Kod nas danas pileće bijelo meso prženo na naglo i lešada od mladog kupusa s krumpirima i mrkvom. Brzinski ručak.
Printable View
Kod nas danas pileće bijelo meso prženo na naglo i lešada od mladog kupusa s krumpirima i mrkvom. Brzinski ručak.
Još moram i ja kruh ispeći za vikend, jer se mojima toliko dopala šunka u kruhu (zapravo, domaći kruh oko šunke) da očekuju još jedan uradak. Samo nisam pitala može li prazan, ili opet moram unutra staviti šunku :mrgreen:
juha, mesna štruca, krumpirići, kupus.
sutra će isto biti juha i štruca, ali vjerojatno šageti sa povrćem uz to...
Mm najavio smuđa u maslacu.
Srdele. Sretna sam kao malo prase. S ribarnice na Trešnjevačkom. I blitva
ja pecem kruh svako drugi dan, mislim da sam jedan jedini put kupila od kad je ova karantena :)
danas nekakvi toc, vidit cu poslin ocu li njoke ili manistru uz to. mislila sam da sam izadila mljeveno meso ali ocito sam bila preumorna sinoc pa nisam skontala sta vadim:facepalm:
jucer smo imali svinjske kotlete i cvjetacu na leso.
dan prije rizot od gljiva, prije toga riba i krumpir na salatu.
sutra cu ispec pilece batke i krumpir.
u ned cemo vidit sta je jos ostalo u zamrzivacu :lool:
Pizza
Juha
Pileci pohanci
Brokul na leso
I mlijecni kruh ko zeli, friski i topli
bureeeeeeeek :mrgreen:
mašala
cek, da mi se vidi potpis :lool:
Ja sam za ručak pekla lososa i šparoge uz to.
Kruh sam spekla jučer i to sa svježim kvascem iz Lidla :kuhar:
Budući da ne jedemo puno kruha, potrajat će nam do nedjelje sigurno.
uto - grah i ječam sa suhim mesom
sri- varivo od povrća i ostaci piletine/hrenovke
čet - krem juha od brokule i blitve, pečeno meso i salata
pet- lokarda iz tave + špinat na mlijeku i pomfrit, mladi kupus salata
danas rižoto s povrćem i pohana pileća prsa
sutra povrtna juha, pileći perklet sa širokim rezancima i šarena salata
Kod mene će danas bit brujet od lignjuna
Tangerina, kak ga radiš? Uobičajeni brudet il ima kakva fora s lignjunima?
nikakva fora nema,samo ih treba dovoljno dugo krčkat dok ne postanu mekani
govedja juha, rostilj - pileca krila, batci, vratina, patlidzan i tikvica isto s rostilja, mladi krumpir iz pecnice, salate: mlado zelje, zelena, paradajz, krastavci
ferero torta je bila za dorucak i desert nakon rucka :mrgreen:
ćevapi, pomfrit, lepinje, majoneza, tartar
juha od bundeve, domaca, prefine pljeskavice s grilla i prokulice leso s malo domaceg maslinovog ulja. to toliko podigne hranu da ne mogu rijecima opisat. odlicna salata s malo domaceg jabucnog octa i maslinovog ulja. i desert, of course, gibanica od sira, domaceg, naravno
Juha od juneće koljenice.
Kuhana koljenica s mladim krumpirom i domaćim ajvarom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Chilli con carne i domaci kruh :aparatic:
super mi je ovo kako svi imamo domaci kruh. a pekare i ducani rade.
meni je to super.
nija se nisam od domaceg kruha previse maknula.
pizza po zelji klinaca, kojima je zelja imati je svaku subotu.
zadnje vrijeme im ide od ruke.
Meni je ovo moj prvi kruh u životu, užasno sam ponosna :angel:
ali sam ga napravila s kupljenim kvascem pa se nisam smjela pohvaliti na onom topicu :lool:
Onda bravo Angie. Vidis za kuha je treba samo vremena.
Mizes staviti u frizider da se dize.
Ja to nisam nikad radila.
Ja napravim one puter stangice za koje je stavila recept linda.
Zamjesim ih. Stavim na dizanje. Premjesim i oblikujem i smrznem.
Onda kad zelim topla peciva stavim ih da se odmrznu. Drugi put dignu i ispecem.
Znam da nije kruh ali lakse mi je peciva smrznuti. Pa kao ideja mozda posluzi.
je, angie, tako i ja mislim, topli kruh za doručak, ali bude ga ujutro jako teško dočekat
prvo sat vremena griješ pećnicu :mrgreen: pa oko sat vremena dok se ispeče, pa dok se ohladi.. trebao bi se netko ustat dva sata prije mene i krenut s tim procesom :lool:
što se pizze tiče, ja sam se zaželila naručene, točno određene, rekli smo danas za večeru
Docepala sam se boba i sparoga. Pa onda kuham vignole, potom pastu od slanutka s pestom od boba i pistacija, orzoto s mariniranim feta sirom, juha od korijenastog povrca sa noklicama od kukuruznog brasna i parmezana i salsom od limuna i maslina, onda fritata sa sparogama i spinatom, spicy pileca juha, rizoto sa sparogama i pestom, vikendom pasta all’amatriciana, onda marokanska pastilla, onda pareno- pa przeno pile uz vinaigrette (ne znam koji bi bio adekvatan prijevod:/) sa cesnjakom, cilijem i djumburom, standardni dim sum i har gow, focaccia barese, butterschotch tart, i danas pita od borovnica sa sechuanskim paprom, znam da im jos nije sezona, ali bas sam ih pozelila i nasla prekrasne neki dan.
Angie, pusti kruh da se dize u frizideru, kao sto spajka kaze. Tijesto uglavnom profitira od sporog dizanja!
E Tang ja ti uvijek rijesim trening dok cekam to grijanje i pecenje. Mislim vruci kruh je vrh, ali jos je bolji nakon treninga! A inace MM cesto ustane u neko nedoba i upali pecnicu, u koju sam vecer prije stavila zdjelu, pa bude vruca kad se ja dignem. On upali pecnicu i vrati se spavat i digne se na peceni kruh. Majstorski.
bome ste se uigrali!
al totalno si u pravu, nakon treninga to je praktički free meal :)
i smijem li špinat zamijenit blitvom :mrgreen:
Pa samo na maslacu sotiram puno mladog cesnjaka, meni je ta aroma nezamijenjiva, onda dodam sparogice, pa nakon dvije, tri min spinat (ili u sretnijim vremenima koprive), pa nakon 3-4 minute jaja, prethodno umucena. I onda pustim da se stabilizira malo, no dok je jos sirova ubacim u pecnicu koja je zagrijana na 200/ samo gornji grijac! Uz to puno mlade salate- rikole, lisce mlade brokule, lisce rotkvice, kres, potocarka, kopar, vlasac, korijandar, mladi luk, rotkvica. Proljece i u karanteni:).
Aha, u pecnicu svega na par minuta. Moze se dodati feta sira takodjer. Lijepo pase.
Mislim bez problema mozes zamijeniti blitvom!
Ja sam mislila mijenjati sa srijemusem. Samo sad sam u problemu jer nemam tavu koja moze u pecnicu :roll:
I zaboravih, angie bravo za kruh!!
I enela za burek.. To jos nisam savladala...