povlacim ono sto sam napisala
fakat je malo morbidna
na pocetku mi se nije ucinila
Printable View
Svjetionik je stvarno odlicna knjiga, citala sam ju nedavno (iako mi je trebalo vise od mjesec dana da ju procitam, jer sam uspjela jedino kad su curke spavale) to mi je prva koju sam procitala nakonduuugo vremena ! Prije njih su bile 50 shades, to sam sva tri nastavka u tjedan dana prosla :eek:
Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk
Barca jesi citala svjetionik od wolf ili od p.d. james? :)
Woolficin roman je Ka svjetioniku, ne Svjetionik :oklagija:
Od Wolf. Od nje sam citala jos mrs.Dalloway i Valove. Takodjer super knjige. :)
Onda su krivo preveli. U originalu je To the Lighthouse.
Joj nista cudno kod nas, imam brdo knjiga koje su u orginalu jedan naziv, a kod nas prevedeno drugacije.
Ma dobro, to je prevoditeljska sloboda. Ali ovo sa svjetionikom mi je bezveze.
Pa bas i je. Vidis, uopce nisam obratila pozornost na to, dok mi nisi rekla. To je ipak malo neozbiljno od njih. Ali dobro, sta se moze. :)
Laumi loooool!
Znam kako se zove u originalu :D ali evo, barca dobro kaze, prijevod je bas Svjetionik.
Znam da znas :). Samo kazem da me nervira prijevod naslova.
skužila sam, svimbi :lool:
Ljeto bez muškaraca nisam čitala, ali mi je na listi, jer mi je njen roman "Što sam volio" jedna od najboljih knjiga koju sam pročitala prošle godine.
pročitala Keplera, Hipnotizer
Pavičića, Žena s drugog kata
Vanjinu s knjižnog kluba, Pongrašić, Vidi majmuna
sada čitam Sobu
Jennifer Worth: Shadows of the Workhouse - nastavak od Call the Midwife, odlicna serija knjiga, velike preporuke!
Carolly Erickson: Bloody Mary: The Life of Mary Tudor - vrlo zanimljivo, prepuno podataka.
Adrienne Sharp: The True Memoirs of Little K - nacin pisanja mi je los, no s druge strane su me interesirali povijesni podaci... I opet me ulovila volja da i opet procitam Rat i mir.
Aleks, krenulo te! super! Mislim da će ti se Soba jako svidjeti. Užasno mučna tema, ali ispričana izvrsnim dječjim glasom.
Čitam Edgara Kereta, izraelskog autora kratkih priča, pročitala "The Bus Driver Who Wanted to Be God and Other Stories" (http://www.amazon.com/The-Driver-Wan.../dp/1592641059), a sad čitam "Iznenada netko pokuca" (http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=45219) - moje preporuke.
joj, meni je isto Etgar Keret jako drag, čitala sam 8% ni od čega
i Soba mi je super (zvuči glupo upotrijebit tu riječ za tu knjigu), ali kad god je nekome preporučim, kad vide o čemu se radi, kažu "ne, hvala" i ne vjeruju da je knjiga izvrsna
Sad sam isla procitati radnju Sobe i stavljam ju na listu.
Od Brda se jos oporavljam, mene je jako dirnula, doslovno sam cmizdrila.
Sad sam pocela citati Noseni valovima, ali mi malo vuce na ljubic?!
Mesa Selimovic - Tvrdjava
Kako volim kada me knjiga prikuje za sebe dok je ne procitam, kao ova...
Počela jučer Ljeto bez muškarca, vrlo pitko.
Brdo mi je dobra knjiga, ne odlična. Recimo neusporedivo mi je bolja Živjet ćemo bolje koju sam čitala tjedan ranije.
Procitala sam dva dijela Murakamijevog 1Q84 i sad ne mogu docekati ljeto da izadje treci dio. Za utjehu zbog cekanja sam opet procitala Norvesku sumu, meni njegov najdrazi roman.
Trenutno sam na pocetku Cesljugara, Donne Tartt. Ove godine imam ludu srecu s hit knjigama, kad god dodjem u knjiznicu pronadjem jednu.
Nadam se da cu tako uskoro uhvatiti i novog Mitchella!
Jučer sam dovršila Brdo. Jako sam uživala. Prije toga Elijahova stolica- ta me baš razočarala. I patetičnim stilom i sapuničarskom fabulom.
Ne znam jesmo li ga spominjali, ali jučer sam ga vidjela na webu:
http://www.mvinfo.hr/knjiga/11079/kostani-satovi
I ja mu se nadam u knjižnici :-)
The bone clocks, spominjali smo, kako ne. Samo ni ja nisam znala da je već preveden - Koštani satovi :-/ hm, što li bi to značilo...
je li itko pročitao Mitchellov prvi roman, Ghostwritten?
Ja sam završila hateship friendship courtship loveship marriage
i nastavljam se družit sa Munro i The love of a good woman
Pročitala sam Koštane satove jer su došli u knjižnicu. Ja sam i inače fascinirana njegovim romanima i sposobnošću da piše žanrovski različite stvari jednako dobro. Roman je napisan u prvom licu iz pozicije različitih likova tako da uvijek moraš hvatat nit i slagati dijelove priče, a to se fantastično nadograđuje na samu temu. Stil prati temu. Priča kreće 1984. ali osamdesete nisu jedina poveznica s drugim njegovim romanima. Kako čitaš, tako skužiš da se referencira na likove iz svojih drugih romana, i ne samo da se referencira, nego to jesu ti "ljudi". Znači sve je udrobio, osamdesete u provinciji, mračnu fantastiku i nelijepu, a realno moguću, viziju (bliske) budućnosti.
Ok, Koštani satovi su sljedeći :)
Vezano za Ljeto bez muškaraca...malo sam ambivalentna :/
Naslov je banalan, knjiga nije...baš toliko.
Lijepo ona piše, brzo se to čita, ali nekako mi se cijelo vrijeme činilo da podilazi ukusu širokih masa, da pojednostavljuje.
Ne znam kako bih to objasnila a da ne ispadnem snob :škartoc:
marta, super si opisala, zvuči vrlo primamljivo. Već se vidim kako guštam s knjigom pod dekicom :)
Marta, super opis. Volim DM :heart:
Svimbi, vec sam cula slicno misljenje za Ljeto...
Jesi citala Sto sam volio?