Ne znam odgovor na prva dva pitanja, ali na treće znam da na mene više ne može računati, šta god čula :mrgreen:
Printable View
Meni je u redu da on takve stvari izjavljuje, makar i neautentično ili neslužbeno.
To iziskuje manje formalnosti.
Nije lako imati službenu izjavu o homoseksualcima, s obzirom na to da je to u najmanju ruku izvanbračni odnos, dakle život u grijehu, iz perspektive KC. Njegova izjava onda može biti samo "sekularna".
Ja bih rekla da je to način da ono što govori dospije direktno do praktički svakog vjernika.
rehab, po meni nije stvar u tome što je službeni ili neslužbeni stav crkve.
pa šta se nije irska katolička crkva, biskup, ispričao javno za pedofiliju, kao i pokušaj zataškavanja zločina? to je najmanje što mogu učiniti, a šalje jasnu poruku.
mislim da javne isprike imaju smisla. jedino, što mi ova papina nema baš :mrgreen: nije stvar jel pr ili nije pr, ali brandt nije pozvao njemce da traže oprost od židova, nego je kleknuo na koljena.
Ala Cvijeta, ja ne znam sto si ti napisala, a da ja nisam. Sluzbena isprika krscana (Papa nije precizirao kojih, pretpostavljam da to onda obuhvaca cijelu RKC), bi imala smisao da je RKC sustavno djelovala i zauzimala negativne stavove o homoseksualcima, te poticala na mrznju. Suprotno od toga, stav RKC je oduvijek bio prihvacanje i milosrdje. Ne treba ovo mijesati sa odobravanjem homoseksualnih odnosa i veza, jer to je za nas krscane grijeh, ali odnositi se prema homoseksualcima u skladu s Isusovim naukom: tko je bez grijeha,neka prvi baci kamen, ne sudite da ne budete sudjeni, itd.,to da.
To sto su pojedinci (veliki broj pojedinaca, da budem preciznija) djelovali suprotno od tog nauka, e to zahtijeva ispriku, ali konkretnu ispriku, kao ovaj slucaj sa irskim biskupom i pedofilijom. Ako je Papa smatrao da je cjelokupni odnos RKC prema homoseksualcima bio negativan, onda je trebao sam uputiti sluzbenu ispriku u ime RKC, kao sto si ti napisala i kao sto sam ja vec napisala.
U BiH konacno objavljeni rezultati popisa iz 2013. Ateista 0,78%. Znaci, 99,22% ima imaginarni razlog zbog koga se smatra boljim/nadmocnijim/ispravnijim od drugih i drugacijih. Tuzna sam.
Čisto sumnjam da su ovi ljudi, kao i kod nas, baš uvjereni vjernici. Mnogo ih je koji će opsovati boga ne trepnuvši, a kad ih pitaš koje su vjere reći će katolici, čisto zbog toga što to povezuju s nacionalnošću, a ateizam im je apstraktan ili ga povezuju s otpadništvom od društva. No, u principu, oni ne vjeruju, samo to ne znaju artikulirati. Šteta.
E da, gledam tu šaradu velikih vjernika katolika i muslimana već godinama.
Tri pune godine u katoličkom vrtiću i još ću je morat gleda i sudjelovat puno godina dokle god djeca ne nauče letjet sama (da, da sudjelovat, ukoliko ne želiš da ti dijete bude odbačeno u stranu, mobano bilo od djece, bilo od teta ili učiteljica), isto me čeka i u školi najesen, a najznimljivije se odvija u jednom jedinom lokalnom kafiću-slastičarni od proljeća do jeseni gdje se skupljaju najrazličitiji profili, i statusi od socijalnih slučajeva sa jedne strane pa do milionera koji žive u ulici preko puta gdje počinju vile. A svi se srećemo povrh svega u istom vrtiću i školi.
Pa tu nastaje eksplozivni mišug religija, političkih, osobnih i inih uvjerenja, socijalnih statusa i od manje pa prema više napuhanih ega, i naravno svatko pokušava zubima i kanđama zaštiti interese svog dijeteta jer upravo baš njegovo odgajano po najispravnijim načelima.
Da sam kojim slučajem mlađa, sa manje životne škole i iskustva, izgorila bi, kao što gledam kako sagorijevaju mnoge puno mlađe mame u toj kuhinji. Ne bi mogla odigrati sve te utakmice, niti voditi takvu vrstu politike, tim više što se sve to sranje protivi mojoj prirodi i uvjerenjima, ali hebeš ga, radi djeteta ćeš i bosim nogama preko užarenog kanenja bez da trepneš ili u vjerskom duhu rečeno, i dušu vragu prodat ako treba.
Smjeh me nekad ulovi kako se žestite ovdje na ove naše šta veličaju NDH, fašiste i Pavelića i mislite kako je to neka posebna specifika nas zaostalih Hrvata, kad pomislim na Turkinju koja radi u tom lokalnom kafiću, grli se sa svima od svojih do Nijemaca, od Muslimana do Katolika, šalje poljubce i osmjehe, dok nekima sgiruno pljuje u kavu, mrzi Nijemce, sebe naziva Reinrassige Türkin, mrzi Kurde i pobila bi ih sve do jednog,inaöe velika vjernica, gorljiva zagovornica "one prave i jedine" verzije Kurana. Pa sekretarica Nijemcia koja radi kod lokalnog zubara, otvoreno vrijeđa Ausländere, naziva ih bagrom koju Njemačka netreba, naravno čast onim izuzecima kao što sam ja, valjda bi se trebala smatrati počašćenom od jedne takve, a vjerojatno bi među prvima gorijela na lomači usred Münchena, da se nje pita.
A tek ove mame iz one ulice preko puta gdje počinju rasti vile u čiji čopor sam prihvaćena, zahvaljujući ponajviše mojim godinama, životnom iskustvu i sreći, a i pomalo sigurno tom Balkanskom kamenu, ali i toj širini koju pretežno posjeduju sva ona plemena južnije. Pa tako u jednoj ruci krunica, a u drugoj, netko spomenu ovdje vile, da baš dobra asocijacija, upravo to, vile.
A tek oni muški čopori koji tuda kruže, a posebno zaguljeni ogranak "Vater Stammtisch" četvrtkom u vrtiću, petkom u školi (okupljalište njemačkoh patrijaha, velikih katolika, uglavnom iz one ulice gdje rastu vile u lokalnom bircu, uz rijetki izuzetak pokojeg mužjaka koji u suštini nije niti jedno od svetog trojstva koje je preduvjet za članstvo, nravno ono nevidljivih iskaznica. To je tek priča za sebe. Sjećate se onog filma Vatromet taštine? Da, satira, koja prestaje biti smješna, jer je stvarna.
A takvi naravno pretežno kroje loklanu politiku naše četvrti. Sve naravno savršeno upakirano u pamflet demkoracija, sekularizam, tolerancija, jednakost.
Ne moramo mi pristat na lose zato sto ni u Njemackoj nije bolje ;)
Vidiš, uopće se ne radi o paraleli Hrvatska - Njemačka, već o čovječanstvu. Pogledaj što se ovih dana odigrava u Engleskoj. I tako redom, na svakom kutku zemaljske kugle isto sranje.
Ma slazem se ja. Samo kazem da je nama lakse i blize bunit se na ustastvo u rh nego na slicne pojave u ostatku svijeta. A to da ih svugdje ima, uopce ne sumnjam, osim sto su i nekim zemljama zamotaniji u celofan. Sto nije nuzno ni bolje.
Makar u pravu si, ako je na čitavom globusu tako, ne moramo se zato miriti sa time da tako bude i u Hrvatskoj. Samo, svugdje ima ljudi koji misle drugačije, ali su oni uvijek nekako u manjini. U našem lokalnom frizerskom salonu u kojem radi jedna Nijemica tako smatra da ona sa time nema ništa što je Nijemica, splet slučajnih okolnosti i ništa više od toga, kaže.
Dežulović: http://hr.n1info.com/a136564/Kolumne...ini-kurvu.html ...pardon hiz frenč
ahaha pomi baš sam ja došla stavit taj tekst. predobar je.
Sjajan!
Samo bih se osvrnula na to da upis u katastru nije dokaz vlasništva.
Parcela /10 nije ni formirana u gruntovnici, a osnovna parcela upisana je kao društveno vlasništvo s pravom korištenja Općine Trnje, odnosno, može se smatrati da je vlasništvo Grada. Naravno, možda je Grad raspolagao tim zemljištem na način da ga je darovao crkvi ili prodao ili nešto treće. Parcelacija nije uvjet za takvo raspolaganje, ona je samo tehnička podloga.
To naravno nema veze s tim da je cijela stvar katastrofa.
Sinoć sam se ušokirala kad sam (na mm-ov prijedlog) uguglala "klinika za pobačaj". Baš mi je onako zlo došlo, bolje bi bilo da ga nisam poslušala.
Eto lupiga stari tekst na temu:
http://lupiga.com/vijesti/lazne-klin...rednjeg-vijeka
Žene koje traže abortus, žene koje su trudne i ranjive, odlaze na Google i ukucavaju izraz 'simptomi trudnoće'. Google pruža mogućnost da se ta pretraga podesi na način da rezultati vode vašoj web-stranici. Ona će biti na vrhu rezultata. Mi želimo izgledati profesionalno, želimo izgledati poduzetnički orijentirano i, da, na neki način želimo izgledati i medicinski. Najbolji klijent kojeg ćete ikada dobiti je onaj koji misli da je ušao u kliniku gdje se vrše pobačaji i da ih vi radite", izjavila je Abby Johnson, pro-life aktivistica dok je instruirala kolege iz novog rastućeg sektora u SAD-u, mreže kriznih centara za trudnice. Radi se, dakle, o institucijama koje smišljeno dovode u zabludu žene koje žele napraviti pobačaj. Smještene su uz normalne klinike i iznutra izgledaju kao liječničke ordinacije. Žene koje žele prekinuti trudnoću pa zabunom odu u jedan od takvih centara, izvrgavaju se ozbiljnom psihološkom pritisku
Imaju disclaimer, gotovo neuočljiv, ali dovoljan da se pravno zaštite. Ma, fuj.
"Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja stvarnu kliniku u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja."
Nesto pozitivno - muslimani u Francuskoj javno istupaju protiv dzihada.
http://m.tportal.hr/vijesti/438606/M...zihadizma.html
Na ovom forumu NEMA slobode misli. Nema prava. Dvije forumasice koje su reagirale na jednu bezobraznu forumasicu su dobile opomenu, a ta koja ih je iziritirala, nista.
Protekcija. Nepotizam. Ili nesto jos gore.
Naravno da i administratori mogu imatu svoje ljubimce, ali ne bi to trebali ovako javno pokazivati.
za ove opomene su u potpunosti slazem s tobom
Nemam pojma o kojoj opomeni pises, ali shvacam sto zelis reci i vjerojatno si u pravu. (Citam s mobitela pa ne vidim detalje).
Ja sam se prije par godina preporodila kad sam jednu forumasicu stavila na ignore. Imam ozbiljnog kandidata za drugi ignore (nekako mi mirisi da govorimo o istoj osobi), premda na kraju zaobilazim masu tema.
Ovdje me veseli kad netko linka nesto pametno za citati i jos se nadam da ce ostati neupropastena (fale mi Zuska, emsa i jos pokoja forumasica koja se sad vec rijetko javi).
Sjecam se da se mare41 trudila dobiti opomenu. Mislim da je isto osjecala da ju je netko dobio nepravedno, al ne znam tko bi tako super osobi dao opomenu.
Dogodi se da se krivo covjeka osudi na smrtnu kaznu, gdje nece na forumu doci do propusta.
Beti, razumijem tvoju frustraciju
ali meni osobno pomaže kad za nekoga skužim da je jednostavno sklon flejmanju. kad vidim da je to nekome pattern, ne shvaćam to osobno pa se trudim ne zagrist
Eh, di su ona vremena kad sam stizala pratiti forum. Nema pojma o čemu pišete... :(
I meni fale diskusije na ovoj temi. Emsa, vrati se... :)
https://www.youtube.com/watch?v=LEohOVZWk6E evo, naknadno sam našla filmić o kojem sam govorila u prepisci s elor pred neko vrijeme, pa koga zanima može pogledati. Radi se o mikrocefaliji.
Nije mi jasno kako bi se sad kad su postavili svoje igrace na javnu TV mogla zadrzati neovisnost medija:
http://m.tportal.hr/vijesti/440445/E...adu-i-HRT.html
Jad od televizije, neovisno o financijskoj krizi.
A kad sam vec linkala s tportala, nisam otvarala clanke, al vec drugi put vidim grozne naslove o neuspjesnim sportasima - sad vidim nesto tipa Europska prvakinja - svi joj se smiju kako je skocila. Bas nepristojno, odbojno i negativno, komentirati bilo koga na taj nacin, a kamoli nekog tko je vrhunska sportasica.
Vezano uz slobodu medija, ipak mi je draze citirati reportere bez granica, nego tportal. Samo pocetak je na njemackom.
http://www.rog.at/pm/medienfreiheit-...roeffentlicht/
Clanke o danasnjim propovjedima nasih kaptolskih zvijezda nisam ni otvarala.
Dr. Raguž mi je jako digao živac. Ne želim da njegova riječ dopre dalje od riječi pravog nauka Crkve pa zato stavljam ovdje ovaj link.
http://hr.n1info.com/a143578/Vijesti...-Vas-bilo.html
Nije otkrivanje Amerike, ali posloženo je na jednom mjestu: On-je-mistik-koji-je-stvorio-petrova-i-most