Ja sam presretna sto skoro nije prosao, to mi je bio glavni strah.
Printable View
Znam, znam, i sam je negdje komentirao da mu i nije bio cilj osvojiti srca šire od Zagreba.
Budući da je jasno da ima masa onih koji se nisu usudili glasati za ove iz druge lige, sigurna sam da bi osvojio preko 10% u Zagrebu.
Da sam ja na Juričanovom mjestu, gurala bih ovu kampanju idućih godinu dana i onda se kandidirala na lokalnim izborima (2021. su, zar ne?)
Ne ostavlja mi dojam da njega zaista zanima ući u politiku.
A da je on dobio 10%, Milanović ne bi išao u 2. krug.
Slažem se da ga trenutno ne zanima ulaziti u politiku, nego sudjeluje u performansu. Ali tko zna, možda mu se svidi.
Bubilo, zašto misliš da ne bi Milanović ušao da je Juričan dobio 10% u Zagrebu? Dobio je preko 8%. Da je dobio par posto više u Gradu Zagrebu, Milanović bi i dalje u Istri imao preko 50% :)
Meni samo nije jasno tko su Kolakušićevi birači.
Razočarani glasači Živog zida :lol:.
Aha, mislila si samo u ZG 10%.
Mislila sam da misliš na cijelu HR da je jurican dobio 10%.
zašto ne?
on se intenzivno bavi politikom, ja ga ne doživljavam isključivo kao performera i trolla.
možda imamo različito shvaćanje što znači baviti se politikom
meni se čini da on ima volje povezivati osobe, tražiti uzroke nekih posljedica i vikati da je car gol
možda to radi isključivo da bi promovirao svoje filmove, ali ne znam nikoga tko bi se na taj način izlagao uistinu opasnim ljudima samo radi promocije
ja nekako zamišljam da uđe u Grad, da ga raskrinka do bankrota (jer će se to dogoditi raskrinkavanjem) i da krenemo ispočetka, od neke zdrave nule
ovaj dio s raskrinkivanjem može napraviti samo netko kome nije stalo do svoje pozicije
Da, tako nekako ga i ja vidim.
Pa ok taj dio s raskrinkavanjem, ali taj dio nakon toga - da je on gradonačelnik ili da sjedi u skupštini, tu ga ne vidim. I mislim da ni on sebe ne vidi u tome da se bavi upravljanjem grada.
Nego će nakon sto je sredio Todorica i Bandica prijeći na sljedećeg.
može biti da se ne vidi u tome
ali meni bi na tako jednom važnom mjestu najidealnija bila osoba koja je potpuno van svih političkih mreža, da ne kažem establišmenta
a da je uz to dovoljno inteligentna da prepozna bullshit kad ga vidi
i dovoljno hrabra da kaže "ne" tom istom bullshitu
ovi koju su već unutra su previše indoktrinirani
jbg, kad svaki dan gledaš te gluposti postaneš neosjetljiv na njih
jednom sam bila na koridi, na prvom biku sam okretala glavu, na šestom sam već vikala Ole!
Nije li to u skupštini već Tomislav Tomašević? :mrgreen:
Ne znam, ne vjerujem da je Jurican sila koja bi mogla razbucati HDZ+SDP (+MB 365) klan. Ne vjerujem da bi s ovakvim nastupom na lokalnim izborima bio izabran za gradonačelnika.
Ljudi su sad glasali za njega “iz protesta”, jer im se sviđa što radi... ne jer ga vide kao političku figuru.
Tomislav Tomasevic je sve sto navodis, sigurno nije neosjetljiv niti indoktriniran, bori se s Bandicem neumorno vec godinama.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I nazalost nikom nista- vecina nije niti cula za njega. A bas je bezkompromisan, inteligentan, elokventan, jako hrabar. Bio je prije mozda godinu dana u Nedjeljom u 2, znam da su ga mnogi iz moje okoline tek tada skuzili i bili su odusevljeni, ali on sigurno nema nikakve sanse dobiti izbore. Ja mislim da naprosto nema dovoljno glasaca kojima je vazno da je na vlasti nekorumpiran i posten igrac.
meni Juričan odličan jer mi je već dosta toga da svi njurgaju sebi u bradu a šute kad treba to isto reći naglas
dobit će moj glas i u drugom krugu :treca opcija:
I meni je Tomislav Tomasevic odlican!
https://www.telegram.hr/politika-kri...ent%2bexchange
Ajoj :-(
mislila sam na juričana kao gradonačelnika :mrgreen:
znam da nije realno, ali a girl can dream
a TT je i meni super, nažalost izabrali smo premalo takvih zastupnika
Vjerojatno smo otjerali sve desničarke s foruma, ili barem ove teme ;).
Ali može li mi itko objasniti zašto su nam 30 godina nakon još uvijek to jedine i primarne teme zbog kojih ljudi izlaze na izbore i biraju svoje opcije? Zašto?
Evo ja ću sad zagristi govno i reći da bih pristala na to da u jednom danu netko na vlasti uvede lustraciju, pomiluje branitelje (dakle to su isto ljudi koji su činili zločine, ali su naši, pa nema veze?) ukine instanbulsku, da crkvi (a i Hercegovini) godišnje još milijardu kuna, vjeronauk postane obavezan predmet, zabrane abortus, ukinu stečena prava za istospolne zajednice, zabrane pride, da na pločama državnih institucija stoji ZDS, da se makne sva ćirilica odasvud, da se napravi zid prema Srbiji i zabrani ikome i pomisliti da bi oni nekad mogli u EU (a kao da će realno i moći idućih 60 godina)... jesam li nešto zaboravila?
Dakle, evo pristajem na sve ovo. Samo neka više prestanu pričati o tome, izlaziti na izbore “samo” zbog toga i slično. I neka napokon nekoga (od ovih koji izlaze na izbore) počne zanima školstvo, zdravstvo, gospodarstvo, poduzetništvo, javna uprava i slično.
Dobit ću živčani slom više.
Neka HDZ i SDP i koaliraju vise, glasala bi i za tu kolaciju na izborima samo da mi netko kaže da će se s gornje liste tema napokon javni diskurs prebaciti na donju listu tema.
Lastane, nema šanse još desetljeće koje, je l da? :roll:
Nema
Bubilo, ne kužim :)
Evo, imaš ovdje opisano već učinkovito kako se privreda razvijala.
"In der Mitte der 1930er Jahre wurde die Autarkie der Wirtschaft im Deutschen Reich durch die NS-Führung proklamiert, im Hintergrund aber eine Kriegswirtschaft unter Einbeziehung von Armee und Wirtschaftsvertretern vorbereitet. Die zunächst unsolide, später kriminelle Geldpolitik führte noch vor Kriegsbeginn zu einem enormen Staatsdefizit, welchem der NS-Staat durch ordnungspolitische Zwangsmaßnahmen und ungedeckte Geldschöpfung der Reichsbank zu begegnen versuchte. Im Zuge des Krieges wurden schließlich die Ressourcen der eroberten Gebiete systematisch durch Raub, Zwangsarbeit, Besatzungsabgaben und Requirierung ausgebeutet."
Procvat ratne industrije, kriminal, pljačka osvojenih područja, prislini rad itd.
Proglasiš nekoga unutarnjim neprijateljem, doneseš rasne zakone i oduzmeš mu sve sjeverno od Ilice. Problem je što su sad nekretnine sjeverno od Ilice već većinom u njihovim rukama. Ne bi imali više što ovdje pljačkati, pa bi morali ponovo s vanjskim neprijateljima krenuti.
Ja bih svog sina poslala u Papuu Novu Gvineju. Preronili bismo Jadransko more, ako treba.
Nego, je l stvarno mislite da su svi Škorini navijači zapravo rušitelji Plenkovića? Ja zbilja u to ne vjerujem.
Pa škorini navijači su ljudi koji ideološki podupiru sve što Bujanec nabraja. Zamjeraju Plenkovicu istanbulsku, Pupovca... je l se to zove “rušitelji”, ne znam ;).
Što ne kužiš? Dakle da uvedu taj sav mrak misliš da bi u isto vrijeme / nakon toga krenulo pljačkanje, korupcija...? Pa zar nemamo to već i sada? :lol:?
Nisam sigurna da Bujanec i kompani zbilja žele na vlast iz financijskih interesa, da pljačkaju, korumpiraju... mislim da zbilja iskreno žele sve ove svjetonazorske stvari provesti u djelo. A da nemaju niti jedan drugi odgovor na niti jedno drugo važno društveno, gospodarsko pitanje... jedva čekam njihovu predizbornu kampanju za parlamentarne da vidim ima li ista osim desnih tema u tom govoru.
U školstvu bi se počeli buniti protiv pjesama koje im se ne sviđaju. Sveli bi hrvatski na eventualno znati himnu napamet i pokoju tomsonovu jer su padeži prevelika gnjavaža.Citiraj:
I neka napokon nekoga (od ovih koji izlaze na izbore) počne zanima školstvo, zdravstvo, gospodarstvo, poduzetništvo, javna uprava i slično.
Biologiju izbacili. Matematiku, kemiju, fiziku, isto. Vjeronauk bi preuzeo te predmete.
Zdravstvo bi se svelo na po zasluzi i tko koga poznaje. Starce bi odveli u kamp. Glavni lijek bi bio nešto iz reda opijuma. Dijagnostika kako se tko sjeti.
Gospodarstvo i javna uprava sve viđeno iz prošlih crnih vremena.
Ili pogledajte film Idiocracy. Zamišljen je kao komedija, ali uz ove debile na vlasti bi bila tvrda realnost. Bujanec je ionako intelektualno potkapacitiran pa si to malo ganglija što mu ostane skuri kokom. Škorini birači nisu puno bolji.
Hoću reći, to je oksimoron, imati desne fašistoide na vlasti i ozbiljan interes za sva ozbiljna pitanja koja vode nekakvom prosperitetu.
Joj Bubilo, ne mogu se smijati. Nemamo to sada. Nemamo rasne zakone ni radne logore. Nije mi to uopće smiješno. Bujanec i ekupa su bolesnici, a što bolesnici iskreno vjeruju je meni teško dokučiti. Ratovi su u pravilu vođeni financijskim, a ne nacionalnim interesima. Ja se nadam da neću morati slušati njihovi predizbornu kampanju. I eto, nadam se da će se međusobno pouništavati, jer mislim da su to destruktivni karakteri.
Kaže sad na yammatu da je valjda svaki drugi u dobi od 18 do 20 glasovao za Škoru dok su u pravilu ljudi u dobi od 60 g na više glasovali za Zokija. A ja prekjučer gledam bakicu sa štapom i mislim si "eto i tebe ženska, došla dat glas Kolindi".
Ajme, pa što je klincima?
Znaš što je klincima? Njima je Škoro "baš fora" jer ga pamte iz žirija "Zvijezde pjevaju" gdje su se masovno valjali od smijeha na njegove kakti duhovite izjave. Dalje se u politiku nisu udubljivali jer ih to "ne zanima".
Nisu čak ni samo klinci u pitanju - imamo na poslu kolegicu koja je oko 30.-te i komentirala je "ako u drugi krugu uđu Škoro i Kolinda, glasam onda za Škoru, ne mogu ovu više slušat, hahahahaha". Eto, to je argumentacija - "ne mogu ovu više slušat".
Ne mogu je ni ja slušat, iskreno.
Njeni govori me izluđuju. To afektira, to nema smislenu rečenicu.
A što se tiče ovih "mladih" što ih politika ne zanima, pa i ovdje na forumu se otvoreno govorilo o ljepšem pristupu životu gdje se ne treba baviti politikom jer se ne treba opterećivati s tim stvarima, pogotovo kad živimo tako lijepoj zemlji (s puno sunčanih dana).
A tko nju još može slušat :roll: ali nije problem u tome, nego u onome što stoji iza svakog od tih kandidata, pa tako i iza nje. Nikad prije kao na ovim izborima nisam toliko osjećala koliko smo svi taoci unutarstranačkih HDZ-ovih prepucavanja. I te međusobne kupovine "ja tebi ti meni".
Eno danas opet čitam, zagrebačka skupština je odbacila prijedlog da se ispita organizacija adventa. 15 glasova za, 1 protiv i 22 suzdržana! Dvadeset i dvoje ljudi je dobilo instrukcije da se ne izjašnjavaju po tom pitanju da ne bude lava dok spava :-x
Da, to je izgleda trend.Citiraj:
A što se tiče ovih "mladih" što ih politika ne zanima, pa i ovdje na forumu se otvoreno govorilo o ljepšem pristupu životu gdje se ne treba baviti politikom jer se ne treba opterećivati s tim stvarima, pogotovo kad živimo tako lijepoj zemlji (s puno sunčanih dana).
Iako, kad gledam "mlado" u svojoj okolini... imam sina tinejdžera kojeg jako zanima politika i pratio je i sučeljavanja i izbore (samo su ga kiša i esej iz hrvatskog spriječili da ide s nama na biralište "da vidi kako to izgleda" :mrgreen:). Ali on je klinac, doživljava svijet crno-bijelo, za svakog kandidata prvo pita "a je li on lijevo ili desno", sve jako simplificira, za svako njegovo pitanje slijede s naše strane dugačka objašnjavanja, argumentiranje, navođenje primjera... hoću reći, s mladima treba i razgovarati na tu temu, da bi se formiralo neko mišljenje. A u ovoj dobi je to zahtjevniji posao nego odgovarati na ono djetinje "zašto".
Pa izlaznost je bila kolika? 38%
O čemu uopće pričamo?
Iseljavanje, iseljavanje, iseljavanje!!!! :lol:
Tanja, slažem se.
Mene od svega najviše užasava taj waterfall kojim nam se kroje sudbine. Politiku zemlje određuje stranka koja ima većinu u parlamentu, ta stranka je na vlast došla organiziranim glasanjem, čelni ljudi stranke isplivavaju unutar iste stvaranjem iluzije moći (primarno) i iluzije sposobnosti (sekundarno), bez ikakvih opipljivih kvaliteta. I eto vlade, sastavljene od stranačkih "moćnika".
Taj bubble nikad neće prsnuti.
Nije svaki drugi nego svaki treci od mladosti glasao za Skoru.
Ja sam imala neugodnu situaciju kad su me učenici pitali za koga da glasaju, jer da im roditelji nameću svoje opcije.
Rekla sam im da glasaju u suglasju sa svojim preferencijama i svjetonazorom i da istraže kandidate, i da nije ok da ih roditelji prisiljavaju da zaokružuju po njihovom izboru. Ma tko bio kandidat.
U ponedjeljak su mi neki od njih ponosno priopćili da su ipak zaokružili onako kako su oni htjeli u tom trenutku. Očito svaki treći za Škoru.