m arta, sretno!
taca i anaea~~~~~~~~~~
Printable View
m arta, sretno!
taca i anaea~~~~~~~~~~
hvala mare!
trebala bi na putu uzeti inekciju, jel se gonal može ranije smučkati, ili se mora odmah iskoristiti?
M arta, ja ga ne bih ranije muckala.
taco, provjerila sam, iako sam i sama mislila da ne bi trebalo. hvala i sretno!
kad se vratim da pročitam lijepe novosti!!!! :-)
draga, marta i ovdje da ti zaželim sretnu kob u pragu, i vratila nam se u osijek kao trudnica i to ostala idućih 9 mjeseci, puuuuno dobrih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ti šaljem i da kraj Drave šetamo mi velikih trbuha ovo ljeto :)
Charlie, kako je prošao uzv?~~~~~~
Meni danas nije uspio lov na j.st., pukao foliku ranije, ali da se ne baci uzorak učinjena inseminacija, pa sad... ponašam se kao da nije ničeg bilo 8-).
Moram pohvaliti mladog dr. u VG i embriologicu, imaju human i otvoren pristup, držim im fige za dalje!
anaea možda ta inseminacija bude pravo iznenađenje :-)! Uvijek vjerujem u neplanirane sretne završetke ;-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tacu i m artu
aenea, ~~~~~~~~ za iznenađenje za dva tjedna, možda je baš to vaša dobitna kombinacija.
a ja se kao nikad veselim M koja me iznenadila bome rano ovaj ciklus (25.dan), ali kako sam sigurna da je ciklus bio "ćorak", bilo je i za očekivati tako rano. idući sam mjesec u postupku, pa smo eto i korak bliže.
svima ~~~~~~~~~~ od nas.
anaea40, što je tu je, važno je da se nešto napravilo, nadam se da će biti sreće~~~~~~
andream, skroz mi je čudno što toliko dugo čekaš na postupak :-)
tiki, s jedne strane mi paše odmak, a s druge... takva je situacija na žalost trenutno u Vg. ako mi ne uspije, "lupat" ću dalje po femari.
Taco ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:!
Curke dobro jutro
:love:
Dobro jutro draga Mojca, kuham :coffee:za one koje smiju.
Gledala sam onu prezentaciju dr.B o prirodnom postupku, gdje je uspješnost iznad 40 g. 0%, a tako je za inseminacije.
Pa čemu da se onda nadamo, uspjehu samo iz stimuliranog postupka, ako se ev. dobije 3 i više j.st. Ne znam, ima li koja forumašica 40 i više godina koja je uspjela iz prirodnog postupka ili iz inseminacije? da li netko poznaje takvu?
Možda je ispitivani uzorak premali, samo je bilo čini mi se 8 embriotransfera, a 0 trudnoća, kako je vani u i drugim klinikama?
Anaea40, mislim da je u 40-ima uspjeh inseminacije oko 2% i to s trecinom spontanih. Neki doktori rade stimulirane inseminacije pa to povecava uspjeh.
Ja prijavljujem ET jedne blastice i jedne morule, biolog kaze da je zadovoljan ali nisam uspjela nista iscitati s njegovog lica (koju obrvu je podigao i sl.). Dr kaze beta za 12ak dana sto nema sanse da cekam. Vidjet cu jos kako cu se osjecati.
taca70 :-D. Za tjedan dana zelim poskakivati do neba zbog tebe!
Jesi se dogovorila i za hcg injekciju nakon transfera? Ako jesi, za kada, koju i od koliko jedinica?
Taca:-D:-Dja ti saljem trudnicke vibre ima da uspije ovaj put ovo je nasa godina i godina ovog naseg kluba;-)
Taca :-D i za 10 dana isto.
Taco :-D :-D :-D
Vikki, za fantastičnu anesteziju i lijepo odmor u bolnici sutra ;-)
Taca, ~~~~~~~~~~~ za konačan dobitni postupak.
Vikki, ~~~~~~~~~ za uspješan i brz "odmor".
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
anaea, ja sam lani ostala trudna inseminacijom, dr. u KBO je bio sretan i iznenađen skoro kao i ja jer mu je to bila potrebita formalnost i smo već razgovarali o ivf, čuda se uvijek događaju....nažalost, plod se smjestio na krivo mjesto - izvanmaternična trudnoća....
osim toga, ono što sam ja čitala na netu glede prirodnih ivf bilo je da kod žena od 40-43 g niti jedna trudnoća, ali zato dvije 44-godišnjakinje su ostale trudne i rodile...(ali isto neki mali uzorak žena) ....zato, ne padaj u bed... :)
nikada se ne zna kada nam se sve "poklopi" da bi se primio plod :)
sretno
Curke drage, proveli smo dan na Žumberku, gledali kako se priroda lagano budi iz zimskog sna. Travnjaci se okitili jaglacima, visibabama, šafranima, osojni dijelovi i kukurjecima i još nekim plavim suncolikim što ne znam kako se zovu... ljepota sa svih stana a meni jedina misao da je proljeće i da taj prirodni rast osjećaju i naše jajne stanice, spermići, blastice, morulice, dvo-i-ostalo stanični zameci i mala bića koja su se tek ugnijezdila.... i da sad više nego ikad imamo podršku od prorode.
Taco, vjerujem da se blastica i morulica već dobro osjećaju i da traže savršeno mjesto za "spajanje". Čvrsto držimo fige!
Vikki, sretno! :heart:
Curke.... :)
Taco :klap::klap::-D za blasticu i morulicu i šaljem puuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za 12 dana (lil manje hehe).
Ja sam isto cijeli dan provela u svom vrtu gnojila i dodavala zemlju na svoje cvijeće, ruže, jagode, drveće...predivno je gledati prirodu kako se budi. Nadam se da je zarazno i da će prijeći na moje jajnike:lol:.
Taco, super! :-D
vikki, sretno i lijepo se konačno naspavaj :heart:
Taco, sretno! :-D
Čekamo daljnje dobre vijesti!!!
Vikki, želim ti ugodan "odmor" i brz oporavak!
Cure, sretno svima!!!!
A propos statistika u ovim godinama, na kraju, tko nije spreman za neku drugu opciju (donacija, posjavanje itd.) pa mu neće statistika utjecat na neku odluku, tj. probat će IVF enivej, pa kud puklo da puklo, bolje da i ne gleda statistike, uostalom, svi smo ih, više-manje, svjesni. Evo, ja ne znam za trudnoću iz inseminacije i po ESHRE-u se inseminacija ne bi niti trebala raditi kod žene u ovoj dobi (osim ovako... bad luck puko folikul), ali znam za trudnoće iz IVF-a (stimuliranog), ne znam za trudnoću iz prirodnjaka, opet, znam za prirodne trudnoće (nakon prethodne IVF trudnoće). I, opet, što to dokazuje? Prirodnjaci su oduvijek, za sve skupine, bili smatrani kao nekakva zadnja stvar kojoj se pribjegava, igrom slucaja (zakon) sad je to postalo nesto sto je maltene mainstream IVF-a u Hrvatskoj.
Sreća je, na kraju, ono što najviše treba, jer u ovoj skupini fakat je IVF trudnoća cudo, a jos vece cudo da se ta trudnoca dovede do kraja (da ne bude spontani) - govorim za trudnoce s vl. stanicama. I, opet, nekom se cudo i dogodi. Evo sam se sad, bogme, i sjetila trudnoce iz ministimulacije... ako sam dobro zapamtila...nik mati...
Dobro jutro i fina mmm fina :coffee:
Svima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ a poosebno Taci, Vikki, Tikici_69
Mi pogurani da bržee idemo u Sloveniju :-) drB sa SD odlazi u privatnike baš kao i drL sa VV
čekaj, linalena, ovo je velika vijest,. si sigurna? Bilo je rečeno da će voziti i jedno i drugo zajedno, a šta kažu na to pacijentice sa sv duha? Ima ih koje su otišle s VV i prešle na sv Duh, i sad moraju tražiti treću kliniku u nadi da dr neće otići? A odrađujete ostatak zamrznutih j.s. ili gibate odmah u Ljubljanu?
vikki, big kiss
Ma ne znam, ali na stranici jedne privatnr klinike piše da kod njih radi od 4.4 a znam da je ravnatelj SD nedavnno zabranio rad doktorrima na više klinika.
Taman idem sada u četvrtak na prvi UZV i da potrošimo još ove 3 smrznute pa onda dalje
uhh nadam se da je taj naš zaključakk malo pretjeran!!!! (to da odlazi)
Ja mislim da ne odlazi nego će raditi dio tu, dio tamo, ali nisam 100% sigurna u tu info.
Moj prirodnjak je otkazan jer nije bilo obećavajućeg folikula od 3 potencijalna...baš me bilo pogodilo, do sad je najgore što se desilo bilo da folikul prsne prije punkcije. No što je, tu je, idemo dalje.
Taca70 sretno!!!!
A to bi bilo još nekako, i znam da je danas samostalno folikulometrije radila neka nova doktorica
Charlie, meni je moj jedan jedini prirodnjak bio stresniji nego svi stimulirani skupa. Drzi se.
Linalena, tebi najvise zelim sto skoriji odlazak u Slo. Vjerujem da je to za tebe prava destinacija.
Charlie, ~~~~~~~~~ za sljedeći dobitni scenarij.
Sretno Taco:-)
Evo saznala upravo da će biti pozitivno rješenje za FET u Pragu. Idemo u travnju:-D
OKNP, super vijest.
U isto vrijeme ćemo biti u postupku, neka ti je sa srećom!