Izgleda da mu se nije dalo pisati recept!
Printable View
Izgleda da mu se nije dalo pisati recept!
aaargh... stalno sam hodala bosa u zadnje vrijeme i eto mi ga na - od jučer pika, sijeva i probada u urinarnom traktu :sick:
Naravno, vikend je i sad ne znam da li da čekam sutra ili da odem danas negdje na hitnu..pojma nemam što mi je pametnije. Počet ću se nalijevat čajem od brusnice, možda pomogne
Ufffff Majuska sto vise tekucine i vitamina C
Tina, baš sam ti htjela reći da je i moja glavicom dolje a ponekad me rasteže tako sa boka na bok da sam uvjerena da je zadak!
Evo me sa hitne - sve je ok, nalazi su uredni tako da više misle da je ili u pitanju pijesak iz bubrega ili tek začetak upale. Čekamo nalaze urinokulture.
Ja osobno imam osjećaj da sam se prehladila. Znate ono kad ne presvučete badić par dana nakon kupanja pa onda jedan dan dole reže i sijeva, baš takav je osjećaj. Mirovanje & puno čaja
Ja svoju bebu osjecam u gaćama :) udara me u prepone kad sjedim
Čudno , znam da je nisko ali čudno svejedno
A onda je opet ima svugdje , lijevo desno , kod pupka , pa nije mi jasno , znam da je glavom cijelo vrijeme doli ali očito se tijelom okreće non stop :)
:cupakosu:
Evo danas podigla nalaze ogtt-a, krenula samouvjereno po njih, kao sve je super eee sipak....imam gestacijski dijabetes, pih
Kris, ima tema, koje su vrijednosti? Meni je s dijetom bilo ok, s tim da sam znala pojesti sladoled nakon par mjeseci dijete
Nisu toliko niti povisene 5.6, 11.6, 8.2 vec je to sto ja imam simptome koji mi smetaju...jako a i kazu da se tek poceo razvijati. Nekako sam znala da bude bilo ali sam si svoj film furala. Nije cak niti problem u kolicini hrane vec u tome kaj se meni jede...mm zna reci da ne jedem niti za sebe a kamoli za dvoje. I ne smeta mi sto nema slatkoga vec sto nema lubenice i vecine voca :( i sto nemrem sada bilo kaj staviti pa cak niti voce koje volim da se ne srusim vec planiranje prehrane, no gledam sa vedrije strane...jos 3mj i imat cu zdravije navike :) Dobila sam onaj pribor za guk profil, za tjedan dana kontrola... pa cemo vidjeti.
uf kris, žao mi je :-/
svo zlo u tome
Kakve simptome imaš?
Ja još nisam obavila ovu pretragu i nisam sigurna da li bih uopće trebala. A googlat sam si obećala da neću :roll:
Umor pomjesan sa mucninom, iznenada me ulovi i skrsi me bez obzira dal lezala citav dan ili radila nekaj, piskim jako puno, previse. Jako sam zedna zadnjih tjedan-dva. Ako pojedem nesto slatko bude mi jako zlo...ako pojedem nesto jako isto tako. Kad sam popila glukozu za 5min sam zelena bila i spavala sam tam na krevetu. I na pocetku t sam dobila dosta na kilazi +7 bez obzira na povracanje i sada sam na +6 pala za kilu i tako stoji.
Neke stvari i nisu jasne oko svega toga...proslo je 2h od jadnjikavog dorucka: 2mm tanka snita sa low fat sunkom, doslovno se vidi kroz nju, jogurt i pola jabuke. Ne mogu reci da se nisam najela, nije mi sitost problem vec to sto 20min nakon takvog obroka se osjecam pregazeno kao sto sam se osjecala i prije bez obzira kaj bi pojela...evo proslo 2h i vidim da mi se vraca energija, ne mogu shvatiti u cemu je problem??Pocinjem prezirati hranu kao takvu jer se osjecam lose kada ista pojedem!
Ko te vodi? U petrovoj je centar za dijabetes, meni gd nije radio smetnje
Ni mojoj sogorici nije smetao gd. U sve 3 trudnoce je imala secer po 13. Mozda bi u cijeloj trudnoci dobila 5 kg. Kris mozda te uz to i tlak srusi. Pretpostavljam da pijes puno vode. I odmaraj, nemas sta!!! Sreca pa vani nije pakao
Na vv sam...nikako mi nije jasno da mi nakon obroka koji je zaista prema planu moze biti toliko lose, mozda su moja ocekivanja bila prevelika a mozda uopce nisam krivo jela, mozda je secer od stresa (bilo je dosta stresnih situacija za koje sam mislila da ih hendlam dobro ali opet..) osjecam se isto...cak sam nakon dorucka prosetala i popela se na 5.kat na koji se penjem 2-3 puta dnevno. Evo sada ce 3h biti od dorucka ja nisam uopce gladna i energija mi se vraca i grozim se sljedeceg obroka, pijem puno vode...razocarana sam jer sam mislila da zaista nekaj krivo radim i da mi je zbog toga zlo a kad ono nema promjene :drek:
Kris ja se iskreno ne kuzim u te mjere. Ne znam da li je taj tvoj nalaz bas jako los ili je granican?
Ali imam iskustvo jako bliske frendice koja je imala granican nalaz, po svim uzv kakti jako veliko dijete...stavili ju na dijetu, nije skoro nis jela zadnja tri mjeseca. Slatko se bojala okusit da bi na kraju rodila deckica od jedva 2800...
Naravno slusaj sto doktor kaze, ali mozda sve to skupa uopce nije od secera (ako taj nalaz i nije tako los) nego jednostavno od trudnoce.
Sto se mokrenja tice ja sam u prosloj trudnoci cak isla urologu na pregled koliko sam mokrila, o neprospavanim nocima da ne govorim jer sam se svih devet mjeseci uglavnom dizala piskit u prosjeku pet do sest puta nocu
A da ti sebi lijepo narezes malo speka i luka i dobro se najedes?
:)
Mozda te to digne :)
Ja se nisam drzala jelovnika, samo se hranila zdravo, odi nekom ginicu strucnom za dijabetes, gd ne radi takve smetnje
Morat cu jer sve kaj je mm procitao po netu je kontradiktorno, ja ne citam jer se samo iznerviram. Sacekat cu 7.8. kada nosim krv pa cu se raspitati a 06. sam kod svoje gin pa cu i nju udaviti. Sa malom 2005 sam bila potpuno bezvoljna do 7.mj i tada me pocela lupati energija a nisam imala secer i dobila sam 18kg. Ali sam i bila kojih 25 kg laksa kada sam usla u trudnocu a i mladjaaaa :) Ne znam sto bi moglo uzrokovati takav umor nakon obroka, bez obzira kakav je obrok.
Jesi se probala piknuti za profil? Nije bas lako prvi put. Mene je vodila prof ivanisevic u petrovoj
Bok svima, evo neki dan sam saznala da sam trudna i jos uvijek sam u nekoj nevjerici i strahu. Prosle godine kad sam ostala trudna sve je bilo super, nije mi na kraju pameti bilo da bi nesto moglo poci po zlu i onda se dogodio missed ab u 9tt. Nakon toga sam malo dole malo gore, i dok smo pokusavali ostat trudni kasnije cesto mi je prolazilo kroz glavu da kad se dogodi + da moram samo nabacit pozitivu i da ce sve bit ok. Ali evo sad nikako da dodjem k sebi i da se otarasim tog straha. I maltene svaki dan radim test na trudnocu samo da se uvjerim da sam jos trudna.. Ne znam samo kako cu prezivjeti sljedeca dva mjeseca :?:. Ima li tko kakav savijet kako da to izvedem?
Sve smo vise manje bile na tvom mjestu umjesto da trosis testove odi izvadi betu pvt ako ti vec soc. tak kak kazes..nije niti meni moja dala dvije. Izvadi ju na dva dana razmaka i tada se mozes opustiti..testovima ne budes previse saznala...
znam točno kako ti je :love2:
ja sam isto imala jedan missed u 7. tjednu, nekoliko mjeseci kasnije ostanem trudna, ali mi je život, da ne mislim non stop na to, poklonio priličan šamar u obliku prsnuća slijepog crijeva kod starijeg djeteta i njegove desetodnevne hospitalizacije. Kad je ta saga sretno završila i kad sam odahnula, prošao je onaj ključni tjedan kad je prošli put krenulo po zlu. Evo sad idem podojit tri tjedna staru curu :)
ovo je nova priča i nema veze s onom, kad te uhvati kriza dođi se ovdje pojadat i onda uhvati nečeg drugog, kako ide dalje bit će ti lakše :)
Mene malo brinu te bh kontrakcije...sve cesce me leda zabole u valovima, znaci ne stalno vec povremeno zabole i trbuh se stisne, do sada me nisu boljela uopce a unazad dva-tri dana cesce primjecujem. I neka tupa bol u pubicnoj kosti ali vise sa strane, uopce s etoga ne sjecam iz zadnje trudnoce.
Hvala vam na vasim rijecima utjehe.. Kris mene ko da prati neki veo pehova, naime zvala sam vec doktora ovjde za vadjenje bete, ginekolog mi je na godisnjem do daljnjega (preporuka da to obavim u Zg sljedeci tjedan), dr opce prakse isto na go-- zamjena me nerazumije-- ocito sam zaboravila pricati francuski otkako sam trudna pa se ne kuzimo-- tako da sam se onda javila svom pvt gin u Zg, narucena sam za sljedeci petak pa se nadam da cu izdrzat do tada. Nekako mi je lakse sad kad dolazi vikend pa pocnije pakiranje i sl. Ugl pokusavam se zaposlit koliko mo0gu da mi misli ne lutaju. Mada moram priznat bas sam nekako ukocena oko svega i cudno mi je jer sam mislila da cu se vise veseliti..:-( Jel to normalno?
Lorelai razumijem potpuno tvoj strah,imam i ja izgubljenu trudnoću iza sebe i sada na 22+4 još uvijek me strah. Ali trudim se ne misliti na to i zaokupljati se drugim stvarima.
Počela sam unatrag par dana osjećati bh kontrakcije-trbuh se ko zakameni na par sekundi pa se opusti,nema bolova baš nikakvih,samo stezanje i to osjetim 1-2 puta na dan. Nije li malo prerano za te kontrakcije? Pila sam od početka duphaston 3x1,pa smo smanjivali i sad zadnjih tjedan i pol više ne pijem-možda je to razlog kontrakcijama? Mora li se zbog njih mirovati? Idem na kupanje skoro svaki dan,malo plivam i više-manje odmaram na plaži,nadam se da to ne smeta.
I još jedno pitanje-koristi li itko kantarionovo ulje u trudnoći? Vele da je super za strije,za masažu,čak i za gljivične infekcije i da se može i vaginalno upotrebljavati. Ima li tko iskustva s tim možda?
Arianm, nije ti rano za BH kontrakcije, a 1-2 x dnevno je malo.
BH su normalne, dobre i svrsishodne pripreme maternice za porođaj, a problem je jedino ako otvaraju.
Neke ih trudnice osjećaju i jako često, ali im osim nelagode ne prave nikakve druge probleme.
Neke ih uopće ne osjećaju.
Sve je to normalno i ne zahtijeva nikakvo extra mirovanje.
Za kantarionovo pokušaj malo prosurfati, nešto mi je ostalo u sjećanju da se treba koristiti s oprezom u trudnoći, ne sjećam se točno što. Znam samo da ne smiješ na sunce kad ga koristiš jer je fototksično.
I uživaj u moru :-)
Imal koja od vas pozitivan herpes hsv 1 i 2 igg, znaci antitijela?
Moze se to opet aktivirati u trudnoci ? Mislim na ovaj hsv genitalni ? I opasnost od vaginalnog poroda
Evo i mene sa mojim neizmjernim stranom....dana sam bila na anomaly scenu, 19+2 tt, sve super bebica velika pokretna super izgleda, nema znakova nikakvih anomalija i sve odlicno. Ja se dobro osjecam, od tegoba nekad sam napuhana zna me zaboliti donji dio ledja, ali nekad malo nista strasno i nekad dolje kao da osjecam da mi se sve rasteze, sto su kao kontrakcije, ali nikakvi veliki bolovi. Jedino mi zna biti dosta tvrd stomak.
E sad doktorica je utvrdila kontrakcije tijekom cijelog pregleda, nisam otvorena, kaze da moram mirovati i nije mi nista dala za smirenje tih kontrakcija.
E sad, ja nikako nisam mogla shvatiti koliko je to uistinu opasno, odnosno da li su to te opasne kontrakcije? Rekla je da trebam mirovati, a u povijesti bolesti je napisala "mislim" da treba mirovanje.
Obzirom da sam to radila privatno, a da sad ne imenujem, nazvala sam svog ginekologa kod kojeg vodim trudnocu da saznam koliko je to alarmantno na sta mi je on rekao "to ste trebali nju pitati". Kao da se svi ograđuju, uzasno. Imate li kakva iskustva?
Mozda sam ja od svega paranoicna i jesam sigurno.
Uzasni su socijalni ginekolozi ako prethodno odes privatno. Nekako najbolje sutiti i kod obadva napraviti pregled, jer to ogradjivanje je bezveze. Nije ti lose popiti Normabel od 2mg. Ako se ne otvaras, nije strasno, odmori cim stignes, citaj nesto, spavaj. Beba je dobro i aktivna a ti zatvorena
Bok cure!!!!! Danas sam bila na pregledu. Bebica raste, sve je u redu s njom. :-) Doktor kaže da mi je posteljica blizu ušća uz stražnju stjenku maternice. Moram nastaviti još sa utrogestanima iz tog razloga i postepeno ih smanjivati sljedeća 4 tjedna. Doktor nije zabrinut i kaže da se posteljica može i podići rastom maternice. Ufff... Nadam se da će tako biti. Svašta čitam po netu pa se bojim. Dr mi nije predložio nikakvo mirovanje, čak idemo na more a pregled za 4 tjedna. Jedino je dr napisao u knjižicu to da je posteljica blizu ušća i to podcrtao i rekao da će na to posebno obratiti pažnju.
Jel itko od vas zna išta o tom problemu da je posteljica blizu ušća?
Ma uzasni, al nije to njemu iza ledja. On ni ne radi animaly, poslao me da idem u vinogradsku napraviti, al je to tamo jednako
nemoguce i rekla mu da cu privatno.
I sad moj ginekolog umjesto da je rekao dodjite s nalazom da vidim, ne kao to si trebala nju pitati dodji 1.9. do tad sam na godisnjem.
I ja sad trebam mijenjati ginekologa?! Kako opet kod njega, najrađe bi mu samar opalila i svasta bi mu rekla al ne zelim se nervirati.
Odvratni su.