Sta ja sve saspem u sebe nebi li imala koliko toliko normalnu stolicu :-(
Zar Mg moze nekome tesko pasti? Tipa bolovi u zelucu ili? Meni je bas ugodan i kao Donat i kao sumece tbl
Printable View
Sta ja sve saspem u sebe nebi li imala koliko toliko normalnu stolicu :-(
Zar Mg moze nekome tesko pasti? Tipa bolovi u zelucu ili? Meni je bas ugodan i kao Donat i kao sumece tbl
joj da...većina trudnica ima zatvor...ja imam otvor:lol:
nisu bolovi u želucu, ali kad dođe do crijevca kreće tulum vjetrova...nimalo ugodnih...muž već ni ne komentira...samo me pogleda i jadan bježi:mrgreen:
i onda kad se to sve fino "razradi" ako imam sreću samo budu 2 stolice dnevno...nekad i do 5.... (oprostite na detaljima )
znam, netko će reći da je ljubomoran i blago meni...ali vjerujte mi niti jedna krajnost nije ugodna... sad ću probati sama malo regulirati kad imam i drugo mišljenje, a ne samo paniku da moram uzimati 500mg Mg-a uh...
Joj cure,moram se i ja pozaliti, naime,od pocetka trudnice svakih 10-ak dana imam sukrvkasto-sluzavi-ponekad smedji iscjdak...nitko ne zna uzrok,nema hematoma,jedino moja gin.mi rekla mozda pucaju kapilare dok posteljica raste,i da to mogu ocekivat do 13 tt,ali meni se taj iscjedak pojavio sa 14 tt,pa opet i danas na 15+4 tt.Jucer me trbuh bolio i zatezao,danas sve ok,ne boli,al ima iscjetka....i obicno mi taj iscjedak se pojavi dan-dva nakon bolova i zatezanja u trbuhu.Jel moguce da kapilari i dalje pucaju?Inace sam na Fragminu 5000,pa mozda mi krv rjedja,pa lakse izade kad pukne kapilara?Na ne znam vise,luda sam...dr.rekao ako je samo sluz na papiru u maloj kolicini da ne moram na hitnu...u pon.bila na uzv,sve ok,zatvorena,beba super :-)
sad sam 31 tjedan.
ne jedem ni ja alge, a juhice od kosti me ne privlače, općenito meso iz uzgoja izbjegavam, više sam na ribama
jedem kako stignem, gledam da bude dosta povrća, voća (nešto od toga uspijem dobaviti eko), domaći integralni kruh, orašasti plodovi, počela sam si i raditi kefir
pa će se valjda tih minerala i vitamina nakupiti
da baš ne spavam od grčeva, pila bih magnezij, ovako mislim da nije potrebno - vidjela sam već dosta tekstova i dokumentaraca o lošem utjecaju sintetskih dodataka prehrani
željezo mi isto ginica nije prepisivala ni prije ni sad :unsure: ali nikad nisam bila anemična, pa tako ni u trudnoći
a kontrakcije pred kraj trudnoće su sasvim normalna stvar i u pravilu ne dovode do prijevremenog poroda
Ah Mury, vjerujem da sve čitamo i ne znamo šta bi ti napisale a da smanjimo tvoju brigu, a ujedno preodgovorno da bi nešto sa sigurnošću tvrdile ili rekle šta bi to bilo...vidi, ja imam prijateljicu koja je smeđarila cijelu trudnoću...nitko od dr. nije znao reći zašto, nije bilo hematoma i isto je imala kontrakcije...svi nalazi i uzv uredni...znači sve je bilo ok i pod kontrolom, ali bila je uznemirena...danas je njen sinčić 2.razred :) živ i zdrav...
može biti sve to što si navela...slušaj dr..i pokušaj se smiriti...beba je dobro i trudnoća napreduje..to je najbitnije :)
Canesten i Plymicol su kreme identičnog sastava, samo se drugačije zovu, i obje idu bez recepta.
Cure, kako izgledaju te kontrakcije da ih znam prepoznati ako dođe do njih?
ja ih osjetim kao stezanje trbuha...bude kao kamen i za par sekundi popusti...ali evo tu je sve opisano.. meni traju kraće ali mi se čine česte...
http://www.roda.hr/article/read/brax...to-me-to-steze
Ne znam hoće li te utješiti, ja sam oko 20 tt imala par dana svježe krvi na papiru. I rekli su da je moguće od Fraxiparinea. Tako da ako nema nekih vidljivih uzroka, može biti od inekcija. Pitala Radončića što da radim, rekao niš i prošlo je. Jel kontroliraš kakve parametre koagulacije?
I ja sam dobila Plimycol na recept, nesto sitno nadoplatila
Ja nakon antibiotika evo prijavljujem afte. Naravmo ne smijem koristiti nista sto ce ekspresno rijesiti ovaj bolan problem...tipa Betadine. Tako dam mazem s nekim gelom od kojeg su rezultati vidljivi tek za tri do 4 dana.
Planiram se baciti na ispiranje kaduljom...jos netko neki savjet kako se rijesitti afti? Jako su bolne, sire se... Luda sam moram priznat vec tjedan dana problemi sa usnom supljinom :-/
To sam, sjećam se, čitala u prvoj trudnoći, ali nikad nisam osjetila te kontrakcije. Jedino što sam osjećala je intenzivno micanje bebe i često štucanje. Je li moguće da ih nisam prepoznala ili da ih uopće nisam imala? Ni sad ih ne osjećam, osjećam bebu i to je to.
Ima li još netko takvo iskustvo?
Moguce je da ih nisi imala... Frendica je nedavno rodila i nikad ih nije osjetila. Ja sam ih s druge strane itekako osjetila. Ne znam s cim je povezano...znam samo da sam otpocetka prosle trudnoce imala konstantno zatezanja, probadanja i bolove...dva put bila na hitnoj radi toga, a ove BH na kraju su me dotukle koliko su bile intenzivne. Meni to uopce nije bilo ugodno i kako je bila prva trudnoca bez obzira na sve procitano plasile su me. Nakon sto sam rodila shvatila sam da trudnoca moze biti itekako bolna. Nadam se da ce ovaj put bit bolje...
Moguće je. Ja sam u prvoj trudnoći uspjela prepoznati kontrakcije tek kad je doktor već vikao da vidi kosu. Najmanje pet sati prije toga bila sam otvorena 9 cm, a ctg je bilježio ravnu crtu kao i uvijek do tada. Ne sjećam ih se ni iz ranijih faza trudnoće.
Ja odoh na ogtt...bljuje mi se od same pomisli, bljak.
Ja sam sazivjela sa tim kontrakcijama, kada se stvrdne trbuh, ostanem bez daha...imam ih po par dnevno, unatoc mg i utricima.
kod mene je nekako drugačije, možda to i nisu BH
nakon što se malo fizički umorim - npr kupovanje u nekakvom supermerkatu s noge na nogu me ubije - ili jednostavno popodne kad mi se sve skupi, trbuh mi se jednostavno stvrdne, baš osjećam maternicu ispod površine trbuha kako se okameni, ali to traje duže od koju minutu, imam osjećaj da tako može biti i cijelo popodne
nije nešto strašno neugodno, ali sam malo zapuhana i umorna
ako idem prileći, sve prođe
a ujutro nakon spavanja sam kao nova, ni ne osjetim da sam trudna
inače se trudim biti aktivna, mislim da nema smisla previše mirovati, pogotovo ako je na pregledima utvrđeno da je sve ok - a nekad čak ni tada; izgleda mi da je kod nas pretjerano patološki pristup trudnoći, i sami doktori prepisuju često lijekove i mjere koji nisu potrebni, jednostavno da bi sebe zaštitili u eventualnom slučaju lošeg ishoda
iz ovog članka treba izdvojiti slijedeće
Citiraj:
- Gledajte na kontrakcije kao na dio pripreme za porod. Iako su Braxton Hicksove kontrakcije ponekad neugodne i dosadne, te vam mogu oduzeti potreban san, one su vrlo važan faktor u pripremi cerviksa za porod.
- Isključite prijevremeni porod. Kontrakcije koje upućuju na početak poroda najčešče su popraćene bolovima u križima, bolovima sličnim predmenstrualnim, krvavim ili vodenastim iscjedkom, bolom u nogama. Zapamtite, Braxton Hicksove kontrakcije su neujednačene, neredovite, te se pojavljuju u potpuno neujednačenim intervalima.
Slažem se.
Ali s druge strane nismo svi isti, neke žene imaju potrebu više mirovati. Kao što neki ljudi i inače moraju odspavati popodne da bi bili odmorniji.
Ja nakon prvog tromjesečja više ne osjećam nikakav umor. Puna sam energije cijeloga dana i sve me strah, tako je bilo i prošli put. Tako sam se dobro osjećala da sam se nakon poroda (uz dojenje i nespavanje) dugo sa sjetom sjećala tih mjeseci.
Sad imam osjećaj, ne pretjeruem, da mogu raditi tri posla odjednom, da mogu valjati planine i mora...jučer sam otpeljala malu u vrtić i poželjela raditi zvijezde po cesti...no kako već imam veliki trbuh, suzdržala sam se :)
Ja ram imala bh kont, ok kad ih je bilo par, al kad su ucestale prepala sam se, pila mg i bilo bolje, ne moraju ih svi imat
U zivotu i citavoj T mi nije bilo vise zlo nego na ogtt...tekucina mi cak i nije gadna ali kako mi je bilo zlo nakon 5min, rusila sam se tam...na kraju sam na krevetu lezala u hodniku :lol:
KrisZG - ~~~~~~~~~~ da OGTT prođe što bezbolnije
Ja muku mučim sa spavanjem ponoći. Bebač mi je u poprečnom položaju. Mislim da je glava sa lijeve strane, a nogice sa desne strane (ne znam kak da objasnim - od jedne kosti zdjelice do druge- one izbočene kosti). Kad legnem na bok (a inače spavam na boku) on se počne jako upirati (valjda mu smeta). Miran je jedino kad ležim na leđima, a znam da to nije dobro, a uostalom i križa me počnu boljeti nakon nekog vremena. A i strah me je da mu ne nagnječim glavicu. Možda sam luda, ali... Ovu noć smo bili budni od pola dva do šest. Sad je već mjesec dana u tom položaju i nikako da se pomakne. Znam da još ima vremena, ali kaj mu ne bi bilo lakše da se sad okrene kad ima mjesta nego tamo u 34, 35, 36 tt?! Ali opet imam osjećaj kao da se ne može okrenuti. Ugl danas imam UZV pa se nadam da će mi ginić dat kakav pametan savjet. Našla sam neke vježbe za poticanje bebe da se okrene pa ih isprobavam. Možda urode plodom.
Hvala Lavko :-). Da, utješila si me...nekako kad imam te iscjedke u prvom tromj. sam mirnija, jer ih tada ima puno žena, ali već u drugom tromj. me jako prepadaju. Od parametara koagulacije su mi za sada mjerili samo trombocite, dok su mi u prošloj trudnoći radili i mali koagulogram. Ja isto vodim trudnoću uporedo kod dr. Radončića i na sv. Duhu u amb. za visokorizičnu trudnoću. Dr. Radončić kaže da će mi do 24 tt sigurno biti dovoljna doza fragmina od 5000, a dalje ćemo vidjeti. Sljededi nalaz prije UZV koji je 18.08. isto radim smao KKS u sastavu koje su trombociti, ali ću ih kada dođem napomenuti neka mi ubuduće rade i mali koagulogram.
Evo ja ipak zvala ginekologa u vezi gljivica i rekao da sve ide bez recepta i nek samo u ljekarni kupim canesten3 :)
Mury, oces doci do 70 kg? Tad doza treba biti 5000, ne vjerujem da bi ti smanjivali?
Meni su digli fragmin na 5000 u 14 tj iako sam mršavica imala 60 kg tada ( sad 65 )
Kao 2500 doza kao da i ne uzimaš , premala, tako da sam od 14 tj na 5000 ... Aj budi pametan
Mene iscjedak izluđuje , ni vaginalete ne pomažu
Ja sam na 3800 Fraxiparinea i radili mi onaj test anti Xa koji je pokazao da je to cak i vise nego treba, a ja sam sad u strahu da nije premalo i da mi se beba zbog te doze slabo mice. A ako povise, mogu imat krvarenje prema nalazima.
Opcenito mi to s inekcijama nista nije jasno, to je znanost.
Jel itko na Fraxicu ovdje?
Mene ima brate ko od vas neke ovdje dvije ja sam na 5000IU, ali ja svaki mjesec dana radim kompletnu kks,glukozu i tsh,veliki kolug.i d-dimeri,sad na zadnjoj uputnici doc je komentirao kako je ovo skupo za njih što ja radim svakim mjesec ove silne pretrage i tako ona gunđajući o skupoći napiše mi i dodatne tsh pretrage a dosad radila samo osnovni tsh,e sad kad ste tako fini kažem ja njemu sad mi napišite i uputnicu za TORCH,moja doktorica je na porodiljnom a zamjena svaki puta netko drugi pa mi je lako manipulirati i tražiti što god mi padne napamet još me nitko nije odbio,brijem po svome i nedam se omesti,ali sam jako blizu Lavkinom stanju,jedva dva tjedna izdržim od pregled do pregleda,a kad tamo uđem neidem van barem pola sata,imam sreču što mi je sestra dobra frendica pa nemoram niti zakazivati termin za pregled nego samo se pojavim ko utvara,molim za sve vas da svatko dočeka svoje zlato a posebno one koje to čekaju malo duže ,izgubila sam svoju prvu bebu u visokoj trudnoći a sad skačem ko zec na sve što šušne,i zato Lavko razumijem te u potpunosti,nisi jedina takva i nisi sama.
E jo draga moja samo da ih docekamo zive i zdrave. Poslala sam ti poruku.
TinaB tako se i meni, kad legnem na bok, upire nožicama ili ručicama a dr mi svaki put kaže da je glavicom dolje!? Mora da se vrti na sve strane.
jo1974 isto smo prošle. Više se bojim ovog zadnjeg tromjesečja nego početka trudnoće. Sad imam i traumu od poroda, ali ipak bez obzira na sve uspjevam i uživati. Ne mogu dozvoliti da mi strah i panika ukradu trudnoću.
Meni su ukrali...:(
Mare,vjerujem da hocu,sada sam 60 kg (15+6tt),a apetit se otvorio :-).Ma nece meni smanjivati dozu,strah mene da mi nece trebati veca doza tipa 7500 ili 10000,a da me ostave i dalje na 5000,pa molim Boga da ne predem 70 kg,tad cu biti mirnija da mi je ipak dovoljna doza od 5000.U odobrenju od povjerenstva mi stoji odobrenje fragmina 5000 do kraja trudnoce + 6 tj.nakon poroda.E sad,jel njima to konacno,ili ce mi pak povecati dozu po potrebi,sama ne znam..ali valjda ce ako ovi sa sv.Duha ne budu doboljno pametni,dr.Radoncic reagirati...
Ljubilica canesten sam platila 89kn. Rekao mi je da od toga nsta ne ide na recept :-(
Fakat sam u soku, pa ja sam dobila Plimycol 3 vag na recept i nadoplatila mislim 20ak kn. Prije jedno 2 tjedna. Nadoplata kreme je oko 13 kn ako ide na recept. Sigurna sam 100%
http://www.hzzo-net.hr/trazilica_lijekovi_rezultat.php
plimycol se izdaje na recept
Ide, ide...prevario te je :lol: