dosta malih folikula koje su ostale i vjerovatno mi one prouzročile hiper...ali dobro da je riskirao,:-D tko riskira,taj profitira:-D...meni je taj bio uspješan
Ivana101 :zaljubljen: za prvi UZV...ostali :love2: za hrabrost i borbu
ja sam bila u nedjelju kod dr. L. na 1.uzv i vidi se GM sa urednom ŽV za sada bez odjeka za plod... za 7 dana opet uzv....:)
ma dr. je pravi kaže da za ovih nekih mjesec dana nas 6 iz Slavonije smo trudne kod njega i još zna točno svaku prezimenom:naklon:
i da ćemo zajedno u rodilište....
snow nijw praksa ako želiš na prvi uzv kod dr.L on će te rado primiti ali možeš i kod nekog svog.. ja sam išla i trebala sam i na drugi ići da čujemo srčeka ali evo sad se ne mogu izlagati tolikom putu nakon ove nesreće.. ići ću kod svoje dr..
ivana hvala ti , sretno i tebi do kraja i da se sretnemo u rodilištu!
javi koliko bebica imaš!
Mari mar super za UZV!
Tikice, i tebi sretno! Ideš danas?
s_iva ~~~~~~~~~~~~~~~~~
ne ja u petak idem..još se oporavljam..
cure trebam mišljenje...šta velite dal se isplati bolje ići 1 u sloveniju ili za iste novce 2puta lučiju???hvala
uvijek i zauvijek dr.L:heart:
lana2401 pri odabiru klinike i doktora osim subjektivnog dojma veliku ulogu igra i dijagnoza i zakon od međeda koji je još uvijek na snazi. Osim toga važan je i biolog. Ovako, iz vlastitog iskustva (bila i kod dr. L i u Mb) rekla bih da razlike u labu nema, dr.ovi su ok, prednost Mb je sigurno oplodnja svih stanica, zamrzavanje embrija i anestezija kod punkcije. Ako si lowresponder onda te recimo zakon ne kači, ali treba sve dobro odvagnuti. Nije sve u cijeni...
gdje bi išla u SLO?
ako kod Reša ... moja preporuka je u tom slučaju dr.L
a MB ili dr.L ... moj bi izbor bio MB zbog oplodnje svih j.s. zamrzavanja embrija i anestezije kod punkcije (prošla sam punkciju bez anestezije bez problema i pukciju sa anestezijom i mogu reći samo da NIKAD više nebi išla na pukciju na živo... po meni to nije humano)
molu ti je jako lijepo napisala i objasnila....
Kopiram i ovdje...
Cure sorry na ovakvom upadu..
Hitno za prijateljicu trebam one vaginalete što Luči daje (natri tetraborat) do ponedjeljka...
Ako je netko tamo kod njega ovih dana i vraća se za Osijek, a voljan ih je kupiti bila bih mu stvarno zahvalna da ih donese
U ljekarni su ih voljni poslati poštom, ali kažu da bi po ovim temperaturama njoj stigla tekućina jer bi se otopile...
Tnx
potpisat ću molu i dodati da nisi ostavila dovoljno informacija kako bi te mogli savjetovati. koja vam je dijagnoza? da sam low responder koji ne dobiva više od 3js i ne muči me punkcija bez anestezije, sigurno bih probala kod dr.L bez obzira na zakon. da je u pitanju PCOS, kod nas uopće ne bih išla u postupak dok god je ovaj zakon na snazi, a i kad bi bila moguća oplodnja svih js i zamrzavanje zametaka, dobro bih razmislila bi li se upuštala u punkciju 20-tak ili kolikoveć folikula bez anestezije - zbilja mislim da je to nepotrebno mučenje koje se u drugim privatnim klinikama lako zaobilazi. s kategorijom "ja sve OK, MM slabiji spermiogram" vjerovatno bih pričekala novi zakon i krenula kod nas u postupak, a paralelno se prijavila u Mb... tako bih zapravo i s PCOS...
uglavnom, možeš sklepati 100 različitih scenarija s obzirom na cjelokupnu sliku...
evo vam dijagnoze pa POMOZITE moj mužim malo suporeni.ja endometrijoza vađena leserom 2008,dermoidna cista drugi jajnik 2009 vađeno laserom.2011 ukonjen rog viška od maternice...ovulacija užasnooo loša s komifenima super ali ne punke folikul nego ode u cistu i da opet sad endometrijoza 2,9 cm budemo ju vadili pa na ivf...eto sad mi reciti kud da odem????helllpp ljubim vas
PS.ČIM SAM BEZ KONTRACEPCIJE EVO ENDOMETRIJOZA A DA DOĐEMO PRIRODNO DO TRUDNOĆE TREBA CCA1GODINA A ENDOM.MI NE DOPUŠTA
Išla bi veljku vaislavljeviću ambulanta nova vas maribor
U čekaonici kod L-a sam pričala s jednom curom koja ima endometriozu. Bili su na konzultacijama u Mariboru, ali joj doktor nije sjeo. Prvo je išla kod nekog koji je poznatiji, ali on se ne bavi endometriozom i poslao ju je dalje kod svog kolege. A taj drugi kaže da joj nije bio dobar.
Zato je otišla kod L-a
Inače, L se trudi da pcos-ovke ne dobiju previše js, baš zbog toga što nema anestezije i smrzavanja. Ja sam takav pcos problem i zato se gnjavimo naći povoljnu stimulaciju
To je istina da se dr.L trudi da pcos-ovke stimulira posebno oprezno,uz puno više praćenja tijekom stimulacije nego što će to odraditi u Mariboru. Meni se kao pcos pacijentici Mb baš i nije pokazao kao El Dorado za dobro odrađenu stimulaciju,no to je moje iskustvo. Naravno da u izboru pretežu naše zakonske nebuloze i anestezija koja je kod burnije reakcije zaista potrebna.
Tamo gdje je potreban skroz individualan pristup,a zakon ne pogađa previše,dr.L je bolji izbor. Ili pričekati da se vladajući zbroje i oduzmu.
...koliko se puta ide kod dr.L. na uzv, mene je naručio obavezno i za 2.tj. na kontrolu......
ima li netko tko je išao više od tri puta kad se trudnoća potvrdila?:-)
Mari mar, ja sam isla tri puta, a onda je rekao da vise nema potrebe, da mogu ici svom gin., da ne putujem bezveze.
Nema cisti ovaj put!!!! Startamo s čak 4 gonala od danas! eto...
Matt, super! Sretno!
Sretno M@tt!
Sretno M@tt!
Curke, jel L baš svima daje booster nakon punkcije?
Kada sam ušla mene pitao jel imam ampule, rekla sam da ne. Druge muževe je poslao u ljekarnu, mog nije :nope:
Da li je možda zaboravio, ili nije htio dati jer sam pcos i imala sam puno malih folikula?
Poslije mi je samo napisao recept za utriće...
Mozda dobijes na transferu, pitaj ga...
Poslala sam mu sms, baš mi je čudno. Baš zato što me pitao kad sam došla,poslije ga muž pitao jel što treba, rekao da nije bitno
Sad me malo brine :)
Poslala sam mu sms, kaže da je sve ok.
Ali čudno, prvo me pita za to, pa misli poslati muža. A onda se predomisli.
Možda je odustao kad je vidio kakva je bila situacija na punkciji. Ipak sam imala 9 js + dosta sitnih folikula za popikati