Bravo i čestitam hrabroj mami I velikom dječaku :heart:
Brz oporavak Mia :ghug:
Printable View
Mia38, cestitam od srca! Predivno! :heart::heart:
Puse tebi i bebici!!! :kiss::kiss:
Mia38,ceeestitam od sveg ❤❤
Senka, ja cu ti samo napisati da se ne sekiras previse. Ja sam ti prijevremeno rodjeno dijete, mj i pol, sa jednim dijelom razvijene stitnjace, srce se nalazi vise desno pa je svaki uzv show ako ne napomenem. A imam godinica i sve sam to slucajno saznala naknadno u zivotu. Bitno da se sve razvija kako treba i vjerujem da ce biti sve u redu.
Rominka,hvala ti puno❤.Nadam se da ce sve biti u redu.Pozdrav
Mia38, čestitam od ♥️
Čestitam Mia :-)
Draga Mia, cestitam ♥️
Iva, Sushi, veeelike cestitke i vama ♥️
Kaja se nije duze javila. Nadam se da cemo i od nje cuti lijepe vijesti.
Alisa, citam da se i ti sada spremas za postupak pa me zanima jesi li se ipak cijepila? Ja sam cekala prvo ljeto pa jesen pa sam sada docekala da sam u polozaju da ne znam sta cu. Ako se ipak odlucim cijepiti, ne mogu odmah u postupak, a to mi je uzasna opcija. Nisam vise pametna.
Hej, Spring-Summer! Da, ja sam u terapiji (kontracepcija, Decapeptyl, a od danas Fostimon), i sljedeći petak sam dolje na 1. ultrazvuku. Ja se nisam cijepila, kao spremala sam se, ali nekako mi je instinkt govorio da to ne napravim. Naravno, sada me strah da me corona ne zezne pred sam postupak, ali ću valjda izdržati još to malo.
https://www.facebook.com/15188830205...8270130342051/
Taman će biti organizirana rasprava na rodinom fejsu upravo na tu temu :)
Tako i ja. Spremala sam se i skroz odgadjala jer sam se bojala kako ce to utjecati na postupak. Moramo sada izdrzati kako god bilo iako je situacija uzasna. Mi moramo i pri izlasku iz Makedonije imati negativan test na covid? Ljetos se moglo iz Makedonije ici doma bez testa, ali bi nas na nasoj granici stavljali u karantenu.
Koliko ostajes tamo? Vracas se natrag odmah nakon 1.UZV ili ostajes tamo? Meni je receno da bih trebala biti 10-ak dana.
Ne vraćam se odmah nakon UZV, ostajem do transfera, 19. ili 20. Ja još ne mogu vjerovati da se to sve događa, nakon 2 godine čitanja raznih foruma i tuđih iskustava te planiranja. Ne mogu vjerovati da ću za 2 tjedna možda biti trudna. Aaaaa
Ne znam za test i povratak, ja sam u 4. mj dole napravila PCR i s njime ušla u HR. Tako ću i sada. Sad samo moram provjeriti koji mi test treba za MK.
Nisam čitala sad zadnjih dana jesu li nešto novoga uveli, ali prije 10tak dana kada sam ja trebala ići za ulazak u Mak bio je dovoljan brzi antigenski test ne stariji od 48sati. Isto tako i za izlazak (iako mi taj dio nije nikako jasan). Za RH nisan proučavala previše jer je sam ja mogla nazad pošto mi od preboljenja nije prošlo godinu dana.
Čestitke svim devojkama sa pozitivnim betama
Evo kratak update i od mene.
Urađena je histeroskopija, svi nalazi koje je dr L tražio i sada čekam ciklus da krenem sa terapijom (Diferelin od 1.dana do 7.dana i Estrofem od drugog, bez prekida.
Sedmi ili osmi dan uz.
I ja se raspitujem kako ući u MK.
Može pcr ne stariji od 72 časa ili antigenski ne stariji od 48. I mene ovo čeka pa sve moram uklopiti.
Mia cestitke od srca❤
Molim vas koje ste na donaciji js kod dr Lazarevskog za odgovor. Da li ste 7.dan išle na uz u Sistinu ili kod svog dr? (Dr je u mejlu napisao terapiju i 7.ili 8. dan uz). Kog dana je okvirno transfer i koliko ste ostajale u Skoplju? Uh, sve više pitanja kako se približava datum a sve manje sam pametna :)
Hvala na podršci i pomoći.
Hvala Medo2711.
Ma treba to sve pohvatati, a misliš znaš sve posle toliko iščitanih stranica foruma
Lucy teško je predvidjeti kad bi što moglo biti. Nekome transfer bude 14 dan a nekome 18 dan itd. Sve ovisi od endometrija.
Prije je dr. L davno prije više od 6 godina kad sam ja išla zahtjevao da se prvi uzv oko 6 dc dole već bude kod njih i ja sam tako išla i bila dole punih 14 dana....da da.
Al vidim da su sad već malo olabavili jer vide da si mnogi nemogu toliko dana priuštiti.
I prije su išli više u protokole s kontracepcijom i to je dobro bilo jer si možete planirati sve pa tako i na vrijeme lijekove za stimulaciju nabaviti.
P.S. ovo za testove što traže je tako kako je i s tim se treba pomiriti i prihvatite to jer situacija je zabrinjavajuća i do nove godine će biti još gore. Dobro je da uopće dopuštaju putovanja jer je procjepljenost niska.
Medo, LaraLana, hvala puno na odgovoru. Onda ću na uz kod svog dr, javiti se dr L sa nalazom, pa ćemo videti šta će reći.
ja sam radila uzv kod mog mpo-ovca u Zg, na 7dc i 10dc...i to sam javljala dr.Lazarevskom. 13dc sam bila na prvom uzv u Sistini, a 14dc nam je bila oplodnja, endometrij se lijepo debljao od početka...
doduše, ja inače nemam prirodan ciklus, pa sam zbog nadomjesne koju pijem mogla točno znati kad će mi biti 1dc i unaprijed sam dogovorila s dr.L kad i gdje ću raditi prve uzv i kad trebam biti kod njih na uzv...tako da smo mi kupili avionske karte već nekih mjesec dana unaprijed, držali fige da sve na uzv bude ok - i bilo je :-)
mi smo računali da u Mk možemo ostati maksimalno 10 dana (uzimali smo unaprijed te avionske karte na popustu, pa smo trebali računati s najdužom mogućom varijantom...) - računala sam da ćemo doći u Sistinu na moj 13dc, da će eventualno trebati par dana još do dana oplodnje (ovisno o tome kako će mi se debljati endo)...pa sam uzela u obzir da teoretski može biti transfer na 5.dan ili da će eventualno upasti veiknd u priču... i tako smo uzeli taj maksimalni broj od 9 punih dana. na kraju nam je bilo dovoljno 5 dana sveukupno (od ponedjeljka kad je bio prvi uzv u Sistini do petka kad je bio et), ali smo se onih rezerviranih dodatnih par dana lijepo odmarali.
nezgodno s Mkd je znati unaprijed taj broj dana jer ovisiš o hpri faktora koje ne možeš predvidjeti... vjerojatno je vizavi toga najlakše ići autom jer ovisiš sam o sebi, ali podrazumijeva duge vožnje + nama je ispao avion jeftiniji od vožnje, a puno praktičniji
Iva draga, ovo tek sad vidim...čestitam ti :heart: i hvala svima ostalima...da nije bilo ove teme i pogotovo svih info od LaraLane, iskreno, teško bih se odlučila za Mk, jako mi je drago da postojite na ovom forumu :ghug: a sad neka se ovaj dobar niz nastavi bez prekida cure :love:
ja sam isto ovaj tjedan saznala da se radi o blizićima, prekjučer sam vidjela i da su oba srca prokucala... ali sve to sam saznala jer sam završila u hitnoj zbog puno puno krvi...naravno da sam mislila da je sve gotovo...imam hematom koji je srećom daleko od malih i nadamo se da će sve biti ok. dodatno mi je podebljana terapija iz Mk. u svakom slučaju nije počelo veselo, ali hrabro idemo dalje korak po korak :-)
Hvala sushi. Pomogli su i tvoji komentari da posložim kockice.
Želim da ti trudnoća na dalje protekne bezbrižno.
Sushi hvala ti ❤ ,cestitke i tebi i da sve i dalje bude u redu .Valjda svi moramo proci kroz stres i strepnju,za svaku sitnicu se uplasimo,al tako mora biti.
Cure koje sada idete u postupke zelim vam punoo srece ❤
Medo2711,kako si ti,jel kod tebe sve ok?
Sushi čestitam još jednom, pa to su zaista divne vijesti :zaljubljen:
Kako je ovo lijepo pročitati i hvala ti na tome. Neizmjerno mi je drago da sam mnogima razbila predrasude o Mk.
Sjećam se da si ti i inesz bile prve koje ste komentirale moj prvi dugi protokol iz Sistine i kako je u protokolu iznimno važno dozirati stimulaciju jer ga gotovo nitko nije primjenjivao u Hr.
U to ime neka se nastavi ovaj lijepi niz pozitivnih beta i trudnoća.
Medo 2711,super prolazi vrijeme i nek samo tako i ostane..Sve ultrazvuke sto sam imala bilo je u bolnici jer su tamo bolji kao ultrazvuci,vise se vidi,uputio me je moj gin.kod dr u bolnici sto vodi blizanacke i rizicne trudnoce,da vidimo sto ce ona reci i dali ce me primit kao svog pacijenta da me vodi.Trebala sam ic ovaj tjedan,al nije bilo mjesta,pa idem iduci utorak,valjda ce biti sve ok
Medo 2711,naravno da hocu,mi smo ovdje svi kao jedna velika obitelj ❤
Pozdrav drage moje! Evo kod mene je situacija sljedeća. Bila sam na aspiraciji jajnih celija u ponedjeljak i dobili smo 8 jajnih celija. Poslije toga sam dobila sljedeći protokol: Utrogestan( progesteron) 200mg 2x2 vaginalno, Estradiol 1mg2x2, Impryl 1x, Aspirin 100 1x, Prednisolon 5mg 1x i 1 s.c injekcija Protulex 25 mg dan prije transfera. Sutra imam transfer embrija. Vratiti će mi 2. Dobili su 6. Sad danas su me pitali za pohranu embrija i da je cijena oko 800€ sto prije nitko ništa nije spominjao pa me je malo iznenadilo i iznerviralo.
Kako se ponašati poslije transfera? Imamo li pravo na bolovanje i pod koja dijagnoza ako da? Oni su mi rekli da je test za trudnoću tek nakon 2 tjedna. Može li prije da se zna?
Hvala puno ☺️☺️☺️
Pozdrav svima :bye:
Već dugo pratim ovu temu, a još dulje imam želju biti mama. Hvala svima što su podijelili svoja iskustva, zbog vas nemam osjećaj da idem sama u nešto nepoznato nego da pomalo poznajem osoblje, kako to sve funkcionira i da znam što me, otprilike, čeka. Imam 37 godina i odlučila sam ću uskoro ići na IVF s donorom. Naravno, u Sistinu :)
Kirurgija pisali smo da se čuvanje embrija plaća. Jedino je malo nešto drugačije ako se ide preko hzzo- ali to sam sad zaboravila, čini mi se da npr netko plaća a netko ne FET i tak.
Ponašaj se normalno jedino nemoj baš nešto teško dizati al ono baš teško iako ti i to baš nema veze jer većinom žene koje imaju već djecu uredno i dižu istu od 14, 15 kg. Tako da ponašaj se normalno, ako je embrij dobar primit će se.
Naravno da se može prije znati, pa 14 dana je meni suludo čekati i uzimati lijekove bezveze.
Ja sam na 9 -ti dan od transfera imala pozitivan test super osjetljivi Gravignost Ultra 10 miu i 12 dan 139 betu.
Nema se tu što čekati 14 dana.
I da....dan transfera ti je nulti dan i kod tebe su znači trodnevni embriji.
Sretno :)
Vrati se par stranica jer ti je Rominka već odgovorila što se tiče bolovanja.