kakvo ti je to tijesto? ja tijesto kupim u lokalnoj pekari i pizza je predobra!
inače jučer smo jeli zapečene palačinke punjene sirom, vrhnjem i šunkom a za desert kremšnite
danas je musaka od patliđana, pire i ostaci kremšnita od jučer
Printable View
subota tradicionalna pizza, a juce skuhala prokulice s junetinom, grah i bolonjez, plus marinirala junece snicle za brze varijante. ove hefte vise ne kuham!
Jucer su bile sarme, a danas posljedicno jota, jer uvijek ostane rezanog kupusa. Volim jotu.
Kiseli kupus sa suhim mesom+krofne
danas rižoto s piletinom i zelje salata
jučer piletina s porilukom u umaku od vrhnja i riža
danas i sutra gulaš-čobanac nešto između
desert mađarica s rozen korama
danas se šika jesti nešto po seljački
pa će biti kiseli kupus sa suhim mesom
ja krafne napraviti ne znam, pa će biti fritule
možda uspijem napraviti dovoljno velike da ih mogu podvaliti pod krafne
danas pileća juhica, lažna piletina na kijevski i špinat
pileća juhica s gris-knedlama, teleći saft s korjenastim povrćem, tjestenina, matovilac i rikula na salatu
Krumpir na gulaš (s relativno malom količinom mesa, ali ipak mora biti) + cikla. Ne pečem krafne jer smo već pojeli dvije ture fritula i jedne krafne bez ulja. MM je najavio donijeti od svoje mame.
Razmišljam što sutra - Pepelnica je... možda ričet ili leću + kineski kupus na salatu.
ne moraš :mrgreen:
Danas bude Veljkov
Učinak od graška
Na 1 dl maslinova ulja u kojem ste rastopili žlicu maslaca zazlatite 2 ribane mrkve, 1 ribani crveni luk, po 2 grančice selena i petrusimula, 5 dag pancete i 0,25 kg pilećih prsa izrezanih na manje komade. Sve pirjajte podlijevajući kokošjim temeljcem, pa kad meso i povrće omekšaju, dodajte 35 dag očišćenog graška, posolite i popaprite, ubacite 1 lovorov list te grančicu mladog koromača i kuhajte dok ne dobijete gust učinak. Neka odstoji nekoliko minuta pa služite vruće
Može li se ova haringa uklopiti u neko složeno jelo da bude toplo?
Dobila sam inspiraciju od pastirske pite s teme o palenti.
Krem juha od brokule,bolonjez i kiselo zelje na salatu,krafne
A tak mi se jede grah sa kiselim zeljem,ali onda mladja cura ostane gladna,ne voli to jesti,a ne da mi se kuhati dva jela
ima neko tanjur viska da posalje :-)
danas varivo od jecama i poriluka, krafne
sutra leca i salata od kiselog kupusa :)
Juha,pečeni krumpir,mrkva i luk sa malo špeka,salata
Krafne za desert
Svi jedu krafne, i ja bih ubila za jednu :-(
Kod nas: pole krumpiri, sir, kiseli krastavci za salatu. Za desert je ostao komad pite od borovnice, pa tko ga se prvi dočepa, njegova mlada :mrgreen:
neki ubijajiu za krafne, a neki bi i za puno toga drugog i jel treba svima odobriti?
Danas teleca juhica, patka ala wild, domaci njoki i ljubicasti kupus salata.
Sto se krafni tice, muzic jucer objavio da ovaj tjedan nece jesti slatko (navodno sam pretjerala :I), a ja bi taaako pekla krafne sa kremom od vanilije i cimet posipom!
ja ubijam za pole
Nemam baš iskustva s haringom, ali našla sam ovo: http://www.coolinarika.com/recept/pe...-u-senf-umaku/
Ako se odvažiš, dojavi dojmove!
jučer prekjučerašnja pileća juhica, mesne lazanje+kupus salata
danas od nabujak od kelja (s rižom i ostatkom bolonjeza od jučer) + kisela paprika
sutra povrtna juha, neka ribica, blitva s krumpirom
Hvala, dobre ideje!
ja sam se sad sjetila da je sutra post..tako da gulaš samo za danas i u led
a sutra...nemam pojma
ja sam danas ipaka poriluk uz piletinu napravila, a za sutra ostavila špinat, jaja i pire krumpir
Tjestenina carbonara.
Kod mene su danas polpetice od oslića i kvinoje, rižoto od brokule i zelena salata. A kod mene sveki radi krafne, ja ih još neznam radit, pa idem učit :mrgreen:
Jurana,a što se tiče te tvoje haringe mogla bi je spremit bianco, ko bakalar, sićam se da su mi govorili na MC da jabuka ubija jaki okus i miris haringe.
Evo što ti meni sad pada na pamet.
Od tih fileta bi napravila kao sendviče. Uzela bi veliku žlicu senfa, naribala pola kisele jabuke i time namazala filet. Stavila bi malo kadulje i ružmarina, poklopila drugim filetom, i popržila na naglo na vrelom maslinovom ulju. Za prilog možda ribarski krumpir, neko laganije povrće možda.
Juha, pohana piletina, pire, dinstani grasak na zacinskom maslacu, umak od sampinjona, salata od svijeze cikle. I krafne, of kors! :)
Pileća juhica (nije ni čudo da snijeg ovako pada...), kuhana piletina, pire od batata i mrkve, paradajz sos, zelena salata. Za kasnije topla peciva. I krafne. :mrgreen:
Junetina u saftu, domaći njoki i zelena salata
ajme,sad citam da je sutra post,ja zaboravila,
a pripremila smjesu za sarmice dok je jos hladno.
nis idem kuhat pa bum zamrzla.
a imate kakve ideje sta bi mogla od ribe napravit a da mi moze bit u frizideru do sutra,
kuham danas za sutra jer sam pocela raditi.